Jump to content

Fridolin

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    67
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

Fridolin Hakkında

  • Derece
    Advanced Member

Güncel Profil Ziyaretleri

1.179 profil görüntüleme
  1. Fridolin

    Fanatik ateistlerin motivasyonu

    Ortadoğulunun dincisi ayrı dangalak, dinsizi ayrı.
  2. Fridolin

    Fanatik ateistlerin motivasyonu

    'Ya varsa' düşüncesiyle bir şey öne sürmüyorum, dinciler gibi safsata yapmadan önce bütün konuyu oku bi önce salak herif.
  3. Fridolin

    İslam ülkelerinin hepsi birbirinden beter

    Sen git badem bıyıklı hırsızların kıçını yala bence @YaAllah99 , yanlış yerde zırvalıyorsun.
  4. Fridolin

    Şeytan'ın İmtihanı

    Sen git badem bıyıklı hırsızların kıçını yala bence @YaAllah99 , yanlış yerde zırvalıyorsun.
  5. Fridolin

    Fanatik ateistlerin motivasyonu

    Einstein izafiyet kuramıyla zaman denilen şeyin uzayın bir parçası olduğunu gösterene kadar zaten herkes zaman olgusunu yanlış biliyordu. İyi ki Einstein'dan önce doğmamışız. Evreni tamamen yanlış yorumlayacaktık çünkü. İnsanlar yeni yeni bu fenomeni anlamaya başladılar. Mekanizmayı yanlış idrak etmemizin sebeplerinden biri saat, gün, ay, yıl gibi parametrelerle yaşıyor oluşumuz. A'dan B'ye akan bir nehir ilüzyonunu yaratan en önemli faktör bence bu. Sanırım anlayabilmek için çok çılgınca da olsa şöyle bir bakış açısına sahip olmak gerekiyor: Zaman diye bir şey yok, sadece niteliğ
  6. Nerede bir islam ülkesi var yolsuzluk, iç savaş, zulüm, cinayet, adaletsizlik, baskı, diktatörlük, kötülük almış başını gidiyor. Irak, Suriye, Suudi Arabistan, Afrika ülkeleri vs. İslam ülkelerinin en düzgünü şimdiye kadar iyi kötü laiklik düzenine geçmiş olan Türkiye'ydi. Erdoğan dini siyasi amaçlarına alet ederek burayı da perişan etmekte. Kısacası bir toplumun berbat olmasının dinle doğrudan bağlantısı var. Ortaçağda hıristiyanlık toplumlarda güçlüydü, Avrupa'nın en karanlık dönemi olarak anılır. İslam ortadoğuda şuan güçlü ve tüm ortadoğu ülkeleri
  7. Fridolin

    Allah Yok Din Yalan

    Müminler de yalancıdır. Hiçbir delil olmadan sırf inandıkları için yalan söylerler, insanlara zulmederler, öldürürler. Örn: Türkiyedeki müslümanlar, İslamcı Siyasetçiler, Şeyhler, Işid vs.
  8. Fridolin

    Fanatik ateistlerin motivasyonu

    Benim kafamdaki tanrı figürü ile evren simüle edebilecek gelişmiş bir uygarlığın alakası yok. Tanrı bir tür "her şeyin başlangıcı" "her şeyin en kudretlisi" gibi özelliklere sahip masalsı bir figür. Ama bu evreni kodlayan birileri varsa muhtemelen evrim yolculuğu bizimkine benzerdir. Yani oldukça basit bir formdan simülasyon yapabilecek seviyeye gelmiştir. Aslında zaten küçük bir örneği biziz. Mikroskobik basit bir hücreyken, şuan grafikleriyle, kendi kanunlarıyla oldukça karmaşık ve farklı oyunlar kodlayabiliyoruz. Bir hücrenin call of duty yapabileceğini kim tahmin ed
  9. Fridolin

    Şeytan'ın İmtihanı

    Bildiğim kadarıyla dünya yaratılmadan önce şeytanla allah farklı bir alemde takılıyorlarmış. Bütün rütbelerini de orada elde etmiş. Adem yaratıldıktan sonra şeytan bu durumu kıskanmış ve ibnelikler yapmaya başlamış. Şeytan Adem'in kanına girip onu yoldan çıkarmış. En son allah dünyayı yaratıp ikisini de ceza olarak buraya postalamış. Bağcılarda bir kenar mahalle mevzusu gibi duran bu hikaye nesilden nesile gerçek diye anlatılıyor. Gerçi 6. yüzyıl ortadoğu zihniyetini düşününce bu hikaye oldukça yaratıcı ve sofistike bile sayılır.
  10. Fridolin

    Fanatik ateistlerin motivasyonu

    Zaman "a" noktasından "b" noktasına doğru akan bir olguymuş gibi hissedildiği için bu tür kavram kargaşalarının yaşanması normal. Önce bu ilüzyondan kurtulmak gerek.
  11. Fridolin

    Fanatik ateistlerin motivasyonu

    Aslında çok basit bir mantık yürütmeyle tanrı modelini yanlışlamak mümkün. Çok da bilimsel kanıtlara ihtiyaç yok. Her ne kadar ileri bir uygarlığın içinde yaşadığımız "kozmos" u tasarlayabileceği ihtimalini düşünsem de, olayın en başına gitmeye çalıştığımızda bir "tasarımcı" ister istemez yok oluyor. Çünkü kodlayan her kim olursa, hangi evrende evrimleşmiş olursa olsun; "Peki onu tasarlayan kim?" sorusunu sormak gerekecek. Hiçbir şey yokluktan var olamıyorsa; tasarımcı da yokluktan var olamaz. Bu kadar basit.
  12. Fridolin

    Fanatik ateistlerin motivasyonu

    Okudun mu bilmiyorum ama evrim ağacının simülasyon teorisine dair bir serisi var. Şurada başlıyor: https://evrimagaci.org/simulasyon-teorisi-nedir-bir-simulasyon-icinde-yasiyor-olabilir-miyiz-936 Tamamen "ya bi ihtimal şöyle de olabilir" gibi götten uydurma bir şey değil yani.
  13. Fridolin

    Fanatik ateistlerin motivasyonu

    Yorumu yazdıktan sonra bunu gördüm ama yorumun sonunda buna değinmiştim neyseki. Daha da açmak gerekirse bu uygarlığın başka bir gezegende/galakside değil, başka bir evrende evrimleştiğini varsayabiliriz. Yasaları ve işleyiş mekanizması tamamen farklı olan. İçinde bulunduğumuz "kozmos" üzerine spekülasyonlar bunlar. Her şeyin en başında bir tasarımcının olduğuna inanmıyorum elbette. Ama "Kozmos"un olabilir.
  14. Fridolin

    Fanatik ateistlerin motivasyonu

    Üstte yazan Filozofça ve sen evreni siyah veya beyaz'dan ibaret görme saplantısındasınız bence. Tıpkı fanatik dinciler gibi. Richard Dawkins bile kendini "Ateist'e yakın agnostik" olarak tanımlar. Birçok bilim adamı da öyle. Daha yüksek bir uygarlığın içinde bulunduğumuz evreni kodlamış olduğuna inanmak zorunda değilsin. Ama bu ihtimale kapıyı tamamen kapatamazsın. İnsan türü bile günümüzde uygarlık seviyesi olarak henüz yolun başında olmasına rağmen bir şeyleri simüle edebiliyor. Bizden çok daha ileri bir uygarlık seviyesini düşün. Bir karıncaya göre biz ne kadar
  15. Bilimin "% 100 böyledir" demediği hiçbir şeyden emin olamam. Kendimi bu yüzden ateist'den ziyade agnostik olarak tanımlarım. "Bir ihtimal tanrı olabilir" düşüncesinde değilim. Günümüzdeki insan icadı tanrıların hepsinin zırvalık olduğu aşikar. Ama şöyle bir seçenek var: Bizden daha ileri bir uygarlık bu evreni kodlamış olabilir. Bunu şuanda yanlışlamak imkansız. Fanatik ateistler nasıl oluyor da bu ihtimali kökten inkar edebiliyorlar?
×
×
  • Yeni Oluştur...