Jump to content

d@bbe

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    75
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

d@bbe Hakkında

  • Derece
    Advanced Member
  1. d@bbe

    Tanrilar, bilhassa Islamin tanrisi Allah herseyi bilirmi?

    Olayin nesnel boytuna takilmaya israr ediyorsaniz size bir örnek de ben verebilirim. Rum suresinin basi.. Rumlar yenilecektir. Eninde sonunda..... ( 1 ila 9 yil icinde ) bu parantez eninde sonunda ibresini kitaba uygun düsürme cabasindan baska bir sey degildir.eger rumlar 10 ila 99 yillari arasinda yenilecek olsalardi o zamanda bu parantezin cevirisi ( 10 ila 99 ) yil olacakti, olay sanildigi gibi degil.
  2. d@bbe

    İslamyet öncesi putlar bu akşam tartışmada

    Öyle bi sunum olmus ki sanki islam öncesi araplarin dini putperestlik mis gibi. Ya bunlar ibrahimin dini üzerine degilmiydi ogul ismail ki kurban olarak sunulan. ki dosdogru namaz kilsinlar diye ekini olmayan bir araziye yerlestirilen !! Islamiyeti en azili düsmani diye lans edilen ebu cehil bile ibrahimin torunun torununun torunu.... degilmi. Putpereslik sembol ve simgelere tapinmak degildir. Eger öyle bisey olsaydi bu gün kabeye yönelip yerlere yatanlar putpereslerin ta kendisiydiler. Putpereslik TABUlara dayali bir hayat sekli ikame etmektir. ki bu günün dünyasinda din demek tabu demekt
  3. d@bbe

    dinsiz bir türkiye kuruyoruz..

    su anda egemen olan dinciler ateistleri deney faresi olarakmi kullaniyorlar ? demekki dincilerin dini imani allahi kitabi varmis. :-)
  4. d@bbe

    Tanrilar, bilhassa Islamin tanrisi Allah herseyi bilirmi?

    Don lastigi deyip gecilemez. Cünkü don lastigi cok önemli bir seydir düsünsene donunla caddede dolasiyorsun bide bakmissin donun lastigi kopmus. oldumu simdi. mal meydana dökülmüs avret mahali anadan ürvan. hic hos bir görüntü olmaz... onun icindir ki takva elbisesi diye modasi hic gecmemis bir giyimlik ihsan edilimis. Simdi olaya moto mot bakacak olursa takva ve elbise ne cagristirir. giyimlik. Insan harici hic bir canli giyimlik libas kullanmiyor. Bu duruma aslinda öze dönme babindan bakarsak ateistler icin simgesel bir cikarimda mümkün. Mesela atalarimiz elbise giymezlerdi bizler i
  5. d@bbe

    dinsiz bir türkiye kuruyoruz..

    Birileri bir düzen kurdu birileride geldi o düzeni yikip kendilerince bir düzen kurdu iyide bir baska birileride gelip sizin bu düzeninizi yerle bir etmeyeceginden ne kadar eminsiniz.!!! bosuna dememisler etme bulma dünyasi diye.
  6. d@bbe

    Peki evren öncesi ve kıyamet sonrası ?

    Boyut degisimimden sonra olumsuz tarafta olmak bile hic olmayip yok olmaktan daha evladir.!! Bu demek degildir ki olumsuzluk iyidir. Olumsuzluk aci verecegi icin olma ve olumlu olma taraftariyim.
  7. d@bbe

    Tanrilar, bilhassa Islamin tanrisi Allah herseyi bilirmi?

    Her mana zitti ile anlam bulur. uzun lafin kisasi gibi... yerine göre cok uzun bir laf cok kisa olabilecegi gibi cok kisa bir laf sayfalarca izahata gerek duyar cok uzun olur. buda su demektir laf karsisindakine göre uzar yada kisalir. bazende susmak en güzelidir..... Bu durumda tanri icin her seyi bilir demek onun bilmedigi bir seylerinde oldugunu kabul etmekle karsilik bulur. Bilinmeyen bir sey varsa bilme güdün devreye girer. bu durum olguya muhattab olan kisiyi baglar. tanri ise olaylara muhattap olan olmamakla olaylara ol diyendir ki bunu bile tanri demez cünkü tanrinin agzi dili k
  8. d@bbe

    İbrahim, kuşları diriltme mucizesi ve ilginç cümlecik

    Harbyden filim gibisiniz... kendi kendinemi ilisilasyon yada hlisilasyon yapmis bu adam. birilerine göstermi diyor ya ayette cogul nerde yuh ki yuh. hem niye 4 tane kus 2 yada 6 degil. biraz siz bunu düsünün kazdiginiz kuyuya kendiniz düsmeyin. daha okudugunuzu anlayamiyorsun adamin gösterecek biseyi yok kendi kendine ugrasiyor iste rahat birakin :-)
  9. Batiliya sormuslar batili ne demktir. Batili cevap vermis dogulu olmayandir. bilinc altina fena islemis ateistlik her biseyde muhalif olmayi magfiret saniyorsun. ne desem yerini bulmayacagi icin äöylesine... sen melekleri ne sandindi beyaz tülden tüylü elbiseler giymis huri ve civanlar mi. sen simdi seytanida boynuzlu kuyruklu elnde dirgen olan bisey olarak tarif edersin.. gerci siz ateistlere kizmiyorum sizi bu hale getiren bu hurafa dinciler.
  10. d@bbe

    İbrahim, kuşları diriltme mucizesi ve ilginç cümlecik

    neden denemiyoruz? hic süphesiz herkes ölümden sonra dirilise süphe ile bakiyor. ( bakmiyoruz diyenler ibrahimden dahami ibrahim) herkes 4 tane kus bulsun kendine alistirsin öldürüp parcalara ayirip her bir parcasini 4 ayri dagin tepesine koysun ve cagirsin bakalim ne olacak..... kabeyi algilayamayan bu ayetten hic bisey anlayamaz derim sadece kendimce.
  11. Bu kadar uzatilacak bir mevzumu bu mevzu. Adam demis diyecegini. O gemi agriya degil cudiye konmustur. genel bilgiyi terslemesine ragmen top yekün ortadan kaldirmayip eger illa ihtiyaciniz varsa gemiye diye yerini degistirip farkli bir noktaya tasiyor. cok sey farklilasmis. onun icin farkindalik cok daha fazla önem tasiyor.
  12. Nerden bileceksin belkide sagda ve solda oturdugunu idda ettigin melekler olup biteni haber vermemislerdir. Hüküm vermeden önce dikkat et yoksa güme gidersin.
  13. AAAA DA L al ET bunun neresinde ! zamanda zeminde külttemi.... talim terbiye mittemi... yada !! bakanda basbakandami... Belkide ateisttedir. neden bu tecavüzcüye sebep olan faktörleri ortadan kaldirmadiz diye. olabilir olabilir her sey olabilir. sucu sucludan degilde suca neden olan faktörleri ortadan kaldirmayanlardan sorulacak bir adalet yapisi geldiginde görecez hanyayi konyayi....
  14. d@bbe

    Müslümanlar yazdıklarına, söylediklerine inanmıyor

    1 inci madde söyledir. 2 inci madde öyledir. 3 üncü madde yukaridaki iki madde degistirilemez degistirilemiyecegi gibi degistirilmesi bile teklif edilemez. ne birinci madde nede ikinci madde ile ugrasmaya degmez . ücüncü maddeyi degistirdikmi olay cözülür. zaten ücüncü maddeyi degitiremezsiniz diye bir ibarede yoktur. demekki demokrasilerde care tükenmezmis.! Demokrasi denen seyde zaten kendi icinde bir paradogssa gelde olayin icinden cik cikabilirsen. her kafadan bir ses cikacak ve bu bütün sesler uyum icinde olacak. olacak ismi ! isbati ortada. Ortada mucize diye bisey yoktur. var
  15. d@bbe

    Aklıma Gelen Sorular

    cinleri yenersen sana madalyami takacaklarini saniyorsun. gaypak cinler ne yapar eder gayarlar. el elde bas basta kalakalirsin sonunda. cinler yenilecek bir seyler olacak olsalardi donkisot yel degirmenlerini ( cinleri ) yerle bir ederdi. Benden sana tafsiye cin diye bildigin kavrami daha olgun bir hale getir ondan sonra meydan oku. cünkü cinler senin onlara yükledigin vasiftan dolayi seni ciddiye bile almiyorlar. daha bizim ne oldugumuzu bile bilmeyen birisi cikmis bize meydan okuyor diyerek senin kendilerini kullanarak pirim yapacagini düsünüyorlar. sen anladin... :-)
×
×
  • Yeni Oluştur...