Jump to content

amerikalı

Üyeliği Sonlandırılmış Kullanıcı
  • İçerik sayısı

    178
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

amerikalı Hakkında

  • Derece
    Advanced Member
  • Doğum Günü 01-01-1975

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Washington

Güncel Profil Ziyaretleri

967 profil görüntüleme
  1. Anadoluda saf Türk yok. İnanmıyorsan aynaya bak. Hepimiz meleziz.
  2. Tahminlerinizi alayım. İlk ben başlayım. Beşiktaş maçı 2-1 alır diyorum.
  3. Ne faşizmi varmış merak ettim doğrusu, ben 10 sene öncesiyle hiçbir fark görmüyourm hatta demokratikleşmede daha da ileri gidildiğini gözlerimle müşahede etmekteyim. Ama diyorsan, ben olaylara ideolojik yaklaşırım, özgürlük biz kemalistlerin anladığı şekilde olur, gerisi özgürlük değildir diyorsan, birşey diyemem. Sana ancak demokrasi konusunda kalbin mühürlenmiş derim.
  4. Neyse ben kaçarım arkadaş, arkadaşlarla beraber bira-maç keyfi için hazırlık yapmam gerekiyor. Sizin gibi yobazlarla uğraşmak zor.
  5. Bağyan bana hakaret ediyor, küfür ediyor, yazı yazıyor bende bu yazdığı yazıyı hoşuma gidiyor diye imzama alıyorum gene beğenmiyor. İlginçsiniz. :)
  6. Biz ona siyaset dilinde takiyye diyoruz.
  7. Söylediğin şeylerden niye utanıyorsun ki? Ben onu anlamadım. Sen benim iletimi imzana koysan ben kızmam aksine bundan bayağı bir hoşnut olurum. :)
  8. Komik bir yazı yazmışsın bende onu aldım imzama koydum, hatta önceki iletilerime bakarsan koyacağımı söyledim. :) İşbirlikçii anladık da, niçin insanlık düşmanı oluyormuşsun, git gide daha fazla imzalık ileti vermeye başlıyorsun. Dikkat et derim
  9. Nutuk kitabını okumanı öneririm, özellikle meclisin açılmasında yaşananları, orada gericilere nasıl nabza göre şerbet verildiğini birinci ağızdan okuyabilirsin.
  10. İrtica ile boğuşmanın istilayı söküp atmaktan daha lâzım ve zor olduğunu belirtmek isteriz. Onun içindir ki, Kurtuluş savaşındaki(10bin) can kaybının 50 kat fazlasını irtica ile savaşta verildiğini hatırlatmak gerekir.(Falih Rıfkı Atay Eski Saat, S. 330) 10 bin ile 50'yi çarp çıkan sonucu gör!!!!
  11. Bakalım kim kimi kesmiş? Benim asla öyle bir beyanım olmadı ama, bakalım rejim insanlara ne zulümler yapmış? Bu vesileyle ülkenin huzurunu tehdit eden büyük isyanlar ve karışıklıklar meydana geldi. Nihayet hükûmet sıkıyönetim ilan etti. Ülkenin her yanında fevkalade yetkili mahkemeler (İstiklal Mahkemeleri) kurdu. Bu mahkemeler, isyancıları öncekinden daha çok harekete sevketti. Halkın içinde mukavemet ruhunu körükleyen ve din duygularını ayakta tutan din adamlarından pek çok kimse idam edildi. Kurulan askeri mahkemeler, hiçbir sekilde müsamaha göstermiyor, acıma ve yumuşama nedir bilmiyordu
  12. -Menemen olaylarında insancıl mıydı? -Şapka giymedi diye asılanlarda insancıl mıydı? -Dersim olaylarında insancıl mıydı? -Yurtdışına sürülenlerde insancıl mıydı?
  13. Bana bir diktatörlük tanımı yap ve Atatürk'ü bu tanımın dışına tutacak bir neden söyle?
  14. Tam imzalık bir ileti paylaşmışsın? Bende bu fırsatı kaçırmıyorum.
×
×
  • Yeni Oluştur...