Jump to content

PiRe

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    221
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

PiRe Hakkında

  • Derece
    Advanced Member
  1. PiRe

    Dincilere verilecek en iyi cevaplar...

    adamlar '' maymundan geldiysek neden hala maymunlar var?'' sorusunun cevabını bilmeden ateist olmuş. ve bu kadar boş bir soruyu sorana cevap arar olmuş.
  2. Unutturmaya çalışanlara inat. Gençlik ve spor bayramınız kutlu olsun.
  3. PiRe

    Allah dünyayı yaratmadan önce ne yapıyordu?

    boş sorudur. non-teistliği böyle savunmayın lütfen. allah napıyordu? sanane kardeşim napıyorsa. belki başka insanlar yaratıp onları yakıyordu. hiçbir zaman bilemezsin ki. hem allah kavramı zamandan ayrı bir kavram. öncesi sonrası yok.
  4. PiRe

    Allah'ın yalnızlık çekmesi

    o gözden kaçma değil. bedene bürünmüş haline söylenmiş ayetler. bedene bürünmeden önce dediğim gibi
  5. PiRe

    Atatürk'ün Müthiş Zekası

    sosyalizmle komünizmi nerde aynı kefeye koydum? diyorum ki ekonomik olarak sosyalist ekonomiyi istemiyordu.
  6. PiRe

    Atatürk'ün Müthiş Zekası

    Atatürk'ün sosyalistliğinden kastın Marksizm'in materyalizm, akla ve bilme dayanıcı sosyalizmi ise olay farklı. Ben ekonomik düzen olarak sosyalizm ve yönetim düzeni olarak komünist olmadığını söylüyorum. Hatta ekonomik düzen olarak kapitalist bir Türkiye kurduğunu söylüyorum. Ama senin burda dediğin Marksizm'in genel ideolojisi değil Atatürk'ün Marksizm ile benzerlik gösteren düşüncelerini sıralamışsın.
  7. Allah insanı yaratmadan önce yarattığı hatta şu Adem'in cennetin kapısında gördüğü Muhammed isminden bildiğimizden ötürü Muhammed'in nurunu yaratmıştır. Fakat Allah Muhammed'i yaratırken zaten kendini sevmesi için gereken iradeyi ona vermiştir. Yani kendini sevmesine programladığı bir iradeyi sevmesinden ötürü o nuru sevmiştir. Allah şizofrenik belirtiler göstermiyor mudur ?
  8. PiRe

    Atatürk'ün Müthiş Zekası

    Atatürk kapitalist bir ülke istemiyordu öyle mi ? Sizin sorununuz bu emperyalizm ile kapitalizmi karıştırıyorsunuz. Bir kere adam özel sektörü destekleyiciydi. İhracat arttırıcı reformlar geliştirdi. Sizin gibi Atatürk'çü olduğunu iddia edip hakkında tek bir şey okumamış insanlar zaten Atatürk'ü sosyalist sanar. Hürkuş uçak fabrikası zaten ülkenin kendi transport uçaklarını üretmek için kuruldu değil mi ? Ülkenin kendi askeri uçaklarını üretmek için kuruldu öyle mi ? Bu gidişle benim hangi çukura düşeceğim belli mi bilmemde senin şirinleri görebileceğin belli.
  9. PiRe

    Özgür irade saçmalığı ve müslüman mantığı..

    Dediğin gibi. İnsanı sinek gibi düşünürsen içgüdüsel bunu yapıyor.
  10. PiRe

    Özgür irade saçmalığı ve müslüman mantığı..

    aynı konuyu açtım. yorumlarla düşünceni sulandırmışlar. insan özgür iradesi %99 genetiktir ve diğer %1'i elinde olmayan yetiştirilmeye bağlıdır. bu nedenle özgür irade denen şeyden bahsedilemez. ben günah işliyorsam, günah işlemem için bana verilen beyinden dolayı işliyorum. bende düşündüm bunu ve bence günah-sevap ilişkisinin çöktüğü konu. hah derler ki şimdi o zaman tecavüzcüye, hırsıza bir ceza verilmemeli. demek ki verilmemeli. irade edip bunun kötü bişey olduğunu anlayamayacak türde bir beyine sahip demek ki. biz burda mantıklı, ahlaklı olsun diye bir şeyi sorgulamıyoruz. gerçek ne ise o
  11. PiRe

    Atatürk'ün Müthiş Zekası

    Ama Lenin'i savunurken Lenin'in ilk sosyalizmin zirvesini yaşayıp daha sonra kapitalizme döndüğünü unutuyorlar.
  12. PiRe

    Atatürk'ün Müthiş Zekası

    Zaten sadece özel sektör şu anda kapitalizmin babası sayılan Amerika'da bile yok.
  13. PiRe

    Atatürk'ün Müthiş Zekası

    sadece liboş değil sosyalist ateistler'de böyle düşünüyor. Atatürk'ün cumhuriyeti'nin yanlış olduğunu komünizmi istediklerini söylüyorlar. Ama örnek aldıkları Deniz Gezmiş saçma sapan bir şekilde '' Atatürk'ü en çok koruyan bizdik.'' diyip getirdiği cumhuriyetin yerine '' Yaşasın marksizm-leninizm, kahrolsun kapitalizm.'' sloganları atıyordular. Atatürk'çü oluyorsanız Atatürk'ün komün bir Türkiye değil kapitalist bir Türkiye istediğini kabul etmek gerekir. Bakın sömürgeci değil ama kapitalist.
  14. PiRe

    Allaha göre bu dünya eylence yarimi deyilmi?

    oyun ve eğlenceyi iki tarafa göre kıyaslamak lazım. Mesela bu dünyadaki oyun ve eğlence geçici iken ahirette sonsuz vaad ediliyor. Bu dünyada oyun ve eğlenceye fazla kapılmadan diğer dünyada yaşayın oyunu ve eğlencenizi diyor. Hani burda bi saçmalık yok.
  15. PiRe

    Allaha göre bu dünya eylence yarimi deyilmi?

    Ffazla takilinacak bir ayet degil. Birinde oyun ve eglence derken keyfime degil bir nedene bagli olarak evreni ve arasindakilero yarattim derken birinde dunya hayatinin ahirete oranla oyun ve eglence gibi kaldigini anlatmis. Sadece kelime oyunlariyla kuran elestirilemez ki. Boyle bir elestiri cocukca olur
×
×
  • Yeni Oluştur...