Jump to content

garibist

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    97
  • Katılım

  • Son ziyaret

garibist kullanıcısının paylaşımları

  1. garibist

    Kader

    yav nasıl müslümansınız aklım almıyor.benim yapacağım seçim şöle dursun ben doğmadan brak beni bütün insanların doğmadan önce ölünceye kadar ne yapacaklarını ve nasıl cezalandırılacaklarını allah biliyor. yani şöylede söylenebilir. aslında allah için her şey olup bitmiştir. bize sadece gösterilir. allah hiç ana müdahale edermi ya allah katında an gibi bir kavrammı yaratılmış. orda zaman kavramımı var herşeyden münezzeh o kendi kafanızda senaryo uydurup durmayın. yok inandığınız şeye ihanet etmeyin brakın. sadece inanın sorgulamayın itaat edin. kuralınız bu sizin siz ben müslümanım ama sorarı
  2. garibist

    Kader

    kıvıra kıvıra ne hale geldin la yazılarını okuyorum kalıplaşmış ezbere sözler hep. ama bu çok farklı olmuş bak sende yavaş yavaş kalıp dışına çıkıyorsun. demek allah muamele yapıo he güldürdün beni:D hemde iki türlü
  3. garibist

    van'da ölü sayısı 600'ü geçti

    inşaat sektörü nasıl işler bilmem ama aracı kişiler bu binanın yapımında çalışan mütahiti cartı curtu bellidir ya. trafik kazasında adam suçsuzken dahi birinin ölümüne neden olsa ceza yatıyor.
  4. tutuklanan kimse oldumu bilgisi olan varmı? bu durumun hesabı, faturası sadece devletemi kesilecek ordaki belediye mimar o binaları dikenlere ölülerin hesabını kimse sormuyacakmı? herkes temaşada yıkılan binaların sorumlusu kim diyen kimse yok.
  5. garibist

    OROSPULUK VE İSLAM

    yaradılanı sev yaradandan ötürü derler:D yalan. zaten hepsi yalan ama hayat işte kimilerinin yalanları birilerinin gerçekleri olabiliyor.
  6. garibist

    Kader

    kader konusu çok ince bir konudur bence... beyne en büyük hastalığı o verir hayatı koyverir bir çok insan bu kader yüzünden.. genelde hep şöyle söylenir demekki bana nasip değilmiş. kaderim buymuş. olmayınca olmuyor. bir işten vazgeçmenin en basit yolu kadere yüklenmektir ve insan hayatını yönlendirmekten ziyade yönlendirildiği düşüncesini benimsetiyor. buda gelişimi engelliyor. ne yalan söyliyim ben bile hala bazen bu kavramın olumsuz etkisinde kalıyorum. sanki böyle olmalıymış gibi hissediyorum. ama hislerinde bir öğreti olduğunu bildiğim için yaşadığım ve büyüdüğüm toplumun izleri ve to
  7. garibist

    Kuran ne işe yarar ?

    kuran çok iyi bir yatırım aracıdır bir çok basım evini ihya etmiştir. şeyh ve hocaların kanıtıdır herşeyin ıspatıdır sayesinde çok rahat yaşam sürerler. şimdilik aklıma bunlar geldi.
  8. garibist

    29 ekim kutlamasıda iptal

    yıkılan evlerin çoğu son 10 yıllık binalar. ve bu yapıya imar veren ne belediye suçlanıyor nede mütahitler ortada suçlu yok. bütün suç üniversiteli öğrencilerin fuhuş var orda. tam hükümete yaraşır bir göz boyama vicdana dokunan dokunaklı bir haraket. cumhuriyetin kuruluşunun kutlamalarını iptal etsinler. süper çözüm.
  9. bütün suç fuhuşta hollandaya kıyak geçio allah. bide kıyamet silahı var haarpmıdır nedir. binalar sağlam yoksa mütahitin devletin denetleyenlerin hiç suçu yok. bütün suç bu ikisinde.
  10. garibist

    Demokrat Kahpelikleri Bitmiyor

    bişey olmaz yine çekilir iki tane küçük çocuk resmi iki şiir biraz göz yaşı. para hemen telafi edilir. para ve ordaki durum telafi edilir edilmesinede ölen insanlar onların aileleri. çok ucuz hayatlarımız var bunu hergün görüyorum ne yazıkki bu ülkede ahçısından amirine herkes kendi kıçının derdinde. doğunun yükünü batı çekiyor evet bu söz ne yazıkki çok doğru birileri şöyle demişti kaçak elektrik bedava su devlete hiç vergi verme sonra evim yıkıldı bize yardım edin? kuru yanında yaşta yanar. oraya giden yardımların çadırların vs bir çok şeyin bile pkkya gönderilebilme ihtimali bile beni
  11. garibist

    Tavuk mu yumurta mı?

    yumurtamı tavuktan çıkar yoksa tavukmu yumurtadan??? hımmm....!!! bence tavşan daha hızlı koşar.
  12. garibist

    HADI MÜSLÜMENLER AZGINDI, ALLAHLARIDA AZDI

    şimdi bide onu ters çevirdikmi yücü rabbinin ismine benzer bi hal alıverir mucizeye bak.
  13. bence inanmak daha mantıklı ya sizce.. bencede inanmamak daha mantıklı inanırsamda cehenneme giderim ben benmi istedim nie yarattın beni die isyan ederim. oku bak hz ademi yarattı sona havvayı kaburga kemiğindenmi neyse işte. sona şeytana secde et dedi. ama şeytan allahın dediğini yapmadı. yani ne demek: allahın dediği olmadı. neyse... sona cennetten kovuldu şeytan nereye kovulduysa efem bu intikam hırsıyla döndü geriye. ben abartıom biraz heyecanlı olsun die. cennete çaktırmadan girdi. gitti ademle havvayı kandırdı yasak elmadan yedirdi. elmada neden yasaksa yedikleri aslında elma değildi
  14. garibist

    muhammed yazan ban lanıyor

    haha buda bişeymi bende dini sohbet sitesinin birinde s.a. yazdım banlandım neymiş esselamun aleykum diyecekmişim. tabi ben hakkettikleri şeyi söyledim daha sonra.
  15. garibist

    Sene 2045..

    senin inancında kadını dövme emri var öf şöyle dursun bileklerinden çapraz kesin diyor. öldürün diye bir çok ayette yer alır öldürün... öf neki
  16. garibist

    Sene 2045..

    sen islamdan önceki hayatı nerden biliyorsun.? yaşamışsın gibi bana bilgisizsin diyip durma senin okuyup inandığın şeyleri ben okudum ve inanmıyorum bana 1400 yıl önce olan bir şeyi nasıl ıspatlıcan beynin almıyor söylediklerimi kalıpların arasında kalmışsın. çökmüş bitmiş bir oratm felan yoktu. ya adamlar putlara tapıyor du diye aşşalıyan sizlersiniz insanları. yoksa normal devam ediyordu hayat. yo kız çocukları öldürülüyormuş yok zart oluyormuş zurt oluyormuş. sanki yaşadın o dönemi. hadisler peygamber sözümü? şimdi düşün tabi size illa hikaye anlatmak gerekir pek kafanız almıyor yoksa. be
  17. garibist

    YARADAN %100 VARDIR

    evet inanırların kafasında yarrtıkları bir tanrı düşüncesi kesinlikle var.
  18. garibist

    Sene 2045..

    birincisi hariç diğerleri hepsi hadis ve sizin kendi şahsi bilginiz değil ALINTI... ne demiştim kendi şahsi fikirleriniz olduğunda tekrar gelin okurkende sıkıldım ayrıca hala muhtaç hala ezik. filmlerdeki gibi hepsi öldürülmüyor demişsin yarısımı öldürülüyordu ne yapıyorlardı ya bi anlatsana yaşamış gibisin o günleri. hadisler peygamber sözü değildir bu arada.
  19. garibist

    Sene 2045..

    sende bu yalana inananlardansın şimdi mantıklı düşünelim islamdan önce kız çocukları öldürülüyor diyelim... nasıl ürüyorlardı peki nasıl kadın saysı fazla oluyordu? ayrıca kuran sadece o dönem şartlarına göre indirildiyse bu günümüz şartlarına ayrı bir kitap inmesi gerekmiyormu.? hani her döneme hitap ediyorya kuran. bide biz çarptırmıyoruz olduğu gibi yazıyoruz siz çarptırıyorsunuz. yukarıda ayetleride cımbızlayıp almışın ilerde ayetlerle çıkarım karşına cımbızlayıp getirme deme. sen aciz yaşamaya alışmışsın ne demek ya kadınları koruma ve himaye altına almak...şerihat geldiğinde durumun
  20. garibist

    Sene 2045..

    soruya cevap verme nezaketinden yoksunsun belli... feyzi almışsın zaten muhammetten bana ne hacet. ayrıca ateizm özgür düşünceye önem verir. önce kendi fikirlerin olsun sonra gel bana bu soruları sor.
  21. garibist

    Basılmamış Kitap Avı

    çevremdeki insanlara cin yok diyorum inanmıyorlar sanki görmüşler hissetmişler dokunmuşlar konuşmuşlar gibi bana cinleri anlatıyorlar. ergenekon yok diyorum aynı cevapla karşılaşıyorum. yok arkadaş ben anlatamıyorum bende takıcam bir sarık benim üç tane cinim var diyicem gelene geçeni s.. ne demiş atalarımız deveyi diken insanı miken yaraşır.
  22. garibist

    Sene 2045..

    bu kadınların bu dini neden savunduklarını bir türlü aklım almıyor. şimdi ayfer hanım kocanız oğlunuzun eşiyle evlense ve sünnettir dese ne dersiniz? sizin üzerinize 3 eş daha alsa ne dersiniz.? mahkemede tek kişi değilde yarım kişi görülseniz ne derdiniz? bunları cevaplayın daha soracağım.
  23. garibist

    Dizi Tavsiyeleriniz Takip Ettiğiniz Diziler

    bu spartacus 3. sezon nezaman başlıcak bilgisi olan varmı?
  24. garibist

    Fransız Savaş Uçakları Libyayı Vurdu

    adam ne güzel anlatmış..
  25. garibist

    Defolu bilinçlere neden ayrıcalık tanımamalıyız...

    nicki atesit bakış adamın baktığı yer burası ne görmesini bekliyorsunuzki? kişi düşünceleri değişkendir sabit fikirli insanların sorunları vardır bence... yıkılmamış hiç bir tabu kalmamalı anlayış gerçektende çok büyük bir erdem.
×
×
  • Yeni Oluştur...