Jump to content

Diyalektik

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    58
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

Diyalektik Hakkında

  • Derece
    Advanced Member

Profile Information

  • Gender
    Male
  1. Diyalektik

    BİG BANG'İN FİZİĞİ

    Hatirliyorum ,saygideger Mantik`in bu forumda Big Bang`in celiskileri ile ilgili bir yazisi vardi ve epey tartisildi. Elbette Big Bang bilimsel bir teoridir ve eger diger teoriler test edilir ,eldeki gozlemlere uyarlarsa bu terkedilir ,bilim insanlari ,bizim gibi amatorce ilgilenenlerde buna sevinirler. Ya da problemleri Big Bang`e gore daha iyi aciklayan bir teoride uzlasilir. Fakat Big Bang kurami elimizdeki verilerle pek zarar alacaga benzemiyor. Bu haliyle pek cok fenomeni acikliyor. Bagnazca ya da saplantili olarak degil ama sordugum sorulara ,merak ettiklerime cevaplar alabildigim b
  2. Diyalektik

    BİG BANG'İN FİZİĞİ

    Big Bang`i savunanlari dusuk ithamlarla mahkum ediyorsunuz. Bilimsel gerceklerde cikarlari adina tanrilarini kesfedenler ya da evrenin sonuna ,basina tanrilarini koyanlar bugunyeni degiller. Ortacag boyunca tek dogru vahyin!bildirdikleri sayildigindan bilim gelisecek bir alan bulamamisti. Bilim insanlari tek dogrunun bilimingosterdikleri oldugunu soyleyecek cesareti gosteremisler ve `cifte dogruogretisi` uzerinde mutabik kaldilar. Bu uzlasi ,donemi icerisinde bilim adina muazzam bir kazanimdi ,vahyin bildirdikleri kendisineydi ve bilim dinin baskisiolmadan gelisecek bir yola girmisti. Bug
  3. Diyalektik

    Canlılar Neden Ölür ? Açıklarmısınız?

    Hucre duzeyinde "homeostazi"nin sonlanmasi hucrenin "olumu"ne yol acar."homeostazi" ,en yalin ifade ile vucut sivilarinin ve hormanlarinin "denge"de olma durumudur. Tip biliminde "reanimasyon" isimli bir uzmanlik vardir.
  4. Diyalektik

    3 Ateist Olayını Yorumlayalım ?

    Oturan Boga`nin hakki 3 ya.
  5. Diyalektik

    Faiz iyi birsey diyenler. Bir daha dusunun!

    Saygideger LightningStorm, Faiz ile kiranin farkini siz iddia ettiginize gore sizin aciklamaniz gerekecek. Kira kotu bir sey insani olarak fakat size gore haram degil! Neyse ? Kira ile faiz arasindaki nitelik farkini ,neden zarar olmadigini aciklamak size dusuyor. Ayrica mal biriktirme isinide aciklamaniz gerek. Islami olarak arastirma yapacaksaniz Omer donemini arastirmanizi salik veririm. Kira bir goruse gore sabit faizdir. Bu aciklanmaya muhtac. Olmadigini nasil temellendireceksiniz merak ediyorum.
  6. Diyalektik

    Hz. Muhammed Kültür Devrimi’ni Nasıl Yaptı?

    Orasi tartismali. O devirdeki kabile topluluklari da feodal duzeni yasiyorlar. Muhammed doneminde iktidar merkezilesiyor ,feodal iliskileri saglamlastiriyor ,ozel mulkiyeti kurallari getiriyor ,bir onceki duzenden devir aldigi kolelik uygulamalarini sistemlestiriyor. Bu uygulamalar devir alinan duzenin daha gericilesmesini sagliyor. Feodal duzenden, kapitalizme geciste olan nitelik degisikliklerini gormuyoruz. Tarihin carkini ileriye dogru cevirdigi tartismali.
  7. Işığın hızı ,zaman ,kütle ve mesafe arasında bir ilişki vardır. Fotonun bir saniyede kattetiği mesafe ışığın hızı. Dolayısı ile zaman durmaz... Saniyede o kadar yol kateder. (vakumda © 299.792.458 metre)
  8. Vandaki depremin ardından açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ne dediyse tersi oldu. Vandaki depremin fayın enerjisini boşalttığını, bu yüzden de yeni depremin olmayacağını söyleyen Bayraktar, halka da evlerinize dönün çağrısı yapmıştı. Ancak Bakanın girin dediği bina 7 kişinin hayatına mal oldu. Depremin sırrı Bakan tarafından çözülmüş!
  9. Diyalektik

    Faiz iyi birsey diyenler. Bir daha dusunun!

    Kirayi savunuyor musunuz ? Size gore faiz kotu bir sey ama kira iyi bir sey mi ?
  10. Diyalektik

    Faiz iyi birsey diyenler. Bir daha dusunun!

    Saygideger LightningStorm, Ben sizin ekonomi calismalariniza ,tezlerinize karsi cikmiyorum, tezinizi henuz paylasmadiniz. Spesifik bir konuyu tartisiyoruz. Bilginizi sinamak benim tasarrufumda degil. Anlamiyorsunuz diyorum ki bu baska bir anlam iceriyor. Sizin onermeniz "faiz haramdır" uzerinden genelleniyor. Diyorum ki vatandasa "faiz haramdır" diyerek cukkalarını dolduranlar dini bu işlerine alet ediyorlar. Siz ise bu durumu farketmissiniz , tersini sistem icerisinde eritmeye calısıyorsunuz. Fakat bunu donup dolasıp "faiz haramdır" onermesine ulasmak için yapıyorsunuz. Baska bir if
  11. Diyalektik

    Hz. Muhammed Kültür Devrimi’ni Nasıl Yaptı?

    Kultur devrimi demek pek doğru değil. İlk icraat Muhammedin'in kendi iktidarından önceki dönemi "Cahiliye Devri" olarak nitelendirip yok sayması. Bunun gerekçesini Arapların yozlaşmasında gösteriyorlar. Halbuki İslamiyet ile birlikte o yoz gördükleri kültüre ne gibi bir değişim getirdiler ? Topkapı Sarayı'nda bir şiir antolojisi sergilenmekte. Bu antoloji Muhammed'in bir şiiri ile başlar. Halbuki chiliye dönemi diye adlandırılan dönem öncesinin tüm edebi eserleri Muhammed tarafından ya da müridleri tarafından yok edilmiştir. Salt bu eylem bile aynı putların yıkılması örneğinde olduğu gi
  12. Diyalektik

    Faiz iyi birsey diyenler. Bir daha dusunun!

    Hayir bitmemistir. Siz bunu kendinize yamamakla isin icinden cikacaginizi saniyorsunuz. Diyorsunuz ki "faiz haramdır" ,ben diyorum ki "insani değildir". Eğer bunu nitelikte eşitliyor ve hastalıklı fikirlerinize benzeştirmeye çalışıyorsanız yanlış yapıyorsunuz. "Dinlerde insani değildir o halde benim içinde konu bitmiştir" şeklinde kaba bir karşılıkla bende geçiştirebilirdim. İddia ettiğim gibi siz iktisattan anlamıyorsunuz ,ekonomi politikten bi habersiniz. Bu haliyle konu sizin için gerçekten kapanmıştır.
  13. Diyalektik

    Cennet

    Yazinin linkini versen yeterdi ,merak eden okurdu. Baska bir sarlatanin safsatalarini gozumuze sokmaya gerek yok.
  14. Diyalektik

    tavuğa , eşşeğe tecavüz eden teist

    Erkege hangi dinde baski var ? Elestirilerimizi bile icinde yasadigimiz toplumun inanclarindan ,feodal ereklerinden baskilanarak getiriyoruz. Islamda erkege hele cinsel konularda hic baski yok. Erkek egemen toplumlarda mal meydandadir ,goster amcalara pipini sekline bile indirgenebilir bu baskilanma.
  15. Diyalektik

    Diyanetten yeni "açılım"

    Kadin peygamber fikrini paylasiyor Angelina`yi destekliyorum
×
×
  • Yeni Oluştur...