Jump to content

Ateist.Bakış

Üyeliğini Sildirmiş Kullanıcı
  • İçerik sayısı

    562
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

Ateist.Bakış Hakkında

  • Derece
    Advanced Member

Profile Information

  • Gender
    Male

Güncel Profil Ziyaretleri

1.330 profil görüntüleme
  1. Dik yürümeyi gözden kaçırıyorsunuz. Genelde hemen hemen tüm canlılar yataydır. Biz varız kazık gibi dimdik hayatını sürdüren. Maymunlardan bile 45 derecelik açıyı yukarı geçene rastlayamazsınız. O yüzden bu sistemleri değerlendirirken yatay da bakmalısınız. En fazla 45 derecelik eğimi geçip de, 90 derece dikliğe geçeli henüz 2-3 milyon yıl oldu. Bu süreç tam adaptasyon için yeterli değil. Normalde öne doğru eğik olarak düşünürsen hamileliği ve üremeyi, mantık yerine oturuyor. Ama kazık gibi dimdik olunca bazı tuhaflıklar olabilir.
  2. Ateist.Bakış

    Eşcinsellik ve farklı kesimlerce homofobi

    Şahika, Sen le biz heteroyuz. Boşver bu işleri. İlk önce hetero cinselleğini doruğuna kadar yaşa da, eşcinselliği kalsın.
  3. Aç ve cahil bırakılmış islam coğrafyası? "Aç ve cahil bırakılabilmek" kötü bir özelliktir. Pasiflik göstergesidir. İslamı kabul etmiş bir toplum neden bu özelliğe yatkındır da, "Tok ve eğitimli olmak" gibi aktif ve bağımsız bir özelliğe yatkın değil? Senin mazeret olarak sunduğun şeyin aslında kötü bir özelliği işaret ettiğinin farkında mısın? Ayrıca aç ve cahil bırakılmaya bir örnek verir misin? Mesela Sudan'ı birileri mi aç ve cahil bırakıyor? Yoksa kendi kendini mi?
  4. Tamam da biz burada pratikteki durum ve veriler üzerinden konuşuyoruz. Senin ütopik mükemmellik hayalin pek bir anlam ifade etmiyor ki. Dilek ve istekle olsaydı ben de şimdi tüm dünyadaki açlara yiyecek dilerdim ve argüman olarak bunu sunardım. Gerçeklere dönersek, Bahsettiğin şeylerin ağırlıkla hakim olduğu coğrafi bölge veya zaman dilimi yok. Peki neden yok? Neden hayallerde iyiyi isterken ortada tam tersi durum söz konusu?
  5. Bunların pratikte gerçekleştiği bir coğrafi bölge veya zaman dilimi mevcut mu? Mevcutsa örnekler misin?
  6. Ateist.Bakış

    Ölümsüzlük Mümkün Mü?

    Herkes biyolojik rejenerasyon problemine odaklanmış. Biyolojik rejenerasyon sorun değil, yakın gelecekte olabilecek şey. Ölümsüzlük konusunda esas sorun zamanla büyüyen kimliğin bütünlüğünün korunması. Database sorununu nasıl çözeceksiniz?
  7. Bunu örnekle açıklar mısın?
  8. Müslüman olmayan herhangi birine kıyasla, İslam insana ne gibi iyi özellikler kazandırıyor? Yani gayrimüslimde ne gibi kötü özellikler var. Ve bu kötü özellikleri İslam ne gibi iyi özelliklere dönüştürüyor?
  9. Ateist.Bakış

    Eşcinsellik ve farklı kesimlerce homofobi

    Eşcinselliği bazıları halen daha hastalık vs tabir ediyor. Yanlış. Hastalık falan değil. Biyolojik ve algısal süreçlerin normal çalışmasından farkı yok. Şöyle bir örnekle anlatayım. Bizler bilinç sahibiyiz. Bilinç etki ve tepki, algılama ve reaksiyon, alma ve verme gibi sistemle çalışır. Her an, her saniye böyle çalışır. Şu anda bu yazıları bile okurken algılama ve reaksiyon, alma ve verme içerisindesiniz. Yani bir örnek verirsek, gerçeklik sizin vücudunuza daima, her saniye, her salise ışıma yansıtır. (algı) Ve siz de bu yansıyan ışımanın sizde denk geldiği yerlerden gerçekliğe aynı
  10. Ateist.Bakış

    Eşcinsellik ve farklı kesimlerce homofobi

    Hayır arkadaşım. Toplumdan aldıkları tepki farklı. Toplumlarda gördükleri muamele de farklı ve bunun benle ve yazımla alakası yok. Kimseyi hastalıklı gördüğüm yok. Benim ağzımdan konuşma. Ben teknik boyutuna bakarım olayın. Ortada bu şekilde bir ayrım var. Artık üçlü fanteziye mi, beşli fanteziye mi, gang bange mi daha yatkın o kişinin gözüne ve tatminkarlık boyutuna kalmış.
  11. Ateist.Bakış

    Gerçek nedir?

    Ölsen de umrumda değil. Sadece gerçeği çarpıtma. Madem çarpıtıyorsun bari inanırlar gibi delikanlıca, dürüstçe alenen yap şunu. Saklanan ve karanlık olunca çıkıp insanların mutfağında kırıntıları çalan bir fare gibi değil. Gerçek kırıntılarını kemiriyorsun, dışkı yapıyorsun.
  12. Ateist.Bakış

    Eşcinsellik ve farklı kesimlerce homofobi

    Burada eşcinselliği kadın eşcinselliği ile erkek eşcinselliği diye ayırmak gerekiyor. Homofobi erkek eşcinselliğine oluşuyor dünyada, kadın eşcinselliğine değil. Tepkiler bile değişiyor. Bu durum da gösteriyor ki sorumlusu din ve dogmalardır.
  13. Ateist.Bakış

    Gerçek nedir?

    Neden çarpıtıyorsun yahu herşeyi? Aktör olarak insan bilincini işin içine nedne sokuyorsun? Tanımlara baştan aşağı insan bilincini bir durak istasyonu yaparak yaklaşılmaz. Ayrıca felsefenin materializm tarafından yaratılan saygınlığını kullanıp ardına her tür idealist saçmalığı koyamazısnız. Gerçek: Olgu olarak var olan ve gerçekleşen şeydir. Burada insan bilincinin onla iletişimi, onla olan veri alış verişi bir halta yaramaz. Geçersizdir. Şu idea (insan bilinci, gözlemci her ne alternatifte kullanıyorsanız) merkezli tanımlamaları bırakın. Dinlere hizmet ediyorsun sen. Bak yukarı, ide
  14. Ateist.Bakış

    Ateizme Sıkça Yöneltilen İtirazlar

    Ölümden dem vurmakla bir şey elde edemezsin. Ben ölüme karşı cesur biriyim. Dem vuracaksan sevdiklerimin ölümlerinden vur... Beni üzen ve acı veren o. Kendi canımın derdine düşecek kadar onursuz değilim. Bir kelebek bile becerebiliyor kendi ölümünü, ben mi beceremeyeceğim? Böyle şeyleri onursuzluk görürüm ben. Bu yönden dem vurma. Tekne batarken kadın ve çocuklara öncelik veren birine "oğlum öleceksin acele filikaya atla" der gibi aşağılık bir zihniyet bu. Dinler öyle bir yapıyor ki sizi, yangın olsa masumu kurtarmaya koşmak yerine dışarı kaçıp dua edersiniz. Sonra da ahlaktan dem vu
×
×
  • Yeni Oluştur...