Jump to content

gercekisim

Üyeliğini Sildirmiş Kullanıcı
  • İçerik sayısı

    858
  • Katılım

  • Son ziyaret

İletiler bölümüne gercekisim kullanıcısının eklediği dosyalar

  1. Senin gibi birgün ateist gibi,öbür gün satanist gibi,başka bir gün möüslüman gibi konuşan ne idüğü belirsiz birinin birşey anlamasını baklemiyorum zaten! mümkünse buraya saçmalıklarını yazma! sana fikrini soran olmadı,beğenmeni isteyen de,soru soran da! kapa çeneni git! saçma konularında konuş..Dikkat edersen senin saçmalıklarına cevap yazmaya bile gerek görmüyorum artık,sen önce kişiliğini bul sonra gel!

  2. Atatürkçülük Ne Demektir?

    UĞUR MUMCU

    6 Ocak 1981

    (Uyan Gazi Kemal!)

    Atatürkçülük, kısaca ulusal bağımsızlık ve ulusal onur demektir. Atatürkçülük, özetle antiemperyalist bir kurtuluş savaşını başlatan ve sürdüren bir eylem ve öğretidir.

    Amacımız, ulusal sınırlarımız içinde toprak bütünlüğümüzü ve ulusal tam bağımsızlığımızı sağlamaktır. Buna engel olmak üzere karşımıza çıkacak kuvvet, kim ve ne olursa olsun hiç duraksamadan çarpışırız ve başarı kazanırız. Bu konuda karar ve inancımız kesindir. Atatürkçülüğü, tam bağımsızlık inancından ayırmanın ve çok yönlü uluslararası ipotekleri Atatürkçülük adına savunmanın hiç olanağı yoktur. Kurtuluş Savaşı'nın başlarında Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin bütün programlarına dayanağı, şu iki temeldir: Tam bağımsızlık, kayıtsız koşulsuz ulusal egemenlik!..

    - Tam bağımsızlık demek, elbette, siyaset, maliye, iktisat, adalet, askerlik, kültür gibi her alanda tam bağımsızlık ve özgürlük demektir. Bu saydıklarımın herhangi birinde bağımsızlıktan yoksunluk, ulusun ve ülkenin gerçek anlamı ile bütün bağımsızlığından yoksunluğu demektir. Biz, bunu sağlamadan ve elde etmeden başarıya ve esenliğe erişeceğimiz kanısında değiliz...

    İşte Atatürk budur, işte Atatürkçülük budur...

    Kurtuluş Savaşı, kökeninde antiemperyalist ve antikapitalist düşüncelerin kutsal harcını taşır:

    - Biz bu hakkımızı saklı tutmak, bağımsızlığımızı emin bulundurmak için genel kurulumuzca, ulusal kurulumuzca bizi mahvetmek isteyen emperyalizme karşı ve bizi yutmak isteyen kapitalizme karşı kavga vermeyi uygun gören bir yolu izleyen insanlarız.

    Bu sözleri söyleyen ve her adımında ulusal bağımsızlığı, devrimci ve ilerici bir dünya görüşü ile sağlayıp pekiştiren Atatürk'ü bugün içine itildiğimiz ekonomik tutsaklığın temeli ve adı gibi görmek, Atatürk'e ve Atatürkçülüğe karşı yapılabilecek en ağır ve de en sinsi saldırıdır.

    Atatürkçülük bağımsızlık demektir, Atatürkçülük ulusal onur demektir,

    Atatürkçülük devrimcilik demektir. Kurtuluş Savaşımızın ve ulusal devrimlerimizin önderi Mustafa Kemal, bugünkü emperyalist ilişkileri daha o günden görmekteydi:

    - Karşılıklı güvenlik ve esenlik, bütün dünya uluslarının üzerinde titremesi gereken bir mutluluk ilkesidir. Ancak bu ilke bütün uluslar için gerçekleşmedikçe, genel bir barışma sağlamaktan çok, sömürülmek istenen birtakım uluslara karşı, bir takım güçlü ulusların yeni davranış ve ayrıcalıklar kazanmasını sağlamak niteliğinde görülse yeridir. Hele uluslararası silah alışverişinin, birtakım ulusların denetimi altında tutulmasını sağlayacak önlemlerin alınması bu kuşkuyu artırmaktadır...

    Unutturulan, unutturulmak istenen Atatürk ve Atatürkçülük budur! Televizyon ekranlarında Türk halkına tanıtılmayan, anımsatılmayan sözler de işte bu sözlerdir:

    - Biz Batı emperyalistlerine karşı yalnız kurtuluş ve bağımsızlığımızı korumakla yetinmiyoruz. Aynı zamanda Batı emperyalistlerin güçleri ve bilinen her aracı ile Türk ulusunu emperyalizme araç yapmak istemelerine engel oluyoruz. Böylece bütün insanlığa hizmet ettiğimiz kanısındayız...

    Ezilen uluslar bir gün ezen ulusları yok edeceklerdir diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, yeniden ezilen ulusların, Asya ve Afrika halklarının bayrağı yapmak, biz Atatürkçülerin, biz devrimcilerin namus borçlarıdır.

    - Bütün dünya bilsin ki benim için tek yanlılık vardır. Cumhuriyet yanlılığı, düşünsel ve sosyal devrim yanlılığı...

    Atatürk'ün bütün dünyaya duyurduğu bu ilerici ve devrimci düşünceleri ne yazık ki, ülkeyi Atatürk'ten sonra yöneten, yönettiğini sanan politikacılar eliyle hançerlendi ve Atatürk, gerçek nitelikleri ile değil, beylik anma törenlerinin donmuş kalıpları olarak tanıtılmak ve benzetilmek istendi.Atatürk'ü hiç olmazsa bu yıl, gerçek nitelikleri ile tanıtabilirsek, geçmiş dönemlerin ihanetleri bir ölçüde unutulmuş olur. Kurtuluş Savaşı'nın yüce önderini Atatürk Yılı nda inançla selamlıyoruz:

    HOŞ GELİŞLER OLA MUSTAFA KEMAL PAŞA...

    ------------------------------------------------------------------------

    Atatürkçülüğü,kendisini Atatürkçü olarak tanımlayan brujuva sınıfının kendi çıkarlarını korumak amacıyla kullandığı bir düşünce olarak anlayan ve anlatmak isteyen ve öyle anlaşıldığını söyleyenlere ithaf olunur.

    Atatürkçülük hiç bir zaman söylediğiniz çıkarcıların düşüncesi olamaz! olsa olsa öyle gösterilir ve maalesef gösteriliyor da. (Düşünmesini bilmeyenler de inanır ) Temeli,orjinali sapıklık olan bazı inanışlar gibi birşey değildir Atatürkçülük! Kimse başka şeylerle karıştırmasın! Gerçekten o inanışlara uyan,sadık olanlar,sapık olabilir ama Atatürkçülüğe gerçekten uyan insan,asla sapık olamaz! Tam aksize o sapıkların karşısında cephe oluşturur! Zaten bugünkü çatışmanın sebebi de bu cepheleşmedir.

  3. Amerika için Türkiye'de siyasal islam olmuş,şeriat gelmiş veya başka bir yönetim gelmiş önemli değildir,tabi bir şartla...kim gelirse gelsin ABD çıkarlarına uygun hareket etmelidir.Uygun hareket etmeyen kim olursa olsun devrilmesi için bir bahane bulunur. Bkz. Erbakan(şeriatçı diye devrildi) bkz. Ecevit (ekonomik kriz bahanesiyle devrildi) Ortak noktaları emperyalizme müsaade etmek istememeleriydi yani,ABD nin istemediği en önemli şey.

  4. Tolonbey

    nurcu embesillerin,zaten suçlu olduğu bilinen kişilerle beraber alakasız kişileri birarada gibi göstererek karalama kampanyasından ve yalanlarından etkilenmişe benziyorsun.i.şahin denen kişi zaten mahkum olmuş bir isim(Sabih Kanadoğlu bu kişinin ceza alması için elinden geleni yapan kişidir) Nasıl oluyor da S.Kanadoğlu gibi birisiyle i.Şahin gibi bir suçluyu birarada göstermeye çalışan nurcu pisliklerine inanabiliyorsun? buna şaşırdım.

  5. Acele Edin

    ve

    Defolup Gidin...

    ...

    'Oturumunuzu sonlandırmaya geldim,

    Meclisi yaptığınız her icraat ile kirletmenize ve şerefsizleştirmenize artık kalıcı bir son vermeye geldim,

    Siz ki fitneci, fesatçı, meclis üyeleri, siz ki iyi bir hükümet olmak dışındaki her şey!!

    Kiralık sefil yaratıklar, zavallılar,

    ülkenizi en küçük şahsi çıkar adına satılığa çıkaranlar,

    birkaç kuruş için Tanrı'ya ihanet edenler, içinizde bir parça da olsun erdem kalmadı mı?

    Bir parça vicdan da mı yok?

    Atım kadar bile dindar değilsiniz!

    Altın sizin yeni Tanrınız olmuş!

    Satılığa çıkarmadığınız bir değer de kalmadı..

    Ulusunuz adına iyi bir şey düşünemez misiniz?

    Sizi çıkarcı sürüsü, bulunduğunuz bu kutsal meclisi, o varlığınızla kirletiyorsunuz!

    Tanrının kutsadığı bu meclisi, ahlak yoksunu davranışlarınızla hırsızların ini haline çevirdiniz!

    Halkın size verdiği yetkiyi kötüye kullandınız.

    Siz ki, halkın umutsuz dertlerine çare olmalıydınız. Kendiniz halka en büyük dert kaynağı oldunuz!

    Ama ülkeniz beni asırlardan beri temizlenmemiş bu ahırı temizlemeye çağırdı!

    Ve bu gücü de bana Tanrı verdi.

    Bu şeytan ocağını yönetmeye geldim.

    Vay halinize!

    Şimdi derhal defolun!!!

    Acele edin rüşvetin köleleri!

    Acele edin, gidin!

    Süslü saltanat eşyalarınızı alın ve defolup gidin!..

    * * * * * * * *

    Yukarıdaki söylevin sözleri, tarihte demokrasinin beşiği diye bilinen İngiltere'de geçmiştir..

    Yukardaki sözleri sarf eden kişi, 1653 senesinin 20 Nisan günü, meclis çatısı altında kükreyerek nutuk atan

    General Oliver CROMWELL

    isimli, sadece ülkesinin çıkarlarını kollayan yurtsever bir generaldi..

    ...Ve bu nutuk tarihi şekillendiren 50 söylevden biri sayılıyor.

    Pardon,

    siz ne sanmıştınız?...

    http://tr.wikipedia.org/wiki/Oliver_Cromwell

  6. 1Zaten onlara kimse tenezzül etmiyorki arkadasim.Benim verdigim linkler hepsi ispatlanmistir"

    Bu bir iddiadan üstelik te mesnetsiz bir iddiadan başka birşey değildir.Kaynakların sahtekar en başta. Sen ispat olarak kabul ediyorsan kendin bilirsin,banane.

  7. tek yol ateizm geri bos laf.korktuklarıdan tanrı fikrini kafalarından atamiyorlar.

    Korktuğumdan değil,düşündüğümden,açıklamam bir önceki mesajımda.Sadece olabileceğine ihtimal verdiğim bir Tanrı'dan niçin korkayım ki? Benimle konuşan ve tehdit eden bir Tanrı olmadı bugüne kadar,olursa da öyle bir Tanrı'yı ben kabul etmem...inceldiği yerden kopsun! :)

  8. Adamin biri kanit istedi verdik,hemde legal bir parti liderinin söylemleriyle.Jitemin itirafcilarinin delillerini verdik.

    Oda gelmis bana Samanyolundan haberler getiriyor.

    Zaten onlara kimse tenezzül etmiyorki arkadasim.Benim verdigim linkler hepsi ispatlanmistir.

    21 ekim olaylari genis bir olaydir.Resmi ve resmi olmayan rakamlar vardir ama Avrupa Insan Haklari Mahkemesi tarafindan Devlet tazminat ödenmeye mahkum edilmistir.Sanirim bu bilgi bile yeterlidir.

    Bende insan haklari mahkemesinin yalancisiyim.

    Adamın birine verdiği kanıtların hepsinin aynı dezenformasyoncu yalancı,sahtekar ve daha bilimum pis özellik sahibi kişilere ait olduğunu aynı türden bir yalan haberin yer aldığı bir iki linkle kanıtladık ama hala söylediklerinin ispatlanmış olduğunu iddia ediyor.Avrupa insan hakları mahkemesi kim arkadaşım! Türkiye aleyhine karar vermekten başka işi olmayan bir mahkeme..Türkiye'yi bölmek isteyen Avrupanın kendisine güvenmiyorum,mahkemesine neden güveneyim! sen kime güvenirsen güven ne söylediğini bilmiyorsun sen.Senle insan hakları mahkemesinin Türkiye hakkındaki görüşleriniz ortak zaten,insan hakları mahkemesi yalancıdır ve senin onun yalancısı olmana gerek yok,rahatlıkla kendi adına konuşabilirsin çünkü aynı şeyi söylüyorsun.Ben söylediğin düşmanlara güvenmiyorum.O kadar.

  9. Hepsi birbirinden komik,kimi fetullahın yayın organı kimi yobazın sözleri kimi de onların derlemesi...bana resmen kabul edilebilecek bir kanıt göster lütfen.Böyle internetteki dezenformasyon amaçlı yazılmış kirli kalemlerin saçmalıklarını değil.Eğer bunlar kanıt olsaydı ben de aşağıdaki yalanları delil görüp var derdim ama oku bakalım öyle mi?

    http://www.samanyoluhaber.com/haber-131988.html

    http://www.samanyoluhaber.com/haber-132668.html

    Şimdi bunları okumadan altına yorum yazan embesillere de bak ve söyle bunlar yalan değil de nedir,verdiğin kaynaklar da bu fetoşçularla aynı kaynaklar.

  10. Tomclancy,

    21 Ekim günü yapılan PKK baskınını Mehmet Agar önderliğinde devlet mi yapmış???

    Olen yüzlerce masum sivilden bir kaçının adını yazsana bize.

    Türkiyede bugüne kadar yüzlerce kişinin öldüğü bir terör olayı olmuşta biz mi fark edememişiz.

    Nerede abuk subuk saçma sapan yazı var alıp buraya taşıyorsun,insan astığı yazıyı önce kendi okur,

    Bu nasıl solculuk bu nasıl devrimcilik bir türlü çözemedim.

    Bence bu hastalık başka hiç bir şey değil.

    Aynı fikirdeyim.Copy/paste bu kadar oluyor demek ki solculuk.

  11. Egerki sizler yapabiliyorsaniz hadi buyrun yapin görelim.Madem böyle düsünüyoruz,ozaman siz yapin!

    Ben sizin gibi düşünenler zaten böyle birşey yapamazlar dedim, ki bu doğrudur.Sizin gibi düşünmeyenler ise yapabilirler ama ben elinde böyle bir güç bulunanlardan değilim,muktedir olsam elimden geleni yapardım kesinlikle,ama değilim.

  12. PKK solcudur diyen kimki??

    PKK de Kontgerillanin bir parcasidir.Binlerce defa söyledik ama hala anlamiyorsunuz.

    PKK-JITEM birdir.ikiside aynidir.Bu baglamda bakarsaniz herseyi anlarsiniz.PPK nin kurulusunda MITin yardimi olmustur.

    Solculuk ,kürt olmak hemen PKK ile baglantilaniyor.Kac defa yazilar yazdik.

    Ama dönüp dolasip yine ayni yere geliyorsunuz.

    Madem Jitem diye birşey var diyorsun o zaman kanıtla.Aynı şeyi yobaz takımı da söylüyor ve hergün bu konuda aslı astarı olmayan yalanlar yumurluyorlar,smnyolu denen çirkef yobaz kanalına bakıp bu konuda onlarca haber görebilirsiniz.

    Mit pkk yı kurdu diyorsun...kanıtla! neden ve nasıl kurdu,amaç nedir? cevapların net olsun.

    Solculuk pkk ile bağdaştırılmıyor da diğerleri bağdaşıyor sebep ortada,pkklıların hemen hemen tümü kürt olduğundan olabilir mi sence?

    Dönüp dolaşıp aynı yere gelmemek için kanıtlarını sunmalısın o halde.

  13. Kimler geldi ,kimler gecti....Neden yargilanmadi? Bu ikinci sorusum.

    Bende diyorumki,ABD nin destegi olan bir adami yargilamak biraz zordur.

    Nasil gelecek o birileri??ABD yi karsisina alabilecek birileri kimler olabilir mesela?Garanti degilse ,olabilirlikleri söyleyebilirmisin?

    Bence zor.ABD rejimi yikilmadigi sürece kimse birsey yapamaz.

    Ben de zaten sen öyle dedin demedim.O benim fikrim.

    Kimler geldi kimler geçti...kimler gelecek yine abd uşaklığı yapanlar geldi büyük oranda,uşak olmayanları da alaşağı ettiler zaten.

    Olabilirlikler aslında oldular bile zaman zaman ama fazla uzun ömürlü olamadılar maalesef,bir sonraki sefere olmayacaklarını da söyleyemeyiz ama.

    "Bence zor.ABD rejimi yikilmadigi sürece kimse birsey yapamaz." diyenler zaten birşey yapamazlar maalesef.Hayatta pek çok şey ihtimal dahilindedir.

  14. 21 Ekim 1993 günü Diyarbakır’ın Lice ilçesine tank, top ve makineli tüfek ateşleriyle yerle bir edildi. Yüzlerce savunmasız insan katledildi, yaralandı. 4 gün boyunca giriş- çıkışlar yasaklandı

    Evet gerçekten de bu nasıl bir sallamadır....pkklı kahpeler saldırıyor sen onların ağzından konuşuyorsun! bu bilinçli mi yoksa saflık mı?

  15. Konu bir arkadasin Kenan Evrenin Vatansever olamayacagini iddia etmesiyle acildi.Bende Kenan Evrenin" Vatanseverlik" sözünü kullanarak ne adi bir adam oldugundan bahsetmeye calistim.Yani demekki Kenan Evren vatansevermis.

    Hangi iktidar olursa olsun Kenan Evren yargilanmadi,yargilanamaz.Cünkü,"Sam Amca"miz var.Yoksa hepimizi döver.

    Kenan Evrenin yargilanmasini iktidarlar belirlemez,belirleyemez.ABD belirler.O ne derse odur.Digerleri fasa fiso.

    Evet demek ki büyük oranda aynı fikirdeyiz bu konuda ama ben "kim gelirse gelsin yargılanamaz" demiyorum.Abd yi karşısına almayı göze alabilecek birilerinin gelmeyeceği garanti değil.Bedeli ağır da olsa heralde bugünlerde olan şeylerin neticesinden daha ağır olmayacaktır.

    Sn. pante yılanın başı küçükken ezilmeyince böyle oluyor,umarım herkes kendine kaçacak bir dağ aramadan bu mesele ortadan kalkar.

  16. Kenan evren mademki vatansever degil,nasil oluyorda rahatca marmariste resimler cizebiliyor?

    Emekliliginin tadini cikariyor?Neden yargilanamiyor?

    Evren olmasaydi baska biri olacakti.Bu ahmette olur,mehmette olur.

    Bakin asagidaki linkte,Kenan Evren bir basin toplantisinda nasilda vatanseverlikten bahsediyor.

    http://209.85.129.132/search?q=cache:Fwppu...;cd=4&gl=de

    Orada söyle bir ifadesi var;

    "Değerli Basın Mensupları,

    Bütün öğretmen, memur ve diğer görevliler, işçi ve işverenlerin vazife şuuruna sahip

    sorumlu kişiler olarak vatanseverlik, milli beraberlik ve kardeşlik duyguları içinde birbirinin

    haklarına karşılıklı saygılı olarak görevlerine devam etmeleri sağlanacaktır."

    İki saattir ne anlatıyoruz,okumuyorsunuz heralde.Kenan evren bugün yargılanmaz çünkü iktidarla aynı taraftandır.Gün vatanseverlerin yargılanması günü maalesef.

    Bak aşağıdaki linkteki sözler de o kiiye ait.

    http://www.hurriyet.com.tr/gundem/6037244.asp?m=1

    Bu arada "ne olacak yani eyaletlere bölünsün almanya gibi olsun diyebilirsin belki ama unutma ki Almanya'nın bölünme riski yok ancak Türkiye'nin üzerinde bu planlar her zaman faal ve fırsat kolluyorlar hatta fırsat yaratıyorlar,bugün olduğu gibi.

  17. ne kenan evrene ne de can dündara güvenirim,ne oldukları ortada olan bu tiplerin birisi 2006 yılında mı aklına getirmiş anılarını yazmayı? ne tesadüf! 1971'de "Kızıldere'de kullanılan personel" derken ne anlatmak istiyor peki? diğeri de böyle birşeyin olmadığını söylüyor...Kenan evren 1970 yılında Korgeneralliğe terfi etmiştir. Korgeneral rütbesi ile 2'nci Kolordu Komutanlığı, Kara Kuvvetleri Denetleme Kurulu Başkanlığı ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanlığı görevlerinde bulunmuştur.1971-74 arası bahsedilen özel harp dairesini yöneten ise Org. Kemal Yamak,o halde Kenan evren mi yoksa Yamak mı daha iyi biliyor,rütbece de daha üst ve bizzat bahsedilen birimi yönetiyor.Kaldı ki kızıldere olayında bahsedilen evin etrafını askerlerin sardığı herkesçe malumken....

    Kenan evrenin kimlerin güdümünde olduğu ve yaptıkları açıkta,bugün ülkeyi yönetenlerin de ne olduğu ortada,aynı tarafta oldukları açık..o halde böyle bir oluşum olsa bile Abd ve yandaşlarının işlerine gelmediği de açık.

    Daha yakın zamanda Türkiye'nin federasyona bölünmesini açıkça isteyen k.evren gibi birisinin vatansever olduğunu düşünen varsa düşünsün! ben böyle birşeye inanamam.

  18. asıl darbeci marmariste resim çizerken, darbe tehditi yapacakları tutuklamak ne alaka? hazır yapmışı var zaten. onu tutuklasınlar önce.

    Evet hadi tutuklasalar ya onu,ama olmaz,o kendi taraflarından çünkü,o da amerikan uşağı! Onu akıllarına bile getiremezler,g.tleri yemez.

  19. ( X + Y ) = Y

    x=Y-Y

    X=0

    dolayısıyla Y=X olduğundan;

    Y=0

    X + Y = 0

    2.X=0

    Saçmalık.

    0'ı sıfıra bölemezsin tanımsızdır.Ne kıvırtkanlık bu .

×
×
  • Yeni Oluştur...