Jump to content

spartacüs

Yeni Üye
  • İçerik sayısı

    17
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

spartacüs Hakkında

  • Derece
    Member
  • Doğum Günü 01-03-1988

Profile Information

  • Gender
    Male
  1. spartacüs

    Nakşibendi liderinden ilginç sözler..

    Hem anti-kapitalist hemde akp taraftarı.. ilginç ????
  2. spartacüs

    :S Bu İlde Artık İçki Yasak

    alın izleyin de deli dediklerinizin sizden daha akıllı olduğunu görün.
  3. spartacüs

    :S Bu İlde Artık İçki Yasak

    sokaklarda sallana sallana şarabımı yudumlayamayacaksam hayatın ne anlamı kalır...
  4. spartacüs

    Aslında gerçekleri bilmiyoruz

    Tabi ki Tanrı var veya yoku aramak amacıyla yola çıkmadı bilim. Bilimde cevaplardan çok sorular önemlidir. Sen tanrı her şeyi yarattı dersen bilimin sınırlarını daraltmış olursun. Bilimin gelecekte evrenle ilgili ne gibi ipuçlarına ulaşacağını da şimdiden kimse bilemez.Çünkü sürekli bir gelişim söz konusu. Bilim her soruyu çekinmeden sorabilsin ki gerçeğe yaklaşabilsin.
  5. spartacüs

    Aslında gerçekleri bilmiyoruz

    Tamam o zaman her şeyi tanrı var etti diyelim ve susalım. Bilim adamları da araştırmasın evreni. Elimize tespih alalım kafaya da takke takalım. Mısır parlementosu gibi de yasalar çıkarılım. Arkadaş nedir bu bilim ve rasyonalizm düşmanlığınız anlamadım.
  6. spartacüs

    Bu da sapıklık değilse başka ne sapıklık :(

    Türkiye' de pek farksız değil.
  7. spartacüs

    DEMOKRASİ KİTLELERİN AFYONUDUR!

    Bir ülkenin demokrasi geleneği o ülke halkının gelişmişlik seviyesiyle ilintilidir. Mesela Türkiye'de demokrasi geleneği halka ait bir kavram değildir.Halkın bütün açmazlarında muhatap aldığı kendi inançsal yapısına yakın olanlardır.Halk muhatap aldıklarının açmazlarında nasıl bir etki bıraktığıyla da pek ilgilenmez.Yani kısacası ümmetçiliğe alışmıştır.
  8. spartacüs

    Camiler ahır yapıldı!

    Elbette sadece müslümanlar değil dünyanın her yerinde farklı inanışlara veya uyruğa sahip olup da söylenen her şeye sorgulamadan inananlar vardır. Ama bu müslümanlar da daha yoğun olduğu gerçekliğini değiştirmez. Allah, kitap, din, iman gibi insanların kutsal kabul ettiği şeyleri kullanarak birilerini hedef göstermek daha çok etkili ve yaygın olmuştur müslüman toplumlarda.
  9. spartacüs

    Cehennem tarifi..

    Richard Dawkins'in kara cahil Adnan Oktar'ın ipliğini pazara çıkardığı konuşmasının videoları.
  10. spartacüs

    Ateist Komedi ve İroni

    bu da benden... http://www.youtube.com/watch?v=KfvqntssKF4&feature=related
  11. spartacüs

    Gerçek nedir?

    gerçeklik, objektif ve ön yargısız bir sorgulama gerektirir. onun için önce kendi gerçeklerinin tahlilini yapmalı insan.ben gerçekten gerçeği arıyor muyum diye.yoksa gerçeğin benim istediğim gibi olmasını mı istiyorum.ben ve gerçeği arayan benim diyalektiğidir bu. ben eğer beni en sert şekilde eleştirecek karşıtım olabilirsem gerçeğe ulaşabilirim. burada amaç, kendi gerçeğimi bir başkasına kabul ettirmek değil, gerçeğin gerçekliğinin tahlilini yapmaktır.
  12. "din toplumların afyonudur" demiş Karl Marx...
  13. spartacüs

    Alevilik bir din midir?

    seyh sait şafi kürt sunnidir. seyit rıza zaza alevisidir. seyit rıza şeyh sait gibi eline kuranı alıp din elden gidiyor propagandası yapmamıştır. iki olayı bir birbiriyle karıştırmamak gerekir. şu olay aradaki farkı açıkça ortaya koyacaktır; Şeyh Said 200 Kürtle Tunceli ye geliyor "Siz de Kürtsünüz biz de Kürdüz,Gelin Kürt devleti kuralım" diyor... ...Seyit Rıza kurban kesilmesini emrediyor. Şeyh said "Biz keselim" deyince, Seyit Rıza "Anladım anladım. Köpeğin boğduğunu yiyorsun ama bizim kestiğimizi yemiyorsun....." diyor.
  14. spartacüs

    Din dersi diyalogları

    paratman tebrikler güzel konu açmışsın. ben de lisedeyken yaşadığım bir anımı paylaşmak istedim. hoca : cennetin kapısından sadece müslüman olanlar girecek. ben : hocam dünyada 8 milyar insan var bunun 4 milyarının müslüman olduğunu farz edelim . geriye kalan 4 milyar insan cehenneme gitmek için mi geliyor dünyaya... hocadan cevap yok ))
  15. spartacüs

    Gerçek nedir?

    sen bana gerçeğin ne olduğunu sormuyorsun, benim gerçeğimin ne olduğunu soruyorsun. bana göre gerçeğe karşıt fikirlerin çatışması sonucunda ulaşılır. yani diyalektik düşünme yöntemiyle ulaşılır..diyalektik gerçeği arama ve gerçeklerle yaşama yöntemidir.....
×
×
  • Yeni Oluştur...