-
İçerik sayısı
4.292 -
Katılım
-
Son ziyaret
Topluluk Puanı
0 Neutralfreand Hakkında
-
Derece
Advanced Member
Profile Information
-
Gender
Male
Güncel Profil Ziyaretleri
10.181 profil görüntüleme
-
Stalin'i ölesiye savunan ne kadar komünist, sosyalist falan varsa bunları bilmeli. Lenin'in Stalin hakkında yazdıklarını okuyunca şok geçireceksiniz. İşte karanlık tarihiniz. Bakalım Lenin, Stalin hakkında neler düşünüyormuş? Stalin çok kaba; biz komünistler arasında bu kötü özellik katlanılabilir olsa da Genel Sekreterlik makamı için tahammül edilemezdir. Bu yüzden yoldaşların Stalin’i o konumdan almanın bir yolunu bulması ve Yoldaş Stalin’den bu açıdan farklı bir yoldaşı aynı göreve getirmenin bir yolunu bulmaları gerektiğini düşünüyorum; daha anlayışlı, daha sadık, daha saygılı ve yoldaşl
-
Lenin'i Stalin zehirletti diye bir iddia var. Sizce bu doğru mu arkadaşlar? Stalin iktidara geldikten sonra bütün arkadaşlarını kesti. Bence olabilir. Stalin'den her şey beklenir.
-
Haha doğru.
-
Stalin denen herif, komünizm adına binlerce bilimadamını kurşuna dizdirdi. Basın ve yayın özgürlüğü yoktu. Haberleşme özgürlüğü yoktu. Devlet sansürcüydü.
-
Komünizm kağıt üstünde ilk bakışta hoş duruyor. Ama uygulamaya geçince komünizm bir kabusa dönüşüyor. SSBC'de şehir dışına çıkmak için bile özel pasaport almak lazımdı mesela.
-
Komünist Rusya'da grev yapmanın cezası ölümdü. İşçiler köle gibi zorla çalıştırılıyordu. Devlet aileni de fişliyordu ve gulag denen açık hava kamplarına sürüyordu. Gizli polis her yerdeydi.
-
1931'de Rusya'da işçilerin devletten izin belgesi almadan şehir dışına çıkmaları yasaklanmış. Kendi ülkende bile ulaşım hakkın yok yani. Kurala uymazsan gulag kampına sürülüyorsun.
-
Bakın komünist Nazım bile Stalin'in baskılarını şiirinde açıkça itiraf etmiş. Stalin'in ölmesinden duyduğu rahatlamayı dile getirmiş. taştandı, tunçtandı, alçıdandı, kâattandı iki santimden yedi metreye kadar. taştan, tunçtan, alçıdan ve kâattan çizmeleri dibindeydik, şehrin bütün meydanlarında. parklarda ağaçlarımızın üstündeydi; taştan, tunçtan, alçıdan ve kâattan gölgesi, taştan, tunçtan, alçıdan ve kâattan bıyıkları lokantalarda içindeydi çorbamızın odalarımızda taştan, tunçtan, alçıdan ve kâattan gözleri önündeydik. yok oldu bir sabah! yok oldu çizmesi meydanlardan, gölgesi ağaçl
-
Ben de tanımıyorum ama marksist bir siteden buldum. George Orwell okumalısın. Her şeyi özetlemiş kitaplarında. Hayvan Çiftliği ve 1984 romanlarını okumadan konuşma bence.
-
Apsimoron bunu oku. Artık komünistler bile Stalinizmin hatalı olduğunu düşünüyor. Militarist Bir Sosyalizm Olur mu? 14 Ağustos 1953 günü, ajanslar, SSCB'nin hidrojen bombası yaptığına dair açıklamasını dünyaya duyurdu. "Kontrolsüz termonükleer enerji sağlayabilen yıkıcı nükleer silah" olarak tanımlanan bu şeyin sosyalizmle ne gibi bir ilgisi vardı? SSCB'nin "yanılmaz" lideri Stalin, 1946'da tek ülkede komünizme geçilebileceğini söylemişti. Nükleer silahların, tankların, topların, tüfeklerin gölgesindeki, dünyanın en büyük askeri güçlerinden birine sahip olan bir rejim, eşitliğe, özgürlüğe
-
Protelerya diktatörlüğü ve Faşizm, ikisinin de son derece devletçi, son derece baskıcı, son derece otoriter yine son derece totaliter tek adam mentalitesinde sistemler olduğu bir gerçektir. Faşist Partiler ve Komünist Partilerin Ortak Özellikleri: Fanatik kömünistler dev miting meydanlarında Stalin'i diniiyorlar: Fanatik faşist Nazi'ler dev miting meydanlarında Hitler'i dinliyorlar: Fanatik komünistler lider kültünü uyguluyorlar. Ulu ve üstün insan Stalin: Fanatik Faşist Nazi'ler lider kültünü uyguluyorlar. Hitler üstün bir varlık gibi yansıtılmış: Fanatik Komünist Parti Yanlısı
-
Çok doğru dedin hocam. Devrim mutlaka yozlaşmak zorunda. Komünizm peşinde koşmak boş umuttur. Devrimden sonra gelen rejimler, öncekilerden bile kötü oluyor genelde. İnsan doğası bu.
-
Amerika, kapitalizm sütten çıkmış ak kaşık değildir. Ama Stalinist rejimler iki yüzlüdür. Stalin'in kollektivizasyon polikası yüzünden açlıktan ölen milyonlarca köylüden haberin var mı senin?
-
Quorum Sensing denen bir olay bu. ''Konuşmak'' mecaz anlamda tabi. Bakteriler birbirlerini uyaran sinyal molekülleri salgılayarak planlı sürüler gibi davranabiliyorlar.