Jump to content

a-theist

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    183
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

a-theist Hakkında

  • Derece
    Advanced Member
  1. 1- yanlış anlamadım. beynin sol tarafı inançsız, sağ tarafı inançlı diye yazmıştın. ben de kuran ın inançlıları sağcı, inançsızları da solcu olarak tanımladığını yani kuran la bilimin uyuştuğunu göstermek için o ayetleri aktardım buraya. 2- anlayabildiğim kadarıyla videoda da sağ beyin inançlı, sol beyin inançsız diyor. çöken bişey yok yane.
  2. a-theist

    iman

    peygamberler de günah işleyebilirler. örn. yunus peygamber.
  3. bedeni ruhu boşver şimdi. çaktın mı mucizeyi? ondan haber ver sen
  4. a-theist

    Nesh edilen ayetler

    kuran da kabir azabı olabilir ancak 1. bu sadece firavun ailesi için geçerli olabilir. 2. bu kabir azabının nasıl bir şey olduğu tam olarak belli değil. ateşte yakılmak da olabilir. ateşi görüp korkutulmak da olabilir. Boruya üflenince, onlar mezarlarından kalkıp Rab'lerine koşacaklar. 'Vay halimize' derler, 'Yattığımız yerden bizi kim kaldırdı? Bu, Rahman'ın söz verdiği şeydi. Demek elçiler doğru söylemişti.' bu ayetlere göre günahkarlar elçilerin doğru söylediklerini anca dirildikten sonra farkediyorlar gibi. kabir azabı olsa dirildiklerinde böyle bir tepki verirler mi? ayrıca cehennemde
  5. a-theist

    Nesh edilen ayetler

    sadece firavun hanedanı için ise olabilir. ALLAH onu onların planladıkları kötülüklerden korudu. Firavun'un taraftarlarını azabın en kötüsü kuşattı. Onlara gündüz ve akşam ateş sunulur. Dünyanın son gününde ise: 'Firavun'un taraftarlarını azabın en çetinine sokun.' ayrıca 46. ayette önce arz olunurlar deniyor sonra da dahil edin, sokun deniyor. bu ikisi arasında fark var. yani burada kabir azabı olmayabilir de.
  6. Kitabı sağından verilen, 'Alın kitabımı okuyun' der. 'Hesabımla karşılaşacağıma inanıyordum.' O mutlu bir yaşantı içindedir. Yüksek bir cennette (bahçede). Meyveleri ulaşılabilecek mesafededir. Geçmiş günlerinizde yaptığınız işlerden ötürü afiyetle yiyiniz, içiniz. Kitabı solundan verilenlere gelince, onlar, 'Keşke kitabım bana verilmeseydi. Hesabımın ne olduğunu öğrenmeyeydim. Keşke ölümüm sonsuz olsaydı. Param bana yaramadı. Tüm gücümü yitirdim' derler. Yakalayın, bağlayın onu. Ve sonra cehennemde yakın. Sonra, onu yetmiş arşın boyunda bir zincire vurun. Çünkü o, Yüce ALLAH'a inanmıyordu.
  7. a-theist

    Anibal ile teketek

    Ve onları saptıracağım onları boş kuruntularla aldatacağım, onlara emredeceğim de hayvanların kulaklarını yaracaklar, onlara emredeceğim de Allah’ın yarattığını değiştirecekler.” Kim Allah’ı bırakıp da şeytanı veli edinirse, apaçık bir hüsrana uğramıştır.
  8. a-theist

    Futbolun karanlık yüzü

    http://www.ateistforum.org/index.php?showtopic=50309
  9. a-theist

    Kuran değişmiştir, değiştirilmiştir

    nuh'un oğlu evlatlıktan reddedilmiştir (bkz. hud 46) ibrahim'in babası ibrahim'in soyundan değildir (hiç baba oğlunun soyundan olur mu?) . hem istisnalar kaideyi bozmaz. michael jackson da beyazdı ancak kimse jackson ailesinin siyah olmadığını iddia etmez
  10. a-theist

    Hz Ömer'in Adaleti

    bu şii takımı hep mazlumları oynar ancak bunlar bildiğiniz saltanatçı tiplerdir. ehli beyt diye dolanırlar ortalıkta. müslümanları peygambere ait olup olmadığı bile bilinmeyen bir şecereye köle etmek isterler. saltanatçılığın yanı sıra ruhbanlık da vardır bunlarda. sünnilerde açıktan bir kabullenme yoktur ancak bu şiiler ayetullah falan diye açıktan ruhbanlığı savunurlar. sonra sünnilerde saltanatçılık da yoktur. sünnilerde cumhuriyet tarzı bir seçim sistemi vardır en azından. hem ali, fatıma kimmiş? bunlar kutsal mı? peygamberler bile hata yapabilirlerken ali ve fatıma mı yapmayacak? rivayetl
  11. a-theist

    ''TEBLİĞ'' Hakarettir, Tecavüzdür

    hem üremek sorun meydana getirir diyosun hem de üremek bir artıdır diyosun. işte çelişki bu. din üreyin mi diyor? dine göre insanların, müslümanların amacı üremek miymiş? ama evrime göre canlıların amacı üremekmiş.
  12. a-theist

    Müftüden kadınlara şok fetva!

    De ki: “Bana vahyolunanda, ölü, akıtılmış kan, domuz eti –ki pistir- ve yoldan çıkararak Allah’dan başkası adına kesilen hayvandan gayrisini yemenin haram olduğuna dair bir emir bulamıyorum; fakat darda kalan başkasının payına el uzatmamak ve zaruret miktarını aşmamak üzere bunlardan da yiyebilir.” Şüphesiz ki Rabb’in , Gafur’dur, Rahim’dir. bence de. hadis-sünnet adı altında peygamberden sonra din adına uydurulan bid'atlerden sakınmalıyız.
  13. a-theist

    ''TEBLİĞ'' Hakarettir, Tecavüzdür

    1 çelişkinin farkında mısın? 2. http://www.facebook.com/note.php?note_id=373856819339066
  14. a-theist

    Hadisleri seviyorum :)

    hadi bunu da açıklayın atayizler
  15. a-theist

    Evrime farklı bir yorum

×
×
  • Yeni Oluştur...