Jump to content

herrmüller

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    43
  • Katılım

  • Son ziyaret

İletiler bölümüne herrmüller kullanıcısının eklediği dosyalar

  1. "İstiklâl ve Cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler. Cebren ve hile ile aziz vatanın, bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir."

  2. Saniyede 100 m hızla giden bi uçakta hiç bi yere tutunmadan zıplayıp 1 saniye boyunca havada kaldık. Yere indiğimizde aynı yere mi yoksa 100 m geriye mi düşeriz?

    Otobüste denedim aynı yere indim. Uçakta denemeden önce sorayım dedim.

  3. Bunun işimize gelmesiyle ilgisi yok.Her ayetin bir nuzul sebebi vardır.Bunlar kimi zaman yaşamın içindeki ihtiyaçlardan,durumlardan kaynaklandığı gibi kimi zamanda bunlardan bağımsız Allahın bizden istediklerini söylemesi yahut öğüt vermesidir.

    Farkındayın bunların sizin için anlaşılması zor olan şeyler olduğu, ama belki okuyupta anlayan çıkar.

    Bi defaya mahsus bi kuralı Allahınız neden kıyamete kadar varolacağını söylediği kitaba yazıyor. Peygamberine vahyetseymiş olmuyor muymuş?

  4. benim ağzımdan duyduğun çelişki değil,senin anlamak istediğin çelişki.fikirlerine beni alet etme.sana göre insanın,topraktan,sudan,balçıktan,çamurdan,alaktan,yaratılmasıda çelişkidir.bana göre çok mantıklı ve mucizevi biyolojik ve kimyasal bir açıklamadır.insan elementleri ile toprak elementleri aynı dır.ama insanda en çok bulunan karbon toprakta yoktur......burada senin gülmen gerekiyor ve işte çelişki demen gerekiyor......karbon balçıkta vardır.biraz moralin bozuldu biliyorum ama merak etme bir iddia daha atabilirsin,insandaki elementlerin miktarı ile ,toprak ve balçıktaki elementlerin miktarı aynı değildir.ayet; insan süzülmüş bir çamurdan yaratılmıştır.yani miktarlar dengelenerek.şimdi moralin bozuldu işte.ama gerçek bu.

    1-Burada yazdıklarını bilim sayesinde öğrendin. Bilimin bu dediklerini kabul edip "Madde yoktan var edilemez." dediğinde karşı çıkmam da oldukça çelişkili değil mi?

    2-Kuranın bi yerinde müşrikleri evine al ve "Benim dinim bana, senin dinin sana" derken başka bir yerinde müşrikleri buluduğunuz yerde öldürün, elini ayağını çarpraz kesin diyor. Bütün forum toplaşıp senin evine gelsek bize ne yaparsın?

  5. Çelişkilerden birini de senin ağzından duymak ne güzel.

  6. Evrim teorisine inananlara göre kuyruk sokumu kemiği, geçmişteki maymunumsu atalarımızın(!) bir kalıntısı olarak bugüne kadar gelmiş, hiçbir fonksiyonu olmayan bir kemiktir.

    bu bilimsel bir konu bilim adamları tarafından ders olarak okutuluyo

    Yanlışlık olmasın. İmamlar bilim adamı değildir.

  7. Yahu Tulum dede !

    Sen bilmez misin iklim değişikliklerinden önce orada çöl var mıydı?

    Bugün çöl gördüğün bazı yerler amazon gibiydi.

    Petrol nereden geliyor a tolon !!

    Geçmişte amazon gibi olduğundan, o biriken tonlarca bitki vs. artığının reaksiyonlarıyla oldu o petrol !!

    Beyinler olmuş tulum gibi

    Arap çöllerinin Amazon gibi oluğu yılları görmek için 1400 yıldan çok çok daha öncelere gitmek gerekiyor.

  8. Rahmân ve Rahîm (olan) Allah'ın adıyla.

    1. Tâ. Sîn. Mîm.

    2. Bunlar, apaçık Kitab'ın âyetleridir.

    3. (Resûlüm!) Onlar iman etmiyorlar diye neredeyse kendine kıyacaksın!

    4. Biz dilesek, onların üzerine gökten bir mucize indiririz de, ona boyunları eğilip kalır.

    5. Kendilerine, o çok esirgeyici Allah'tan hiçbir yeni öğüt gelmez ki, ondan yüz çevirmesinler.

    6. Üstelik (ona) "yalandır" derler; fakat alay edip durdukları şeylerin haberleri yakında onlara gelecektir.

    Bundan iyi delil mi olur arkadaşlar. Allahın sözleri bunlar Allahın! Gelin vaz geçin şu sevdadan. Yol yakınken iman edin.

  9. Yanlış bi tesbit olmuş. Allah "Hayır, kan dökmeyecekler" demiyor. "Ben sizin bilmediklerinizi bilirim" diyor. Müslümanlar bunu istedikleri yere çekebilir. Ben de bizi çok şartlanmş görüyorum.

    Allahı diğer ayetlerden tufaya düşürmeye çalışın. Örneğin; Enfal 65-66...

  10. Esas Türkler gözü çekik, sarı tenli, bodur insanlardır ve onlar zaten 1000 yıl önce yok olmuşlardır.

    Evet, belki bir zamanlar dünya hakimi devletler kuramazdık ama şu anda dünya hakimi olabilirdik, Haçlı seferlerini biz yapabilirdik, Kurtuluş savaşına ihtiyaç duymayabilirdik, belki de CERN Anadolu'da kurulurdu, kendi uydumuzu uzaya kendimiz gönderirdik, hatta aya ilk biz ayak basabilir, iki helikopter için ele avuç açmayabilirdik.

  11. Hristiyan olsaydıkta çok çok daha iyi olurdu.

    Bu konuda haklısın. En azından rönesans ve reform hareketlerinden nasibimizi alabilirdik. Hala cennetten toprak sattığını söyleyen uyanıklara kanmazdık.

    Fethettikleri ülkelerde kimseyi müslüman olmaya zorlamadılar,şaraplarınıda içtiler afyonlarıda yuttular zevk ve sefahatın her türlüsünü yaptılar halife ünvanı taşımalarına ve hatta yolları 150 km kadar yaklaşmışken bile bırakın haccı umreye dahi gitmediler sebebi ne olabilir sizce..Bu açıklarını da bol bol altın işlemeli kabe örtüsü göndermekle telafi ettiler.

    Osmanlı isteseydi tüm Balkanları Müslüman yapabilirdi oysa yapmadı. Sebebi ne dediğin gibi laiklik :D ne de hoşgörü. Balkan eyaletlerinden oluk oluk cizye ve haraç vergileri akarken adamları Müslüman yapmak salaklık olur. Ayrıca hacca gitmemeleri laik olduklarını değil İslamı zerre kadar takmadıklarını gösterir. Aklındaki laiklik tanımı nasıl çok merak ediyorum.

×
×
  • Yeni Oluştur...