Jump to content

KGuner

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    296
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

KGuner Hakkında

  • Derece
    Advanced Member
  1. KGuner

    Askerin Bittiğinin Resmi Belgesi

    Yahu zaten Türkiye'de piyadenin, erin Müslüman olmadığını kim söylüyor ki? Bu eğitim hiçbir şeyi değiştirmeyecek. Başlığı açan arkadaşın "asker" diye nitelendirdiği kesim belirli bir seçilmiş, kemalist, asker tabanlı bir zümre. Kesimler topluluk halinde askeri lise okuyup da oraya varmıyordu.
  2. KGuner

    Ali Ağaoğlu'nu bitiren sorular.

    Facebook açtım da orada dolaşıyordu bu video, son günlerde çok rahatsız olduğum bir video. Bir insan evladı nasıl bu videoya bakıp da "Aliağaoğlu babayı gördü!" minvalinde yorumlar yapabilir? Eleştirel mantığımız, insanımızın kalitesizliği ve beyinsizliği nasıl da gün yüzüne çıkıyor. Adama söz hakkı vermiyor video, bahsi geçen iddiaların gerçek olduğuna dair bir delil yok zaten. Ali Ağaoğlu belli ki özel bir hitabet eğitimi almamış bir insan, cevap vermeye başlamadan önce "ııı" diye düşünme süreci yaşaması nasıl çarpıtılma konusu olabilir? Ayrıca geçmişi ile ilgili söylediklerinin kendini kan
  3. KGuner

    Bir insanın sağlıklı uyku süresi nedir?

    Biyolojik saatini kullanmayı deneyebilirsin. Hacı'nın verdiği bilgilere göre ben de genç statüsündeyim ve asla yeterli ve düzenli bir uyku sahibi olamadım -yine onun verdiği standartlara göre. Yaşı olan arkadaşlar da çocuklarının düzenli ve yeterli uyku sahibi olmaları için baskıcı olmayan seviyede elinden geleni yapsınlar. Çok basit bir detay gibi gözükebiliyor fakat insan hayatı ve sağlığı için çok önemli bir mefhum.
  4. KGuner

    10 sorum var, cevaplar mısın haci?

    Cübbeli seni seviyorum, ateist ol artık. Evrimi anlatan basit kitaplara da danışabilirsin. Dawkins'in kitabı (gösteri) iyi bir başlangıç.
  5. KGuner

    Peygamberlerin Vücutları Çürür mü ?

    Arkadaşım sen ne delilinden bahsediyorsun ya? Okuma özürlü insan doldu burası iyice. Orada lanet olası bir mezar var ve orada bir ceset olsun, yaşamış ya da yaşamamış olan Muhammed ya da değil. O lanet mezar açılacak ve kemik çıkacak anlıyor musun? İnsanlar onun Muhammed olduğunu düşünecek. Bu olsa insanlar nasıl davranır diyorum hala saçma sapan delil yok diyorsun bana. Delil var ya da yok dünya kadar insan öyle olduğuna inanıyor. Delilleri sallasalar müslüman kalmazlar zaten.
  6. KGuner

    Bilim İle Dini Doğrulamaya-Yanlışlamaya Çalışmak

    İyi de bu dini doğru, gerçek ya da geçerli kılmaz ki. Önemli olan bu değerlere sahip olmasıdır bir bilginin ve bunu sadece bilim karşılayabiliyor. Kaldı ki senin dediğin önemi olan olsa bu sefer dünya kadar metafizik felsefe ve görüş var evrenin geneline bakıp, onu anlamaya çalışan, onlar ne olacak? Bilimin yaptığı şey asla bir dini ve/veya ilahi doğrulamak yanlışlamak değildir. Dinlerin ve ilahlarının iddiaları vardır. Misal: Allah'ın yaratılış anlatısı Bilim ise insanın yaratılmasını çözdüğünden o anlatıyı yanlışlayabiliyor. Dediğiniz üzere din de bütünleyici olduğundan, bir parçası yanlı
  7. KGuner

    Peygamberlerin Vücutları Çürür mü ?

    Ne demek kabri yok. Muhammed zaten evinde vefat etti yanılmıyorsam ve peygamberler gömüldüğü yere gömülürler. İslam böyle bildiriyor en azından. Hatta Muhammed'in yanında Ebu bekir ve Ömer yatıyor.
  8. KGuner

    Allah Kaç Kavmi Niçin Yok Etti?

    Müslümanlıktan irtidad edeli uzun bir süre oldu. Kaynaklarda nasıl geçiyordu tam olarak hatırlamıyorum. Fakat şimdi düşündüm de sanırım Allah Muhammed'e kavminin kıyamete dek daim kalacağını, onları helak etmeyeceğini söylemişti. Verdiğim bilgilerden hangisinin doğru olduğunu hatırlayamadığımdan kaynak bulabilece miyim emin değilim fakat bulursam paylaşacağım. -Düzenleme- Hadis-i Şerif'e gelince, sahih hadis kitaplarında gördüğümüz şekliyle, Efendimiz (S.A.V) ümmetinin helâk olmaması için Allah'a (C.C) çok yalvardı. Bu yalvarmalarının en mühimi de Vedâ Haccı'nda, Arafat ve Müzdelife'de oldu.
  9. KGuner

    Peygamberlerin Vücutları Çürür mü ?

    Çok ilginç bir gerçeklik değil mi? Şimdi bir canlı yayın ile Muhammed'in mezarı açılsa ve oradaki üç cesetin de çürümüş olduğu görülse ne olurdu acaba? İnsanlar nasıl hisseder ve tepki verirlerdi?
  10. Ahlak eleştirisinde genel bir sorun olduğunu düşünüyorum ve nacizane açıklamaya çalışacağım. Genel olarak savunulan şudur ki; Müslümanlar'ın ahlakı günümüz ahlakının dışında, 1400 sene öncesinin iyilerine ve kötülerine dayanan bir ahlak sistemidir. Fakat bununla sınırlı değildir ve teizm olarak ahlak kavramının oluşum şekli insanların akıllarında iyi ve kötü meselesi değil, islam anlayışı içinde Allah'ın rızasıdır. Yani teizmde 'asıl' ahlakın iyi veya kötü olması değil kutsallaştırdığı tanrı tarafından gönderilmesidir, dış kaynaklı ve çoğu durumda değiştirilemez olmasıdır. Ateizm'in karşı çık
  11. KGuner

    Allah Kaç Kavmi Niçin Yok Etti?

    Helaklar genelde aşırıya giden ve bu 'hata'larından dönmeyen kavimlerin başına geliyor. Müslümanların -günümüz bizlerin- helak olmamasının sebebi ise Muhammed'in miraçta ya da başka bir yakınlık anında Allah'tan kavminin büyük helaklara uğramamasını dilemesinden dolayı olduğu belirtiliyor diğer kaynaklarda. Buradan nasıl Müslümanları imanından edecek çarpıcı bir sonuç çıkacak ben kestiremedim. Başlığı açan arkadaşımız yardımcı olursa faydası olur.
  12. KGuner

    aydınlık insanlara neden karşısınız?

    Müslümanlar "Aydınlık" insanlara karşı değillerdir ki. Çok severler Allah'ın veli kullarını, nebileri, haramdan sakınanları... Onlar için Aydınlık olmak iman sahibi olmaktır ve bu yolda çalışmaktır. Bunun aksine iş yapanları da sevmiyorlar. Islam 101.
  13. KGuner

    Kur'an Okunurken Onun Farkı Hemen Anlaşılıyor

    Sevgili İlimcik ve diğer Müslümanlar, böyle hissettiğinize gönülden inanıyorum. Fakat benim dinlediğim müzik de beni cin çarpmışa çeviriyor, siz dinlediğinizde ise büyük ihtimalle gürültü, gıy gıy deyip kapatırsınız. Yani insanın yaklaşımı ile ilgili bir durumdur bu. Böyle öznel ve tasavvufta da 'hal' denilen deneyimleri genel doğru gibi anlatmak dahi beyhude (Müslümanlar arasında) ki sen bunu inanmayan insanlarla paylaşmışsın. Pek de mantıklı değil açıkçası.
  14. KGuner

    AKIL İLE BİLİM ÖRTÜŞMEK ZORUNDA MIDIR?

    Açıkçası bu konulardan bahsedecek, mikro evrene inecek kadar bilgim ve ehliyetim kesinlikle yok. Fakat küçük parçacıkların (kuantlar olacak idi) hareket ederken bir yolu değil, bir yerden diğerine gidebilecek tüm yolları kullanarak gittikleri bir gerçeği vardı. Hatta popüler bir video vardı, bir parçacığın izlendiğin ve izlenmediğinde farklı davrandığına dair. Misal bir parça izlenmediğinde farklı ve izlendiğinde farklı davranıyor. Bu popüler bir konu olduğundan yanlış aktarılan ya da abartılan durumlar elbette vardır fakat bu bahsettiğim mevzu hakkında bildirmem gereken iki şey daha var.
  15. KGuner

    Allahın dediği olur...

    Biz ateistler için de Allah'ın dediği oluyor arkadaşlar. Allah kelimesini, güç, fiziksel yasalar vesaire ile değiştirebiliriz fakat varoluş kendi bildiği gibi okuyor, zaman ilerliyor. İslam'ın ya da Muhammed'in isabet ettiği bir husustur bu benim için. Lâkin Bilim bize bu gerçekliğimizin tek gerçeklik olduğunu, burada yapılan haksızlıkların başka bir yerde çözümlenmeyeceğini ve adalet terazisinde tartılmayacağını söylediği için kendi müritlerini dünyadaki haksızlıkları gidermeye yöneltiyor ki bu iyi bir şey. Bunun yanı sıra Müslümanlar da kendi dinlerinin haksızlığı önlemeye onları yönlendirdi
×
×
  • Yeni Oluştur...