Jump to content

Protagoras

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    1.056
  • Katılım

  • Son ziyaret

İletiler bölümüne Protagoras kullanıcısının eklediği dosyalar

  1. Kürtler mi devrimci halk :D

    Yok bundan sonra gelişmelerden sonra başilayacağız diyorlar 2011 çözüm sürecinden önce denemişlerdi çözüm sürecinde güçlenince yeninden deneyeceğiz diyorlar sonucunu tarih yazar devrim yapayım derken madara olmak veya kendi halkını kan gölüne sokmakta var sonuçta.

  2. ''Anlamadım bu neymiş kim söylemiş.'' dedikten bir mesaj sonra,herşeyi bildiğini iddia ediyorsun..!

    O bilgiyi elekten geçirip,bir anlam kazandırmaktan sonra bilmenin bir anlamı yoktur..Birşey bilmen önemli değil,ne anladığın önemlidir..

    Sen teröristlerin bağımsız bir şekilde savaş kararı verdiğini söylüyorsun..Bu anlamı çıkarmak için ya ergen olmak,ya da ergen kafasına sahip olmak gerek..

    Endütri meslek lisesinden mezun olduğun çok belli :D

    Anlamadım dediğim kısım sen ben söylemiş gibi veya konu ile ilgili varmış gibi algı yaratman şark kurnazı seni. Yoksa ben senin gibi kürt öteki vs kompleksli müslüman kafalarıda olaylarıda iyi bilirim al ekteki mesajda sana kapak olsun

    Bırak bu işleri sen git imam hatibi bir daha oku

    http://www.ateistforum.org/index.php/topic/62321-pkk-uzantysy-hdpye-bakanlyklar-dagytylacak-turkiye-kaosa-gidiyor/?p=1293136

    Yıl 2015 keşke Cumhuriyet kurulduğu zaman çözülseymiş konusun saçma artık olan olmuş olmanın ötesinde devletin onlarca yıldır uyguladığı haydut politakalar doğuda olduğu gibi batıda kürt sorunu oluşturmuş şimdi kalmışlar HDP bakanlığa girmesin diyor vatandaş sanki kürt 8 koldu 3 başlı canavar kürt dediğin bu toplumda asimile olanlarla birlikte 20 miyon. Sen yok sayarak görmeyerek uzaklaştırarak mı bu meseleyi çözersin. Yoksa adamları kendi içine alarak mı şimdi HDP aslında PKK goygoyuna hiç girmeyin artık 10 yaşındaki çocuk bile elinde cep telefonu neyin ne halt olduğunu biliyor.

    Onun dışında asıl tehklile AKP dir. neo islamcı liberal kırması ümmetçi AKP kafası HDP den yüzbin kat daha tehlikelidir.

  3. Mhp ve Chp'nin ne olduğuna dair bir örnek..

    Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Atatürk'ün öldürülmesini isteyen birinin yardımcılığını yapan kişinin oğlu,Chp ve Mhp'nin adayı idi..

    Edilen sözlere aldanmayın..Ne yaptıklarına bakın bu siyasilerin..

    Akp,her lafında teröre lanet okur ama Hamas'a kırmızı halı seren de veya boko harama silah yollayan da akpdir..Siz edilen lafalara kanarsanız,Mhp ve Chp'nin ülke birliğinden yana olduğunu sanarsınız..

    Soruyorum bu partilere oy verenlere..

    Son 13 senede bu iki parti ne yaptı?

    Seçimden bir gün sonra;

    Yalçın Akdoğan: HDP bundan sonra çözüm sürecinin ancak filmini yapar

    http://www.hurriyet.com.tr/gundem/29227700.asp

    Seçimden 1,5 ay sonra;

    Şanlıurfa Suruç İlçesi'ndeki Amara Kültür Merkezi önünde intihar saldırısı meydana geldi. Saldırıda 32 kişi öldü, 29 kişi yaralandı. İstanbul ve Ankara'dan Kobani'ye destek için giden 300 kişilik ESP'li gençlerin hedef alındığı belirtiliyor. Patlama, basın açıklaması sırasında meydana geldi.

    http://www.haberturk.com/gundem/haber/1105174-sanliurfa-suructa-patlama

    Bu da aklında bulunsun;

    Hakan Fidan'a ait olduğu öne sürülen sesin ise "Gerekirse Suriye'ye dört adam gönderirim. Türkiye'ye 8 füze attırıp savaş gerekçesi üretirim, Süleyman Şah Türbesine'de saldırtırız" dediği iddia ediliyor.

    http://odatv.com/gerekirse-suriyeye-dort-adam-gonderirim.-turkiyeye-8-fuze-attirip-savas-cikartirim-2703141200.html

    Bunlar hikaye biz hem devlet haydutluğunun pratiğini, hemde vatandaşın yobazlığını sen daha imam hatibe gitmeden biliyorduk her ne olursa olsun artık belli konularda adımlar atıldı taksimde Apo bayrağı salladırmaktan HDP ye verilen desteğe kadar ama KÖH kararını verdi silahlı çatışmalarla devrimci halk savaşını yeniden başlattı sen kafayı RTE ye takmışın bir şeyden haberin yok.

  4. Süpersin..Zekana hayranım :D

    Bir de şunu oku;

    Seçimde Akp,Hdp'nin barajı geçmesi yüzünden tek başına iktidarı kaybetti..Bu kızgınlıkla ''çözüm süreci bitmiştir'' mahiyetinde açıklamalar yapıldı ve barış masasından kalkıldı..Pkk,Akp'nin masadan kalkmasına rağmen harekete geçmedi..Ta ki suruçtaki saldırı ve sonrasında ışidi vuruyorum diyerek pkk kamplarını Türk askerleri bombalayıncaya dek..!

    Anlıyor musun?

    Anlamadım bu neymiş kim söylemiş.

  5. Kesinlikle mi?

    Niye kesin?

    13 senedir Mhp ve Chp,Akp karşısında ne yapabildi de;barajı yeni geçmiş bir partiden güzel hamleler bekliyebiliyorsunuz?

    Hdp ne yapabilir ki?!

    Akpliler sürekli bir algı operasyonundan bahsederler..Aslında bunu yapan kendileri..Akp,bir algı operasyonu ile Hdp'yi seçimden sonra düşman ilan etti..Bunu da terörü hortlatarak yaptı..Bu ülkenin düşmanı ne pkkdır,ne hdpdir..Bu ülkenin düşmanı akpdir..Bunu anlayamayan da böndür..

    Tüm Türkiye Hdp'ye yükleniyor..Ulan beyinsizler..Hdp'yi yaratan kim?Tayyip değil mi?

    7 haziran öncesinde meydanlarla Selahattin Demirtaş'la polemiğe giren kim?Tayyip değil mi?

    Hdp'yi yaratan/büyüten,pkkyı büyüten Tayyip'tir..Zaten kendisi itiraf etti bunu..Süreçte pkk silah depoladı dedi..Daha ne desin?!

    Bizim gerizekalı/beyinsiz insanımız,bu akşam Hdp binalarını yakmaya/yıkmaya çalışmış..Yok ki işte..Zekanın kırıntısı yok..Tv'de ne görürse gerçek sanıyor gerizekalılar..

    Bir tarafta ağlıyan bir başbakan,bir tarafta sayemizde pkk silah depoladı diyen bir cumhurbaşkanı,bir tarafta da şehitler ölmez diye böğüren homo sapiensler..

    Siz pkkyı hak ediyorsunuz..Siz ölmeyi hak ediyorsunuz..İşte kesin olan bu..

    İmam hatipte senin beynini öyle bir yıkamışlar ki ne söylediğini bilmiyorsun. Ne kadar beynin yıkansa da AKP nin şuçu yok diye bir şey söylemediğimizi anlayabilmen lazım.

    Olay basit Öcalan gerekirse Diyarbakırda 2 milyon barışcıl oturur özerklik vs hepsini çözeriz dedi KCK ise barışa Öcalan savaşa biz karar veririz dedi ve KÖH savaşa karar verdi. AKP değil senin gibi müslüman ateistler bu ülkeyi yönetse değişen bir şey olmazdı.

  6. Öyle hümanizm ile falan halledilmiyor işte sorunlar. Pkk yı bitirmenin tek yolu silah. Yavru yılanın başını hiç acımadan ezeceksin.

    Yavaşşşş ez.

    Bak kardeşim ne kürt ne kürt sevdalısıyım ama sen nerede yaşıyorsun hangi kafadasın ne içtin Kürtler bugün 20 milyona dayanmış Türkiyede asimile olanlarla. Devlet ta osmanlıdan bu yana bir sorun nasıl çözülmemesi gerekiyorsa öyle çözmeye çalışmış ne asimile edebilmiş ne bölünebilmiş. Yıl 2015 ortadoğu ateş cehennemi. PKK YPG batının yükselen yıldızı başımızda bütün Cumhuriyet sistemini yıkmaya çalışan ve sürekli intahar eğilimleri ile batıyı tehdit eden yobaz bir iktidar var. İşte böyle bir durumda seni kurtaracak tek şey hümanizmdir. Hümanizmden nefret etsen de si** si** yapacaksın.

  7. Faşist kelimesi çok ağır bir kelime ulu orta konuşmak doğru değil. Asıl sorun müslüman osmanlı kafasından kurtulamayan her fraksiyondan görüşten ideolojiden ateist müslümanlardır. Bu ateistler veya dinsizler hep müslüman kafası ile bakarlar olaylara.

  8. Yıl 2015 keşke Cumhuriyet kurulduğu zaman çözülseymiş konusun saçma artık olan olmuş olmanın ötesinde devletin onlarca yıldır uyguladığı haydut politakalar doğuda olduğu gibi batıda kürt sorunu oluşturmuş şimdi kalmışlar HDP bakanlığa girmesin diyor vatandaş sanki kürt 8 koldu 3 başlı canavar kürt dediğin bu toplumda asimile olanlarla birlikte 20 miyon. Sen yok sayarak görmeyerek uzaklaştırarak mı bu meseleyi çözersin. Yoksa adamları kendi içine alarak mı şimdi HDP aslında PKK goygoyuna hiç girmeyin artık 10 yaşındaki çocuk bile elinde cep telefonu neyin ne halt olduğunu biliyor.

    Onun dışında asıl tehklile AKP dir. neo islamcı liberal kırması ümmetçi AKP kafası HDP den yüzbin kat daha tehlikelidir.

  9. Bu kürtler diye bir şey yok.

    Bu türkler diye de bir şey yok.

    Kendini kürt zannedenler ve kendini türk zannedenler var. Kendini başka bir şeyler zannedenler de var.

    Ortak yaklaşım olarak, insanlar bir sebepten, çoğunlukla hamlıktan, bir taraf seçerler ve o tarafı kendilerinde olduğunu zannettikleri özellikler ile kutsarlar.

    Müslüman, islamı güzel bir şey zanneder. Çünkü aslında kendinde güzel özellikler olduğuna inanmakta ve bunu da kendisinin müslüman olması nedeni ile islama mal etmektedir.

    Kürt de aynı şekilde, Türk de, diğerleri de.

    Bunların hepsi birer durumdur. Bir durumda bulunan insanın, bir başka durumda bulunan insana karşı tavır alması beyinsizlikten başka bir şey değildir.

    Bugün, kendini kürt zanneden milyonlar, osmanlının katliamından kaçan, ölmemek için kürtleşen alevilerin torunlarıdır. Bugün kendini türk zanneden milyonlar, zaten hali hazırda anadoluda bulunan veya sonradan gelen başka milletlerin torunlarıdır.

    Amerika, dünyada en fazla etnik kimliği ve doğal olarak etnik terör örgütünü barındıran ülkedir. Neredeyse, hiçbir etnik terör olayının yaşanmamasının nedeni, barındırdığı mozaik değil, sunduğu insanca yaşam olanaklarıdır. Amerikalı bilir ki, oradaki, kendi etnik kimliğinden olmayan herkes madırfakır sans of biçiz and sandnigga shitdir. Ama aynı zamanda bilir ki, onlara rağmen, bu olanakları dünyanın başka hiçbir yerinde bulamayacağı için, susup oturmak en iyisidir.

    Burada ise, devlet: toplumun taşıması gereken bir kambur, hükümet ise: devletin üstüne oturup, toplumu, devleti taşıması için habire kamçılayan gerizekalı dombili çocuktur. Doğal olarak, hem niggalar, hem devlet, hem dombili yükü ile oluşan baskı, bir yerden mutlaka patlak verecektir. O patlak verdiği yer, genellikle niggalardır, çünkü devlet ve dombili hükümetler, islam gibi pisliklerin kutsal kisvesine sarmalanmış olan dokunulmazlardır.

    Dinlerin tuvalet kağıdından aşağı olduğu toplumlarda, insanlar, canlarını sıkan durumlarda, devleti ve hükümeti kazığa geçirirler. Bunun en güzel örneğini geçen yıllarda yunanistanda, ukraynada vb. gördük.

    Dinlerin el üstünde olduğu toplumlarda ise, insanların devleti tokada boğması için ya dombili hükümetin gerçekten zıvanadan çıkması ya da devlet ve hükümetin dinin koruyucu alanından atılmış olması gerekir ki, bunu da zaten arap baharı denilen yalan rüzgarında gördük.

    Bunlar olmadığı sürece, insanların elinde tepkilerini yöneltebilecekleri tek bir hedef kalır: niggalar.

    Bunlar, türkler için kürtler: kürtler için türkler, araplar için arap olmayanlar, gerçek niggalar için beyazlar vb.dir.

    Rastgele yazdım ama özetle: bu iş horoz döğüşüdür. Döğüşmek için horoz kadar kuş beyinli olmak yeterlidir. Kuş beyinli olunca, gurur kendiliğinden gelir. Kurtulmak için: rakibe değil, sizi de, onu da tutan ellere saldırmak gerekir.

    Genel olarak durumu iyi özetlemişin.

  10. Konunun liberallikle ne alakası var anlamadım. Sizin savunduğunuz şey sosyalizm değilki intikam güdünüzle karar veriyorsunuz. İntikam güdüsüyle verilen her türlü ceza yanlış olmaya mahkumdur. Ağırlaştırılmış müebbet hapis iyi hal almadan 26 yıl demek olduğunuda ilk defa sizden duyuyorum cehaletime verin ama indirim olmadan ömür boyu geçerli bir ceza diye biliyorum.

    İnfaz infazını yakmak diye bir şeyler duymadınız mı?

  11. Kötü insanlar kötü olaylar her zaman olacaktır maalesef bu insan doğasının gerçeği. İnsanlara devletlere düşen bunu engellemek eğitim vs vs.

    Lakin bizleri çıldırtan bizim devletin cumhurbaşkanından en ufak kaymakamına her zaman katili, tevavüzcüyü, hırsızı, sahtekarı sevmesi bu tür insanları şuç işlemeleri için yüreklendirmesi ve suç işlediklerinde ceza vermemesidir. Bütün cumhuriyet dönemi boyunca böyle olmuştur. Özellikle ülke 80 sonrası askeri sivil cunta ve hırsız çeteleri tarafından yönetilmiştir. İnsanların bir umutla oy verdikleri ılımlı islam AKP de bu işe çözüm olamamıştır.

  12. Haklısın kısaca piyasası böyle diyorsun. Bunu bende biliyorum ama diyorum ya yanlış geliyor bana. Geçen gazetede okudum yattığı yerden 525 işçi maaşı alıyor diye bir başlığı tıkladım. Fenerli yabancı bir futbolcu oynamadığı halde ayda 525 bin lira para alıyor. Fenerle sözleşmesi devam ettiği için. Ve param yattığı müddetçe bu durum benim için sorun değil diyor adam. Babam 30 yıl çalıştı çokta tutumlu adamdı parasını çarçur etmedi buna rağmen olan her şeyini satsa yine 525 bini bulmaz ki adam bir ayda kazanıyor bunu.

    ABD de bazı buz hokeyi oyuncuları sakat olup hiç oynamadıkları halde bazılar 60 - 70 milyon dolar alıyorlardı

    Kısaca arz talep -piyasa - kapitalizm vs Birileri dünyanın bütün nimetlerinden yararlanıp gününü gün ederken birileri pislik sefalet içinde böcek gibi yaşayıp yok olacak

  13. 'Esnaf Gerektiğinde Askerdir, Alperendir, Polistir, Hakimdir'

    Recep Tayyip Erdoğan.

    Olay, dün saat 20.30'da Kadıköy Yeldeğirmeni Mahallesi, Karakolhane Caddesi'nde meydana geldi. İddialara göre, Gazeteci Nuh Köklü sokak üzerinde bir grup arkadaşıyla kartopu oynamaya başladı. Bu sırada atılan kartoplarından biri sokak üzerindeki aktar dükkanının vitrin camına isabet etti. Duruma sinirlenerek dışarı çıkan işyeri sahibi Serkan A. ile Köklü ve arkadaşları arasında tartışma yaşandı. Tartışma sırasında dükkana giren Serkan A. bu defa elinde bıçakla dışarı çıkıp Nuh Köklü'yü göğsünden bıçakladı.

    http://www.hurriyet.com.tr/gundem/28230872.asp

    uncut_page__350294165.jpg

  14. Yakınlarımızın canını hatta tanımadığımız insanlara zarar verenlerden intikam almak isteriz bu gayet normal ama işler karışmasın diye bu çağda bunu bizim yerimize devlet yapar böyle olmasa idi kan gövdeyi götürür işler çığrından çıkardı. Biz bu devletin başında olanlara yargıç hakim polis vali milletvekili bunlara vergilerimizle eşşek yükü ile unvan para devlet garantisi verip işlerini yapmalarını bekliyoruz.

    İdam çözüm değildir konusu ise tam bir safsatadır tabi ki sen çocukların beyinleri din denen doğmalarla doldurmayacaksın cinsel eğitim özgürlük demokrasi eğitimi vereceksin devlet olarak kimsenin şiddete uğramaması için önlemleri alacaksın çocuğu babasına öğretmenine mahelle kabadayısını askerde komutanına dövdürtmeyeceksin ki yarın öbürgün bu adam sosyapot olmasın.

    Bunlara rağmen bir kişi bir çocuğu kaçırıp tecavüz edip öldürüyorsa planlayıp masunları öldürüyorsa bunun cezası idamdır yok insan hakları vs yemişim bunları.

    Kalkıp mısır Afrika Afganistan iran tahiti Hindistan vs gibi ülkeleri örnek vermeyin bunlar zaten ortaçağdalar şu anda….

  15. Bu işin böyle olcağı belli idi güzel teenege kürt kızlar ellerinde AK47 ler batı gazetelerinde moda dergilerinde. Aslında dün tv de Mete Yarar eski özel kuvvetler mensubu anlatıyordu savaşta iki şekilde moralsiz kalırsınız şavaşamassınız biri aileniz tehlike altında ise iki yaralılarınız varsa türkiye kobanedei hem sivilleri güvenliğe aldı helde yaralılara bakıyor bu YPG için en büyük moral kaynağı vs dedi. Buna rağmen dünyada kürtlerin en çok nefret ettiği ilke Türkiyedir.

    Neyse; Türkiye iki zırdeli neo-osmanlı islam kafasındaki adamın önderliğinde stratejik derinlik denen ne yaptığı belli olmayan kepaze dış politikaları sayesinde bütün dünyanın nefretini kazanmış halde. Türkiye nereye çarpacağı belli olmayan bir kütük gibi selde sürükleniyor

  16. Onu bunu bilmem gayet açık net Türkiyenin başı dili çatallı her konuştuğunda zehir saçan bir adam var. (Bunu bilinçli yaptığı kesin). Bayramın son günü Gaziantepteki konuşmasını tv den duydum hatta konuşurken ne konuşuyor bu dengesiz dedim kendi kendime kürtler akşama kalmadan çıldırdı. Bunu biz gezidede görmüştük daha öncesinde de.

  17. Türkiye'de demokrasi gericilik için bir araç. Demokrasi'den anladıkları sandık seçimi.

    Cumhuriyet'i demokrasi palavralarıyla değiştirmeye çalışıyorlar.

    Kim demokrasi derse, bu adam aslında ne demek istiyor diye 2 kere düşünmek lazım artık.

    İsmet Paşa'dan beri demokrasi bu ülkeye yaramadı.

    Sandık demokrasisi olsa gene iyi. Bu ülkede sadece islama ve türbana demokrasi var, Dinsizlere ateistlere alevilere farklı inanç gruplarına LGBT bireylere yoksula sahipsize farklı fikri olana demokrasi yok

  18. Fikir özgürlüğü ile ifade özgürlüğü farklı şeyler..

    Ben çok Abd filmi izlerim ve geçen gün izlediğim Abd filminde,gerçek bir takım olaylardan yola çıkılarak çekilmiş güzel bir film izledim..Filmin ismi Lenny ve filmde canlandırılan karakter Lenny bruce;

    http://tr.wikipedia....iki/Lenny_Bruce

    Abd'nin en iyi komedyeni deniyor bu adama..Bu adamın gösterilerini izleyen George Carlin,yakın zaman önce ölünceye kadar Abd'nin en sivri komedyeni idi..Yani bu adam,George Carlin'e ilham vermiştir..(Cem Yılmaz'da,bu adamları taklit etmiş gibi görünüyor)

    Bu adam genç yaşta ölüyor..Çünkü Abd,bu adamı fazla müstehcen buluyor..Ettiği bazı argo sözler,birilerini rahatsız ediyor..Sırf argo sözcükler kullandı diye Lenny'i hapse mahkum ediyorlar..Lenny buna dayanamıyor ve intihar ediyor..Çok üzücü,ibret verici bir hayat öyküsü..

    Abd'de ifade özgürlüğünün tarihi çok yenidir..40-50 sene önce bile insanlar kamuya açık yerlerde argo sözler edemiyorlardı..Tabi zamanla bu değişti ve bugüne geldiğimizde şartlar çok daha iyi..

    Tabilki dönemler baskılar ABD ve Avrupadada olmuştur ama sürekli olarak büyük ilerlemeler yaşanmıştır. Türkiyede ise demokratik ilerleme çok çok yavaştır hatta bazı şeyler geriye gericiliğe gitmektedir.

  19. EL Nusra destekçileri Lübnana girmeye başlamışlar.

    IŞİD ve Nusra Cephesi'nin yüzlerce üyesi Lübnan'a girip Hizbullah hedeflerine saldırdı iddiası ortaya atildi ancak Timeturk bu iddianin yalan oldugunu sadece Nusra Cephesinin saldirida bulundugunu ogrendi

    Hizbullah'a yakın kaynaklar grubun 10 farklı üssünün saldırı altında olduğunu söyledi.

    Suriye'nin kuzeyinde YPG ile çatışan IŞİD üyeleri ile onlara destek veren El Kaide bağlantılı Nusra Cephesi güneyde Lübnan sınırında Hizbullah üyelerine karşı ağır saldırıya geçti.

    Hizbullah’a yakın bir kaynak, IŞİD destekli Nusra Cephesi üyelerinin Suriye sınırını geçerek Şii Hizbullah grubuna ait 10 farklı üsse saldırdığını söyledi. Reuters’a konuşan kaynak çatışmalara yüzlerce Nusra ve IŞİD üyesinin katıldığını belirtirken, saldırıda 16 Nusra üyesinin öldüğünü söyledi. Bekaa Vadisi’ndeki Hizbullah üyelerinin de saldırıya uğrayan üslere yardıma gitti.

    Lübnanlı Şii grup Hizbullah Suriye’deki iç savaşta Esad rejiminin en önemli müttefiklerinden. İran tarafından da desteklenen Hizbullah, Suriye’nin güneyindeki Lübnan kasabası Arsal ve civarını kontrol ediyor.

    Ağustos ayında IŞİD sınırdaki Arsal kasabasına baskın düzenleyip 32 Lübnan askerini rehin almıştı.

    IŞİD tüm girişimlere rağmen 3 Lübnanlı asker rehineyi öldürmüştü.

    Kaynak: Al Jazeera

  20. Güncel

    Siyah giyen adamlar

    Ebu Basır’dan: İmam Muhammed Bakır Hazretleri şöyle buyurdu; "Bir değirmen taşı mutlaka dönmelidir. O taş tam olarak milinin etrafında bir kez döndüğünde Allah taş kalpli ve soyu belli olmayan birini onların üzerine gönderecek ve zaferler onunla olacak. Onun askerlerinin saçları ve bıyıkları çok uzun olacak, elbiseleri siyahtır ve onlar, kara bayrakların adamıdırlar. Onlara düşmanlık edenler mahvolacaktır ve onları hiçbir fark gözetmeksizin topluca öldüreceklerdir. Allah’a andolsun ki; ben onları, onların yaptıklarını ve facirlerin onlardan görecekleri eziyetleri görür gibiyim. Allah, cefakâr Arapların başına onları acımadan musallat kılacaktır. Fırat kıyılarındaki şehirlerinde, karada ve denizde onları öldüreceklerdir. Bu, onların yaptıklarının cezasıdır ve Rabbin, kullarına asla zulmetmez." (Gaybeti Numani)

×
×
  • Yeni Oluştur...