Jump to content

ayferkaya

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    342
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

ayferkaya Hakkında

  • Derece
    Advanced Member

Profile Information

  • Gender
    Male

Güncel Profil Ziyaretleri

Güncel ziyaretçiler bloku aktif değil. Diğer kullanıcılar son ziyaretçilerinizi aktif edene kadar göremezler.

About Me

Hodri Meydan'da İslam'da Kader Anlayışı konusun'daki son ve silinen mesajlarım. 130. posttan sonraki yaklaşık 5-6 mesajım silinmiştir.

Silinen postlarım aşağıdadır.

1. ''Bu örnekte belli olan bir şeyden neden korkmamız gerekmediği var?''

Buradaki çift tırnakları arkadaş kendisi koymuştur. Benim kastetmek istediğim

arkadaşın "BELLİ OLAN BİRŞEY İÇİN NEDEN KORKMAMIZ GEREKTİĞİNİ HALA AÇIKLAYAMADIN!!!" tezine karşılık Ben şunu söylemek istedim.

Bu örnekte "Belli olan bir şeyden neden korkmamız gerekmediğine" cevap var.

Ama arkadaş çifttırnakları istediği yere koyarak konuyu sapıttı. ve aradan benim mesajlarım silindi.

2. Arkadaş 100 post boyunca İslam'da Kader anlayışını tartıştığını belirtti. Ama cüzzi iradeyi 50 post, tevbeyi 20 post böbürlenmeyi 20 post

Cennet ve cehennemin ödül ve ceza olduğunu ise 30 postta anlayamadı. (Anlamak istemedi) Kaderin onun yapması değil "bilmesi" olduğunu söylemem de 10 post sürdü. Ama aşağıdaki linkte arkadaş kendisi zaten kaderin "ilim" olduğunu itirafını görebilirsiniz.

İslami Kader Anlayışını Tartışacaksak İslami değerleri kabullenmemiz gerektiğini söylediğimde "önşart olarak istediğimi kabul eder istediğimi kabul etmem dedi".

Bunun "islami" değil "materyalizmde bilinen islam" olduğunu söylediğimde Materyalizme hiç girmediğini söyledi. Bunları başta varsayılan değer olarak kabul etmedi. ve kendi yanılgılarını ortaya koydu. Halbuki arkadaşın başka birisi ile yapmış olduğu kader tartışmasına bakar mısınız? İslam'da bu inanışların olduğunu biliyordun da burda niye savunmuyordun?

http://www.ateistforum.org/index.php?showtopic=6356 linkini de veriyorum.

Allah'ın karışmadığı hiçbirşey yoktur.Onun onayı olmadan yaprak bile düşemez.

Müslümanlar özgür iradenin yerine cüzzi irade kavramını kullanırlar.Yalnız cuzzi iradede külli iradeye tabidir.

Kader,insanın yalnız belirleyemediği değil belirlediğini iddaa ettiği şeyleride kapsayan,kısaca Allah'ın ilmidir.

Bu ilim,olmuş ve olacakların tümünü ihtiva ettiği gibi değişmezlik unsuruda ön plandadır.

Alimimutlak herşeyi bilen bir tanrı varsa, özgür iradeyi de yaratacak kudrete sahiptir.

Tanrının kendi geleceği ve geçmişinin olması abestir, zaman boyutunu da o yaratmıştır.

İtalik yerler arkadaştan alıntıdır. Mavi yerler ise bu postta savunduğunu iddia ettiği islamla çelişen yerleridir. Madem İslamın böyle olduğunu biliyordun 3 mavi çelişkiyi 100 posttur niye savunuyordun. Demekki 100 posttur savunduğun "islamda kader değil", "materyalistlerin sandığı islamdaki kader anlayışı"

3. Kıssaların birer "hikaye" olduğunu söylediğimde Allah'ın pot kırdığını söyledi. Kendisi pot kırdığında ise çelişkilerini göremedi. ve aynı resimdeki adama benzedi.

http://www.komikadres.com/data/media/2/komikkarikatur92.gif

Oradaki yazının kendisi için asılmadığını göremeyecek kadar komik duruma düştü. Cımbızla seçtiği ayetin 3 ayet sonrasında yazanları görmedi.

http://www.ateistforum.org/index.php?showtopic=44709&st=108

Kur'andaki mecazi anlatım tarzını bilmediği ne kadar belli. Şimdi ben birisine "küplere binmiş" desem, kimse o adamın kalkıp küplerin üstüne oturduğunu anlamaz, herkes, onun çok kızdığını düşünür. Kalkıp küplerin üstüne oturduğunu düşünmek temel fıkralarında olur :)

“Ya inkârda, küfürde ısrar ederek kendisine zulüm ve haksızlık edeni cezalandıracağız. Bir de, hesap vermek üzere Rabbinin huzuruna çıkarılacak, Rabbi de ona, daha korkunç bir ceza verecek.”

“Ya da geçmişin kirlerinden arınarak iman edip, gevşekliği bırakarak, hâlis niyet ve amaçlarla, İslâm esaslarını, İslâmî düzeni hayata geçirene, iş barışı içinde bilinçli, planlı, mükemmel, meşrû, faydalı, verimli çalışarak nimetin-ürünün bollaşmasını sağlayana, yerinde, haklı çıkışlar yaparak, düzelmeye, iyiliğe, iyileştirmeye ön ayak olana, cârî-kalıcı hayırlar-sâlih ameller işleyene de, mükâfat olarak en güzeli, cennet ve güzel muamele vardır. Biz ona, yerine getirilmesi kolay sorumluluklar yükleyeceğiz, kolay planlar uygulatacağız."

4. Kendi çelişkilerini çözmeden devam etmeyeceğimi söylediğimde çelişkilerini çürütemedi (buna yanaşmadı bile)

http://www.ateistforum.org/index.php?showtopic=44709&st=107

Üstelik son 5-6 mesajımı sildirip en sona "benden alıntıladığı" ama alıntıladığı yerlerin (benim mesajlarımın) silindiği bir post koydu.

Saygılar.

×
×
  • Yeni Oluştur...