Jump to content

İblis

Üyeliğini Sildirmiş Kullanıcı
  • İçerik sayısı

    176
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

İblis Hakkında

  • Derece
    Advanced Member

Profile Information

  • Gender
    Male
  1. İblis

    Ölümsüzlük Mümkün Mü?

    Ölümsüzlüğün, insanın bencilce bir fantezisi olduğunu düşünüyorum. Ortalama insan ömrünün 70 değil de 1000 yıl olduğu bir dünyada canlılığın devamı sağlanabilir miydi sorusu üstüne de düşünmek gerekir.
  2. İblis

    Neden Ateizm

    Maalesef gördüğüm kadarıyla strong ateistlerimiz bile agnostik felsefeyi tam olarak anlamamışlar. Hadi anlat deseniz bile anlatamam, çünkü öyle çıkışlar yapıyorsunuz ki verdiğimiz cevaplar teistlerin cevaplarına çekilebilecek duruma geliyor. Hani güzel bi söz var:"sen ne kadar anlatırsan anlat tüm anlattığın karşıdakinin anladığı kadardır" diye. Hal böyle olunca agnostikler, teistlerin dümen suyundaymış gibi bir algı oluşuyor. Sanki içten içe Tanrı inancına sahip olduğumuz, yada Tanrının olabilme olasılığını istediğimiz sanılıyor. Hatta inanıp inanmama konusunda arada kalmışız gibi bir algı va
  3. İblis

    Gerçek hayata çıkmalı mıyız?

    ne fahişesi fuhuşu bilader ne diyon? ayrıca komşuyu ne ilgilendirir? mal mal konuşuyorsunuz.
  4. İblis

    Gerçek hayata çıkmalı mıyız?

    1.allahını s...erim demek marifet değil, marifetse de öğrenmiş bulunuyorum 2.ben de babamla allah,din eksenli tartışmalar yaparım, ama hassas olduğu için pek konuşmuyoruz o konuları,birbirimize saygı gösteririz, küçüklüğümden beri hep beraber bayram namazına giderdik,mutlu olduğu için onunla bayram namazına da giderim, muhtemelen cenaze namazında da bulunurum. 3.bütün arkadaşlarım bilir agnostik olduğumu 4.dinci sakinden banane?gidip "biliyomusunuz ben agnostiğim" deme ihtiyacı duymadım 5.nüfus cüzdanımda islam yazıyo, gidip değiştirmeye gerek görmedim, ne yazdığı önemli mi? çok da tın 6
  5. İblis

    Gerçek hayata çıkmalı mıyız?

    Yok canım değilim, işkembeden konuşma. Babam bile 5 vakit namazında olmasına rağmen bilir agnostik olduğumu. Bunu "aman cehennemin en dibini boylamayalım" mantığıyla değil de gerçekten inanmadığım için mertçe söyleyebiliyorum. Ne demek istediğimi anlarsan belki bi gün sen de şirinleri görebilirsin.
  6. İblis

    Gerçek hayata çıkmalı mıyız?

    Sevgili c.d, sana geçen cuma yaşadığım bir olayı anlatayım, sonra sen düşün gerçek kimliklerimizle çıkıp çıkmamız gerektiğini. Ben 24 yaşındayım bekarım, bay bir arkadaşımla geçen cuma günü 33 yaşında iki bayanın evine gittik. İkisi de evli,hatta bi tanesinin iki çocuğu var, yaklaşık 3 saat kadar birlikte olduk ve sonra evden ayrıldık, bizi arabamızı bıraktığımız yere kadar bırakacaklardı. Güzergahta da bi tane cami vardı. Caminin önünde geçerken millet cumasını kılmış,camiden ayrılıyordu. Bunu gören hatun freni kökledi durdu," allah kahretsin hiç birimiz gusl abdesti almadık,hem de cuma vakt
  7. Bulunduğumuz bölgede üç tane majör güç var;Biz,İsrail ve İran. Ne bize ne İran'a girmek kolay değil.
  8. Ahmedinecad mı fanatik? Güldürme beni, Ahmedinecad köktendincilere,mollalara karşı direndiği için yakında gidicek. Hatta en son karma eğitimi savunduğu için fena fırça yemişti ayetullah dingilllerinden. Ayrıca ben İsrail-İran savaşının çıkacağına inanmıyorum. İran, Irak gibi işgal edilibilecek bir ülke değil. Köklü bir devlet kültürleri var. İki taraf birbirine hırlar durur gibime geliyo. Güya bizim hükümet de yahudi düşmanı ama diplomatik olarak hep arada bir bağ olduğunu görüyoruz. Belki İran-İsrail ilişkisi de benzerdir. Belki iç politikaya yönelik malzeme çıkartma uğraşıdır. Savaşacak ada
  9. İblis

    Neden Çoğu Müslüman ibadetlerini yapmaz ?

    Bunun tek açıklaması olabilir, çünkü insanımız kültürel müslüman. Düşünüp çok mantıklı bulup da İslamı seçmiş değiller, ama düşünmedikleri için dinden de çıkmamışlar. Kültürün dayattığı şekilde kandillere,bayramlara özen gösterirler,belki bi de cuma namazı, ölünün kırkı çıkması gibi organizasyonlara girerler. Hindistanda doğsalardı da farelerle aynı kaptan su içip sevaba girmeye çalışcaklardı.Büyütcek bişey yok, tamamen kültürel.
  10. İblis

    TANIŞALIM

    Merhaba, yaklaşık 2 sene önce pokerle ilgili bi başlık açmıştım ama 2 sene boyunca çok yol aldım,bu süre zarfında kendimi çok geliştirdim, bu tecrübelerimi paylaşacağım yeni bi başlık açıp sana ve diğer pokerle ilgilenenlere yardımcı olabilmek isterim. En yakın zamanda başlığı açmaya çalışacağım.
  11. İblis

    TANIŞALIM

    Ha bi de daha önce söylemiştim ama burda da söyliyeyim, profosyenel poker oyuncsuyum, her gece 00.00dan sabah 6ya kadar aynı anda toplam12 masa 0.25/0.5$, 0.5/1$ ve 1/2$ masalarında oynuyorum.
  12. İblis

    TANIŞALIM

    Merhaba cübbeli, İTÜ İşletme Mühendisliği mezunuyum, daha önce bir aracı kurumda portföy yönetimiyle ilgilendim(borsa yani) şimdi de sanal pos ödemeleriyle uğraşan bir firmada marketing bölümündeyim. Ben de uzmanlık alanımla ilgili bi kelam edeyim bari: Borsadan uzak durun:)
  13. İblis

    Fatih'in Bizans İmparatorluğunun ordusunu yendiği savaş

    Fatih'in güçsüz bir Bizans'ı yıktığı doğru. Anladığım kadarıyla sen de "İstanbul'u almak pek de bişey değil"e getirmeye çalışıyosun. Elbette biraz abartı var ama İstanbul dönem şartlarında kolay fethedilemeyecek özelliklere sahipti. Her ne kadar Bizans o dönemde güçlü olmasa da küçümsenecek bir zafer olmadığını söyleyebilirim. Ayıca bizim yobazlar şimdi nasıl Suriyede ki isyana destek veriyorsa,o dönemde Bizans ordusuna dahil olmayıp da sırf İstanbulu savunmak için akın akın gelmiş yüksek sayıda Avrupalı askerleri de unutmamak lazım.
  14. İblis

    Darwin, Marx ve kominizm

    İtalik yaptığım yerin gerçekleşmesi mümkün olmadığı gibi mantıklı da değil. Velhasıl komünizmden medet ummak asıl kölelik değil midir?
  15. İblis

    Darwin, Marx ve kominizm

    Placebo Türk ateizmini solcularla eşleştirenlere kızmış ama yakın tarihimizdeki olaylara bi bakalım: Cumhuriyetin ilk dönemlerinde hem sağ hem sol hem sol kesimden ateistlerin olduğunu biliyoruz. Bunlar tabi halktan çıkanlar değil; daha çok yazar, asker ve siyasetçi tayfasından. Bu böyle 40ların ve 50lerin sonuna kadar gitmiş. Buraya kadar ateizm kimsenin tekelinde değil. Her görüşten insan var. Daha sonra Nihal Atsız ve tayfasının zamanın milliyetçi partisinden tasfiye edilmesiyle ve sahneden silinmesiyle milliyetçi tayfanın islami çizgide ilerlediğini görüyoruz. Nihal Atsız vb. gibi adamla
×
×
  • Yeni Oluştur...