Jump to content

amazonta

Üyeliğini Sildirmiş Kullanıcı
  • İçerik sayısı

    380
  • Katılım

  • Son ziyaret

amazonta kullanıcısının paylaşımları

  1. amazonta

    Kadın Elbisesinde Aranan Özellikler

    ben aslında o cümlemde, kadınların erkek gibi giyinmesinde "erkek gibi"nin kıstası ne demek istemiştim. ancak yeterli açıklıkta yazmamışım, yanlış anlaşılmış. düzelteyim dedim.
  2. amazonta

    Kadın Elbisesinde Aranan Özellikler

    erkek kıyafetinin kıstası ne? kadınlar son yüzyılda pantalon giymeye başladılar. 1500 yıl öncesinin erkek gibi giyinme kıstasları ile bugünkü oldukça farklı. bugün artık pantalon erkeğe özgü bir kıyafet değil. modern tıbbın bahsettiği sanırım sadece kıyafetle değil davranışlarla da değerlendirilmeli. davranışlar bu konuda daha ön planda. erkeksi davranan lezbiyenler gibi.
  3. amazonta

    Kafa karıştırıcı bir grafik

    bu ayeti kadını metalaştıran "cariye sistemi" nedeniyle koydum. anlayan anladı zaten. anlamayanın da işine gelmemekte.
  4. amazonta

    Kafa karıştırıcı bir grafik

    aysdugu, gerçekten çok bilgisizsin. özellikle de tarih konusunda. tamamen kulaktan dolma bilgilerle konuşuyorsun. gelenek ve görenekleri biraz araştır bir de namu kavramı nerden geliyor araştır. daha bunları bilmeden sen, tartışmamız imkansız. örneğin kızların sünnet edilmesi de bir gelenektir, bazı ülkelerin kültürüne has bir durumdur. töre de türkiyenin geleneğidir, ancak ülkenin her yerinde uygulanmıyor olabilir. sonuçta ülkemizin doğu ve batısı arasında da kültürel farklılılar vardır. ayetleri aynen koyuyorum, hiç yorum da yapmıyorum, islamı yorumlamam çünkü, herşeyin açıkça yazıldığını
  5. amazonta

    Türban = Don

    babalarının, kocalarının, abilerinin baskısı olmasa zaten açarlardı.
  6. amazonta

    Kafa karıştırıcı bir grafik

    gelenek ve göreneklerimize göre, aynı zamanda islama göre de kadın erkeğin namusudur. töre cinayetleri bu zihniyetin uzantısıdır. sen kendi kafanda doğru bir gelenek görenek kavramı yaratmışsın da, yazılı olmayan kurallar bunlar, doğrusu yanlışı herkese göre değişir. ama uygulamaların temelinde namus yatar. sen geri kalmıyorsun eğitiminden ya da şiddet görmüyorsun ama bu geleneklere uyan binlerce insan yaşıyor bunları. töre cinayeti işleyenler de bir avuç insan değil. ülkemizin bir gerçeği bu. sana göre herkes dinini ve geleneğini yanlış yaşıyor. ama hiç düşündün mü onlara göre de sen yanlış y
  7. amazonta

    Kafa karıştırıcı bir grafik

    finlandiyalıların depresyonda olması, islama erişememelerinden kaynaklanmıyor. yaşadıkları yerde güneşli gün sayısı az, yaz dışında güneş alma süresi az. güneşin insana mutluluk sağladığını biliyoruz. belki finlandiya akdeniz de bir ülke olsaydı, gerçekten ideal bir ülke diyebilirdik.
  8. amazonta

    Kafa karıştırıcı bir grafik

    örg ve adetler korunsun mu? mesela töre cinayetleri. geleneklerimizin önemli bir parçası. kaç tane gencecik çocuk katil oldu? kaç kadın yaşamını yitirdi? çok sevdiğiniz örf ve adetler kadını köle olmaktan öteye taşımamıştır. savunduğunuz şey bu mu? suç neden arttı? mesela köyden kente göç nedeniyle olmasın? ekonomik sıkıntılar nedeniyle olmasın? bütün bunları dinle, gelenekle ne alakası var? yok tabii ki. ben niye suç işlemiyorum? ben niye yozlaşmamışım. 3. sayfa haberlerindeki insanlar niye hep aynı kesimden? eğitimle çok alakası var çünkü. topluma verilecek bir medya okur yazarlığı dersi, bu
  9. amazonta

    AYIN KAFİRİ YARIŞMASI

    ayın kafirini zaten islamın kurallarına bakarak seçmiyor muyuz? ben öyle düşünmüştüm yazarken.
  10. amazonta

    Erdoğan'dan kadınlara 'doğurun" çağrısı

    ne kadar çok çocuk o kadar çok oy. tayyip o kadar çok çocuğu hangi kesimin doğuracağını çok iyi biliyor. dinciler kadını sadece çocuk doğurmaya yarayan bir eşya olarak gördüğü için, onun da böyle konuşması gayet doğal. zaten mensubu olduğu kesim köpek gibi çoğalıyor. çok çocuk aynı zamanda kadını eve iyice bağlamanın da başka bir yolu, kadının özgürlüğünün önünü tıkayan bir unsur.
  11. amazonta

    Hayvanların şaşırtıcı dünyası.

    insan en vahşi hayvandır
  12. amazonta

    Inanmayanlar neden var?

    benim zıddım yok. dünya dışı bir varlığım sanırım.
  13. amazonta

    AYIN KAFİRİ YARIŞMASI

    başını örtmeyen ve açık gezen, aynı zamanda hiçbir erkeğe itaat etmeyen bir kadın olarak doğuştan kafirim aslında.
  14. amazonta

    Sizdede Site Yavaşladımı?

    hergün rahat rahat girerken, bugün aşırı yavaşladı, bugün bir sorun var. sorun bizim bilgisayarımızdan kaynaklanmıyor. ayrıca diğer sitelere çok rahat giriyorum.
  15. amazonta

    Türban = Don

    adamlar kadının saçına bakıp ereksiyon olursa, türbanın da don sayılması tuhaf olmaz. hatta bence donsuz ama türbanlı gezsinler.
  16. amazonta

    Sizdede Site Yavaşladımı?

    ben de de çok yavaş, kabız gibi
  17. amazonta

    Cennet kimlere aciktir

    zaten eskiden ana tanrıçaya tapıyormuş insanlar, tevrat, incil, kurandan sonra tanrıya tapmaya başlamışlar(arada çok tanrılı dinler de var tanrıçadan tanrıya geçişte, tanrıça gücünü gittikçe kaybediyor). yani değişen birşey yok, pardon cinsiyeti dışında
  18. amazonta

    Cennet kimlere aciktir

    kibeleye tapan cennete girebiliyor muymuş?
  19. amazonta

    imtihan sırrı

    insanlar dünyada adaleti bir türlü sağlayamadıkları için yarattıkları öbür dünyaya havale ediyorlar. en azından ilahi adalet sağlanacak deyip rahatlıyorlar. tamamen psikolojik bir olay. bunun allahla hiçbir alakası yok. insanlar bir adalet bekçisi yaratmak istemişler, allah da bu isteğe hizmet ediyor. allahın doğru düzgün bir yaratma kabiliyeti olsaydı, her daim adalet olurdu. soru neden imtihan var değil, bu allah neden imtihan diye tutturmuş, canımı sıkılıyormuş?
  20. amazonta

    Tanrı mantık ilkelerinin dışında mıdır?

    sen kendini tek hakikat zannediyorsun galiba? yanlış açıdan bakan belki de sensindir, hiç düşündün mü? hep karşındakine yanlış diyorsun. algılayamayanın kendin olduğunu hiç düşündün mü? özeleştiri yaptın mı? sen kimsin ki bizim bakış açımıza yanlış diyorsun? bize göre de seninki yanlış deriz ve tartışma tıkanır zaten. kapasitemiz hakkında ise hiçbir fikrin yok bence hiç yorum yapma, yaparak kendi kapasiteni göstermiş oluyorsun zaten.
  21. amazonta

    bilim dunyası Allaha yonleliyor

    açık kapı derken bu kuran oluyor sanırım. varlığına dair açtığı kapı kuran ancak ben kuranda onun varlığına dair hiçbir şey göremiyorum. özellikle kadın olarak beni aşağılayan bir kitabı allahın varlığına delil olarak kabul edemeyeceğim için allahın varlığına dair şu ana kadar hiçbir kanıt göremedim diyebilirim.
  22. amazonta

    Burçlara inanır mısınız?

    ateist olmak bir yana, hayatta herşeyi bilime dayandırmak için uğraşırsak çok sıkıcı olur bence. ot gibi bir hayat olur gibime geliyor, biz de makine.
  23. amazonta

    bilim dunyası Allaha yonleliyor

    nasıl bir oyun ki bu? ben allahım biraz ipucu veriyorum insanlara, ama onlara esas bilgiyi vermiyorum, kendileri bulsun diye. deneylerde peynir peşinde kokan fareler gibiyiz. peynirin kokusu var, kendine biz ulaşıcaz. akıl vermişse, kendisini sorgulayacağımızı da tahmin eder herhalde. kendisini sorgulayacak aklı verip, sonra da sorguladığı için cezalandıran bir allah. inandığınız şey bu.
  24. amazonta

    #Kur'anın Taklit Edilemezliği#

    harun, islamın nasıl bir şiddet dini olduğunun canlı örneği. konuştukça daha da kanıtlıyor bu görüşü.
×
×
  • Yeni Oluştur...