Jump to content

ermanevren

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    492
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

1 Takipçi

ermanevren Hakkında

  • Derece
    Advanced Member
  • Doğum Günü 17-06-1971

Profile Information

  • Gender
    Male
  1. ermanevren

    Muhammed Mustafa erdemli bir insan mıydı?

    Muhammed kölelere iyi davranılıyormuş gibi göstererek, iç politikayı dış politika malzemesi yapmış olabilir. Bazan da dış politikayı iç politika malzemesi olarak kullanmıştır. (Bizanslılarla, İranlıların savaşı).
  2. ermanevren

    Kader

    Muhammedin cüzi iradesi var mıydı? Yoksa muhammed allah tarafından cennete gidecek şekilde mi yaratıldı? Muhammed hata yapabilir miydi? Yaptığı hata sonucu peygamberliği elinden alınabilir miydi? Başarısız olurum kaygısıyla peygamber olmayı reddedebilir miydi? Allah ibrahimi neden oğlunu boğazlama ile imtihan etti? Allah ibrahimin kendine olan sadakatini bilmiyor muydu, şüphesi mi vardı? İbrahim bir peygamber olarak allahın iradesi altında olduğunu bilmiyor muydu? İbrahim peygamber olduğunu bildiği için allahla oyun mu oynadı? Siz müslümanların allah adına konuşarak her saçmalığa uygun bir ç
  3. ermanevren

    Kader

    Temelle Dursun sinemaya gitmişler, filmde at yarışı var. Dursun, Temele gel bahis oynayalım aramızda demiş. Temel de olur demiş. Dursun kazanmış ama vicdanı rahat etmemiş. Temele, ben bu filmi önceden gördüm hangi atın kazanacağını biliyordum demiş. Temel, ula ben de gördüm bu filmi önceden ama bu defa süpriz ata oynadum demiş. Biz filmi görmedik ne olacağımızı kestiremeyiz o nedenle biz imtihan için çabalamalıyız diyenler çıkabilir. Ne diyeyim allah yardımcınız olsun artık.
  4. ermanevren

    Kader

    İki çelişkili durumu aynı anda yorumlayıp sakatlığı görebilecek kadar cuzi bir akla sahip olmadıkları için kader konusunda debelenip dururlar.
  5. ermanevren

    Kader

    Kimin erkek, kimin kadın olacağına da allah mı karar veriyor? Yoksa yazı tura mı atıyor? Para dik düşerse çift cinsiyetli mi yaratıyor?
  6. Diğer duyu organlarımız gibi kulaklarımız da ön yargılı ve hata yapıyor. Straforun gıcırdama sesini duyduğum zaman o gün hasta olurum. Bir kara tahta üzerinde gıcırdatılan tırnağı (veya çatalla tava kazımayı) ele alalım. Pek çok insan bu ses karşısında ürperir. Bunun nedeni daha önce tam olarak bilinmiyordu. Ancak yeni bir çalışma bunu iki etkene bağlıyor. Sesin nereden geldiğini bilmemiz ve kulak kanallarımızın tasarımındaki şansızlığımız. Daha Fazla Bilgi: Science Magazine - Cover Your Ears!
  7. ermanevren

    Kader

    Halen plan ve program var, cüzi irade var diyip duruyorsun. Müslümanlarda cüzi akıl var. Birazcık akıl olsaydı cüzi irade lafı diye birşey olmazdı. Cüzi akıllılar sizi.
  8. ermanevren

    Kader

    Einstein'da tanrı zar atmaz dedi ama Heisenberg haklı çıktı. Zar var ama atan tanrı yok.
  9. ermanevren

    Evren Solak

    Su tankının, suyun boşaldığı deliğin, tıpanın geometrisi, tıpayı çeken mekanizma ne kadar kusursuz olsa da Coriolis etkisi, dışarı çıkacak ilk su molekülünün hangi yöne gideceğindeki belirsizlikten daha önemsiz oluyor heralde.
  10. ermanevren

    Kader

    Müslümanların kader konusundaki söyledikleri, Maaşallah, inşaalllah, dan öteye gitmez. Kader diye birşey olmadığından, açıklamalarınız da safsata kalıyor.
  11. ermanevren

    Evren Solak

    Sol elli amino asitle bunun ayna görüntüsü olan sağ elli amino asit farklı kimyasal ve fiziksel özelliklere sahiptir. Haberin yer aldığı web sayfasından anladığım kadarıyla ayna simetrisi ya da parite geniş skalada da bozuluyor. Bir molekül polarize ışığı sola çeviriyor ise bundan anladığımız, polarize ışık madde içerisinden geçerken ışığın düzlemi saatin tersi yönünde dönüyor demektir. Ne taraftan baktığımız, referansımız önemli değil. Kaba olarak dönmede referansımız soğan, sarımsak. Led by Michael Longo from the University of Michigan, the team had set out to test whether mirror symmet
  12. ermanevren

    Faiz iyi birsey diyenler. Bir daha dusunun!

    Muhammed ve 4 halife yaklaşık 50-60 yıl hüküm sürmüşler ama ne hikmet ise bu süre içerisinde bir sikke bastıramamışlar. İlk islami sikke 696 (H77) yılında Emevi Halifesi Abdülmelik tarafından bastırılmıştır.
  13. ermanevren

    Deprem'in İslami Açıdan Yorumlanması

    Dünkü ulusa sesleniş konuşmasında başbakanımız da depremin doğal afet olduğunu kabul etti. Ülkemizin doğal afetlere açık bir coğrafyada bulunduğunu, deprem ülkesi olduğunu ve gelecekte de van depremi gibi üzücü olaylarla karşılaşacağımızı söyledi. Depremi seküler açıdan yorumladı. Ve aynen şöyle söyledi. Biz deprem kuşağı üzerinde, fay hatlarının bulunduğu bir bölgede yer alıyoruz, farklı iklim özelliklerinin olduğu, dört mevsimin yaşandığı bir coğrafyada yaşıyoruz. Haliyle, bugüne kadar yaşadığımız afetler, sel felaketleri, depremler bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kaçınılmaz olar
  14. ermanevren

    Muhammed Mustafa erdemli bir insan mıydı?

    Köleye iyi davran ya da davranma, islamda kölelik vardır. Kölelik midir değil midir? Bu konu dinci için kıvırmaya dayanır. Slavery In Islam Islamic Views On Slavery Islam:Slavery
  15. ermanevren

    Zina iyi birsey diyenler. Bir daha dusunun!

    Dinci arkadaşların üzerinde durduğu konu şu. Şimdi gittin biriyle zina ettin, önlemini aldın ama yinede kadın hamile kaldı. Senin de haberin yok. Bu kadının doğuracağı kız ile bilmeden cinsel ilişkiye girmen olası. Kurana göre kadın daha adet görmeye başlamamış olsa bile cinsel ilişkiye girebiliyorsun. Yani 5-6 yıl sonra kendi kızınla bu defa zina yapabilirsin. 20-25 yıl içinde de torununla. Asgari 40 yıl sonra torununun torunuyla da zina yaparsın bu kafayla. Evet müslümanlar zina iyi bir şey değil siz haklısınız.
×
×
  • Yeni Oluştur...