Jump to content

1Ateist

Üyeliğini Sildirmiş Kullanıcı
  • İçerik sayısı

    80
  • Katılım

  • Son ziyaret

1Ateist kullanıcısının paylaşımları

  1. 1Ateist

    YEREL SEÇİMLERDE OYLARINIZ

    ÖDP.
  2. 1Ateist

    Zamanda yolculuk yapılabilir mi?

    Üslubun berbat! Zamanda yolculuk yapılamayacağını düşünüyor olabilirsin fakat buna bir de"emin ol" ifadesi eklemek!+Yaptığın açıklama da çok tartışmalı hatta bu konuda kendi mantığına sığdıramadığın bir vakayı bir kenara kestirip atmışsın ve kendinden çok eminsin,halbuki senin söylediklerin de videodaki zırvalıklardan çok farklı değil. Bilimde ve düşüncede dogmalara,kestirip atmalara yer yoktur bu açıdan bakış açınız aşırı tepeden inme. Polemik olsun istemiyorum ancak bu reflekse de yazdıklarınaza tekrar bakarak anlam verebilirsiniz.
  3. 1Ateist

    Zamanda Yolculuk

    Karadeliklerde zamanın durmuş olmasını araştırarak bu soruya cevap verebilecek birtakım çıkarımlar yapabiliriz sanırım.
  4. 1Ateist

    Ruh

    Olmayan bişey bilimsel olarak ispatlanamıyor doğal olarak.
  5. 1Ateist

    Dandik tasarım

    Arkadaşlar daha önce de benzer bir konuda yazmıştım,kesinlikle akıllı tasarımcı değilim onu belirterek objektif bir yaklaşımla bu eleştiriyi yapıyorum onu belirtmek isterim; Tasarım eseri olduğu iddia edilen varlığın/varlıkların kusurlu olması onun tasarım eseri olmadığı anlamına gelmez! Akıllı tasarım denen bilimdışılığı esasında muhatap almak yersizdir çünkü daha temelden bilimsel bir özelliği olmamasından kaybediyor.Akıllı tasarımı muhatap almak,akıllı tasarıma verilen en büyük ödül olur.
  6. 1Ateist

    Zamanda Yolculuk

    Eğer genel bir doğru işleyen zaman kıstası alacaksak,zaman/ışık paralelliğinden dolayı ışık frekansının maximum düzeydeki noktasına standart zaman akışı diyebiliriz,sorulan soruya bir cevap olarak. Kütleçekim arttıkça ışığın frekansı da azalalır,buna pararlel olarak zaman da yavaşlar. Tabi bu göreceli bir ölçüt,katılabilirsiniz ya da katılmazsınız,benim çıkarımların bu yönde.
  7. Yasaklarla biryere varacağını sanıyorsa,bu şekilde abuk sabuk engellemelerle,gerçeğin sesinin kesilmesini istiyorsa ve başaracağını sanıyorsa yanılıyor(lar). Bu şekilde ancak insanların merak duygularını daha da dürter,bilimsel gerçekliğe karşı verebileceği hiçbir cevabının olmadığını tastiklemiş olur(lar). GERÇEĞİ SONSUZA KADAR SUSTURAMAZSINIZ!!! Bu millet henüz çok cahil bir millet de olsa öyle ya da böyle geç de olsa hiçbirzaman yerinde saymamıştır,elbet gerçekleri bu milletten temelli saklayamassınız,amacınıza ulaşmanız çok hayalidir. Gereken tepkiyi,gereken cevabı almanız geç deği
  8. 1Ateist

    EVRİMLE İLGİLİ BİR SORU;

    Maymunlardan evrilmediğimiz için farkedersen direk sorun da iptal ediyor ve cevap verilecek bir hali kalmıyor. Maymunlar ile ortak atadan evrildik der evrim.
  9. 1Ateist

    Uçan Spagetti Canavarı mücizesi

    Umarım mühürlü kalpler bundan sonra bare bu mucizeyle gerçeği görürler ve insanlık sonunda pastafaryan olarak aydınlanır!!!
  10. 1Ateist

    Uçan Spagetti Canavarı mücizesi

    Övünmeyi de hiç sevmez!!!
  11. 1Ateist

    EVRİMLE İLGİLİ BİR SORU;

    Biraz düşünmekte fayda var!!! Evrim teorisi tanrı nın olmadığını zaten göstermez,tanrı nın var olduğunu göstermediği gibi!!! Sadece ortadoğu kaynaklı dinlerle çelişir! +İlle de evrim tanrının olmadığı sonucuna götürür bizi diyorsanız kendi kafanızda, biraz felsefe tarihi bilmekte fayda var,evrim teorisinin tarihinden çok çok daha eskilere gider ateizm!
  12. 1Ateist

    EVRİMLE İLGİLİ BİR SORU;

    Diğer soru eminimki forumda onlarca kez soruldu ve onlarca kez cevap verildi,bu kadar hazırcı olunmaz.İlk önce evrimi okuyup,araştırıp,öğrenmeli tatmin olunmadıysa,karşı çıkılan noktalara itirazlar nedenleriyle birlikte yapılmalı. Şartlanılmış sorulara cevap vermek kimseyi motive eden bir durum değil. Karşı taraf bunlara ne kadar cevap verirse versin oryantalliğe devam ediliyor.Evrimi kabul etmeyişimizin sebebi bilimsel değil dinsel diye direk pat pat ortaya koysanız kimse cıkını çıkarmaz bu şekilde davranmak zorunda değilsiniz,kendimizi kandırmayalım.
  13. 1Ateist

    EVRİMLE İLGİLİ BİR SORU;

    Konu senin konun ve sen cevabını aldığını düşünüyor musun?
  14. 1Ateist

    EVRİMLE İLGİLİ BİR SORU;

    Maymunlarla anlaşamadığımız görüşüne katılmıyorum,bunu da nerden çıkardınız ki? Hiç anlaşmayı denediniz mi?Örnek olarak aklıma çarli geldi hepimiz biliriz heralde çok sempatikti ve insanlarla son derece iyi anlaşıyordu onun dışında da bir çok örnek var. Ama esasında maymunlarla anlaşıyor ve ya anlaşamıyor oluşumuz bize hangi sonucu verebilir ki? http://images.ihlassondakika.com/mehmet.bmp(120).jpg
  15. 1Ateist

    Madde-Enerji Dönüşümleri

    Neden böyle bir çıkarımda bulunduğunuzu merak ettim? Stephen Hawking in görüşlerini referans alarak mı?
  16. 1Ateist

    Madde-Enerji Dönüşümleri

    Bu cümle yeterlidir sorum için. Nitelikten kastedilenin de ne olduğunu anlamış olduk.
  17. 1Ateist

    Madde-Enerji Dönüşümleri

    Peki tek başına,elektronların bir araya gelerek hiç bir yapı oluşturduğunu gördünüz mü?
  18. 1Ateist

    Madde-Enerji Dönüşümleri

    Elbetteki atomaltı parçacıkların,atom dışında kullanılıp kullanılamamasını kastetmedim nitelik derken. Elektronları atomdan bağımsız olarak önemli niteliklere bağlı parçacıklar olarak kullanırız derken örnek verebilir misin?Böylece tam olarak neyi kastettiğini daha net anlayıp,birkaç satır daha yazıp yazmamakta tereddüt ettiğim cevabı ona göre şekilledirebilirim.
  19. 1Ateist

    Madde-Enerji Dönüşümleri

    Demokritos'un tanımı yanlış değildir. Atomu parçalayabilirsin ama artık o madde özelliğini kaybetmiş demektir. Nitelikli bir madde olarak atomdan daha küçük bir parça yoktur.
  20. 1Ateist

    Zamanda Yolculuk

    Bu kabullenmeyi yaparsak; Işığın kütleçekimden en az etkilendiği ya da etkilenmediği ortam en doğru ortam diyebiliriz.
  21. 1Ateist

    Musa;Rab ve Akıllara Zarar Diyaloglar

    Tanrı yaptığı şeyin iyi mi kötü mü olduğun bilincinde bile değil yani tevrata göre!!! Işığı yaratmış ve bakmış ki iyi bişey heryer aydınlık,görebiliyorum felan mı demiş ne yapmış! Ama tabi masalı masal yapan öğeler de bu denli çelişki ve saçmalıklar olsa gerek
  22. 1Ateist

    Musa;Rab ve Akıllara Zarar Diyaloglar

    Masal kitaplarından bile daha uçuk ve koca koca akıl sahibi insanlar hala bunlara inanıyorlar!!!
  23. 1Ateist

    kıyamet alametleri

    Koskoca ayın ikiye yarılıp islami kaynaklardan başka hiç bir farklı coğrafya ve kültürde böyle bir kayıt altına alma olmaması,hangi sonucu çıkarmamızı sağlar? Ayın yarılması mucizesi bir tek mekke lilere mi özeldi? + Neden kuran en büyük mucizedir denmesine rağmen extradan mucizeler meydana getirilmiş? Kuran en büyük mucizeyken onu bile mucizeden saymayan insanlara daha küçük mucizelerle ne gösterilmek istenmiş?
  24. 1Ateist

    kıyamet alametleri

    Nostradamus için de birçok şeyi bilmiş diyorlar,kehanetleri bir bir gerçekleşiyor diyorlar,acaba Nostradamus sadece bir kahin değil miydi!Peygamber olma olasılığı nedir?Ben de islami bilgisi geniş arkadaşlardan cevabını talep ediyorum,şimdiden teşekkür ederim.
  25. 1Ateist

    "O" kimdir, nedir?

    Çükütay.
×
×
  • Yeni Oluştur...