Jump to content

jack daniels

Üyeliğini Sildirmiş Kullanıcı
  • İçerik sayısı

    25
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

jack daniels Hakkında

  • Derece
    Member

Profile Information

  • Gender
    Male
  1. jack daniels

    Allah Yoksa Şeriat Nereden Geldi?

    O arkadaşın yazılarından asabi olduğu anlaşılıyor ama kim olduğu anlaşılmıyor tam. Bi b.t.şahıs vardı sonra ateist bakış oldu. Hayır eğer b.t.şahıs ise rahat rahat kulağını çekelim diye diyorum
  2. jack daniels

    insanı insan yapan RUH mu yoksa BEYİN mi..

    E canım bende homoseksüelim demedim ki Yanlış anladınız demek ki neyse kendinize iyi bakın hayatı anlamlandırmaniz dileğiyle..
  3. jack daniels

    insanı insan yapan RUH mu yoksa BEYİN mi..

    Uzak durmayın lütfen ne güzel atlı-gorilli sohbet ediyorduk. Daha bizde neler var bi bilseniz... Hani "güneydoğuda sizinmiş" ya , gelin işte ne güzel eğleniriz
  4. jack daniels

    insanı insan yapan RUH mu yoksa BEYİN mi..

    İnançlı felanda değilim ayrıca. Evrimin de büyük bölümünü doğru bulurum. Ama inancımız yok diye hayatlarımıza saygısızlık etmeyelim derim ben..
  5. jack daniels

    insanı insan yapan RUH mu yoksa BEYİN mi..

    jadefui japonyadan yazıyorsun sanırım Bizim güneydoğuda köylerde goril bulunmuyor ama ergenliğe girmiş bazı gençler çok afedersin dişi eşşeklerle cinsel birleşime giriyorlar. Bana da önerildiği oldu. Gerçekten. Bi ara yolun düşerse beklerim buralara. Ama gelirsen beni mutlaka bul. Yoksa goril bulamayıp sana teklifte bulunabilirler..
  6. jack daniels

    insanı insan yapan RUH mu yoksa BEYİN mi..

    Kızma be baba, insan türüne ait takıntılar işte.. Sizin türde olmuyordur böyle takıntılar..(neydi o, Ne şempazedir ne goril?..:)bilmece gibi:))
  7. jack daniels

    insanı insan yapan RUH mu yoksa BEYİN mi..

    Hacı ağır konu açmıssın Bence öncelikle ruh ve beyin kavramlarını bi kenara bırakalım. Beni ben yapan bi şey var. Evet güzel bi manzarayı gördüğümüzde etkilenip duygulandığımız,mesala gün batışını seyrederken içimiz bi tuhaf olur. Mesala aşık oluruz. Gelecek için kaygılanırız.. Geçmişi hatırlayıp üzülürüz. Mesala aşık oluruz.Egolarımız vardır. Bazen kibirliyizdir. Evet biz varız. Bizi biz yapan bi şey var. Buna "ruh" ya da zihin diyip dar kalıplara koymaya gerek yok. Ama o şey var. Kimse yok diyemez. Biz farklıyız bu çok açık. Şimdi diyorlar ki bizim dedelirimiz gorilmiş.. Bu ne demek
  8. jack daniels

    ACABA

    Aynen senin de söylediğin gibi forum tam bir savaş meydanı.. yani ya inansın ya inanmayansın.. Ya onlardansın , ya bizdensin.. Derin uçurumlar koymuşuz aramıza Bunlara gülüp geçiyorum inan ki Bana ne kim neye inanır arkadaş Bırak kim nasıl mutluysa öyle kalsın Hayat güzel yaşam güzel(bunu söylediğime de inanamıyorum ha..kesin şu an kahve içiyorum diye )
  9. jack daniels

    ACABA

    Din kavramının ne kadar etkili olduğuna bir bakmak gerekir. İnsan yaşantısını dinden daha çok etkileyen hiçbirşey yoktur. Bütün kararlarımızı,düşüncelerimizi eylemlerimizi dine göre belirleriz. Neden? Çünkü insan yapısı bir şeye inandırılmaya çok açıktır. Dahası dinler insanların hayatlarını anlamlandırır. İnsanlara uğrunda yaşayıp savaşacağı bi amaç verir.. İnsan buna çok müsaittir. Ve çok keyif alır.
  10. jack daniels

    Gerçeği Arıyorum

    Özür dileyerek araya giriyorum. Geçen gün uzun yıllar çıktığım sevgilimden ayrıldım. Arkadasla şehirden yüksek bi yerde 2-3 bira çakalım dedik. Aşağıda şehrin berbat ışıkları yukarda yıldızlar..kafada milyon tane dert.. Ama en kötüsü de sırf goril dedelerim ayakta yürümüş diye olmuş herşey! Eğer onlar oturmuş olsa hiç bunlar olmazdı!
  11. jack daniels

    Tanrının Varolma Olasılığı

    Dün sen kendin söyledin, senin için dünyada iki tane renk var. Siyah ve Beyaz Şimdi ben sana ne kadar anlatmaya kalksam da nafile.. Sen göremessin diğer renkleri
  12. jack daniels

    Tanrının Varolma Olasılığı

    AT gözlüğünü çıkarmadan göremessin maddenin yanında ne olduğunu
  13. jack daniels

    ACABA

    Soru eğer düşündüğüm şekilde bi soruysa ; Bence tanrı,ilah yani en güçlü gibi bi kavram rastlantı üzerine oluşmadı. İnsanlar üzerinde tam hakimiyet sağlanması için herşeyden büyük, çok ulu, fakat hata yapılırsa da çok cezalandırıcı bir tanrı bilinçli olarak oluşturuldu.
  14. jack daniels

    Gerçeği Arıyorum

    Bana yaşamam için bi hak daha ver noolur birinci tekir şahıs.. Şaka bi yana teist arkadaşlara embesil muamelesi yapıyorsun. Herkesin yorumuna cuk diye girip aşağılıyorsun da, biz seninkine girdiğimizde yaygara koparıyorsun.Ben ve burdaki büyük bi ateist çoğunluk, teist gelenekten gelmeyiz. Onlarla konuşurken daha saygılı ol.. Çünkü bi zamanlar biz de onlar gibiydik.. Unutma dediklerimi..
  15. jack daniels

    Gerçeği Arıyorum

    Sinir yapma canım arkadaşım. Sen bu stresle çok yaşamassın bak sonra. Yoksa sen ilk okulda hep dışlanan,gözlüklü,kendini beğenmiş çocukmuydun..?
×
×
  • Yeni Oluştur...