Jump to content

kullanıcı

Üyeliği Sonlandırılmış Kullanıcı
  • İçerik sayısı

    107
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

kullanıcı Hakkında

  • Derece
    Advanced Member
  1. kullanıcı

    Fazıl Say Hangi Kerhanede Dünyaya Geldi

    Memleketin arabeskçisine, dincisine maydonoz olup hakaret eden kimdir? Bu ülkeyi sahiplenip kendisinden olmayanı ötekileştirip linç edenler kimlerdir? "Sadece ateist olduğu için" başı derde giren kaç kişi varmış? Bir sorsun bakalım kendisine: Dini değerleri olmadığı için mi, yoksa dini değerlere saldırdığı için mi başı belaya girmiş ve hakaret etmek ifade özgürlüğü müymüş?
  2. kullanıcı

    Trollük nedir?

    Böyle bir bölümün olması müslümanlara özgür ifade hakkı tanındığı anlamına gelmez, 1. Bu forumda sadece müslümanlar yazmıyor, 2.
  3. kullanıcı

    Vergi Nedir?

    isyan yok abi isyan yok, isyan! bir tek benim mücadelemle olmaz ki ya!
  4. kullanıcı

    Trollük nedir?

    Ne müslümanı? Alnımda müslüman mı yazıyor? İkisi aynı şey değildir. Herkes "içinde" özgür düşünebiliyor zaten ancak herkes özgür bir şekilde düşüncesini ifade edemiyor, "dışarı" çıkartamıyor. İfade özgürlüğü denilen şey de bir çok şey gibi bir masaldan ibarettir. Ayrıca, verdiğin linkin konuyla ne alakası var?
  5. kullanıcı

    Trollük nedir?

    Özgür düşünce var olabilir ancak ifade özgürlüğü var mı bir de onu sor bakalım!
  6. kullanıcı

    Trollük nedir?

    Karıştırdım ve sordum bile. Yavşak bit yavrusuna denir ise, "yavşak liboş" da liboş yavrusuna deniliyordur ehehehe... İmzamı atabilirim. kandırmayın kendinizi birisine troll demek beyinsizliktir.
  7. kullanıcı

    Türkiye toplumu Müslüman mıdır?

    Laiklik, din ile devlet işlerinin tamamen birbirinden ayrılması değil midir? Laiklik, nasıl dinsiz devlet olmuyor? Devletin dini olur mu? T.C. bir din devleti midir? Şeriat ile mi yönetilir? Devletin hem dininin olup hem de dinini kendisine (devlete) katmaması nasıl bir şeydir? Kuran, zina edenleri sopalayın, hırsızın elini kesin de diyor, devlet bunları niye yapmıyor peki? Allah'ın ilke ve inkılaplarını değil de Atatürk'ün (Allah'ın ilke ve inkılaplarına muhalif olan) ilke ve inkılapları adına savaşıp ölen kişi nasıl olur da Allah katında şehit olabilir? İki ifade de sana ait, bur
  8. kullanıcı

    Trollük nedir?

    Ben de böyle bir başlık açmayı düşünüyordum ancak ben troll ile beraber "(yavşak) liboş" nedir sorusunu da sormayı düşünüyordum. Bu başlık vesilesi ile sormuş olayım: (Yavşak) liboş nedir?
  9. kullanıcı

    Türkiye toplumu Müslüman mıdır?

    1. Benim demek istediğim şu; Allahsız (laik) bir devlet uğruna savaşan kişi (Allah yolunda) şehit olabilir mi? 2. Laik bir devletin şehitliği nasıl olur? Müslümanlıktan önce var olduğu iddia edilen laik şehitliğe bir örnek verebilir misin?
  10. kullanıcı

    Vergi Nedir?

    Evet, daha rahattır. Köy deyince de aklına hemen öyle tezek kokusu, "meee, mööö" sesleri falan gelmesin. Benim köy hayatı dediğim, doğanın ortasında, doğa ile iç içe bir yaşamdır. Dağ, mağara, orman hayatıdır. Böyle bir gerçeklik yok, seninkisi sadece bir idealdir. Bu yüzden "mahkemeler bağımsızdır" değil, "mahkemeler bağımsız olmalıdır" demelisin. Hukukun üstünlüğü bir masaldır, gerçekte var olan üstünlerin hukukudur.
  11. kullanıcı

    Vergi Nedir?

    Şehir insanı uyutulur, 1. Devlet aba altından sopayı gösterir, 2. Şehir insanı üçün beşin lafını yapmaz ama devlet milyon insandan üçü beşi kırparak milyon paracıkları sayar, hem de deste deste, 3. Olabilir ancak toptan alınan şey saçma sapan vergilerle perakende fiyatına çıkartılabiliyor. 500 kilo x, 500 lt'ye alınıp kilosu (işçilik masrafı ve nakil ücreti ile birlikte) 1.5 lt'ye satılması gerekirken 3 lt'ye satılabiliyor ve perakendeden bir farkı kalmıyor, değil mi? Benim bahsettiğim sistemde çalan cezalandırılır ancak senin sisteminde çalan da, çalanı cezalandıran da aynıdır: Devlet
  12. kullanıcı

    Vergi Nedir?

    Çalamaz da hazırlayamaz da. Köyde böyle şeyler sökmez. Gırtlağına yapışırlar. Ben nakil ücreti ve işçi masrafı dışında bir şey ödemem. Sen devletin vergi adı altında sadece bunların parasını aldığını mı düşünüyorsun yoksa? Ben böyle düşünecek kadar polyanna değilim söyleyeyim. Merkezi kuvvete ben devlet değil, halkın birliği diyorum. İlkel olmayı kabul etmek, aptal olmayı ve aptal yerine koyulmayı kabul etmekten iyidir.
  13. kullanıcı

    Müzikle Açalım

    Sen de bizdensin dedim de aklıma geldi. İşte budur. Cebindeki kartları oynayıp numaranı yapacak, en güzelini kapacaksın!
  14. kullanıcı

    Vergi Nedir?

    Sen de bizdensin.
  15. kullanıcı

    Vergi Nedir?

    Yapamaz. Çünkü hani hizmet diye hesap sorarlar, 1. Hizmetin bedelini de hesap edip sen bizden fazla para istedin/aldın der, adamın gırtlağına yapışırlar, 2 ancak devlete hesap da sorsan, hesap da etsen bir bok yapamazsın, üstüne bir de devletin dipçiğini tadıp kıçının üstüne oturursun. Karşılamak zorundaysa bana ne? Bana mı soruyor enerji alırken ve benim için mi alıyor? Halk varken devlete gerek var mı? Kaldırılabilir, benim için bir eksiklik oluşturmaz. Patikadan gidiversinler, eskiden kara yolu mu vardı? En güzeli ilkel (doğal) yaşamdır zaten, azıcık aşım ağrısız başım.
×
×
  • Yeni Oluştur...