Jump to content

Galvorn

Yeni Üye
  • İçerik sayısı

    5
  • Katılım

  • Son ziyaret

Galvorn kullanıcısının paylaşımları

  1. Galvorn

    Kansızlık (anemi) Demir Eksikliği

    kansizlik: demir eksikligi, folik asit ve kobalamin maddelerinin eksiklikleri veya emilim bozukluklari, alfa-beta talasemi ve orak hucre anemisi gibi kalitsal anemiler, kemik iliginde meydana gelen birtakim lenfoma ve anomaliler sonucunda da meydana gelebilir. baslikta bahsi gecen demir eksikligi anemisi icin, gebeler, arka arkaya dogum yapmis kadinlar ve adet kanamasi siddetli olan kadinlar risk grubu altindadir.
  2. Galvorn

    BİG BANG'İN FİZİĞİ

    ahanda tam aradigim sey! tesekkurler haci, zihnimin daha dinc oldugu bi zaman araliginda okuyacagim bunu
  3. Galvorn

    Bing Bang Teorisi'nin Nedeni Nedir ?

    Kitabi siparis ettim. Yeni konu acamadigim icin, bu sirada kafama takilan bir kac noktayi buradan sormak istiyorum. (big bang'le direkt alakasi yok sanirim ama) Su vakum enerjisi ve casimir etkisi kavramlari kafami fena halde karistiriyor Bir kere, vakum enerjisi gibi bir seyden nasil bahsedebiliyoruz? Vakum denilen sey icinde hic bir atomun bulunmadigi, mutlak sifir sicakligindaki ortam degil mi? Bunu anlayamadigim icin de yalanci zerreyi ve casimir etkisini anlayamiyorum. Bu kavramlari biri anlatip kafamda acikliga kavusturursa sevinirim.
  4. Galvorn

    Bing Bang Teorisi'nin Nedeni Nedir ?

    cok tesekkurler... kitap tavsiyesi isteyecektim ben de aslinda unutmusum yazmayi
  5. Galvorn

    Bing Bang Teorisi'nin Nedeni Nedir ?

    Oncelikle merhaba, bu forumdaki ilk mesajim bu. Son gunlerde big bang teorisini arastiriyorum. Fakat anlayamadigim temel noktalar var. Mesela biri bana planck devrinden itibaren gelisen olaylari kronolojik olarak anlatabilir mi kabaca?
×
×
  • Yeni Oluştur...