Jump to content

fasho aga

Üyeliği Sonlandırılmış Kullanıcı
  • İçerik sayısı

    142
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

fasho aga Hakkında

  • Derece
    Advanced Member

Profile Information

  • Gender
    Male
  1. fasho aga

    Bilime iman etmek

    Hangi aygıtlar ile ölçüldükleri o kadar da önemli değil. Eğer bildiğini iddia ediyorsan, ölçmüş olman gerekiyor. Deney yoluyla somut ve objektif bir sonuç elde etmen gerekiyor. Aksi halde bilmiyor, inanıyorsun demektir. "Biliniyor bunlar" demek bilimsel veri, bilimsel kanıt değildir. Ben yerin ve göklerin 6 günde yaratıldığını bilmiyorum ama inanıyorum. Sen yerin ve göklerin kaç gün ya da evrede var olduğunu biliyor musun? Deney yapıp gözlemledin mi? Yoksa bilim adamı denilen seküler din adamlarına mı inanıyorsun? Bilim adamı denilen kişilerin anlattıklarını doğru kabul ediyorsan,
  2. fasho aga

    Bilime iman etmek

    Güneş'in sıcaklığını termometre, Ay'ın da çapını mezura ile ölçtün mü? Yoksa bilim adamı denilen seküler din adamlarına iman mı ettin?
  3. fasho aga

    Troll Resimli Açıklama

    Ateist görünümlü yobazlar olduğunuzu kabul ediyorsunuz yani? Bu troll bizdeki cin gibi birşey mi oluyor? Ne yapmamız gerekiyor? Sizler troll çarpması, insanın içine troll girmesi gibi durumlarda ne yapıyorsunuz? Trollcü hocaya mı okutup üfletiyorsunuz?
  4. fasho aga

    Troll Resimli Açıklama

    Troll: Sorularına cevab verilemeyen, banlanması gerektiği düşünülen şey. Dün Hristiyanlar cadı diye diri diri kadınları yakıyorlardı. Bugün ise, kendilerine ateist diyen yobazlar, troll diye insanları banlıyorlar.
  5. fasho aga

    BU BAŞLIKTA ATEİSTLERİN KUTSAL KİTABINI YAZIYORUZ

    1. Sizi sorgulayan ve eleştirenlere ifade özgürlüğü tanımayın. Seküler ilahlarınızı koruyun. Allah'ı sorgulayın, eleştirin ancak kendi ilahlarınızın sorgulanmasına ve eleştirilmesine fırsat vermeyin. Bu amaçla, "Mustafa Kamâl'ı koruma" adlı bir sûre indirin.
  6. fasho aga

    İslam çağ dışı mıdır?

    Zamansal çağdaşlık algısına göre; Kemalizm kendi çağının çağdaşıdır. Bugünün kemalistleri çağdaş değil, gericidirler. Darwinizm kendi çağının çağdaşıdır. Bugünün darwinistleri çağdaş değil, gericidirler. Şu konuda biraz göz gezdir; http://www.ateistforum.org/index.php?showtopic=44634&view=findpost&p=755133
  7. fasho aga

    İslam çağ dışı mıdır?

    "Çağdaşlık" algısına bağlıdır.
  8. fasho aga

    mizan...

    Öldükten sonra hayat olmadığını söyleyen de sizlersiniz. Biz olduğuna dair vahiy aldık; Sizler de olmadığına dair mi vahiy aldınız?
  9. fasho aga

    mizan...

    Doğmadan önce yaşam hakkında ne kadar bilgi sahibi isen, ölümden sonra yaşam hakkında da o kadar bilgi sahibisin; HİÇ.
  10. fasho aga

    Kuran işkenceye karşıdır(!)

    Suça ceza işkence değil, caydırıcılıktır. İşkence, suçsuzu cezalandırmaktır.
  11. fasho aga

    Kuran işkenceye karşıdır(!)

    Kur'an, işkenceye karşıdır ancak caydırıcılığa karşı değildir.
  12. fasho aga

    hak nedir...

    Allah'a ait olan şeydir. "Hakkım" dediklerimiz ise sadece birer emanettir. Mal sahibi, mülk sahibi, hani bunun ilk sahibi?
  13. fasho aga

    Kuran'daki İslam

    Kapsama alanına girmediğini iddia eden yok ancak detaylandırma, örneklendirme diye de birşey vardır. Zenginlik, bir "affedilebilme ölçütü" değildir; Ne zenginler gördüm, affedilmelerine imkan yok, Ne fakirler gördüm, affedilmelerine imkan çok. Kendi insafına bırakılacak bir öldürülen olmadığına göre öldürenin değil, öldürülenin yakınlarının insafına bırakılacaktır. Çocuğunuzun kafasının kesilip çöp tenekesine atılmasına 24 yıl verenler, cezayı sizin insafınıza bırakacak kadar bile sizi umursamıyorlar. Sonra, bunun 24 değil 2-3 yıl verip salanı, 24 yıl verip de bir af ile paçayı kurtula
  14. fasho aga

    Kuran'daki İslam

    Beşte dördünün ise savaşçılara dağıtıldığını, Allah ve elçisine ayrılan beşte birlik payın da Allah yoluna; Yakınlara, yetimlere, yoksullara ve yolculara aktarıldığını unutmayalım. Hür hürü öldürür ise hüre karşı hür, Köle köleyi öldürür ise köleye karşı köle, Kadın kadını öldürür ise kadına karşı kadın, Bunlar dışındakiler ise "cana karşı can" kapsamına girerler. Erkeğin canını alan kadının canı alınır. Kölenin canını alan hürün canı alınır. http://www.ateistforum.org/index.php?showtopic=47211&st=0
  15. fasho aga

    Dünya Düzeninin Laikliği

    Çünkü, ilahi kökenli dinlerden esintiler taşıyan oluşumlar olmak ile beraber, doğaya aykırı kanunlar ile oluşturulan "seküler dinler" de laikliği ihlal etmektedir.
×
×
  • Yeni Oluştur...