Jump to content

freand

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    4.292
  • Katılım

  • Son ziyaret

freand kullanıcısının paylaşımları

  1. Stalin'i ölesiye savunan ne kadar komünist, sosyalist falan varsa bunları bilmeli. Lenin'in Stalin hakkında yazdıklarını okuyunca şok geçireceksiniz. İşte karanlık tarihiniz. Bakalım Lenin, Stalin hakkında neler düşünüyormuş? Stalin çok kaba; biz komünistler arasında bu kötü özellik katlanılabilir olsa da Genel Sekreterlik makamı için tahammül edilemezdir. Bu yüzden yoldaşların Stalin’i o konumdan almanın bir yolunu bulması ve Yoldaş Stalin’den bu açıdan farklı bir yoldaşı aynı göreve getirmenin bir yolunu bulmaları gerektiğini düşünüyorum; daha anlayışlı, daha sadık, daha saygılı ve yoldaşl
  2. freand

    Komünizm Neden Dejenere Olmak Zorunda?

    Lenin'i Stalin zehirletti diye bir iddia var. Sizce bu doğru mu arkadaşlar? Stalin iktidara geldikten sonra bütün arkadaşlarını kesti. Bence olabilir. Stalin'den her şey beklenir.
  3. freand

    Komünizm Neden Dejenere Olmak Zorunda?

    Haha doğru.
  4. freand

    Komünizm Kötü Bir Şey Mi?

    Stalin denen herif, komünizm adına binlerce bilimadamını kurşuna dizdirdi. Basın ve yayın özgürlüğü yoktu. Haberleşme özgürlüğü yoktu. Devlet sansürcüydü.
  5. freand

    Komünizm Kötü Bir Şey Mi?

    Komünizm kağıt üstünde ilk bakışta hoş duruyor. Ama uygulamaya geçince komünizm bir kabusa dönüşüyor. SSBC'de şehir dışına çıkmak için bile özel pasaport almak lazımdı mesela.
  6. freand

    Komünizm Neden Dejenere Olmak Zorunda?

    Komünist Rusya'da grev yapmanın cezası ölümdü. İşçiler köle gibi zorla çalıştırılıyordu. Devlet aileni de fişliyordu ve gulag denen açık hava kamplarına sürüyordu. Gizli polis her yerdeydi.
  7. freand

    Komünizm Neden Dejenere Olmak Zorunda?

    1931'de Rusya'da işçilerin devletten izin belgesi almadan şehir dışına çıkmaları yasaklanmış. Kendi ülkende bile ulaşım hakkın yok yani. Kurala uymazsan gulag kampına sürülüyorsun.
  8. freand

    Komünizm Neden Dejenere Olmak Zorunda?

    Bakın komünist Nazım bile Stalin'in baskılarını şiirinde açıkça itiraf etmiş. Stalin'in ölmesinden duyduğu rahatlamayı dile getirmiş. taştandı, tunçtandı, alçıdandı, kâattandı iki santimden yedi metreye kadar. taştan, tunçtan, alçıdan ve kâattan çizmeleri dibindeydik, şehrin bütün meydanlarında. parklarda ağaçlarımızın üstündeydi; taştan, tunçtan, alçıdan ve kâattan gölgesi, taştan, tunçtan, alçıdan ve kâattan bıyıkları lokantalarda içindeydi çorbamızın odalarımızda taştan, tunçtan, alçıdan ve kâattan gözleri önündeydik. yok oldu bir sabah! yok oldu çizmesi meydanlardan, gölgesi ağaçl
  9. freand

    Komünizm Neden Dejenere Olmak Zorunda?

    Ben de tanımıyorum ama marksist bir siteden buldum. George Orwell okumalısın. Her şeyi özetlemiş kitaplarında. Hayvan Çiftliği ve 1984 romanlarını okumadan konuşma bence.
  10. freand

    Komünizm Neden Dejenere Olmak Zorunda?

    Apsimoron bunu oku. Artık komünistler bile Stalinizmin hatalı olduğunu düşünüyor. Militarist Bir Sosyalizm Olur mu? 14 Ağustos 1953 günü, ajanslar, SSCB'nin hidrojen bombası yaptığına dair açıklamasını dünyaya duyurdu. "Kontrolsüz termonükleer enerji sağlayabilen yıkıcı nükleer silah" olarak tanımlanan bu şeyin sosyalizmle ne gibi bir ilgisi vardı? SSCB'nin "yanılmaz" lideri Stalin, 1946'da tek ülkede komünizme geçilebileceğini söylemişti. Nükleer silahların, tankların, topların, tüfeklerin gölgesindeki, dünyanın en büyük askeri güçlerinden birine sahip olan bir rejim, eşitliğe, özgürlüğe
  11. freand

    Komünizm Neden Dejenere Olmak Zorunda?

    Protelerya diktatörlüğü ve Faşizm, ikisinin de son derece devletçi, son derece baskıcı, son derece otoriter yine son derece totaliter tek adam mentalitesinde sistemler olduğu bir gerçektir. Faşist Partiler ve Komünist Partilerin Ortak Özellikleri: Fanatik kömünistler dev miting meydanlarında Stalin'i diniiyorlar: Fanatik faşist Nazi'ler dev miting meydanlarında Hitler'i dinliyorlar: Fanatik komünistler lider kültünü uyguluyorlar. Ulu ve üstün insan Stalin: Fanatik Faşist Nazi'ler lider kültünü uyguluyorlar. Hitler üstün bir varlık gibi yansıtılmış: Fanatik Komünist Parti Yanlısı
  12. freand

    Komünizm Neden Dejenere Olmak Zorunda?

    Çok doğru dedin hocam. Devrim mutlaka yozlaşmak zorunda. Komünizm peşinde koşmak boş umuttur. Devrimden sonra gelen rejimler, öncekilerden bile kötü oluyor genelde. İnsan doğası bu.
  13. freand

    Komünizm Neden Dejenere Olmak Zorunda?

    Amerika, kapitalizm sütten çıkmış ak kaşık değildir. Ama Stalinist rejimler iki yüzlüdür. Stalin'in kollektivizasyon polikası yüzünden açlıktan ölen milyonlarca köylüden haberin var mı senin?
  14. freand

    Bakteriler Konuşuyor

    Quorum Sensing denen bir olay bu. ''Konuşmak'' mecaz anlamda tabi. Bakteriler birbirlerini uyaran sinyal molekülleri salgılayarak planlı sürüler gibi davranabiliyorlar.
  15. freand

    İnsan ile maymun % kaç benziyor?

    Zaten bu işlemler yapılıyor. Mesela primatların filogenetik durumu: Bu da primatların memeliler sınıfı içindeki konumu:
  16. freand

    İnsan ile maymun % kaç benziyor?

    Daha önemlisi şempanzenin en yakın akrabası insanlardır. Bak gen sekansını koyuyorum, isteyen saysın. Şempanze DNA'sı, başka bir maymun türü olan orangutandan çok insan DNA'sına benzer. Şempanze-insan farkı: 4 Şempanze-orangutan farkı: 9 İnsan-sıçan farkı: 27 Yani şempanze orangutandan çok insana yakın.
  17. freand

    İnsan ile maymun % kaç benziyor?

    Neye göre ne kadardır? Tek nükleotid polimorfizmlerine (SNP) göre %98.6'dır. İndelleri(insersiyon+delesyonlar) ve duplikasyonları da hesaba katarsak %95-%96 civarında bir sayıdan söz edebiliriz.
  18. freand

    Komünizm Neden Dejenere Olmak Zorunda?

    Merhabalar sevgili Ulaş. SSBC'nin, Kuzey Kore ve Çin gibi ''devletlerin'' komünist olarak adlandırılamayacağını biliyorum. Bu yüzden ''komünist devletler'' yerine ''komünist partilerin başta olduğu devletler'' demeyi tercih ettim. Dediğin gibi komünizmin kendi teorisine göre ideal komünizme ulaşınca devlet gereksiz kalarak kendisini fes edecektir. Ama bugün çevremizdeki komünist yayınlara bakarsak çoğunun Stalin dönemini ucundan bile eleştiremediğini görüyoruz. Hatta aslında konu sadece komünizm-kapitalizm ekseninden ibaret de değil. İnsanlar ideolojisi kendisine yakın olanların bütün kusurlar
  19. freand

    Bilim İle Dini Doğrulamaya-Yanlışlamaya Çalışmak

    O anlamda değil. Çok hücreli kompleks canlıların ortaya çıkması için uzun zaman gerekir anlamında yazmış. Bu arada bizler evrime göre bugünkü tek hücrelilerden türemedik zaten.
  20. freand

    Bilim İle Dini Doğrulamaya-Yanlışlamaya Çalışmak

    Süper bir yazı buldum. Mutlaka okuyun, okutun. http://probablynogod...lim-celisir-mi/ DİN VE BİLİM ÇELİŞİR Mİ? Artık biraz din ile ilgili bilgi verdiğimize göre, herkesin çok daha yakından tanıdığı “bilim” konusuna çok kısa bir bakış yapalım ve din ile bilim çelişir mi, bunu inceleyelim. Yüzyıllardır, insanlar çoğunlukla dini hislerini bilimsel bilgilerin önüne koymuşlardır. Bunun en sert örneği Orta Çağ olmakla birlikte, günümüzde de halen genetik çalışmalara yağan şiddetli dini tepkiler, en net örnekleridir. Eğer ki halkın arasına inip, din ile bilim konusunda ufak ufak karşılaştırma yapm
  21. freand

    Komünizm Neden Dejenere Olmak Zorunda?

    Ben demiyorum ki kapitalizm mükemmel. İnsanların kapitalizme olan nefreti onların komünist rejimlerin de kusurlarını görmelerine engel olmamalı.
  22. freand

    Komünizm Neden Dejenere Olmak Zorunda?

    İyi de sen şimdi bu ülkede rahatlıkla kapitalizme saydırabilirsin. Bu senin yasal hakkın. K.Kore'de muhtemelen hayatında asla bu siteye ulaşamazdın. Big Brother seni izliyor olurdu.
  23. freand

    Komünizm Neden Dejenere Olmak Zorunda?

    Değil. Amerika'da kahrolsun kapitalizm yazan bir T-Shirtle sokakta dolaşabilirim. Ama kahrolsun komünizm yazan kıyafetle Sovyetler'de en fazla 10 sn yaşarsın.
  24. freand

    Komünizm Neden Dejenere Olmak Zorunda?

    Bence de biraz daha yaşardı. Taliban ve El-Kaide'nin, o yıllarda ABD tarafından ''komünizm güneye yayılmasın'' diye maddi açıdan desteklendiği söylenir.
  25. freand

    Komünizm Neden Dejenere Olmak Zorunda?

    Peki sence neden komünist partilerce yönetilen ülkelerde her şey yasak? En küçük kusurunda gizli servis seni kurşuna diziyor. Herkes baksı altında. Lider kültü ve lidere tapınma var.
×
×
  • Yeni Oluştur...