Jump to content

xenix

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    82
  • Katılım

  • Son ziyaret

xenix kullanıcısının paylaşımları

  1. xenix

    Ateistforumun neden bir amacı yok?

    Yazımı dikkatli okumamışsınız.
  2. xenix

    Ateistforumun neden bir amacı yok?

    Ateistliği ile övünenleri çok gördüm. Sen göremiyorsan, yandaş olma derdindendir.
  3. xenix

    ateist kolay kolay yetismiyor

    Anlıyorum o bıkkınlığı.. Bitmiyor çünkü; biri gidiyor biri geliyor.
  4. xenix

    Ateistforumun neden bir amacı yok?

    Bir kaç yerde ismim geçmiş. Paranoya almış başını gitmiş. Açıklamıştım ben halbuki pastafaryanım diye. RAmen (Bir ateistin ateistliğiyle övünmesi, müslümanın müslümanlığı ile övünmesi kadar zavallıcadır)
  5. xenix

    Ateizm Çözüm Değildir

    Yobazın müslümanı, ateisti olmaz. Yobaz yobazdır. ) Ama şu derneğin tüzüğünü merak etmedim değil bak. Biz bir grupla epey aşama katetmiştik.
  6. xenix

    Ateizm Çözüm Değildir

    Ben mesela bilimsel düşünemeyen, dogmatik ateistlerle asla bir arada iş yapmam. Ateizmi din gibi gören ve ona din gibi gereklerini yerine getiren bir zihniyetle de.
  7. xenix

    Ateizm Çözüm Değildir

    Zaten okusanızda anlayamazdınız boşverin o yüzden iyi yapmşsınız. Soruyu hatırlatayım, hafızanız tazelensin. Atatürk, çakma ateist miydi? (Gerçi cevap veremeyeceksiniz neden uğraşıyorsam, acaba benim de mi hoşuma gidiyor sizinle uğraşmak. )
  8. xenix

    Ateizm Çözüm Değildir

    evrensel insan, yazdıklarınızın çoğuna katılıyorum. cigi, güneş mi çarptı yoksa soruma cevap vermeden kıvırmak için mi zırvalıyorsunuz? otomatiğe başlamışsınız, size bakınca aklıma sofu yobazın ağzını doldura doldura konuşması geliyor.
  9. xenix

    Ateizm Çözüm Değildir

    Evet, çözüm değil. İddiası da yok haklısınız.
  10. xenix

    Ateizm Çözüm Değildir

    Doğru tabi. Ateist olduğunda, adam olduğunu sanan çok insan var. Ateizm bu ülkenin sorunlarının hiç birini çözmüyor, çözmezde. Bilimsel düşünmeyen, kendini geliştirmeyen, olaylara ve olgulara tarafsız bakamayan, taraftar olur gibi ateist olan. Ateist olmanın kendisine ve sorunlara yeteceğini zanneden çok insan var haklısın.
  11. xenix

    Ateizm Çözüm Değildir

    Soruma yanıt alamadım. Atatürk çakma ateist miydi size göre?
  12. xenix

    Ateist Bilinçlere Yeni Nesil Saldırılar

    Konu doğru veya yanlış olması değil ki. (Hem siz diye hitap ettikleriniz kim? Pastafaryanlar mı? ) Yanlış bir şeye inanç duyulabileceği gibi, doğru bir şeye de inanç duyulabilir.
  13. xenix

    Ateizm Çözüm Değildir

    Sorunuzun konuyla alakasını kuramadım, belki o yüzdendir. Bir sürü şey yazıp hiç bir şey anlatamıyorsunuz. İstanbulda yaşıyorum. Buyrun devam edin. (Ne oldu? Atatürk konusu bozdu değil mi sizi? O da mı çakma ateistti? )
  14. xenix

    Ateizm Çözüm Değildir

    Yıl 1928. Kurtuluş savaşı bitmiş, Cumhuriyet kurulmuş. Kurucumuz ateist cigi diyor ki: Bundan sonra olmayan allaha tapan, masal dolu kitaba, yaşamamış peyhgambere inanan, bu inançlarına izin veren herkes karşısında beni bulur. Ben sadece din ile devlet işlerini ayırmakla kalmıyorum, aynı zamanda dinin negatif etkilerini tamamen engelliyorum. Bundan sonra camiye giden, dua eden, hatta onların haklarını savunan, kuranı koruyan herkese ..... (artık kendisi süper ateist olarak ne önerirse) uygulanacaktır. ------ Dinler faşist yapılardır. Ve bir dinin hakkından din gibi davranarak gelemezsiniz.
  15. xenix

    Ateist Bilinçlere Yeni Nesil Saldırılar

    Ateizmin inanç olması neden rahatsız ediyor? Kaşif tdk dan örnek vermiş. Aynı Tdk şunu da diyor. Bir şeyi güvenle doğru sayma tutumu.
  16. xenix

    Ateizm Çözüm Değildir

    Islamin olmayan allahini, yasamamis peygamberini, sacma sapan zirva dolu masal kitabi kuranini, bir müslümandan daha cok koruyup onlara saygi duyduklarini belirten ateistler, ateist degillerdir.!!! Artik bunun böyle oldugunu kafalarina iyice cakmaktan, onlari rencide etmekten baska cikar yolu kalmamistir.Islamin putlarini simdiye kadar müslümanlardan daha fazla koruyanlarin kaypak düsünceli sahtekar ateistler oldugu herkes tarafindan iyice bilinsin. Bence Atatürk, sizden daha ateistti. Ama sizin kadar dar görüşlü değildi.
  17. xenix

    Ateizm Çözüm Değildir

    Benim gördüğüm tek bir şey var. İnsan çocukken aldığı eğitimin etkisinden çok kolay kurtulamıyor. Nasıl hani kafirleri yakalım, yıkalım, dövelim, şöyle yapalım böyle yapalım bilinci, ateist olduktan sonra da devam ediyor malesef bir çok insanda. Sadece taraf değiştirmiş oluyor. Ama davranış aynı. Korkarım; yeterli gücünüz olsa kendiniz gibi düşünmeyen herkesi yok etmeye çalışırsınız. Belki siz değil ama yazınızın devamında yapılan bir sürü yorum var. Onlara bir eleştiri yöneltmediğinize göre onayladığınızı kabul ediyorum. Ayrıca o yazınızı okudukça, ateist olduğu halde eleştirilerinizin ç
  18. xenix

    Ateizm Çözüm Değildir

    Okudum yazıyı ama kendimi göremedim. Gerçi ateizmi, faşistlikle özdeşleştirme çabalarınızı onaylamasam da benim söylediğim aynı şey. İnsan ateist oldum diyerek kendini bir yere geldiğini varsaymasını anlatıyorum ben de yazımda. Hubbez ve bir kaç kişi bunu anladı. Diğerleri ise daha ne anlamlar çıkardı kim bilir. İşte insan kolay kurtulamıyor dogmatik düşünceden. Ateistim demek yetmiyor bunun için. (Ama yazılanlara bakarsanız herkes kendisine yettiğine inanıyor)
  19. xenix

    Ateist Bilinçlere Yeni Nesil Saldırılar

    Hiç bir dini kural izlemeyen, hiç bir yaptırımı olmayan, evrenin tamamını tanrı olarak görmesiyle. Evren var, ötesinde başka bir şey yok demenin arasında bir fark görmüyorum. Siz görüyor musunuz? Veya dawkins.
  20. xenix

    Ateizm Çözüm Değildir

    Anlaşıldı, alt yazı eklemek şart oldu yazılara. Pastafaryanım ben.. )
  21. xenix

    Ateist Bilinçlere Yeni Nesil Saldırılar

    dogma 1. Belli bir konuda ileri sürülen bir görüşün sorgulanamaz, tartışılamaz gerçek olarak kabul edilmesi. 2. fel. Doğruluğu sınanmadan benimsenen, bir öğretinin veya ideolojinin temeli yapılan sav.
  22. xenix

    Ateist Bilinçlere Yeni Nesil Saldırılar

    ) Pek öyle değil aslında. Yaratılmışların en şereflisi insandır önyargısından kurtulalım derim. Ben panteist değilim ama evreni ve dünyayı seviyorum. Einstein, Spinoza vs bunları da iyi anlıyorum.
  23. xenix

    Ateist Bilinçlere Yeni Nesil Saldırılar

    Aslında doğru söylüyor, panteistler ateistlere dahil edilebilir.
  24. xenix

    Ateizm Çözüm Değildir

    Yazılanlardan okudum. Acaba yeni ateist olan bir çok kişinin algısının da bir hayli zayıf olduğu maddesini de eklesem mi diye düşünüyorum. Veya okuduğunu anlayamama problemi. Belki önyargılardan kurtulamamışlık da olabilir. (Yazılarıma birde Türkçe altyazı mı eklesem? )
  25. xenix

    Ateizm Çözüm Değildir

    : ))) Kendi davasını baltalayanı gördüm ama bu şekilde olanını ilk defa görüyorum. hubbez ve bir kaç kişiyi de okuduğunu doğru anlama ve yorumlama konusunda tebrik ediyorum. Geri kalan çoğunluk gözlemlerimle benzeşiyor.
×
×
  • Yeni Oluştur...