Jump to content

equus

Üyeliğini Sildirmiş Kullanıcı
  • İçerik sayısı

    2.655
  • Katılım

  • Son ziyaret

equus kullanıcısının paylaşımları

  1. equus

    ÜYELİĞİ SONLANDIRILAN KULLANICILAR

    üyeliğim silinsin. SİLİNDİ
  2. equus

    Türkiye'nin İlk Ateist Radyosu Yayında

    kürtçülük soslu radyo olmuş gibi.. zaten ateizm ve komunizm birer maske. ha birde liberalizm vardı.
  3. equus

    Başörtülü öğrenciyi derse almayan Prof. hapis yatacak

    az bile bu tespit sana. asıl sen ağzını topla. ne bu herkese aptal sapık salak. küfür etmeyi yeni öğrenmiş bebeler gibi. farkındaysan benim insanları kontorl etmek gibi bir amacım yok. konu bu değil. konu senin insanlara sürekli hakeret yağdıman. tutarsız çelişkili iletiler. insanların düşünceleri değişebilir ve bu normaldıi. lakin senin aynı gün atılan iletin birbirini tutmuyor. bu saçmalık ve çelişki. sen oyun oynamayı isitosun hacı. birisi bir görüşü savunuyorsa sende direk karşıyı savunuyorsun. tartışmayı değil tartışıyor olmayı istiyorsun. sonunda da kaliteni iyice düşürüdn.
  4. equus

    Başörtülü öğrenciyi derse almayan Prof. hapis yatacak

    bu arada soruyosun ya ne başardınız diye. ne adamlık bırakıyon millette ne onur. sürekli inançlı inançsız herkesi aşağılıyon. sen ne sikimi başardın bu güne kadar. kıçını kaldırıp geldin mi bir ay önce? sayıklıyodun ben kırk ülke gezdim diye, bir ay önce kıçını yaydığın yerden kaldırıp gelebilmeyi götün yedi mi haci adam gibi cevap ver. bir ay önce kıçın yer miydi? gelemeyi, geldin mi? yeter be forumun anasını siktin. inançli inançsız herkese hakaret. aptal saptal çelişkili düşünceler. ergen gibi..
  5. equus

    Başörtülü öğrenciyi derse almayan Prof. hapis yatacak

    aptal aptal ve çelişkili iletilerinle forumun içine sıçıyorsun. geçkten sıçıyorsun ve yönetim de dahil kimse birşey demiyor veya diyemiyor sana yöneticisin diye. ee kurtuluş savaşından sonra ne oldu? böyle laf arasında yazma açık ve net yaz ne oldu kurtuluş savaşından sonra? şimdide osmanlıcı, Atatürk karşıtı mı oldun.
  6. equus

    NATODAN ÇIKMAK KOLAYMI?

    onlar kim? yine belirsiz içi boş yazmışsın. ırak özgürleşip demokratikleşti mi? yoksa bir sürü insan yok olup, petroller ve diğer kazançlar kar mı oldu. bu insanlar layıktı yani öyle mi. millietçiliği zararlı ve gerici olarak belirten birinin ülke çıkarlarını savunması gerçekten ironik.
  7. equus

    KÜRESELLEŞME NEDİR, NE ZAMAN ORTAYA ÇIKMIŞTIR?

    kitle iletişim ile değil, 3. dünya ülkelerinde test edilen neo liberal politikalar ile başlamıştır. sen ülkemiz için küreselleşmenin yararlarını madde madde yazsana neler miş? milliyetçilik zararlı bir kavram öyle mi? sen ne iki yüzlü adamsın utanmıyor musun ben Atatürk'üm demeye. sen git biraz 1923 t.c ekonomi politikalarını araştır. sen liboşun tekiymişsin ne Atatürk'ü Atatürk'ün boku bile olamazsın. bida ağzına alma liboş. içeri laf kalabalığı söylemler ile karşıyı sapık filan demeyle olmaz bu işler. somut itiraz koyacaksın. bi dolu boş yazı birbirini tekrar eden. ülkeler etkilen
  8. equus

    KÜRESELLEŞME NEDİR, NE ZAMAN ORTAYA ÇIKMIŞTIR?

    zaten hergünün dünyanın bir yerlerine gitmekle geçiyor dimi. anlamadığın şey şu, bir hambureri bile dışarıya bağımlı hale gelmişiz, biz üretmekten aciz miyiz. ki işin tuhafı aslında üreten de biziz sadece parası dıarıya çıkıyor. bu sistemi anladıını sanmıyorum zaten anlasan böyle saçmalamazsın. patatesi yetiştiren sensin, nakliyesini yapan sensin, dükkanda satışa sunan sensin, lakin parasını kazanan başkası. yani başkası olmasa da sen bunları aslında yapabilrisin dimi?
  9. equus

    KÜRESELLEŞME NEDİR, NE ZAMAN ORTAYA ÇIKMIŞTIR?

    haklısın şu an küreselleşiyoruz ve her fert aliteli ve farklı ürünlere sahip oluyor. çevrene iyi bak, ürünler dolup taşarken insanlar istediğini alamaz durumda saatlerce çalışmalarına rağmen. teknoloji, sermaye ve bilgimiz de baya arttı. saçmalık.
  10. equus

    NATODAN ÇIKMAK KOLAYMI?

    kaçak güreşme. abd göründüğü gibi barış yanlısı, özgürlükçü ve demokratik bir ülke değildir. bunlar en fazla kendi içinde olabilir. lakin dünya da böyle değildir. sömüren, insan yaşamını hiçe sayan politikalar izlemekten geri kalmaz. sen ise bunları eleştiremediğinden, eleştirene sapık diyorsun.
  11. equus

    KÜRESELLEŞME NEDİR, NE ZAMAN ORTAYA ÇIKMIŞTIR?

    zırva deyip duruyorsun. böyle tartışma olmaz. farkındaysan başında günümüz diye belirttim. itirazın varsa orayı alıntıla ve eleştir sapıktı şöyleydi diye sidik yarıştırma. itiraz et, karalama değil.
  12. equus

    KÜRESELLEŞME NEDİR, NE ZAMAN ORTAYA ÇIKMIŞTIR?

    günümüzün küreselleşmesi, 20 yüzyılda ivme kazanmış, 1980 ler den sonra hızlı bir şekilde uygulamaya başlanmıştır. küreselleşme ve neo liberal politikalarla devletlerin ve sınırların bir önemi kalmamıştır. neo liberal politikalar sonucu halkın alım gücü belirili bir seviye de tutulur. özelleştirmeler sadece çok uluslu firmalara yarar. çok uluslu firmalar da bedavadan para kazanır ve sömürür. çünki yapıalcak işi sahiplenir ama çalışan ülkenin insanıdır. doalyısıyla, ülkenin insanı çalışırken para çok uluslu firmaya gider. küçük ülkelerin yurttaşalrı tamamen köleye dönmüşlerdir. tonla se
  13. equus

    NATODAN ÇIKMAK KOLAYMI?

    buyru 54. iletideki sapıklıkları bekliyorum, teker teker.
  14. equus

    KÜRESELLEŞME NEDİR, NE ZAMAN ORTAYA ÇIKMIŞTIR?

    günümüzün küreselleşmesi, oldukça önemli bir konu. küreselleşme emperyalizmin ılıtılmış ismidir. büyük ve gelişmiş devletler küreselleşme ile daha da büyürken, küçük devletlerin gelişmesi engellenir ve büyüklerin sömürgesine döner. küreselleşme de küçük devletlerde sadece çok uluslu şirketlerin sömürmesine olanak tanıyan kuruluşlar yer alır. neo liberal politikikalar ile küreselleşme bir ülkeye girer ve iliklerine kadar sömürür. bu politikalar ve etkileri daha önce dünyanın 3. sınıf ülkelerinde denenmiş ve sonuçları test edilmiştir. küreselleşen ülkelerde halkın büyük çoğunluğu fakirleşi
  15. equus

    NATODAN ÇIKMAK KOLAYMI?

    yukarıdaki iletilerin hangisi sapıklık, tek tek tartışalım da kıç şamarlamak nasıl oluyor öğreteyim
  16. equus

    NATODAN ÇIKMAK KOLAYMI?

    biraz fazlamı? iki yüzlülük yapma. islam tarihinin savaşları olunca eleştiriyorsun. Abd nin ki insan değiller miydi? abd nin dünya ya ne yararı vardır? milleti sömürerek, yakarak zenginlik kurmuştur. demokrasi ve özgürlük diye diye dünyayı savaş alanına çevirir. siz iki yüzlü bir sahtekar olduğunuzdan bunları eleştiren iletiniz yoktur. varsa islam yoksa islam. abd nin sadece ırakta yaptığı yeterlidir yok olaması için. daha düne kadar zencileri insan yerine koymayan çakallar bu gün medeniyet dersi veriyor.
  17. equus

    NATODAN ÇIKMAK KOLAYMI?

    küreselleşme emperyalizmin post modern ismidir. büyük ülkelere yararlıyken küçükleri tamamen bitir ve bağımlı köleye çevirir. küçük ülkelerde sadece çokuluslu şiketlerle i yapan ve bunların alt grubu veya dağıtıcılığını yapan şirketlere yarar. küreselleşme-neo liberal ulusal-milli gücü bitirir. bu neo liberal politikalar, dünyanın 3. ülkelerine denenmiş ve öyle piyasaya sürülmüştür. kene gibi bir moeldir. bedavadan geçinir.
  18. equus

    Başörtülü öğrenciyi derse almayan Prof. hapis yatacak

    inançlı olan özgür düşünemez. bunun için isviçreli bilim onay alamya gerek yok. aslıdna evet devlet tanrıdır. lakin şu an tanrılar gök yüzüne çıktığı için, yer yüzü şeytanlara ve bozgunculara kalmıştır.
  19. equus

    Başörtülü öğrenciyi derse almayan Prof. hapis yatacak

    özgür olmak ile özgür olmaya layık olma aynı şey değildir. insanlar özgürlüğe layıktır ama layık olmak layık olmayı vermez. her insan en az beş bin dolar aylıklı birrefah seviyesini hak eder ama iş pratikte böyle değil, bunun gibi birşey. tam tersi, siz insanların karanlıkta yaşamak istemesini, kendi seçimleri ise, bu onun özgürlüğüdür diye varsın karanlıkta yaşasın diyorsunuz. bu vicdansızlıktır. insanları karanlığı ile bırakalım diyorsunuz. ama insan karanlığı bilerek seçmez. biz ise, o insanın karanlıkta yaşamak istemsinin sebebi, düşünce de özgür olmadığından kaynaklı yani düşünceleri
  20. equus

    Başörtülü öğrenciyi derse almayan Prof. hapis yatacak

    senin özgür düşünmekten kastın şu, bir bayan korku yüzünden örtü takmaya mecbur kalma özgürlüğüne de sahip olmalıdır. yani takıp takmamak değil, korkudan takıp takmama özgürlüğü de olmalı. neyse bu zaten ebni doğrular nitelikte, korkan biri özgür düşünemez. inançlılar özgür düşünebiliyorsa, neden evrimi kabul etmiyorlar? inançlıların belirli ön kabulleri vardır, ve bu ön kabullerine ters geln birşeyi kabul etmezler. bir sürü örnek verilebilir ama evrim çarpıcı ve yeterlidir. sen sırf kuru kuruya muhalefet olmak için zırvalıyarak kendini kepaze ediyorsun. özgür düşünmek kolay bir iş değ
  21. equus

    NATODAN ÇIKMAK KOLAYMI?

    küreselleşmeyi iyi birşey olarak tanıtmakla ülkeyi abd ye peşkeş çekmek farklı değil.
  22. equus

    Başörtülü öğrenciyi derse almayan Prof. hapis yatacak

    yani inançlılar özgür düşünebilir mi? kaypaklık yapmadan net belirt.
  23. equus

    Başörtülü öğrenciyi derse almayan Prof. hapis yatacak

    bende zaten yukarıda bir yerlerde kendisini özgür sanar dedim. inançlı birisi özgür düşünemez. bu kesin ve nettir. özgür düşünemeyen birisi özgür olamaz. örtülü olan da zaten korktuğundan yapıyor. özgür olduğundan değil. insan olmak özgürlüğün koşulu filan değildir. insan olmak özgür olmaya eşit değildir. insan olmak özgürlüğü hak etmeyi sağlar. lakin özgür olmak için gerekli şartlar yoksa bunlar beş para etmez.
  24. equus

    Türk Futbolu ve Laiklik

    futbol bir yandan milleti sömürürken diğer yandan uyutmanın en iyi araçlarından birisidir. şu futbolla ilgileneceği kadar yarısını, eşine, çocuğuna, ve kişisel gelişimine ayırsa yeter.
  25. equus

    NATODAN ÇIKMAK KOLAYMI?

    emperyalizmin yeni etiketi globalizm.
×
×
  • Yeni Oluştur...