Jump to content

optimum

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    2.323
  • Katılım

  • Son ziyaret

İletiler bölümüne optimum kullanıcısının eklediği dosyalar

  1. 7 dakika önce, bayşapka yazdı:

     

     

    Dindar olunca ne oluyor ki? Ülkemizdeki dindarlık bayram namazına gidip allah kelimesini ağzına sakız etmekten ibaret. Milletin çoğu hayatının kalanını zaten dinsiz gibi yaşıyor.

    İnsanlar adam akıllı dua etmiyor, salona girerken cinlere selam vermiyor, tuvalete girerken şeytandan korkmuyor. Beş vakit namaz kılan yer yer değişse de yarıdan az. Kuran dediğin zaten okunmasın diye iyice küçültülüp yüksek yerlere kaldırılıyor. Din tavan arasına atılmış eskiyen ikinci el bir gelinlik gibi.

     

    Bu haliyle din zaten evrimsel bir baskı oluşturmaz. 

     

     

     

    Dindarlığın toplumdaki yansıması aynen öyle orası kesin. Benim merak ettiğim şu, evrim devam ediyor ve bunca bilişsel gelişmeye rağmen dinler hâlen ilgi görüyor. Eski ilkel dünya yok(yer yer olsa bile) ama dinler hâlen oldukça fazla ilgi görüyor. Evrimin en büyük hatası olarak görüyorum bunu. Hata derken mutasyon gibi düşünelim yoksa insansı bir hatadan bahsetmiyorum. Olay o eksende anlaşıldı galiba.

  2. Musa, İsa, Muhammed dönemlerinde kimsenin partenogenez gibi üreme şekillerinden haberi yoktu. Zaten kadınlar da erkeğe hizmet için yaratılmıştır düşüncesi hakimdi. Bu da metinlere "erkeğin kaburga kemiğinden yaratılan kadın" olarak eklenince kimsenin sorgulama lüksü kalmadı. 

     

    Ayrıca bu cinsiyetçi yaklaşımlardan oldukça rahatsız oluyorum. Kadın nedir erkek nedir. Hepimiz insanız gerisi zaten hikaye. 

  3. (Konu evrim değil, bu konu tartışmaya açık değil zaten benim için)

    Topu evrime atmak gibi duran bir başlık olduğunun farkındayım. Bilincin evrilmesiyle ilkel insanlar neden açıklayamadıkları her şeyi birkaç tanrıya bağlamış olabilirler diye hep düşünürüm. Bu bir zorunlulukmuydu acaba. Dinleri homo sapiense dayatan bu tutum neden halen tüm gücüyle devam etmekte. Son olarak homo sapiens bu dinsel baskılardan ne zaman ve ne şekilde  kurtulabilir. Sesli düşünelim tüm görüşlerle birlikte. 

  4. Herkese selamlar.

    Gereksiz bir konu açmak istemedim, sadece sürecimi merak edenler olur diye yazmak istedim ve forumdaki bazı dostları özledim. Oldukça uzun zaman oldu sayfaya girmeyeli. Az önce girdim. Eskilerden kimler var bakmadım henüz ama tanıyan tanımayan herkese selamlar. 

    Köprünün altından çok sular aktı. Bu foruma ilk geldiğim zamanlarda bir müslümandım ve islam dinini savunmak için girmiştim. Fakat gel zaman git zaman olaylar tersine döndü. Şimdi ise kendini tanıyan, dünyaya bambaşka bakan, doğayı ve tüm canlıları seven bir ateistim. Bir dönem ara verdim kendi işlerim nedeniyle ama zaman buldukça foruma girmek istiyorum. 

    Müslümanlara tavsiyem dininize dışarıdan bakmayı deneyin. O zaman gerçeği göreceksiniz. 

  5. "Yorum Sizindir..."

     

    Bir kere Resulüllah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) kan aldırmıştı ki, Abdullah ibni Zübeyr (Radıyallahu anh) kanı dökmek için alıp hemen içiverdi. (Hakim, El-Müstedrek, No:6343, 3/638)

       Ümmü Eymen (Radıyallahu anha) da Resulüllah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)in idrarını içivermişti.

       Resulüllah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) onların bu fiiline itiraz etmek bir yana bu sayede cehennemden kurtulduklarını müjdeledi. (Hakim, el-Müstedrek, no: 6912, 4/70; Taberani, el-Mucemü’l-Kebir, no:230, 25/89; Ebu Nu’aym, Hilyetu’l Evliya, 2/67; Ebu Nu’aym, Delailü’n-nübüvve, no: 365, 2/444)

     

    http://www.ihvanlar.net/2013/11/26/peygamberimizin-idrarini-ve-kanini-icen-sahabe-meselesi-vehhabilere-cevaplar/

  6. ""Öncelikle belirteyim; tamamen islami sayfa ve kaynaklarda geçek yazıları yorum yapmadan paylaşıyorum.""

     

    Urve b. Mesud, Hudeybiye'de kaldığı süre zarfında hayret ve hayranlık içerisinde ashab-ı kirâmın Efendimiz'in etrafında adeta bir pervane gibi döndüğünü görüyor ve onları izlemekten kendini alamıyordu.

    Bütün bunların ardından Hudeybiye'den ayrılıp Kureyşlilerin yanına döndü ve onlara şunları söyledi:

     "Ey kavmim! Allah’a yemin olsun ki ben, birçok krala, Kayser’e, Kisra’ya, Necaşi’ye elçi olarak gittim. Vallahi ben Muhammed’in ashabının ona gösterdikleri hürmeti, onların hiçbir adamlarında görmedim!

    “Vallahi Muhammed’in ashabı, O ağzından bir şey tükürdüğü vakit yere düşmeden elleriyle onu havada yakalıyor, teberrüken bunu yüzlerine ve bedenlerine sürüyorlar. Bir şey emrettiği zaman, derhal onu yerine getirmeye çalışıyorlar. Abdest aldığında abdest suyunu almak için birbirleriyle yarışıyorlar. Saçlarından bir şey düşse onu almaya koşuyorlar. Muhammed konuştuğu zaman seslerini kısıyorlar. O’na olan tazimlerinden yüzüne bile dikkatle bakmıyorlar! Bu Zât size hayırlı bir yol sunuyor! O’nu kabul edin!" dedi.

    Mekkeliler Urve'nin anlattıklarından memnun kalmayınca bu görüşme neticesiz kaldı. (bk. Buhârî, Şurût 15 (2731, 2732); Ahmed b.Hanbel, Müsned 31/214-212,243); İbn-i Hişâm, Sîre 2/194; İbn-i Asâkir, Târîh 60/25, 26)

    https://sorularlaislamiyet.com/sumuk-u-serif-nedir

     

     

  7. 10 saat önce, 0101001101000100 yazdı:


    Evet ama , neden teistlere hatırlatıyorsun ki ? Bu kerevit öyle Kanadada esen bir rüzgarın birkaç molekülü şans eseri birleştirmesiyle oluşmadı heralde , erkeği ve dişisi vardı 30 sene öncede genetik mutasyondan dolayı bu tür ortaya çıkmıştır , teistlere vermek istediğin mesaj ne?

     

    30 yılda bile bu değişim dönüşüm olabiliyorsa milyarlarca ve milyonlarca yılda neler neler olabileceğini düşünmelerini isterim. Ayrıca dinler çift halinde yaratılışı savunur. Bunu da düşünsünler isterim. Çürütebilirler buyursunlar saygı duyarım.

  8. 2 saat önce, kavak yazdı:

     

    Kereviti bilmem.

    Ancak Nuh´un o devirde cep telefonuyla oğluyla temasa geçtiğini, Dr. ünvanlı bir uzman(!) akademisyenimiz uzun çalıșmalar(!) sonucunda cümle âleme ilan etmiști.

    https://www.gazeteduvar.com.tr/gundem/2018/01/05/tufan-iddiasi-nuhun-cep-telefonu-vardi/

     

    Yakında Nobel barıș ödülüne layık görürlerse hiç șașmam.:D

     

    Nobel Cahillik Ödülü alacağı kesin eğer olsaydı. Kendileri inanmak için o kadar uğraşıyorlar ki en sonunda kendilerini rezil ediyorlar milyonlar önünde. Gerçi inananlar olmuştur. Yakında Nuh oğluna tweet atmıştır diyen bile çıkar :)

  9. Bir saat önce, DeepBlue yazdı:

    Zavallı. Ulan daha yazının başlığındaki "mutant" ifadesi ; bunun, senin anladığın manadaki evrim olmadığının göstergesi cahal insan. Keşke aklin olsa. Bir takım yobaz müslümanları geçmişsin ilimsizlikte.  Türler arası geçiş bunun neresinde moruk? Neden bu kadar cahilsin? Başka bir canliya mi dönüşmüşki konuşuyorsun? Mutasyona uğramış evrim geçirmiş ama bu türler arası bir geçiş değil patates. 

     

    @anibal nerdesin yaprağım. Gel şunlara biraz biyoloji öğrette milleti üzerlerine güldürmesinler. Birbirinin çifti,eşi bunlar. Gördüğün gibi bir kavak burda var bir de karşisinda. Iki kavak ağacı bir çift eder nihayet. Cahillikte master yapmiş bunlar. Bu cahillikle birde ateist forumda yazarlığa soyunmuşlar.

     

    Bunu Darwinin bahsettiği evrim saniyorlar keh kehh kehhhh....

     

    Trol volume 2018.01.01.01

  10. 2 saat önce, FETİH yazdı:

     

    Bu ayeti doğrulayan trilyon örnekler varken,  ayete inanmıyordun. Şimdi güya ayetin zıddı 1 örnek ortaya çıkınca bu sefer de ayetin doğruluğunu sorguluyorsun.

     

     

    Biz de sana soralım: trilyona karşı 1 tane delilin mi var? Eğer bir şeyin doğruluğu için 1 örnek yeterliyse, senden de çift var. Bunu ne yapacaksın.

     

     

    Kaldı ki bu olay ayete ters olamaz. Hz. İsa as. nın doğumu da babasız gerçekleşmişti. Yani bu canlının tek başına üremesi çift yaratıma aykırı olamaz. Tabi ben ayete inanıyorum, çift yaratım derken sadece erkek ve dişilik düşünülmez. Gece-gündüz, iman-küfür gibi kavramlarda çift yaratılışa örnek kabul edilir. Erkek ve dişilikle ilgisini kullanıp diğer çiftleri dışlayıp ayete Sınır çizme . denizin çifti kara ise ve deniz ile kara aynı cinsten değilse, deniz veya karaya erkeklik ve dişilik veremeyeceğimize göre, o canlının da çifti başka bir canlı olabilir.

     

     

    Trilyonda bir örnek yok birçok örnek var;

    http://www.bbc.com/turkce/haberler/2015/06/150602_testere_baligi

     

    https://mobile.donanimhaber.com/100-milyon-yildir-seks-yapmiyor--13093112

     

    http://biyologlar.com/disi-zebra-kopekbaliginda-erkeksiz-ureme-goruldu

     

    https://www.google.com.tr/amp/s/mucizeyalanlari.wordpress.com/2013/05/23/yaratilistaki-ciftler/amp/

  11. 40 dakika önce, kavak yazdı:

     

    Sn. optimum,

    birazdan "Bu tercüme doğru değil, gerçek tercüme șöyle olmalıdır." diye  gelen biri olursa hiç șașırmam.

    Nerede bir sıkıntılı pasaj, cümle ve kelime varsa, hemencecik yok hükmünde sayılıyor.

    Sonra evlere șenlik, bol yorumlu, bol parantezli bașka bir șahsi(!) tercümeyle sunum yapılıyor.

       

     Kavak, düşünüp ibret alsınlar teistler.

    Bu arada bu kerevit türü Nuh'un gemisinde var mıydı sen bilirsin şimdi? :)

  12. Erkeği olmadan üreyen mutant kerevit dünyayı istila ediyor

    Erkeği olmadan üreyebilen dişilerden oluşan ve sadece 30 yıllık geçmişe sahip yeni bir kerevit türünün hızla çoğaldığı ve dünya genelindeki ekosistemleri işgal etmeye başladığı belirtildi.

    Yeni yapılan bir çalışmaya göre benekli kerevit adı verilen türün kökeni, DNA'sındaki bir mutasyon sayesinde tek başına üreyebilen bir tek dişiye dayanıyor.

    Benekli kerevitin evlerde beslenmemesine yönelik uyarıya rağmen Kanada'da satılıyor.

    10 bacaklı mutant tür, Avrupa Birliği tarafından ise yasaklandı.

    Bilimsel adı Procambarus virginalis olan tür daha 30 yıl öncesine kadar yoktu. Ancak şimdi Japonya, Madagaskar, İsveç ve ABD'de vahşi yaşamda görülüyor.

    Nature, Ecology an Evolution (Doğa, Ekoloji ve Evrim) adlı bilim dergisinde yayımlanan araştırmada işgalci benekli kerevitlerin, Madagaskar'daki yerli kerevit türlerini tehdit ettiği belirtildi.

    Araştırma ekibinden Dr. Wolfgang Stein Kanada devlet televizyonu CBC'de yaptığı açıklamada "Bir benekli kerevitiniz varsa, üç ay sonra 200 ya da 300 tane olur" dedi. Aslında, bu tatlı su kerevitinin nasıl tek başına ürediğini inceleyen biliminsanları, kanserin nasıl yayıldığını daha iyi anlayabilir.

    Benekli kerevitler Kanada'daki evcil hayvan dükkanlarından ya da internette alınabiliyor. İnternetteki bir ilanda bir satıcı bir küçük benekli kereviti bedavaya verirken, biraz daha büyük beş kerevit için 20 Kanada doları istiyor.

     

     

     

     

     

     

    Kaynak; https://www.bbc.com/turkce/amp/haberler-dunya-43031207?__twitter_impression=true

  13. 18 saat önce, Hasan Akçay yazdı:

     

     

    Merhaba.

     

    "Bu gibi cümleler"den kastınız

    eğer doğru anladıysam

    Ahzâb 50'deki ifadelerdir

    ki işlevleri nebiye zorluk çıkmasını önlemek idi:

     

    Ey nebi!

    Kendilerine evlenme ödentilerini vermiş olduğun eşlerini sana helal kıldık

    ve Allah'ın sana verdiklerinden hangisine yeminin malik olduysa onları sana helal kıldık

    ve amca, hala, dayı, teyze kızlarının seninle göçenlerini sana helal kıldık

    ve kendisini nebiye armağan eden mümineyi eğer nebi onu nikahına almak isterse öteki müminlerden ayrı olarak yalnızca sana helal kıldık.

    Müminlere eşleri ve yeminlerinin malik olduğu kadınlar konusunda neyi farz kıldığımız böylece belirledik ki sana zorluk çıkmasın

    Koruyandır Allah, bağışlayandır.

     

    Nebi 

    eğer nebiye zorluk çıkmazsa

    görevine odaklanıp başarılı olabilirdi.

    Nebinin başarısından bize ne diyemeyiz.

     

    Bu bir.

     

    İkincisi bu ayet bir durum tesbitidir

    ve EŞ ÜSTÜNE EŞ almayı

    nebinin şahsında müslümanlara haram kılan 52'nci ayete hazırlıktır:

     

    Bundan sonra kadınlar sana helal değildir,

    onların güzelliği seni hoşlandırsa bile eşlerini onlarla değiştirmen de

    ama yeminin hangi kadınlara malikse onlar hariç.

    Allah her şeyi görüyor.

     

    Eş üstüne eş almanın haram kılınmasından bize ne diyemeyiz.

    .

     

    Merhaba Hasan Bey.

    Öncelikle ince üslubunuz için teşekkür ediyorum. Seviyeli tartışmayı severim.

    Bir tanrı neden bir kuluna sağladığı özel hayat ayrıcalıklarını evrensel olduğu söylenen bir kitaba yazdırır? O nebi tüm işleri bırakmış kaç kişiyle evlenebileceği konusunda zorluk çekiyor. Ayrıca cariyeler icin ne düşünüyorsunuz 

     

  14. On 25.11.2017 at 11:07, ikiaradabiderede yazdı:

    Dünya nın enaz bir milyar yıl daha sağlıklı bir hayatı olduğunu bilim dünyası söylüyor bu bir milyar yılda ulaşılan müthiş teknoloji tabi zaman yolculuğu dahilinde tarihte acıların olmaması hatta insanlığın cennet denilebilecek bir yaşama ebedi yaşam da dahil ulaşmış olması gerekmezmiydi?Saygılar teşekkürler

    Teistler olmasa dünya zaten çok güzel bir yer. Zaman makinesine gerek yok müslümanlara bakmak yetiyor 1400 yıl oncesi hakkında yprum yapmak için. 

    Dünya zaten Altından ırmaklar akan bir cennet ta ki homo sapiens bozana kadar..

  15. On 18.10.2017 at 14:27, ahmet1405 yazdı:

    1. Güneş katlanıp dürüldüğünde, 
    2. Yıldızlar döküldüğünde, 
    3. Dağlar yürütüldüğünde, 
    4. Gebe develer salıverildiğinde, 
    5. Vahşî hayvanlar toplanıp bir araya getirildiğinde, 
    6. Denizler kaynatıldığında, 
    7. Ruhlar (bedenlerle) birleştirildiğinde, 
    8. Diri diri toprağa gömülen kıza, sorulduğunda, 
    9. “Hangi günah sebebiyle öldürüldü?diye. 
    10. defterler açıldığında, 
    11. Gökyüzü sıyrılıp alındığında, 
    12. Cehennem tutuşturulduğunda, 
    13. Ve cennet yaklaştırıldığında, 
    14. Kişi neler getirdiğini öğrenmiş olacaktır. 
    15. Şimdi yemin ederim o sinenlere , 
    16. O akıp akıp yuvasına gidenlere, 
    17. Kararmaya yüz tuttuğunda geceye andolsun, 
    18. Ağarmaya başladığında sabaha andolsun ki, 
    19. O (Kur’an), şüphesiz değerli,bir elçinin (Cebrail’in) getirdiği sözdür. 
    20. O elçi güçlü, Arş’ın sahibi (Allah’ın) katında çok itibarlıdır. 
    21. O orada sayılan, güvenilen (bir elçi) dir. 
    22. Arkadaşınız (Muhammed) de mecnun değildir. 
    23. Andolsun ki, onu (Cebrail’i) apaçık ufukta görmüştür. 
    24. O, gaybın bilgilerini (sizden) esirgemez. 
    25. O lânetlenmiş şeytanın sözü de değildir. 
    26. Hal böyle iken nereye gidiyorsunuz? 
    27. O, herkes için, bir öğüttür, 
    28. Sizden doğru yolda gitmek isteyenler için de. 
    29. Alemlerin Rabbi Allah dilemedikçe siz dileyemezsiniz.

     

     

    33/AHZÂB-50 (Meâlleri Kıyasla): Yâ eyyuhân nebiyyu innâ ahlelnâ leke ezvâcekelletî âteyte ucûrahunne ve mâ meleket yemînuke mimmâ efâallâhu aleyke ve benâti ammike ve benâti ammâtike ve benâti hâlike ve benâti hâlâtikellâtî hâcerne meâke, vemraeten mu’mineten in vehebet nefsehâ lin nebiyyi in erâden nebiyyu en yestenkihahâ hâlisaten leke min dûnil mu’minîn(mu’minîne), kad alimnâ mâ faradnâ aleyhim fî ezvâcihim ve mâ meleket eymânuhum li keylâ yekûne aleyke haracun, ve kânallâhu gafûran rahîmâ(rahîmen).
    Ey Nebî (Peygamber)! Muhakkak ki Biz, ecirlerini (mehirlerini) verdiğin zevcelerini ve elinin (altında) malik olduğun, Allah’ın ganimet olarak sana verdiği (cariyelerini) helâl kıldık. Ve seninle beraber hicret eden amcanın kızları, halanın kızları, dayının kızları, teyzenin kızları ve nefsini Nebî (Peygamber) için hibe eden ve Nebî’nin (Peygamber’in) de onu almak istediği mü’min kadınları, (diğer) mü’minler hariç, sana özel olarak (helâl kıldık). Onlara (diğer mü’minlere) zevceleri ve ellerinin (altında) malik oldukları (cariyeleri) konusunda neyi farz kıldık, Biz biliriz. (Bu), senin üzerine bir zorluk olmaması içindir. Ve Allah, Gafûr’dur (mağfiret eden), Rahîm’dir (Rahîm esmasıyla tecelli eden).

     

     

     

  16.  

     

    Optimum, bu gerçekten sen misin? 

     

    Bu nasıl bir değişim? Ne kadar gerçekçi, ne kadar mantıklı, ne kadar güzel şeyler yazmışsın? Ve ilginç olanı gerçekten çözmüşsün ki bu sık rastlanır bir şey değil.

    Nasıl mutlu olduğumu anlatamam. Azılı bir şeriatçıdan bir dinsize (veya ateist, o kadarını bilmiyorum) dönüşmen de şaşırtmıştı ama bu kadar değil. Çünkü sen Atatürk'ten de nefret eder, İstiklal Mahkemeleri'nde astığı dinci yobazları savunurdun. O yüzden politik düşüncelerinin bu denli değişmesi ve bakış açının tam tersi yönde dönüşmesi esas güzel olan.

     

    Çok sevindim. Çok içten söylüyorum, çok sevindim. Seni ömrü billah unutmam daha... Sen değişim değil, basbayağı dönüşüm geçirmişsin.

    Bu arada IFeelGood ben. Kendimi tanıtayım da "beni bu kadar tanıyan bu yazar kimmiş" deme.

     

    Uzun zaman oldu Ifeelgood. Seni gördüğüme ben de çok sevindim. :)

    Mutlu ettiysem ne mutlu bana. Sizler daha değerlisiniz. 

    Aydınlandım Ifeelgood. O kadar şey yaşadım ki tahmin bile edemezsin. Bu değişimi bunlara borçluyum. Birgün kitap haline getirmeyi planlıyorum.

    Geçmişimi üzülerek hatırlıyorum şimdilerde. Akıl hapishanesinde yasıyormuşum. Aklımı başkalarına kiraya vermişim. Zamanımı heba etmişim. Ama sonunda zihnimi özgür bıraktım. Milyonlarca atom bombası patlıyor şimdilerde zihnimde. Nöronlarımı hissediyorum. Güzel oldu ve devamı gelecek. Şimdi ise onların zihinlerini açmak için mücadele ediyorum. Dincilerden umudum yok diğerleri benim radarımda artık. Yoksa dünya yaşanmaz bir hale gelecek.

    Bu arada geçmişte kalbini kırmış isem affını diliyorum. Cahildim bilmiyordum :)

    Saygılarımla

     

×
×
  • Yeni Oluştur...