Jump to content

berguzar.

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    147
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

berguzar. Hakkında

  • Derece
    Advanced Member
  • Doğum Günü 21-05-1965

Profile Information

  • Gender
    Female
  • Location
    Ankara

Güncel Profil Ziyaretleri

1.544 profil görüntüleme
  1. berguzar.

    Ben ateist miyim?

    İnsan olabildikten sonra bence bir insanın başka bir kimliğe ihtiyacı yoktur. İnsan mısın ona bak.
  2. berguzar.

    Allah Bir Değildir. Tek Allah Mantık Dışıdır

    İki önceki iletim gökmavi için değildi, alıntı yapmadığım için yanlış anlaşılsın istemem.
  3. berguzar.

    Allah Bir Değildir. Tek Allah Mantık Dışıdır

    Sadece buna bir tanecik örnek rica ediyorum.
  4. berguzar.

    Allah Bir Değildir. Tek Allah Mantık Dışıdır

    Konudan konuya geçmenin bir anlamı yok. Yeri geldiğinde o konuları da tartışırız ama bu tarz itiraz ciddiye alınacak türden değil, özür dilerim. Ciddi itirazlarınıza her zaman, müsait oldukça cevap verebilirim ama bu tarzına değil. Ayrıca son cümleme yorum kazandırsaydınız beni mutlu etmiş olurdunuz.
  5. berguzar.

    Allah Bir Değildir. Tek Allah Mantık Dışıdır

    Biraz arapça bilmek, kavramlara göz atmak, deyimlerini anlamaya yönelmek bu ayetleri anlamaya yeter. Öncelikle bunu söylemek istiyorum. Arapçada 2 ve daha fazla rakam söylenmesi demek, çokluk ifadesinin göstergesidir. Bu korkunç bir bilgi eksikliğidir kuranı yorumlamada. Bu bilgi verdiğiniz ayetler için yeterlidir. Diğerleri için yukarıda dedim zaten, meta-fizik bir varlık, fizik kurallarına tabi varlıkla iletişim kurmak isterse, fizik varlık meta-fizik boyuta çıkamayacağından, meta-fizik kendini fizik alanda, fizik alanla sınırlı varlığın anlamlandırma kabiliyeti ile kendini gösterir. Ayrıca
  6. berguzar.

    Allah Bir Değildir. Tek Allah Mantık Dışıdır

    Kuran ayetlerinde O'nun zamana ve mekana bağlı olduğunu nasıl çıkardınız onu anlamadım? Meta-fizik bir varlık, size kendini tanıtmak için sizin fizik kurallarınız dahilinde işler-oluşlar içinde kendini size gösterebilir ancak. O ayetlerden örnek verirseniz, konuya katkı sağlamış oluruz diye düşünüyorum.
  7. berguzar.

    Allah Bir Değildir. Tek Allah Mantık Dışıdır

    Başı ve sonu olan bir varlığın algısı ve bilgisi dahilinde, meta-fizik bir varlığa bu tarz sınırlamalar getirmek 'selam söyle o yare' türünde bir düşüncedir. Selam olsun benden.
  8. Sizin din dediğiniz ve kutsal metinler ile elçi denen kişilerin sözlerinin muhatapları, yoldan çıkmış toplumlardır. Kendi iç dinamikleri ile yolunda giden bir araba arkadan ittirilmez, ittirirseniz o arabaya hakaret etmiş olursunuz zira. Dolayısı ile Tanrı ahlaksız değildir, sadece kendi iç dinamikleri ile yolunda doğru seyredemeyen insanlara 'az bi insan olun' demiştir özetle. Yolunda giden bir kişiyle, Tanrı'nın bir sorunu olduğunu düşünmüyorum. Ve Caner Taslaman'ın o cümlesine bizzat katılıyorum.
  9. berguzar.

    İnanç ve Dini Değerlere Hakaret..

    Hacı burada akşama kadar insan da bir hayvan türüdür diyor, önce ondan başlayın dava etmeye. ))
  10. berguzar.

    Hubble ve Görüntüledikleri

    Ben resimlerin hiçbirini göremiyorum. Neden?
  11. berguzar.

    DİN NEDİR?

    Elçilerin sahtekar olduğuna dair elinizdeki delil nedir? Yazının sahibi elçi sözleri ile yani kuranın sözleri ile Gazali arasındaki çelişkiden dem vurmuş. Böyle düşünseniz bir de...
  12. berguzar.

    DİN NEDİR?

    Benim anladığım kadarı ile din insanın doğal (fıtri) sorumluluklarıdır. Elçilerin veya diğer seculer hatırlatıcıların hatırlatma ve uyarıları bu din (fıtri sorumlulukların) in hatırlatılmasıdır. Bu sorumlulukların farkında olmak (zikr) için bir dış hatıırlatıcı/uyarıcıya ihtiyaç duyulması 'arızii' bir durumdur. kendi doğasının Farkında olan 'takva sahipleri' (iç dinamik ile yol bulanlar) nin bir dış hatırlatıcı ve uyarıcıya mahkumiyetleri yoktur. dış hatırlatıcı ve uyarıcılar bunlar için sadece hatırlatıcı(teyid edici) ve müjdecidir.( Bravo devam ediniz) Dış hatırlatıcı/uyarıcılar aslında
  13. berguzar.

    İslam ve Laik Türk Müslümanı

    Ben sizin gibi düşünmüyorum. Ateistler tarafından tatlı su müslümanı olarak adlandırılan gruptanım (ha kendi tanımım başkadır). Tam aksine bizler bugün var olan ama aslında dejenere edilmiş dinin ateistlerden önceki tek düşmanlarıyız. Çünkü insanların büyük bir bölümü inanmayı seviyor ve meyilli. Bu bir gerçek. Bu nedenle gerçek dini öğrendiklerinde kendi dümen suyunda gitmelerinin önüne çomak sokan ateistlerden/deistlerden çok biziz. Zira biz kendimizi inanan olarak tanımlıyoruz herşeyden önce. Dolayısı ile hiçbir şey ile bize sahip olamazlar.
  14. berguzar.

    Tanrı Nerede?

    Ona mekan belirleme, onu deneyleme/gözlemleme zorunluluğunu neye dayandırıyorsunuz?
  15. berguzar.

    Niye Biz Peygamber Değiliz?

    Niye olasınız ki?
×
×
  • Yeni Oluştur...