Jump to content

Silver Fox

Yeni Üye
  • İçerik sayısı

    15
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

Silver Fox Hakkında

  • Derece
    Member

Profile Information

  • Gender
    Male
  1. Silver Fox

    BİLGİLER BİLE BİRER İNANÇTIR

    Hö? Kedi uzanamadığı ciğere mırdar dermiş lafı geldi aklıma birden... İspat varsa inanmaya gerek yoktur, bilirsin zaten. Ben aya gidildiğini görmedim, ama herkes gibi medyadan izledim. Şayet bir gün ABD çıkar da "Hayır, aslında gitmedik, tümü bir aldatmacaydı" derse aya gidilmemiş olur. Eee? İnancın mı sarsıldı? Ben aya gidildiğini biliyorum diyemem. Tarihi hiçbir olaydan bahsederken "bilmek" fiilini kullanamam. Tarihi olaylar sosyal bilim alanına girer, pozitif bilim değildir. İkisini çorba edip inancı rasyonalize etmeye kalkma!! TV size günah değil miydi kardiş? Hayrola? Bilgiye i
  2. Silver Fox

    Neden inanıyoruz / inanmıyoruz ?

    Niye? Allah yoksa günah yoksa senin için bütün kırmızı ışıklar yeşile mi dönüyor? Kötü hala kötü değil mi? Rüşvet, hırsızlık, insana zarar vermek, yolsuzluk, sahtekarlık, pislik, yalancılıktan imtina etmeni sağlayan sadece cehennem korkusu mu? Kafandan Allahın sopasını çekince içinde hiçbir şey kalmıyor mu, doğru ile yanlış ayrımı yapmanı sağlayan bir içses bir sağduyu hiç yok mu? Tasma, sopa gibi hariçten zorla zapt edilebilen ve bunlar olmayınca şirazeden çıkan canlı türü nedir bilir misin? İnsan ile hayvan arasındaki yegane fark nedir bilir misin? Darwin'e bu yüzden mi çok öfkelisiniz, i
  3. Silver Fox

    Bir Ateist İnanmak Kelimesini Sözlüğe Gömmeli

    Birey değilsin, olduğunu sanıyorsun (olduğuna inanmışsın). Birey değilsin çünkü özgür değilsin, 4 yılda bir sandığa gidip oy kullanmak seni özgür kılmaz. Birey değilsin çünkü tek başına güçlü değilsin; sürü modeline dayalı hiyerarşik yapıların dışına çıkamadıkça güçlü, onurlu insan olamazsın, çünkü daima birilerine bir şeylere muhtaç kalırsın, çobana inanmaya mecbur kalırsın. Gerçek anlamda güçlü ve özgür insan, sürülerin dağıtılmasıyla mümkün olur. Tarih boyunca "birlikten kuvvet doğar" anlayışı faydadan çok zarar getirmiştir. Bu birlikler asla "koyun"larına adil olmamış, onları aciz bır
  4. Silver Fox

    Bir Ateist İnanmak Kelimesini Sözlüğe Gömmeli

    Hayır, eğlenmek için. Sen para kazanmak için mi gidiyorsun? Öyleyse ya fena kandırmışlar seni, ya da sahtekarsın hile yapıyorsun. Duyguları arka koltukta bırakıyorum; direksiyona akıl, mantık, sağduyu geçiyor.
  5. Silver Fox

    Bir Ateist İnanmak Kelimesini Sözlüğe Gömmeli

    Hah! İşte tam da bu sorundan bahsediyorum, yazdıklarımı anlamayan için çok iyi bir örnek olmuş. İnancı red etmezseniz işte böyle yaftalanırsınız, o taşı da hiçbiriniz kuyudan çıkaramaz. Bu forumda onbinlerce mesaj olmasına şaşmamak lazım...
  6. Silver Fox

    Bir Ateist İnanmak Kelimesini Sözlüğe Gömmeli

    İki kere ikinin dört ettiğine inanmıyorum, dört ettiğini biliyorum. İkisi arasındaki farka kafan hiç basmıyor, di mi?
  7. Silver Fox

    Bir Ateist İnanmak Kelimesini Sözlüğe Gömmeli

    Ateizmi sadece felsefeye (ve sosyal bilimlere) indirgeyen ateist kaybetmeye mahkum bir ateisttir; dincilerle sonsuza kadar tartışır, ve bir arpa boyu yol alamaz. Ateizmin üstünlüğü ve farkı temel(ve uygulamalı) bilimleri baz alabilmesinden gelir. Pozitif bilimden vazgeçip felsefe yaparak ateizmi savunan benim için sıfırdır, zaman kaybıdır. Ateizm ancak ve ancak inanç kavramını tenzil ederek muvaffak olabilir, bu da pozitif bilmden geçer, çünkü pozitif bilimde inanç yoktur bilgi vardır.
  8. Silver Fox

    Bir Ateist İnanmak Kelimesini Sözlüğe Gömmeli

    Tam aksine, Türkçe bu konuda çok daha ileride: Bilmek, bilgi, bilim vs İnanmak, inanç, din. Sosyal bilimciler ile pozitif(temel+uygulamalı) bilimcilerin çatışması söz konusu.
  9. Silver Fox

    Bir Ateist İnanmak Kelimesini Sözlüğe Gömmeli

    Kendime inanmıyorum, kendimi biliyorum. Kendine güvenmek için kendini bilmek yetmiyorsa o senin sorunun. Ya aslında kendini bilemiyorsun, ya da bildiğin sana güven vermiyor. Haliyle bir tür afyonlama etkisine başvuruyorsun. Saygısız sensin. Hakaret etmekten kendini alamıyorsan cevap verme.
  10. Silver Fox

    Nüfus Cüzdanındaki Din Hanesi Kalkıyor mu?

    İslamın kitabına göre inanan ve inanmayan bir değildir. Anayasaya göre devlet karşısında herkes birdir. Müslüman bir devlet memuru, din hanesinde İslam yazmayan bir vatandaşa eşit hizmet verebilir mi? Yani iki kitap arasında bir tercih yapması gerekince, hangisini seçecek? Şüphesiz ki... İşte bu yüzden, ben artık unumu eledim eleğimi astım diyemeyen aklı başında hiçbir T.C vatandaşı din hanesinden İslam sildirip başka bir şey (veya boş) yazdır(a)maz. Anayasal haklarını güvence altına almak için buna mecburdur. Bu ikiyüzlülükten kurtulmak, onurlu insan olabilmek için din hanesinin tüm devl
  11. Silver Fox

    Nüfus Cüzdanındaki Din Hanesi Kalkıyor mu?

    Sakın bu işe kalkışmayın. Bu bir tuzak. Kimlikte din hanesinin boş olması ile kimlikten (ve devletin tüm kayıtlarından) din hanesinin kaldırılması aynı şey değildir. Doğru olanı ikincisidir. Aksi takdirde devlet nezdinde dinini bildiklerim ve bilmediklerim ayrımına cevaz veriyorsunuz, yani eşitlik yok hala ayrım var.
  12. Silver Fox

    Nüfus Cüzdanındaki Din Hanesi Kalkıyor mu?

    Hata ediyorsun. Çünkü T.C. devleti (ve hükümeti) o hanede yazana bakıp "bu ülkenin %99'u müslümandır" diyor, ona göre politikalar üretiyor, binlerce imama maaş veriyor, Diyanet İşleri'ne bütçeden büyük dilim ayırıyor.
  13. Silver Fox

    Türk Ateistler Neden Rahatsız?

    Neden rahatsızım? Çünkü: Türkiye'de inanç özgürlüğü var, fakat inanmama özgürlüğü yok.
  14. Silver Fox

    Bir Ateist İnanmak Kelimesini Sözlüğe Gömmeli

    Neyi bilip neyi bilmediğimi biliyorum. Bilinmeyinin getirdiği belirsizliğe teslim olmak, korkmak, öcü masalı tebliğ eden anlayışın koyunları arasına katılmak yerine bu gizemleri çözmeye çalışan, araştıran, ölçen, düşünen, mantık yürüten onurlu ve tekamül etmiş insan olmak istiyorum. İnanmak tembelliktir. Gayret edin biraz, ateizm kolay diyen sizi kandırmıştır.
  15. Silver Fox

    Bir Ateist İnanmak Kelimesini Sözlüğe Gömmeli

    Tebrik ederim, çok önemli bir noktaya değiniyorsunuz: İnanmayı red etmek, bilmeyi talep etmek! Modern insanın tekamül edeceği bir sonraki aşama; ateizm esasen budur. İnanç doğal bir ihtiyaç değildir, çok küçük yaştan itibaren verilen bir şartlandırmadır. İnanç zayıf olduğumuz için değil, zayıflığa mahkum edildiğimiz için üstüne iteklendiğimiz bir yılandır. Ve bu zaafiyetin kaynağı bilgisizliktir, bil(e)memektir, bilmeye(araştırmaya, sorgulamaya) kalkışmanın murdar edilmesidir. İnanmak eylemi ile herhangi direkt/dolaylı işi olan kişi ateist olamaz, anca şarlatan olur.
×
×
  • Yeni Oluştur...