Jump to content

tihulu

Üyeliği Sonlandırılmış Kullanıcı
  • İçerik sayısı

    32
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

tihulu Hakkında

  • Derece
    Advanced Member
  1. tihulu

    dizi film gibi ayetler

    Birincisi siz nasıl oluyor da bir insana "ahlaksız" deme ahlaksızlığında bulunabiliyorsunuz? Ahlaklı Davud peygamberin, evli bir kadının kocasını, kadını haremine katmak için savaşa gönderdiğini nereden biliyorsunuz?
  2. tihulu

    Doğal Seçilim, Akıllı Tasarım ve Raslantısallık

    Doğal seçilim, iyi olanı eleyip kötü olanı mı seçmiştir? Mevcut evrenin ve doğanın düzensiz olduğu söylenebilir mi? Evrende ve doğada bir rastlantısallık olmadığına göre, evrende ve doğada bir düzenin olduğu söylenebilir mi? Evrende ve doğada bir düzen olduğuna göre, düzeni sağlayan bir şey olduğu söylenebilir mi?
  3. Tanrı Yanılgısı kitabından; "İhtimalsizlikten kanıt karmaşık varlıkların rastlantı sonucu meydana gelemeyeceklerini saptar. Fakat birçok kişi 'rastlantı sonucu meydana gelemez' ifadesinin, 'kasıtlı tasarım olmasa meydana gelemez' ifadesiyle aynı anlamda olduğunu zanneder. Bu yüzden ihtimalsizliğin tasarımın bir kanıtı olduğunu düşünmeleri gayet olağan bir durumdur. "Darwinci doğal seçilim biyolojik ihtimalsizlikten yola çıkarak bunun yanlışlığını gözler önüne serer. Ve Darwinizm ile cansız dünya arasında (mesela evrenbilim) sıkı bir bağ olmasa da, bizi biyolojinin esas alanı dışındaki konular
  4. tihulu

    ölümden sonrası ?

    Her uyku bir ölüm, her uyanış da bir diriliş değil midir?
  5. tihulu

    La ilahe İllallah

    Değildir, Allah tektir: "Allah'tan başka Allah var değildir (Allah, varlığında tektir)" demektir. Buradan, "Allah'tan başka Allah var değildir ancak Allah'tan başka ilah(lar) vardır (Allah ilahlığında tek değildir)" anlamı çıkabilir. Bu yüzden, "Allah tektir" ve "Allah tek ilahtır" ifadeleri aynı değil, farklıdırlar.
  6. tihulu

    La ilahe İllallah

    Değil, kelime-i tevhidin özü: "Allah tek ilahtır". La ilahe illallah, nelere tapılmaması ve neye tapılması gerektiği ile ilgili olunca, tapmayı tartışmamız kaçınılmaz oluyor.
  7. tihulu

    La ilahe İllallah

    Duymak istediğimi duydum. Vıttırı zıttırı şeyler tapılası değildirler, tapılası olan onları Yaratan'dır. Afrodit'e değil, Afrodit'in yaratıcısına bağlanılmalı, kul-köle olunmalıdır. İlah var, ilahlar yok; Tapılası tek İlah (Allah) var.
  8. tihulu

    La ilahe İllallah

    İki saattir "tapmanın anlamı" dışında birçok şey yazmışsınız.
  9. tihulu

    La ilahe İllallah

    Evrenin yaratıcısına imandan, O'na tapılması gerektiğinden bahsetmişsiniz ancak soruma cevap vermemiş; Tap(ın)manın ne anlama geldiğini yazmamışsınız.
  10. tihulu

    La ilahe İllallah

    Diğer soruma da cevap verir misiniz? Bir ipucu;
  11. tihulu

    La ilahe İllallah

    Sorularıma cevap vermediniz; Tap(ın)mak nedir? Tapınılan her varlık birer ilahtır, değil mi?
  12. tihulu

    Amiş(Amish) Halkı ve gericilik meselesi

    Ölümden gerisi için yaşamak gericilik değil midir? İlericilik, ölümden ilerisi için yaşamak değil midir? Zararlı şeylerin doğumunu engelleyen bir gericilik, zararlı şeyleri doğuran bir "ilericilik"ten daha iyi değil midir?
  13. tihulu

    La ilahe İllallah

    Tap(ın)mak nedir? Tapınılan her varlık birer ilahtır, değil mi?
  14. tihulu

    La ilahe İllallah

    İlah ne demektir?
  15. tihulu

    La ilahe İllallah

    Bolca söylemekten önce anlamını bilmek ve uygulamak gerekiyor. "Allah'tan başka ilah yoktur". Değerli bir söz. Neden bu kadar sığ bir şey olsun ki? "Allah'tan başka ilah yoktur" ifadesinden siz ne anlıyorsunuz?
×
×
  • Yeni Oluştur...