Jump to content

Berran

Üyeliği Sonlandırılmış Kullanıcı
  • İçerik sayısı

    51
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

1 Takipçi

Berran Hakkında

  • Derece
    Advanced Member

Profile Information

  • Gender
    Female
  • Location
    10. köyden

Güncel Profil Ziyaretleri

1.978 profil görüntüleme
  1. Berran

    Müzikle Açalım

    Forumun yaşını seven ihtiyarlarına.
  2. Berran

    İnsanı Tanrı Yaratmışmış...

    Bizimki adil olanı, ahlaklı olanı. Sizinki süper zenci. Sizde ona inanıyorsunuz.
  3. Evet. Bu düşünce zaten bir şeye işaret eder.
  4. Tuttuğun aynayı seviyorum. Açısı çok geniş.

  5. Berran

    İnsanı Tanrı Yaratmışmış...

    Üstteki iletinize bakarsak inancınızı zaten ortaya koymuşsunuz siz. Ve bu durumda laf ebeliği yapan siz oluyorsunuz. Bu yüzden etiketlerinizi kendinize takın. Biz bir Tanrının var olduğuna inanıyoruz diyoruz. Nesnel olarak bir belirteci yoktur diyoruz. Sizde buna karşılık süper zenci argümanını getiriyorsunuz. Sizin süper zencinizin nesnel bir belirteci varsa buyurun gösterin. Yoksa susmayı bilin. Oldu mu şimdi ikiside inanç? Bence oldu. Üslubunuz çok çirkin. Kurana baktığınız zaman elçilere hep kadın ayarlayan bir Tanrı mı görüyorsunuz, yoksa çalmayın, adil olun, iyilik yapın diyen bi
  6. Berran

    İslamiyette Ezoterizm

    Hangi insan? Yoksa insanlığın ortak malı mı?
  7. Berran

    Allah'in Ispati: Toplu Liste

    Bir ateist anasını becerince yaptırımsız bir iş yapmış oluyor. Bir müslüman anasını becerirse vay be Allah olmasa anasını becerir gibi ahlaksızmış gibi cümle kurulabiliniyor. Hemde aynı kişi tarafından, aynı başlıkta. Siz bana 3 beden büyüksünüz. Ne diyeyim, bile bile size yazmak saçmalıktı zaten. Sonra yaptırımların tamamı dinlerden gelir diyen kişi başka bir yerde bir tek ben hakaret edebilirim gerizekalı!senin buna hakkın yok diyen bir cümle bile kurabiliyor. Siz kendiniz çalıp oynayın, size kolay gelsin. Ama çok güzel örnek teşkil ediyorsunuz insanlık için. Vay be!!!
  8. Berran

    İnsanı Tanrı Yaratmışmış...

    Terledik galiba. Bir Tanrı olduğuna inanıyoruz diyoruz. Gördük, biliyoruz demiyoruz. Süper zencinin ispatı bu yüzden sizin için gerekli. Eğer ispatınız yoksa sizde bir hayal kahramanı inanırı olmaktan öte gidemeyeceksiniz. Tıpkı benim gibi. Herhangibir tek Tanrı, tek yaratıcı, en güçlü, en büyük. Bu özelliklerin barındığını düşündüğümüz x yada. Ne fark eder. Annen sana Ali der, başkası maviş der. Ama sen yine aynı sensindir. Bunun gibi düşün lütfen.
  9. Berran

    İnsanı Tanrı Yaratmışmış...

    Tanrı tekdir ve hiçbir varlık ona birşey yapamaz diyoruz. İddia sahibi sizsiniz ve süper zenci sizin. Hadi siz iddianızı kanıtlayın. Bu forumda bize öğrettiler iddiayı ispat sahibine aittir diye.
  10. Berran

    Allah'in Ispati: Toplu Liste

    Tabi ya ne sandın? İki yetişkin arasındaki ensestin (ana oğul/baba kız/abi-kardeş) tercih olduğunu söylediler ateist arkadaşların daha geçenlerde.
  11. Berran

    İslamiyette Ezoterizm

    osarici, Çok güzel bir yazı olmuş. Ama kaç kişi anladı diye sorarsan, belki bir elin parmakları kadar diyebilirim. Hele son cümleye bayıldım. Herkesin erişebildiği bir kitapla aralarına perde koyanlara karşı çıkmayıp perdeyi koyanlarla bir olup o perdeye dokunanlara savaş açılması ne kadar garip bir durum.
  12. Berran

    İnsanı Tanrı Yaratmışmış...

    Tanrı için nesnel bir belirteç yoktur. Ne varlığına, ne yokluğuna. Tanrı bilinmezin ve inancın konusudur. Süper zencide öyle. Ama süper zenci biraz farklı. Bir bilinmeze başka bir bilinmez terbiyesiz ile müdahale edilmek ve üstü örtülmek istenir. Bu arada süper zencinin Allahı düzdüğünü iddia edenler, bilimsel verilerini koysunlar önce bir bakalım ortaya. İddia sahibi kendileridir. Biz Allahı biliyoruz demiyoruz, varlığına inanıyoruz diyoruz. Ama onlar süper zencinin Allahı düzdüğünü biliyorlarmış!!! E bizde gösterin diyoruz işte.
  13. Berran

    İslamiyette Ezoterizm

    Mülk kimsenin elinden alınmayacak zaten. Ölüm denen boyutla başka dirilerin kullanımına verilecek. Bu döngüdür, doğal döngüdür ve işaret ettiği yer bazen böyle görmezden gelinir.
  14. Berran

    İnsanı Tanrı Yaratmışmış...

    Allah yoksa süper zencide yok diyorsunuz. E biz böyle dediğinizi biliyoruz. Ama biz Allaha inanıyoruz, sizde süper zencinin Allahı becerdiğine. Sonra kalkıp biz bilimle yatar kalkarız diyorsunuz.
  15. Berran

    İslamiyette Ezoterizm

    mülk; 1 . ev, dükkân, arazi vb. taşınmaz mal. Hepimiz ölümlüyüz. Mülkün sahibi olmaya yetecek yetilerimiz ve zamanımız bile yok. Sahibiz sözcüğü bir yanılmadan ibarettir.
×
×
  • Yeni Oluştur...