Jump to content

Free Thinker

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    25
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

Free Thinker Hakkında

  • Derece
    Member
  1. Free Thinker

    Nasil Bir Tanri Olabilir?

    sen link verdigin icin ben de link verdim. aradaki farki acikcasi cok bilmiyorum. benim anladigim anlamda pozitivizm bir konu hakkinda bilgi edinmek istiyorsan bunun en dogru yolu bilimdir. bu bilimler neden-sonuc iliskisine dayanir ve sonunda aciklanmasini istedigin konu hakkinda bir teori ortaya atar.ki bu teori bu olgu hakkinda tutarli tahmin yapar. mesela en basitinden havanin nasil degistigini anlamak icin meteoroloji ortaya cikardigi modellerle havanin yarin nasil olacagini tahmin eder. daha kesin bi ornek ise daha once de bahsettigimiz yer cekimi modeli. yer cekimi modeli bir cismin dun
  2. Free Thinker

    Nasil Bir Tanri Olabilir?

    http://en.wikipedia.org/wiki/Positivism
  3. Free Thinker

    Nasil Bir Tanri Olabilir?

    bu da sadece bir filozofik dusuncedir. ben tam tersini dusunuyorum.
  4. Free Thinker

    Nasil Bir Tanri Olabilir?

    aslinda yer cekimi teorisi ve kanunu farklidir. dunyada bir cismi havada iken biraktiginizda bunun yere duserkenki ivmelenmesi asagi yukari 9.8m/s'dir(terminal velocity'e gelene kadar). bu bir kanundur. bu olayi aciklamak icin ortaya konan teoridir, teori degisebilir ama 9.8m/s degismez. binlerce kez yapilmis deneylerin sonucunda kesinlesmistir. simdi tanri ortaya cikar ve biz de bir anda yer cekimini 20m/s olarak olcmeye baslarsak, bence bu yeterli bir kanit olur.
  5. Free Thinker

    Nasil Bir Tanri Olabilir?

    fizik kurallarini degistirebilir. mesela dunyada yer cekimini 20m/s yapar. butun bilimadamlari da binlerce kez test edip dogrularlar. al sana mis gibi kanit. zaten oyle bi durumda agirligimizi iki kat hissederiz. herkes ikna olur.
  6. Free Thinker

    Nasil Bir Tanri Olabilir?

    guzel soyluyorsun ama isin gercegi ikna edemiyoruz bu yobazlari. en azindan simdilik. herhalde her seyin birden degismesini istemek olmaz. belki 50-60 yil sonra dunyada din kalmaz. tanri olsa da bunlari ikna etse demiyorum. boyle bi beklentim yok. hayal pesinde degilim. sadece eger bi tanri olsaydi diyorum, eger olsaydi boyle olmasini isterdim. islamin tanrisini degil. no god no cry.
  7. Free Thinker

    Nasil Bir Tanri Olabilir?

    buyuk ihtimalle islam'in tanrisi allah'a inaniyorsun. peki neden hristiyanligi secmedin? veya hiduizmi? ben sana soyliyim. cunku turkiyede dogdun. annen baban musluman ve onlarin babalari dedeleri de. peki onlar niye musluman oldu? araplar kilic zoruyla musluman ettikleri icin. peki ya hristiyanlik tanrinin dogru olan dini ise. ya isa tanrinin oglu ise? islamiyetin dogru olduguna hangi bilgiyle kanit ile karar verdin? cevaplari ogrenmeme gerek yok ayrica. bizi insan yapan icimizdeki merak duygusudur. bilimle bunlari aciklamaya calisiyoruz. burda arkadas varsayimsal olarak bi soru sormus. ben d
  8. Free Thinker

    Nasil Bir Tanri Olabilir?

    boyle bi tanri olsaydi cikip, su muslumanlara, hristiyanlara v.s bi dakka arkadas siz cok yanlis isler yapiyorsunuz derdi. biz de rahata ererdik.
  9. Free Thinker

    Nasil Bir Tanri Olabilir?

    evet gordum, muhammed. islam'in da putperestlikten bi farki yok. kabenin etrafinda tavaf-seytan taslamak-gunes'e gore oruc tutmak, namaz kilmak hepsi putperestlik isaretleri. begenmediginiz putperestler de zaten onlari veya onlara benzer seyleri yapiyorlardi. muhammed kendi yarattigi putuna tapilmasi icin o "ayetleri" kitabina koymus, acikca ortada.
  10. Free Thinker

    Nasil Bir Tanri Olabilir?

    bi tanriya ihtiyac duydugumuzu zannetmiyorum. ama bi tanri isteseydim, relax bi tanri isterdim. yok sunu yapma bunu yapma yoksa yanarsin, sonsuza kadar iskence ederim sana istemem. ayrica bana birinci agizdan neden bizi yarattigini, fizik kurallarini nasil yarattigini, evreni nasil yarattigini niye yarattigini falan aciklamasini isterdim. ama en onemlisi kendinin nasil oldugunu "yaratildigini" soylemesini isterdim. daha cok bi arkadas gibi olmasini isterdim. niye ona tapmak zorundayiz ki?
  11. Free Thinker

    ilk kez müslümanlara soruyorum...

    sen de bu aklin senin inancina gore allah tarafindan verildigini idrak edemiyorsun. o zaman bu dusunceyi aklima sokan da o. ayrica allah'a inanmamak niye cok kotu bir sey oluyor anlamiyorum. yani inanmiyorum iste, ne var bunda. katil mi olmusum? cocuk yastaki kizlarla cinsel iliskiye mi girmisim? ha bi dakka onu yapmak serbest zaten. orda sorun yok.
  12. Free Thinker

    Harun Yahya vs Richard Dawkins düellosu

    vidyonun altinda link var. ayrica ayni kisinin bir de bu vidyosu var. onunla irtibata gecip seslendirme istemisler herhalde.
  13. Free Thinker

    Dusunce Olarak Hangisinden Yanasiniz? ve Neden?

    eger bizden daha gelismis veya bizimle ayni evrim surecinde olan varliklar varsa onlar tarafindan da bizim yaptigimiz gozlemler yapilabilir. cansiz bir nesnenin evrenin farkinda olabilecegini zannetmiyorum. bir de tabi her zaman matrix'te yasiyor olabilme olasiligimiz var. cok dusuk bi olasilik ama bu var. o yuzden bir seyi tam anlamiyla biliyoruz veya ilerde bilecegiz demem. ama elimizde olan bilgilerden yola cikarak mantikli ve tutarli bir aciklama yapariz. eger daha sonradan gozlemlediklerimiz bu aciklama ile celisirse bu gorusten vazgeceriz. su anda elimizdeki bilgi bize bir evren olgusu o
  14. Free Thinker

    Dusunce Olarak Hangisinden Yanasiniz? ve Neden?

    bizim yasadigimiz evren, bizim gozlemledigimiz kurallara sahip. bu kurallara gore yasadigimiz icin bunlar bize olabilecek tek mantikli kurallarmis gibi geliyor. mesela yer cekimi. bizim yasadigimiz evrende yer cekimi olmasa madde bir arada duramaz. fakat en son ortaya atilan teoriye gore (hawking'in kitabindan anladigim kadari ile soyleyeyim) gozlemledigimiz evren disinda cok daha fazla evren olabilir. bu evrenlerin bir kisminin fizik kurallari bizimkine yakinken bir kismi bizimkinden farkli olabilir. buna multiverse diyorlar. benim fikrime gore bilim bizim yasadigimiz evrendeki fizik kurallar
  15. Free Thinker

    Harun Yahya vs Richard Dawkins düellosu

    video guzel olmus. richard dawkins harikulade.
×
×
  • Yeni Oluştur...