Jump to content

laqrma

Üyeliği Sonlandırılmış Kullanıcı
  • İçerik sayısı

    159
  • Katılım

  • Son ziyaret

laqrma kullanıcısının paylaşımları

  1. laqrma

    Müslümanların Demokratlık Balonu Patladı!

    Yazımı neden sildiniz, doğru diye mi?? Adam gibi cevap veremediğiniz için mi?? Haksızlığınız görülüyor diye mi ?? Tekrar yazıyorum !! Heyy!! Seninle aynı kelimeleri söyleyen biri atılıyor da sen neden atılmıyorsun !! Sen söyleyince doğru bir laf oluyor da başkası söyleyince neden hakaret oluyor !! Açıklayabilirmisin !!
  2. laqrma

    Babamı dün gece kaybettik.

    Başınız sağolsun Mohammed..
  3. laqrma

    Reklamlar

    İhtiyaçlar sınırlı değildir.. Elinize bir tane iktisada giriş kitabı alıp okusanız, neden ihtiyaçlara sınırsız denildiğini anlar, yanlış anlamalardan doğan yanlış düşüncelerinizi kendinize saklardınız.. İhtiyaçlara sınırsız denilmesinin sebebi, 'Sayı bakımından' sınırsız olmasıdır.. Toplumlar geliştikçe, insanların gelir düzeyi arttıkça, daha fazla boş zamana sahip olma, daha kaliteli mal satın alma arzusu başlar.. Daha önceden lüks sayılan bir mal, günümüzde zaruri bir ihtiyaç haline gelebilir vs vs.. Fakat ihtiyaçlar 'Kapasite bakımından' sınırlıdır.. Bu da, ihtiyaçların tatmin edildikçe b
  4. laqrma

    Ahlâki Göreciliğin Sefaleti

    Dostum, benim de senden ricam bu konudaki gibi olaya tek taraflı değil de, karşıt görüşü de ele alarak hazırlık yapman Başlangıç olarak, Deontological ethics/Consequentialism ayrımını kullanabilirsin.. Ne biliyim Kant, Rawls, Nozick, Rothbard'dan felan bahsedebilirsin.. Karşıt görüşü sunarken de Mackie'nin teorilerini ele alabilirsin.. Bir de, gerekçelendirme yaparken ne kadar sıklıkla metafiziğe kaydığımızı merak ediyorum.. Tanrı fikrini konu edinmeden ne kadar ilerleyebildiğimizi felan anlatırsan çok iyi olur.. Şimdiden iyi hazırlanmalar, sunumda görüşürüz Edit; Bu arada karşıt görüş
  5. laqrma

    Cinleri ben çok net bir şekilde biliyorum.

    Ercument bu söylediklerinin olağanüstü bir tarafı yok.. Uyurken beynimiz dış seslere açıktır.. Yani duyarsın.. Mesela bir filmi izlerken uyursan rüyanda bu filmi devam ettirip bitirebilirsin.. Beyin kendi senaryosunu yazar o zaman.. Yanında birileri varken uyusan o kişileri duyarsın.. Fakat çoğunu hatırlamazsın.. Neyi kontrol altına aldığını daha açık söylersen iyi olur..
  6. laqrma

    Cinleri ben çok net bir şekilde biliyorum.

    Ercument, senin bu anlattıkların halk arasında 'karabasan' olarak bilinen 'uyku felci' durumudur.. Uyurken beynimiz hareket kaslarını kapatır.. Fakat bazen bilinç uyanır fakat hareket kaslarını açmaz, bu duruma uyku felci denir.. Cinlerle vs.. gibi saçma sapan şeylerle ilgisi yoktur.. Biraz uykuyu araştırırsan sende görebilirsin..
  7. laqrma

    Kitap okumanın anlamsızlığı ve saçmalığı...

    Allahın salağı, senin gibi boş adam değilim ben sürekli forumda olup ne yazsam diye düşünüpduran.. Senin sinekli beynin ancak bu kadar algılar zaten.. Allahın sapiensinden ancak bu kadar bi algılama beklenir zaten..
  8. laqrma

    Kitap okumanın anlamsızlığı ve saçmalığı...

    Bütün iletilerinin boş ve kaypak olmasının nedeni kitap okumamandan kaynaklanıyor olmasın..!? Yazma da adam sansınlar misali..
  9. laqrma

    ÇİÇEKLER...

    Merhaba Pisicik, Dediğim gibi babamla konuştum ve bakımı en kolay olanlardan bir kaç çiçek ismi verdi.. Ben 10 tane çiçek ismi beklerken babam 4 tane verdi seni öğrenci sandı ve "Öğrenci adamın evinde diğer çiçeklere yazık olur yok başka isim" dedi Dediği çiçekler yani senin istediğin yeşil yapraklı ağaç gibi olanlar; Amerikan Benjamin, Yuka (Yucca), Difenbahya (Dieffenbachia), Devetabanı (Phlodentron)-(Kökü dışarda olur). Bunların hepsinin bakımı pratik.. Fazla su istemeyen çiçekler bunlar.. Yapman gereken saksı toprağına serçe parmağını biraz batıracaksın, sıcak ise su vericeksin d
  10. laqrma

    ÇİÇEKLER...

    Merhaba Pisicik, Sana yardım edebilirim.. Babam peyzaj mimarı ve iyi bilir bu işleri.. Yarın ona danışır, özeline mesaj atarım olur mu?
  11. laqrma

    kafanızın tası attığı zaman ne yaparsınız?

    Önceden duvarı yumruklardım elim kanyana kadar, duvarda kan gördüm mü rahatlardım.. Sonra bunu geliştirdim fayansa vurmaya başladım, çünkü fayansta kan daha güzel görünüyor ve fayansın çatlaması bazende kırılması beni daha çok rahatlatıyordu.. Tabi birde elimin halini düşünün .. Ertesi gün ve sonraki günlerde elimin morarıp şişmesi, açılan yerlerin kapanması süreci, bir süre elimi kullanamama vs gibi sıkıntılar yaşıyordum.. Şimdilerde duruma göre değişiyor.. Ya sakin bir halde durumu izah ederim, ya öfkeyle dışarı çıkar içerim, ya yüksek sesle çok ağır sözler sarfederim, ya hiçbir şey söy
  12. laqrma

    Muhammed Efsanesinin Doğuşu

    Selam Dreimalali, Yazıda ilk İslam paralarının, Hristiyan figürler taşıdığından bahsetmişsin.. Ama bildiğim kadarıyla o paralar taklit para.. Yani İznikte ve Kudüste Hristiyanlar ve Yahudiler tarafından basılan paraların, sadece birer taklidi.. Extradan bir ekleme vs. de yok.. Ben bu taklit paraların, Muaviye'nin Hristiyanlığı konusunda her hangi bir bilgi verebileceğini düşünmüyorum.. Yazının hepsini okumadım, önceki yazılarından da takip etmiştim bu konuyu.. Bilgi eksikliğim varsa, kusura bakma lütfen. Bu arada nickim sangre ama 2 günlüğüne banlı olduğum için yazamıyorum, bu yüzden kon
  13. laqrma

    Evrim Sunumları Serisi #1 - Tür Kavramı

    Çok iyi bir sunum oldu Bilge.. Çok teşekkür ederiz..
  14. laqrma

    Kuran'daki bazı iddialara cevaplar

    Hoşgeldin Ahbap Albatros'tan sonra senide burda görmek çok güzel.. Umarım iyi vakit geçirirsin burda Ve yine umarım ki çalışmaların hakettiği değeri görür..
  15. laqrma

    Merak, dinin bir numaralı düşmanı

    Dinin ilk düşmanı, insan aklının eleştirel bakışıdır.
  16. laqrma

    SORU : Tek boyutlu bir şeye örnek verebilirmisiniz.. ?

    Biraz Measure Theory okusan iyi olur.. İlk önce boyutu kavraman lazım, boyutu anlamak için de ölçümü anlaman gerekiyor..
  17. laqrma

    SORU : Tek boyutlu bir şeye örnek verebilirmisiniz.. ?

    Aynaya bakarken aynanın kendisini göremezsin.. Uzayda böyle mi acaba? Koş sor bakalım uzaycılara
  18. laqrma

    SORU : Tek boyutlu bir şeye örnek verebilirmisiniz.. ?

    Boyutun matematiksel karşılığı; "The dimension of an object is a topological measure of the size of its covering properties. Roughly speaking, it is the number of coordinates needed to specify a point on the object. For example, a rectangle is two-dimensional, while a cube is three-dimensional. The dimension of an object is sometimes also called its "dimensionality." Yani, Bir nesnenin boyutu, onun kaplayıcı özelliklerinin topolojik ölçümlemesidir. Örneğin bir dikdörtgen iki boyutludur, bir küp üç boyutludur. Kabaca tanımı bu. Diyebilirsinki çizgi tek, alan iki, hacim üç boyutludur,
  19. laqrma

    Aileniz ateist olduğunuzu biliyor mu?

    Evet biliyorlar, çünkü ailemde ateist
  20. laqrma

    SORU : Tek boyutlu bir şeye örnek verebilirmisiniz.. ?

    Düzlemde çizilmiş bir doğru tek boyutludur.. Doğrunun boyutu 1'dir.
  21. laqrma

    Michael Jackson öldü

    Tüm sevenlerine baş sağlığı diliyorum.. Huzur içinde dinlen Michael.. Seni sevdik ve seviyoruz, müziğin sonsuza kadar yaşayacak..
  22. laqrma

    Ekmeğin Kutsallığı

    Kutsallığı vs. yok, sadece karın doyurmada bi araç..
  23. laqrma

    Neden abi/teyze/dayı vs. denir?

    Bunun nedeni toplumsal alışkanlık olsa gerek.. Şimdiye kadar kimseye amca, teyze, abi gibi hitaplarda bulunmadım.. Tanışmadan evvel 'siz' diye hitap edilir, tanıştıktan sonra da ismiyle hitap edilir.. Yanılıyor muyum?
  24. laqrma

    KURANDA AKIL VE KALP AYRI AYRI VARDIR

    .yahu yazmayayım yazmayayım diyorum ama hakediyorsun, ne malsın sen bağlantı! .onlarca yazı yazıldı bunlar için, onu bırak biraz araştır öğren ya allahcığını seviyorsan .yeter artık! çok kirlisin, saçıyorsun etrafınada!
  25. laqrma

    DÜNYADA KÖTÜLÜK VARDIR.

    .kesinlikle :good:
×
×
  • Yeni Oluştur...