Jump to content

sunrise

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    29
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

sunrise Hakkında

  • Derece
    Member

Contact Methods

  • Website URL
    http://

Profile Information

  • Location
    Yukarı Volta
  1. sunrise

    Darwinci evrim & Lanetli Rakipler

    Hacı, Dawkins'e haksızlık ettiğini düşünüyorum. Bazen basit bir konuyu defalarca açıklayıp, kanıtlar ile desteklemenize rağmen karşıdaki anlamamakta diretiyor. Dolayısıyla konuya ne kadar hâkim olsanız, ne kadar saygın biri olsanız da zaman zaman sinirlerinizin gerilmesi, üslubunuzun iğneleyici olması kaçınılmaz.Tanrı yanılgısı kitabında şahsına yöneltilen eleştirileri, kişiliğine yönelik saldırıları, hatta ülkeyi terketmesine yönelik propogandaları incelerseniz (bunları kitabının bazı bölümlerinde alıntılarla vermiş), neden bazen iğleneyici dille yazdığına anlam verebilirsiniz.
  2. sunrise

    Bir sorum var: "Beni ben yapan şey nedir?"

    Ne yani sıçtığun bokun bile altında ilahi bir yaratıcı mı var? Yahu siz kafayı yemişsiniz, önce gidin bir anatomi öğrenin sonra vücudun birbiri ile iletişimini öğrenin. Mükemmel olarak yaratılmış! denilen vücuda en ufak bir hastalık musallat olunca tıbbi müdahale gerekiyor.
  3. sunrise

    Tanrının sınav sistemine dair bir soru...

    Ne yani şimdi bu linkteki yavcucağı Allah sınıyor mu? Zorluklara karşı tahammülüne mi bakıyor.
  4. sunrise

    Evrende ve Dünya' da bir düzen var mı?

    Foruma birkaç gün giremedim. Konuyu açtığımdan beri epey bir tartışma olmuş. Aslında haklısınız bu konunun yaratılış ve din ile direk bir bağlantısı yok. Bana göre evrende kotik bir düzen var bu kaotik düzenin yanında elbette düzenli oluşumlar da var. Abes olan ise her yerde bir düzen vardır denilmesi ve düzensiz oluşumlara bile 'düzensizlıik de düzenin bir parçasıdır' tarzından yarumlar yapılmasıdır. Bazı arkadaşlar eksik olduğum, bilmediğim konularda yardımcı oldular. Özellikle entropi kavramından bihaberdim. Newton fiziğinden de. Tekrar teşekkürler.
  5. sunrise

    Evrende ve Dünya' da bir düzen var mı?

    @Dindar20 Galileo Kepler Einsteinin teorileri çöpte mi? Bu kadar sığ bakamayız.
  6. sunrise

    Evrende ve Dünya' da bir düzen var mı?

    @ dindar20 Bilim adamları yaklaşık 1 milyar yıl sonra Günei' in bugünkü halinden yaklaşık %40 oranında daha sıcak olacaklarını tahmin ediyorlar. Bu süre içerisinde Venüs ve Merkür Güneş' in kavuruculuğu ile yanacaklar. Aynı zamanda kütlesi artacağı için Güneş şişecek ve bir alev topuna dönecek. Dünya yaşanmaz bir hale gelecek, canlılık fonksiyonları yok olacak. Bu da düzen midir?
  7. sunrise

    Evrende ve Dünya' da bir düzen var mı?

    Bu konuda tarakı tarafsız herkesin yorum yapmasını istiyorum. Evrendeki tüm oluşumlar bir yasa ile işlediğinde Tanrı vardır yargısına ulaşbilir miyiz? Teistlere göre açıklanmayan bir oluşum kalmadı ve en sonunda bu düzeni yaratanın bir Tanrı olduğu görüşüne vardılar. Peki ne zaman bu boşluklarda Tanrı' yı aramaktan vazgeçecekler.
  8. sunrise

    Evrende ve Dünya' da bir düzen var mı?

    Depremlerin ve uzaydaki rastgele savrulan meteorların belirli bir kanun çerçevesinde aksettiğini ispatlayabilir misiniz? Depremler düzen sağlayan bir mekanizmadan çok kurlu düzeni ortadan kaldıran ve binlerce insanın aynı anda ölümüne yol açan büyük doğal afetlerdir. Düzen konusunda açıklamaktaki referansınız Güneş ve onun enerjisinin yıllardır bitmediği olamaz. Nitekim yapılan hesaplara göre düzenli olarak varsaydığınız Güneş şimdiki halinin binlerce katı büyüklüğünde bir balona dönüşecek ve başta Merkür ve Venüs olmak üzere tüm gezegenleri ya içine çekecek ya da kavuracak. Bu bakımda
  9. Belki daha önce defalarca burada aynı konular tartışıldı ama benim bazı sorularım ve aktarımlarım olacak arkadaşlar. Bana göre evrende ve Dünya üzerinde düzen olduğu kadar düzensiz oluşumlar da vardır. Örneğin Dünya üzerinde depremler, evrende ise rastgele saçılan meteorlar, çarpışsan galaksiler, karadelikler ve evrenin bükülmesi düzensiz oluşumların bir örneğidir. Teistler sürekli bir düzenin olduğu konusunda ısrar ederler. Ben ise düzen olduğu kadar düzensizliğinde olduğu kanaatindeyim. Ayrıca her şeye düzenli demek için önce düzensiz bir oluşum göstermeleri gerekmez mi? Size göre d
  10. sunrise

    Hayvanların şaşırtıcı dünyası.

    Ya cahil cahil konuşuyorsun ile cümleye başlayan bu arkadaş aslında kendi cahilliğini ortaya koymuş.
  11. sunrise

    Cifte Standart

    Bu da yazıyor mu kitapta.
  12. sunrise

    Ateistleri imana getirme çalışmaları

    Şu verilen ayetlere baktıkça bunların el ile yazıldığı o kadar belli oluyor ki. Aman kafirlere karışmayın, onların kalbi mühürlüdür, aman kafirler cehennemliktir. Madem bunlar yazıyor da ne yapıyonuz bu sitede niye bizlere bir şeyi kabul ettirmeye çalışıyorsunuz. Sanki biz açıp okumadık o kitabı.
  13. sunrise

    PEYGAMBER EFENDİMİZ ŞİZOFREN Mİ ÜÇKAĞITÇI MI?

    Muhammed' in gösterdiği semptomlar şizofreninin belirtileridir. Sanırım o zamanlarda hastalığı ilerlemişti ve Allah' la konuştuğunu zannediyordu. Teist arkadaşlara şaşıyorum valla zamanında kafaları acaba nasıl Allah' la kitapla doldurulmuştur. Bu kadar gerizekalıca bir şeye eşekler bile inanmaz. Ateist arkadaşlara da bir önerim var. Bu adamlara yıllar yılı anlatsanız anlamayacaklardır arkadaşlar boşunuza nefesinizi tüketmeyin. Daha teleskopla mikroskobun ayrımını bilmeyen adamı neyi anlatabilirsiniz ki? Bırakın kendi Allahlarıyla başbaşa kalsınlar. Dinler zamanla ortadan kalkacaktır.
  14. sunrise

    Bilimin herşeyi Açıklayacağına İnanan Arkadaşlar

    Tislam bu yorumun beni şaşırttı açıkçası. Ben senden başka enerjileri kullanarak uçabiliyordur türünden bir yorum bekliyordum. Aklın yolu bir. Nasıl bu adam şu anda bile bazı insanları saçmalıkları ile kandırabiliyorsa; zamanında da peygamber olduğunu iddia eden insanlar, tüm insanlığı kandırdı.
  15. sunrise

    Bilimin herşeyi Açıklayacağına İnanan Arkadaşlar

    Şimdi siz bu adamın harbiden uçtuğuna mı inanıyorsunuz?
×
×
  • Yeni Oluştur...