Jump to content

ludwig_

Üyeliği Sonlandırılmış Kullanıcı
  • İçerik sayısı

    20
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

ludwig_ Hakkında

  • Derece
    Member

Profile Information

  • Gender
    Male
  1. ludwig_

    Asker Kışlaya! Kürtler Kürtçe konuşur

    Sangre, "Aydın ve demokrat ateist sitemiz" değil malesef, Kemalistler tarafından domine edilen ateist sitemiz desek daha doğru olacak. Kemalistlerin temel özelliği milliyetçilikleridir. Milliyetçi de demokrat olamıyor işte gördüğümüz gibi. Kürt mevzunda verilen bu tepki ülkeyi bölünmekten kurtarmak derdi değil aslında. Asıl dert Türkçe gibi asil bir dilin Kürtçe gibi adi bir dil ile eşit statüye sahip olması ihtimaline karşı duyulan milliyetçi tepki. Bunlar öyle insanlar ki mevzu iyice ilerlese, Türkçe Kürtçe ile eşit duruma gelmesin diye "Kürtler'e verelim ayrılsın gitsinler" der ülkeyi
  2. ludwig_

    EY İNSAN! GÖZÜNAYDIN.

    Batı yasalarında eski dindar dönemlerden kalma fosil bazı yasalar bulunur. Bunların çoğu fonksiyonunu yitirmiştir, yani işletilmemektedir. Bunların yeri geldiğinde kaldırılmaları normaldir. İsveç de bunu yapmış. Bu dediğim yasaların başında dine hakaret yasaları (blasphemy laws), anal sex yasaları (sodomy laws) ve burda tartıştığımız ensest yasaları gelir. Bunlar insanların çoğunluğu dindar olduğu zamanlarda konmuş yasalardır. Bugün ise İsveç'te dinsizlik oranı %85'lere dayanmıştır.
  3. Efsane geri döndü :)

  4. ludwig_

    EY İNSAN! GÖZÜNAYDIN.

    Ifeelgood, O zaman Muhammed karikatürleri de yasak olmalı çünkü Müslümanların duygularını incitip onları travmaya sokuyor. Bizim Allah'a Muhammed'e dümdüz gitmemiz de onların duygularını incitiyor. Yasak olmalı. Tabi ifade özgürlüğünü insanların "gocunmama hakkından" daha zayıf bir ilke olarak görüyorsan. Bazı muhafazakar insanlara göre gençlerin Batı müziği dinleyip flirt edip "milli davayı" unutmaları büyük acı verici bir olay olmalı. O zaman onların da duygularını düşünüp bazı şeyleri yasaklayalım. Amerikalılar şöyle der: "You don't have the right to not be offended" (bunu google'da arat
  5. ludwig_

    Muhafazakar Bir TV Kanalından..

    Bu gene iyi. Suudi TV'sinde 3 yaşındaki çocuk "Yahudiler maymun ve domuzdur" diye anlatıyor [ ]. Hamas TV'de çocuk programında Mickey Mouse "dünyayı ele geçirecez İslam adına inşallah" diyor. [ ]
  6. ludwig_

    EY İNSAN! GÖZÜNAYDIN.

    Olaylara "bana iğrenç geliyor, yasaklayalım bunu" diye yaklaşamazsın. O zaman eşcinselliği de yasaklarsın. Şişman insanların sokağa çıkmasını da. Birşeyi yasaklarken burda bir hak ihlali olup olmadığına bakmak zorundasın. Eğer kimsenin hakkı yenmiyorsa ama gene yasaklamak niyetindeysen başkasının hayatına müdahale etmiş olursun. Bu da zulümdür.
  7. ludwig_

    yaw bakın hele

    İmtihan dünyası olduğuna inanmak paranoyaklıktır.
  8. ludwig_

    "TANRI ZAR ATMAZ"

    "Paylaşım savaşı" ne demek ya? İkinci Dünya Savaşında Hitler faktörü vardır. Bu adamlar azmış ve Roman İmparatorluğunu yeniden kurma sevdasına düşmüşlerdir. Ama SSCB de yayılmacılığını göstermiştir. Hitler'le Stalin Polonya'yı savaş öncesi gizli bir anlaşmayla aralarında bölüşmüşlerdir. Stalin daha sonra ünlü Katyn Katliamı'nı yapıp bir sürü günahsız Polonya'lı memuru topluca katledip toplu mezarlara gömdürmüştür. Savaştan sonra da Polonya ve Doğu Almanya'ya çöreklenmiş bu toprakları terketmemiştir.
  9. Evrende hayatın kendi kendine çıkma ihtimali çok yüksek deniyor. En son bulunan arsenik yiyen bakteriyi incelediler, ve buldular ki bunun biyokimyası farklı, ve düşünüyorlar ki, belki de bu bizim hayat ağacımızdan farklı olarak bağımsız olarak ortaya çıkmış ikinci bir hayat ağacına ait olabilir. Yani bu gezegende bile hayat iki kere başlamış demek oluyor. Daha kainattaki trilyonlarca gezegeni de sen düşün.
  10. ludwig_

    Kemalistler Neye Neden Nasıl Karşı

    Senin "teorisyen" Lenin halkın komunist devrim falan yapmayacağını bu yüzden öncü parti ve profesyonel devrimcilerin mevzuyu gerçekleştirmesi gerektiğini söylememiş miydi? Halkın asıl ihtilal hakkını kullandığı zamanlardan bahsedeceksen 1989 Devrimleri'ne bakmanı tavsiye ederim. Polonya, Macaristan, Doğu Almanya, Bulgaristan, Çekoslovakya, Romanya gibi ülkelerde halk profesyonel devrimcisiz, öncü partisiz, sade dipten gelen bir nefretle ayaklanıp komunist rejimlerini yıkmıştır. Hatta Romanyalılar komunist diktatörlerini idam bile etmiştir. Akabinde 1990 ve 1992 arasında Arnavutluk ve Yugoslav
  11. ludwig_

    Kemalistler Neye Neden Nasıl Karşı

    Ülke bilmemkaç cephede Birinci Dünya Savaşını savaşırken haince ülkeyi arkasından vuran devrimi babam da yapar. Ayrıca onun "teorisyenliği" malesef H.Y.'nın biyologluğuna benziyor: Akademide kimse şeyine takmıyor. Apo'nun da bir sürü kitabı var. O da "teorisyen". Hem de "devrimci". Buyur.
  12. ludwig_

    Kemalistler Neye Neden Nasıl Karşı

    Ya bıraksana Lenin'i falan. Sosyolog mu Lenin? Eğitimi neymiş? Emperyalist kelimesine tıfılın biri kendine göre anlam yüklemiş diye o kelimenin anlamı değişmez. Emperyalizm imparatorluk kurma sevdasıdır.
  13. ludwig_

    Kemalistler Neye Neden Nasıl Karşı

    CHP değişsin ben de oyumu atayım kardeşim. Biz de rahatsızız heralde AKP'nin dış politikasından falan. Davutoğlu'nun yeni-Osmanlıcılığından falan. Tayyip "Hamas terörist değildir, özgürlük savaşçısıdır" der. Sudan'ın soykırımcı Arap liderini konuk ederler. İran ambargo olayında BM'de hayır oyu verirler. Bir sürü gerizekalılık. Ama bizi bu gerzeklere mecbur ediyor CHP. Değişsin biz de oy verelim. Ama adam olur mu bu parti bilmiyorum. Kılıçdaroğlu dünkü konuşmasında bir "Kürt" lafını kullanamadı. Cesaret edemiyor çünkü. Taban acaip insanlardan oluşuyor. Aha işte gördün yukarda IfeelGood gibi eğ
  14. ludwig_

    Kemalistler Neye Neden Nasıl Karşı

    Emperyalizm uşağı derken? O devirde Osmanlı da bir imparatorluk değil miydi? "Avrupa imparatorlukları" diyerek ayırsan daha doğru olmaz mı?
  15. ludwig_

    Kemalistler Neye Neden Nasıl Karşı

    Bak güzelim. CHP de Kürt açılımı yapsın, özelleştirmeci olsun, AB'ci olsun, biz de AKP yerine ona oy atalım. Ama partiniz adam değil ki. Aha işte Atsızcıların oy attığı bir parti. MHP ile taban akışında olan bir parti. Ne işe yarıyorsunuz?
×
×
  • Yeni Oluştur...