Jump to content

hiena_16

Sadece Ateistler Grubu
  • İçerik sayısı

    666
  • Katılım

  • Son ziyaret

hiena_16 kullanıcısının paylaşımları

  1. hiena_16

    Doğuş medya satıldı

    O kadar ayrıntıya dikkat etmemiştim.Düzelttiğin içi teşekkürler..
  2. hiena_16

    Doğuş medya satıldı

    Bunu biraz daha açar mısın ?
  3. Bunu başka bir ülkenin iktidarı söylese, iktidardan düşebilirdi çünkü içinde fesatlık, ahlaksızlık,tehdit,pişkinlik ... bir çok şey gizli..
  4. hiena_16

    Çiftlik Bank ve koyunlar

    İki milliyetçilik anlayışı da değişik bence. Herhangi sıradan bir müslüman için ülke uğruna ölmek güzel bir şeydir. Sıradan bir batılıyı kolay kolay ülke uğruna ölmeye ikna edemezsin. Örneğin şu olaya ve tartışmaya bak , http://www.radikal.com.tr/dunya/norvecten-finlandiyaya-100-yil-hediyesi-halti-dagi-1494493/ Bunu müslüman bir ülkede göremezsin. Doğuda milliyetçilik daha dini duygularla örülüdür. Hatta doğuda milliyetçilik ülke için savaşabilme kavramına evrilmiştir. Örneğin sen bir konuda 1000 sayfa kitap yaz. Bu ülkeye bir hizmettir. Fakat doğu insanı milliyetçiliği vata
  5. Aydın Doğan, Tayyip ile girdiği mücadeleden yenik olarak çıktı. Baskılara, vergi borçlarına, cezalara daha fazla dayanamadı. Sonuç olarak Kanal d , CNN Türk, Hürriyet , Fanatik, Posta, Doğan kitap vs... Birçok medya kuruluşu Akplilere satıldı. İzleyecek kanal kalmadı. Bir tek Fox kaldı galiba o da Amerikalıların. Medyanın kitleleri etkileme ve algı gücünü düşünürsek Yandık ki ne yandık.
  6. Akp çok güzel paslar atıyor. Ama Chp hiç birini gol yapamayarak bir rekora imza atıyor.
  7. hiena_16

    İstiklal marşı ilahi versiyon

    İstiklal marşının bestesi batı müziğini çağrıştırıyor bence bundan rahatsız oldular. Yalnız Türk halkı bu marşı kutsal sayardı. Bunu kılıçdar ya da baskası dese yer yerinden oynardı. Burdan da anlayacağımız üzere tayyip devletin ve milletin değişmez denilen temel değerini bile kolaylıla değiştirebiliyor.
  8. hiena_16

    Çiftlik Bank ve koyunlar

    Öyle ama müslümanların milliyetçiliği ile batının milliyetçiliği arasında çok büyük farklar var.
  9. hiena_16

    Çiftlik Bank ve koyunlar

    Jet fadıl denilen dolandırıcı bu ülkede milletvekili seçilebilmişti. Türk insanı sever dolandırıcıları. Anadoluda Türk yurdunda çok döner zaten alavera işleri. Türkler alışıktır.
  10. hiena_16

    Afrin olayı

    Bence Türkiye Afrin'i alacak. Asıl düğüm menbiçte çözülecek. Çünkü orada Amerika var. Buarada dünya türkiyeye ses çıkarmıyor. Birleşmiş milletler kınamıyor ortak açıklamalar yapılmıyor. Ambargolar uygulanmıyor. Ufak tefek karşıt açıklamalar olsa da Afrin savaşının bitmesi için hamle yapmıyorlar. Belki de Türkiye'yi destekliyorlar alttan kim bilir...
  11. hiena_16

    Ateist Şiirler

    "Camide ikiyüzlüleri bırak, ikiyüzlülük etsinler Meyhaneye gel ne ikiyüzlülük var ne de ikiyüzlü" Şeyhülislam Yahya Efendi ( 16.yy )
  12. hiena_16

    Ateist Şiirler

    "Müslüman tökezledi, Hristiyan mutsuz Yahudi şaşakalmış, Mecûsî sapkın İki tür insan kalmış demek ki bu dünyada Biri akıllı dinsiz, öteki dinli çılgın.." Maarri ( 11.yy )
  13. hiena_16

    Ateist Şiirler

    ''İşte insanoğlu bir yerde böyle sapık Beşerin böyle delaletleri var putunu kendi yapar kendi tapar Git ara kiliseyi, dolaş kabeyi Can sesini duy, tekbiri dinle Umduğun, beklediğin şeyler nerede hani Ortada bir tek şey göreme Şeytanı da düzme, Allah’ı gibi Buda’sı düzme, Ehrimen'i düzme, Yezdan’ı düzmece Bir korkak kuşku yaratmış bunların topunu...'' Tevfik Fikret
  14. hiena_16

    Ateist Şiirler

    ''Hararet nardadır, sacda değildir Keramet baştadır, tacda değildir Her ne arar isen kendinde ara Kudüs'te, Mekke’de, Hac’da değildir.'' Hacı Bektaşi VELİ ( 13.yy )
  15. hiena_16

    Ateist Şiirler

    Yeri göğü ins ü cini yarattın Sen ey mimar başı eyvancı mısın? Ayı, günü çarhı, burcu var ettin Ey mekan sahibi rahşancı mısım? Denizleri yarattın sen kapaksız Suları yürüttün elsiz ayaksız Yerleri temelsiz, göğü direksiz Durdurursun acep iskancı mısın? Azmi (16. yy )
  16. hiena_16

    Afrin olayı

    Operasyonun birkaç gün içinde gerekleşmesi gerekiyor. Tayyip birkaç gün önce tarihi cümleler kurdu. Erdoğan : Terör örgütünün üstlerindeki bayraklarınızı kendiniz indirin ki, o bayrakları biz size teslim etmek zorunda kalmayalım. Teröristlerdeki işaretleri sökün ki, teröristlerle birlikte olanları biz toprağa gömmek mecburiyetinde kalmayalım. Abd'ye ya çekilin ya da sizi de gömeriz demeye çalışıyor. Bu konuda 2 ihtimal var. Ya afrini teröristlerden temizleriz Ya da bir felaketin içine sürükleniriz. Siz ne diyorsunuz dostlar.
  17. hiena_16

    İran Olayları

    Hızlı yayıldı ama hükümeti deviremeyecekler gibi duruyor. Eğer başarılı olurlarsa belki domino etkisi bile yapabilirdi.
  18. hiena_16

    Neden seviyesi düşükler tarafından yönetiliyoruz ?

    Seviye derken genel anlamdan bahsettim. Bilgi birimi,kültür seviyesi,medenilik,çağı yakalama vs.. gibi. Bunu anladığınızı sanıyorum. Zeka ve birikimlerinin fazlasıyla yerinde olduğuna nasıl karar verdiniz. Sistem piremidin tepesine en zekileri çıkarmıyor. Onların seviyesizliklerinden dolayı bir çok yerde olayda rezil olmaları Gerçek seviyesiz olduğunun bir delilidir bence.
  19. hiena_16

    Neden seviyesi düşükler tarafından yönetiliyoruz ?

    Burada hemen herkes seviyesi düşükler tarafından yönetildiğimizin farkında. Peki sokaktaki insan neden bunu göremiyor anlamıyorum. Anlamakta zor. Örneğin türkiyede dünyanın en çalışkan en zeki bilim adamlarından birini siyasete soksan tayip karşısında farkla yeniilir. Binali karşısında farkla yenilir. Dünya gerçekten ilginç bir yer.
  20. hiena_16

    Celal Şengör : Fatih Sultan Mehmet Müslüman Değildi

    ................
  21. hiena_16

    Celal Şengör : Fatih Sultan Mehmet Müslüman Değildi

    Hatta ilber ortaylı 4. Muradın içki içtiğini ve onun yanında afyonda kullandığını söyler .
  22. hiena_16

    Celal Şengör : Fatih Sultan Mehmet Müslüman Değildi

    4. Murat alkoliğin tekidir.Aynı zamanda biseksüeldir. Hatta annesi kösem sultan vasıtasıyla bile bir çok kez erkeklerle birlikte olmuştur.
  23. hiena_16

    Şans Faktörü

    Genlerimiz de bu konuda etkin olabilir bilemiyorum. Genlerin yanında bir de kültürel aktarım vardır buna mem denir. Bununla ilgili olabileceğini düşünüyorum. Sen büyük ihtimalle böyle inançlar ve düşünceler arasında büyüdün. Bu kültürün içinde yetiştin. Şuanda yetiştiğin kültürün sana etkilerinden bahsediyorsun aslında. Perspektif meselesi...
  24. Bu soruyu kendi kendime soruyorum. Neden ? Bunun evrimsel ya da sosyolojik bir açıklaması var mı ? Trump desen öyle, putin desen öyle; Tayyip zaten alası... Dünyada yüz ülke varsa doksanı böyle. Neden ?
  25. hiena_16

    Celal Şengör : Fatih Sultan Mehmet Müslüman Değildi

    Fatih'in erkeğe yazdığı şiirler var. Ayrıca bazı yazdığı bazı şiirler de islamı camileri överken birkaçında hristiyanlığı kiliseyi övüyor. Anlam kargaşası yaşadığı bir dönem olabileceğini düşünüyorum ya da sonradan müslümanlıktan çıkmışta olabilir. Zaten osmanlı padişahlarını bilirsiniz.Hiçbiri Türk gibi değillerdir.Halktan oldukça kopmuşlardır. Hiç biri müslüman gibi yaşamaz içki içip afyon içerler. Bir çoğu erkek çocuklarla birlikte olur. İçkiyi yasaklayan 4. murat bile içkiden ölmüştü. Ben açıkçası osmanlı hanedanını tam Türk olarak göremiyorum.
×
×
  • Yeni Oluştur...