Jump to content

legrandmensonge

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    669
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

legrandmensonge Hakkında

  • Derece
    Advanced Member

Profile Information

  • Gender
    Male

Güncel Profil Ziyaretleri

2.273 profil görüntüleme
  1. Bugün gazetede okuduğum haber kafamı karıştırdı. İslamın şu şekilde sıralanan 5 şartına, bunlardan çok daha yaygın olan 6. şart eklenmeli diye düşündüm; * 1 Şehadet Etmek * 2 Namaz Kılmak * 3 Zekat Vermek * 4 Oruç Tutmak * 5 Hac'a gitmek * 6 İKİ YÜZLÜ OLMAK Belki de islam virüsüne bulanan beyinde bu şart default olarak ortaya çıktığı için ayrıca belirtme ihtiyacı hissetmemişlerdir. Bakınız nasılda uyguluyorlar bu gizli, 6. şartı; Yüz 1 http://www.tumgazeteler.com/?a=1319047 http://www.tumgazeteler.com/?a=707988 Yüz 2 http://www.milliyet.com.
  2. legrandmensonge

    Hac,Umre ve Vicdan

    Haydaa, namaz spordur diyenleri duydum da umre turistik gezidir diyeni ilk defa duyuyorum. Din değil de bir üniversitenin dağcılık ve gezi klübü mubarek.
  3. legrandmensonge

    Okan Bayülgen'den bazı arkadaşlara cevap...

    Bence halkın Mustafa Kemali müslüman bilmesi çok daha iyi. Olay ya muhammet ya Mustafa Kemal'e dönerse hiç hoş olmaz. Muhammedin tehtitlerinden sokaktaki adamın kendi kurtarabilmesi, ülkedeki bu eğitim seviyesiyle hiç mümkün görünmüyor. Youtube'da benzer videolara yapılmış yorumlara baktım, Mustafa Kemal'e ana avrat düz gidilmiş. Bir Atatürk konuşmasının üzerine, alevli font üzerine onları çok fena bir son beklemektedir tarzı tehtit vari bir ayet halkın kanına işlemiş olan virüsün biranda aktif hale geçmesi için yeterli oluyor.
  4. legrandmensonge

    İnsanlar öğrenmiyor

    Jadi hiç boşuna uğraşma anlatamazsın. Benim mağduru suçladığım yok diye 3 iletim var. Cevap olarak yine; yazıklar olsun sana bu durumda bile mağduru suçluyorsun diye yazdılar. he deyip geç bence. 10 ileti yazsan yine de gelen cevap aynı olacak.
  5. legrandmensonge

    İnsanlar öğrenmiyor

    İnsanın, başka birine tecavüz etmesi, malına, canına kastetmesi kabul edilebilir bir durum değil. Böyle bir durumda hakkı gaspedilenin yanında olmak insanlığın bir gereğidir. Müslüman düşüncesinden farklı olarak "Mağdurun müslüman mı, yahudi mi, hristiyan mı, pastafaryanist mi olduğuna bakmadan". Kabul etki bu olay başka dine mensup birinin başına gelseydi müslümanların kılı kıpırdamazdı, tıpkı filistinin başına gelen durum gibi. Dünya da nice halklar haksızlığa uğradı, ezildi. Bir tanesi için müslümanların gıkı çıkmadı. Filistin deki olaylardan sonra insanlık naraları atılmaya başlandı.
  6. legrandmensonge

    İnsanlar öğrenmiyor

    Yazdıklarım o olay hakkında olmadığı gibi, dede ve nine ile de alakalı değil. Genel olarak müslüman tavrını yorumladım. Aslında buna yorum da denemez, yorumlar tartışılabilir, müslümanların (genel olarak islam düşüncesinin benim dedemin veya senin ninenin değil) iki yüzlü tavrı yorumdan ziyade kabul edilmesi gereken bir gerçek.
  7. legrandmensonge

    Dinlerin Zalim Tanrı'sı

    http://www.youtube.com/watch?v=0WxsjGQP99A Youtube'a giremeyenler için videonun başlığı: Atheists Paradise
  8. legrandmensonge

    cüppeli ahmet hocanın big-bang yorumu

    Adam islamı hiç sulandırmadan, tüm ilkelliği ve sapıklığıyla yaşıyor işte.
  9. legrandmensonge

    7. yy dan kalma Sana Yazmaları

    Wikipedia'daki Sana'a manuscripts maddesinde Gerd Puin'in enteresan bir açıklaması var; My idea is that the Koran is a kind of cocktail of texts that were not all understood even at the time of Muhammad. Many of them may even be a hundred years older than Islam itself. Even within the Islamic traditions there is a huge body of contradictory information, including a significant Christian substrate; one can derive a whole Islamic anti-history from them if one wants. The Qur’an claims for itself that it is ‘mubeen,’ or clear, but if you look at it, you will notice that every fifth sentence or s
  10. legrandmensonge

    İnsanlar öğrenmiyor

    Müslüman düşünce sisteminin bariz şekilde iki yüzlülük üzerine kurulu olduğunu düşünüyorum. Bunun da kaynağı kurana ve hadislere dayanıyor bence. Devamlı bir, inanmayanı ve ya farklı düşüncedekini aşağılama, ibadethanelerini yıkma, köylerini yağmalama etkinliğinin yanında mazlumu oynayan, karşı taraftakinden zulüm gördüğünü iddia eden bir akım var kökeninde. Dikkat edin müslümanların en çok kullandığı iki kelime kibir ve zulüm. Günümüz dünyasında da durum farklı değil. İktidara gelene kadar demukrasii diye inleyen islam, gücü eline geçirdiği vakit kendisi gibi olmayana yaşam hakkı tanım
  11. Daha önce bu muhammed ismi takıntısıyla ilgili bir başlık açmıştım. Cezayir erkeklerinde cok yaygın bir isim. Konunun bir ara tartışıldığını ben de görmüştüm. İslami sitedeki adam, aşağıdaki alıntıları yapmış, bunlar gerçek midir diye soruyordu; * Üç oğlu olup da birine adımı vermiyen cahillik etmiş olur. [Taberânî] * Allahü teâlâ buyurur ki: İsmi Muhammed MahmudAhmed gibi Habibimin isminden olan mümine azap etmekten haya ederim. [R. Nasihin] (yuh artık bunu allah diyor) * Bir evde bir iki veya üç tane Muhammed ismi olmasını çok güzeldir. [İbni Sâd] * Oğlunun adını Muhammed koyan ço
  12. legrandmensonge

    Bilmek ve Mertebeleri hakkında...

    Hayret ben de tam Mask 4 ileti üstüste birine cevap yazmış ve hala konuyu ölüme getirmemiş diyordum ki.... Mask bunlar sana olmayacak mı ? Sıkışınca hemen insanları yaşlılıkla, ölümle tehtit etmeye başlıyorsun. Tamam anladık seni fena korkutmuşlar da, burada tutmuyor kardeş bunlar. Yeni numaralar bul.
  13. legrandmensonge

    Bilmek ve Mertebeleri hakkında...

    Bilim adamlarının kesinliği yok ama delilleri var. Yaratılışçıların delilleri yok ama kesinliği var. Mask'ın yazdıklarını okuyunca bu söz geliyor aklıma. Nasılda kendinden emin, sıfır delille tüm alemi, gelmişi-geçmişi, geleceği, olacağı, doğruyu ve yanlışı açıklayı veriyor bir çırpıda. Kaynağının peygamberininkiyle aynı olmasına bağlıyorum bu durumu. Cem Yılmaz da bir ara aynı kaynaktan beslendiğini söylemişti.
  14. legrandmensonge

    Tanrıya tapanlar gurursuz ve yalaka mı?

    Honolulu şahsını kastetmedim. Neye, ne şekilde inandığını bilmiyorum. Genel konuştum. Hiç bu tarz korkulara kapılacak kadar bulaşmadım islama. Oldukça seküler bir aile yapımız vardır, babam ve kareşim de ateisttirler. Lakin müslümanlar arasında bu tarz korkuların yaşandığına tanık oldum. Daha bir kaç gün önce bir tanıdığım bundan hep çok korktuğundan, kafasını başka şeylere yoğunlaştırmaya çalıştığından bahsetti. Ben de onu bir şekilde düşündüğünde seni cezalandıracağına inandığın bir yaratıcıya mı inanıyorsun dedim. Yine korktu konu kapandı.
  15. legrandmensonge

    Tanrıya tapanlar gurursuz ve yalaka mı?

    Bu da sevgi değil korkudur zaten. Onlarda bal gibi bilir deliler gibi korktuklarını. Zaman zaman allahın şekli nasıldır diye akıllarına gelir başka şey düşünmeye çalışırlar,uykuları kaçar. Lakin konuşmaya gelince allah sevgisinden dem vurmadan edemezler. Dünya da sevgi üzerine bir din kurulabileceğini sanmıyorum, kurulsa da çok taraftar toplayamaz, uzun soluklu olmaz. Dinin temeli budur: korkut ve umut ver.
×
×
  • Yeni Oluştur...