Jump to content

ebu darwin

Üyeliği Sonlandırılmış Kullanıcı
  • İçerik sayısı

    217
  • Katılım

  • Son ziyaret

ebu darwin kullanıcısının paylaşımları

  1. belge getirmemize bile gerek kalmadı ki. iki üç tane ben getirdim, bi o kadar da amerikalı getirdi, herkes sus pus oldu zaten. ondan sonra millet kıvırmaya başladı.yok atatürk diktatör olsa ne yazar, yok Hz Muhammed de diktatör, yok hitlerin müslüman askerleri zart zurt.. ya da atatürk olmasaydı........................olmazdı, türünden zırvalar.
  2. konuyu dağıtıyorsun placebo, konu atatürkün diktatörlüğü, hatırlatayım. ve atatürk bir diktatördür: Bir başka yazar Lewis Thomas da aynı konuyu şu sozlerle işlemiştir: "M. Kemal iş başına geldiğinde, bırakınız geniş koylu kitlesini, kentlerde oturan halkın buyuk kesiminin bile siyasal yaşama katılma konusunda pek geleneği yoktu. Ataturk, partisinin orgutlenmesi konusunda on saftaydı, Partisinin tartışılmaz Başkanıydı; Meclise girecek milletvekilleri konusunda soz ve yetki sahibiydi. Butun bunlar O’na bir bakıma ‘diktator’ dedirtecek ozelliklerdi..." (Ataturkculuk, II. Kitap, sayfa 181.
  3. kimmiş bak dinle: M. Kemal'in sofra arkadaşı ve en yakın dostlarından Falih Rıfkı Atay ise bu konuda şoyle bir acıklama yapmaktadır: "M. Kemal de, Ismet de, nihayet, Enver gibi birer askerdirler. Ankara iktidarı, ister istemez kafasının dikine giden bir `askeri dikta rejimi´ olacaktır. Cumhuriyet, işin ic yuzunu `maskelemekten´ başka bir şey değildir." ( Falih Rıfkı Atay, (1961) 2004, Cankaya: Ataturk'un Doğumundan Olumune Kadar, Pozitif Yayınları,Istanbul, sayfa 416.) Mustafa Kemelin dostu da böyle diyorsa bize laf düşmez, adam safkan kemalist yaw. Falih Fırkı bir sözünde ne diyor bak
  4. ulan adam diktatörüm diyo kendi ağzıyla, sen hala özgürlükten bahsediyorsun
  5. senin o yumuşak ve insancıl dediğin noktalara biz ikiyüzlülük diyoruz. sen şeriat için savaştığını söyle, hilafet için de ondan sonra gel milletin anasını ağlat. böyle bir adamı dünyanın başka yerinde bulamazsınız
  6. kim karar verecek ileriye veya geri gittiğine, kemalistler mi seriatçılar mı
  7. 1930 yılının ortaları M. Kemal: "Bugunku manzara aşağı-yukarı bir dictature (diktator) manzarasıdır...(ve) Ben oldukten sonra arkamda kalacak muessese, bir istibdat (despotluk) muessesesidir." demektedir (Osman Okyar, Mehmet Seyitdanlıoğlu, Fethi Okyar'ın Anıları –Ataturk, Okyar) Bundan ala itiraf mı bulacaksınız, kemalistler.?
  8. placebo devrim adı altında sizi assak kessek doğru yapmış olurmuyuz.
  9. sadece sapkayı anlatsak roman olur. ikincisi diktatör olmak için hitler olmaya gerek yoktur. muammer kaddafi de bir diktatördü
  10. placebo devrim adı altında sizi kessek doğrasak dogru olur mu
  11. dün aksam öyle demiyordun ama ne çabuk çark ettin. bana diyordun ki çabuk kanıtlarını paylaş yok seni atarım diyordun.
  12. tamam sen boşver hikaye anlatmayı, kanıt istiyordun sunduk ne oldu.
  13. kemalist olan devrim der, objektif olan diktatör der, kaç gazete kapatmış akp yaz bakalım
  14. böyle yapsa doğru olur mu sence
  15. benim ilk babam atatürk diyen sen değilmisin bak o ilk baban ne diyor: bu ülkeyi tek ben yönetirim diyor, gerisinin canı cehenneme diyor. hemde kendi ağzıyla. kanıt istiyordun, onun için dediydim.
  16. atatürk bir diktatördür, kendi ağzıyla söylüyor, sen hala sarhoş marhoş diyon ya
  17. yaw sadece atatürkün kapattığı gazeteleri yazsak roman olur sen neyden bahsediyorsun.
  18. ınmanah kanıt istiyordun sunduk. hem de babanın ağzından daha ne istiyorsun
  19. "Bir Fransız gazeteci, Turkiye’nin bir sarhoş (M. Kemal), bir sağır (Ismet Inonu) ve uc yuz sağır-dilsiz tarafından yonetildiğini yazmıştı. M. Kemal, "Yanlış´ diye cevap verdi, ‘Turkiye’yi yalnız bir tek sarhoş (M. Kemal) idare eder." ( L. Kinross, Ataturk, sayfa 309.) Adam bildiğin; meclis yok diyor, parti yok diyor, ismet bile yok diyor.Hepsinin canı cehenneme, bu ülkeyi ben yönetiyorum diyor, ben.
  20. bu gidişle tayyip atatürkün ne halt olduğunu ortaya çıkarır ve gerçek atatürk kendisi olur. farkındaysan bu topraklarda hiçbir zaman olmadığı kadar atan tartışılıyor. ve bu gidişle dayanması çok zor, çünkü nereye elini atsan bir şey çıkıyor 23-38 döneminde.tabi işin arakasında devlette var. bir ikincisi o avrupa ve amerika daki gazeteler de yavaş yavaş atana diktatör demeye başladı. zaten o zaman bile diyorlardı diktatör diye, atan yaşarken. yandaş medya atatürktede ortaya çıkıyor yani.
  21. tüm dünya tayyibe de hayran, en azından öyle söylüyorlar. amerikadan tut arablara kadar her taraftan övgü yağıyor akp ye, bu onun doğru olduğunu mu gösterir
  22. hitler atatürke hayrandı ve hayranlığının en büyük sebebi kafa yapılarının aynı olmasıydı. yani ikiside despot bir rejimin başındaki tek partinin değişmez lideriydiler. tıpki mussolini gibi. hitlerin bir sözü var bununla ilgili onu yazmama gerek yok zaten.
  23. hem atatürkçü olacaksın hem de milleti nazi olarak suçlayacaksın, peh peh peh.. bir fransız gazetesi, türkiyeyi bir sarhoş(kamal), bir sağır(ismet) ve 300 sağır dilsiz yönetir, yazmış. ataya demişler böyle böyle diye. ne dese beğenirsin. yanlııııııııııııışşş.! demiş, türkiyeyi tek bir sarhoş yönetir. tayipçi değilim bu arada onuda söyleyim. yani kısaca deveyle yılanın eğrilik hikayesi gibi birsey yani..
×
×
  • Yeni Oluştur...