Jump to content

muallim

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    280
  • Katılım

  • Son ziyaret

muallim kullanıcısının paylaşımları

  1. muallim

    Hacı'yı Kaybettik

    Yüz yüze tanışıklığımız yok ama çok üzüldüm. Tüm sevenlerine sabır dilerim. Sevenlerinin gönlünde yaşasın.
  2. muallim

    Ebu Leheb’i tanıyalım.

    Tarih boyunca tek din İslam olduğunu iddia ediyorlar ya, aklıma şu sorular geliyor. Kur'an'a göre Tanrının özel adı "Allah", gönderdiği dinin özel adı "İslam". Kur'an da Allah'ın gönderdiği bir kitap ise bu adları insanlar vermiş olamaz. Demek ki Allah gönderdiği dine bu adı kendi vermiş.(iddialardan öyle anlaşılıyor) Kendi adını da kendi koymuş olmalı, çünkü tek ve gönderdiği kitapta kendinden sürekli Allah diye söz ediyor.. (Tek olduğu halde Özel bir ada gerek duyması da bir başka gariplik.) Bu durumda "ALLAH" ve "İSLAM" terimlerini neden 1500 yıldan daha eski d
  3. muallim

    KURANI KORUYAN TANRI NERDE

    Türkçe açıklamalarındaki farklılıklara bakıp da éllah kitabını koruyamıyor demek çok komik. İlk iletiyi okuduğumda bu nasıl iddia diye şaştım. Daha tutarlı bir sav bekliyordum. Size müslüman ağzı ile cevap vereyim. "Allah Türkçesini değil Arapçasını koruyor, bir harfi bile değişmedi." Her çağda farklı anlamlar yüklenen bir kitaba güvenilmez. Önceki kitaplarını koruyamayan allah son kitabını mı koruyacak?
  4. muallim

    "Ya varsa" şüphesi ....

    "Evrim" kavramı ile "evrim teorisi" kavramı farklı kavramlardır. Evrim gerçek bir olgu, "evrim teorileri" evrim olgusunun mekanizmalarını açıklamaya çalışan disiplinlerdir. Darwin'in evrim teorisi de yeni keşiflerle gözlemlerle gün geçtikçe sağlamlaşan geçerli bir teoridir. Evrim bilim insanlarınca reddedilmek bir yana bir gün din adamlarının da kabul etmek zorunda kalacağı bir gerçektir.
  5. muallim

    "Ya varsa" şüphesi ....

    Dersiniz, sonra da aynı bilim insanlarının geliştirdiği Big Bang teorisine ( biraz da yoktan varolmayı çağrıştırdığı için) kesin ispatlanmış gibi sahip çıkarsınız. boşuna yoruluyorsunuz
  6. muallim

    MUSA, ISA VE MUHAMMED YAŞAMAMIŞLARDIR

    Soyu sopu katledilen birinin yarattığı dine dokunulmuyor. Ne garip!
  7. muallim

    Doğal seçilimi çürüten adam :D

    Teorideki kuvvetli (güçlü) - zayıf kavramını sadece fiziksel güç olarak algılamış salak. Ya da bile bile kavramı saptırıyor.
  8. muallim

    Ateist Evrime Mecburdur.

    Ateizmin kaynağı, dayanağı bilim, evrim, fizik, kimya vs değildir, 'DİN'in kendisidir. Binlerce ara form olması gerekir diyen dinciler doğadaki çürüme, bozulma, dağılma, gibi olayları bilerek gözardı ediyorlar. Kutsal kitapta bir şeyin tanrının 'ol' demesiyle olduğuna dair bir şeyler bulabilir, ama yoktan var etme ile ilgili bir tek cümle bulamazlar.
  9. muallim

    Dünya'nın Yörüngesi 1 cm bile Kaymıyor

    Sıcak yada soğuk mevsimlerin yaşaması dünyanın yuvarlaklığı, dolayısıyla güneş ışınlarının yeryüzüne eğik ya da dik düşmesi vegünlük güneşlenme süresi ile doğrudan ilgilidir. Asinar abim bilmeyenlere araştırma tavsiye ediyor. Ben de biraz ipucu vereyim dedim.
  10. muallim

    İnanmayanlar Yanacak !

    İnsan Suresi 30: Allah dilemedikçe siz dileyemezsiniz. Allah Alîm'dir, Hakîm'dir. Tekvir Suresi 29: Âlemlerin Rabbi olan Allah dilemedikçe, siz dileyemezsiniz! Secde Suresi 13: Biz dileseydik, her benliğe hidayetini elbette verirdik. Fakat benden şu yolda söz hak olmuştur: "Yemin olsun, cehennemi tamamıyla cinlerden ve insanlardan dolduracağım." … diyecek, sonra da bizzat izin verdiği halde kendisine inanmayanları, kötülük yapanları, kendi dininden haberi olmayanları cehennemine atıp işkence yapacak! Mantık hak getire. Böyle bir tanrıya adaletli denilebilir mi? Böyle bir ta
  11. muallim

    Orucun Zararları Nelerdir?

    Senin bu yazdıkların oruç tutmasan da oluyor. Besinler önce depolanır sonra kullanılır, vücuda girer girmez kullanılmaz. Yeni aldığımız besinler hücrelere varıncaya kadar vücut daha önce alınmış olanları kullanır. Çok uzun süre aç kalınması durumunda vücut önce depoladığı yağları tüketir, sonra proteinlere yönelir.
  12. muallim

    Bir Ateistin Kaleminden İSLAM

    Bu konudaki en komik yanıt.
  13. muallim

    Uzayda namaz kılan astronot konuştu

    Ne bencil bir Allah'ınız var be! Tek amacı kendinden sözettirmek. Milyarlarca yıl kendisini anan olmamış, yalnızlıktan bıkmış. İnsanlığı helak ettikten sonra yine yalnızlık mı çekecek? Vah vah vah, kıyamam yaaa.
  14. muallim

    Ali'mi cehenneme gidecek,yoksa Aişe'mi?

    Yine mantık hatası yapıyorsunuz. Kutsal kitaba göre her şey Allah'ın izni ile oluyorsa iyi ya da kötü düşünme eylemi de Alah'ın izni iledir. Yine suç insanda değil. Verdiğin örnekte, çocuğun ölümü neden ana babaya verilecek ceza olsun? Bu kadar mantıksızlığa pes doğrusu. Bazı çocuklar ölmüyor sakat kalıyor, eğer bu durum ana-babaya ceza ise yine durum vahim. Çocuk hayatı boyunca neden acı çeksin? Senin inandığın Allah bu kadar sadist mi? Allah'ın intikam almak için insanın yakınlarını kullanması bir mafya babasının yaptıklarına benzer. Tanrıya inanan birinin mantık dışı intikamcı davranışı t
  15. muallim

    Ali'mi cehenneme gidecek,yoksa Aişe'mi?

    Mantık hak getire; o zaman inanmayanlar neden cehenneme gönderiliyor? Hem inanmamıza izin vermeyecek hem de inanmadık diye cehennemlik olacağız. Oh ne âlâ.
  16. muallim

    Bu Dünya Bir Sınav Yeridir !

    Ahlak kurallarının ortaya çıkışını insan beyninin evriminde arayın. Dinler ahlak kurallarını insan aklından alıp tanrıya yamamıştır.
  17. muallim

    MATERYALİZM VE NATURALİZMİN SONU...

    Bu cümle bile bilimsellikten uzaklığın göstergesi. Niçin yanıcı patlayıcı bir şeyin ortaya çıkması gerekiyormuş? Nereden biliyorsunuz? 2 hidrojen ve bir oksijenin bir araya gelip su molekülü oluşturması zaten "yanma" ürünüdür. Koşullar farklı olunca yan yana duran oksijen ve hidrojen atomları ikişer ikişer birleşip yine su gibi renksiz bir sıvı olan hidrojenperoksit'i oluşturuyor.
  18. muallim

    MATERYALİZM VE NATURALİZMİN SONU...

    Şu dincile, dindarlar 5 N, 1 K sorularından sadece 1 K ile ilgileniyor, diğerlerini es geçiyor. Oysa bilimi 1 K ile hiç ilgilendirmiyor.
  19. muallim

    MATERYALİZM VE NATURALİZMİN SONU...

    Sen bir yalancısın ve imzanda ima ettiğin gibi önceden bir ateist değildin. Bak ayet "her canlıyı sudan yarattık" diyor. Kuranın hiç bir yerinde yoktan varedilmeye dair bir cümle yok. Hep varolandan biçimlendirmede, şekillendirmeden sözedilir. Büyük patlamanın zamanı da uzayın gözlenebilir sınırının, gözlenen genişlemesine göre hesaplanmıştır. Sadece matematiksel bir sonuçtur. Bir gün başka bir kuram ortaya atılırsa ne yapacaksınız?
  20. muallim

    İslamın Kuranında Adalet ve Hukuk yoktur.

    Tarihleri sıraya koyalım Yıl 1888 : Manyetik ortama kayıt yapılacağı fikri bir dergide yayınlanmış. Yıl 1889: Osmanlı'da Alamet yapılmış ( ve içinde teyp varmış) dünyadaki ilk robotmuş. Yıl 1894 : Danimarkalı Kaşif sesi elektrik işaretlerine dönüştürerek manyetik ortama kaydetmeyi başarmış.(Buna teyp demişler.) Yıl 1898 : Telegraphone adını verdiği cihazın patentini almış. Ortada daha modern anlamda manyettik şeritli teyp yok. Bizimkiler zamanda ileriye doğru yolculuk edip teybi almışlar, robota yerleştirip geriye zamanlarına dönmüşler. Konuyu komik bulduğunuza dair bir izlen
  21. muallim

    İslamın Kuranında Adalet ve Hukuk yoktur.

    Wikipedia kendini bilgin sananların özgür platformu: Uydur uydur yaz! Alıntıdaki veriler ne kadar doğru? http://tr.wikipedia.org/wiki/Teyp Manyetik ortama kayıt yapılabileceği fikrini ilk kez ortaya atan, ABD'li mühendisOberlin Smith'dir. Smith 1888 yılındaElectrical World dergisine yazdığı bir yazıda konu ile ilgili fikirlerini yayımlamıştır.[2] 1894 yılında Danimarkalı kaşif Valdemar Poulsen, sesi elektrik işaretlerine dönüştürerek manyetik bir ortamda saklamayı başarmış ve 1898 yılında telegraphone adını verdiği bu cihazın Danimarka patentini almıştır.[3][4] Poulsen'in cihazında kayıt ort
  22. muallim

    İslamın Kuranında Adalet ve Hukuk yoktur.

    Bilgisi yokmuş ama araştıracakmış. Verilecek cevap olduğundan adı gibi emin, bilgisi olmadığı halde...
  23. Yapamayacaklarını mı sanıyorsun? Nano teknoloji diye bir şey duymadın mı? Sen de bir aslanın ağız tadına pekala hitab edebilirsin. Bazı bitler sadece insan üzerinde yaşıyor. O milyarlarca kişiden kaçı kitabı okuyup o dini seçmiş? Bu dünyadaki canlılar milyonlarca yıl insan olmadan da yaşadı.
  24. Dinlere inanmıyormuş ama ruha, ruhum ölümden sonra yaşayacağına inanıyormuş. Siz kimi kandırıyorsunuz? Siz bal gibi de bir din sahibisiniz. Özel adı konulmamış bir din. Ama bu dinin biliminsanlarınca konulmuş bir adı da var: Ruhçuluk. Günümüz tek tanrıcı (acaba?) dinlerin ilk kaynağı. Evet ruh diye adlandırdığımız bir varlık var; sevgilerimiz, korkularımız, inançlarımız... vs .Bunların toplamı. Toprağa girip moleküllerimize ayrılınca o da yok oluyor.
  25. muallim

    Ne ateist olabiliyorum Ne Müslüman

    Kitabın Türkçesini okuyorsanız çeviri yanlışları olması muhtemeldir.
×
×
  • Yeni Oluştur...