Jump to content

bilgix

Üyeliğini Sildirmiş Kullanıcı
  • İçerik sayısı

    645
  • Katılım

  • Son ziyaret

İletiler bölümüne bilgix kullanıcısının eklediği dosyalar

  1. On 12.10.2020 at 23:00, John.Ahmet said:

    Bana göre bilgi maddenin madde ile, veya maddenin enerji ile, ve/veya enerjinin enerji ile etkileşimleri sebebiyle oluşan durumların sistematik kümesidir. İnsan merkezli değildir. Maddenin ve enerjinin olduğu her durumda vardır. "Madde ve enerji olmasaydı bilgi var olabilir miydi?" Çok emin değilim, olabilir de, olmayabilir de...

    Ben volkan patlamalarında kül bulutunun dünyayı sarıp yaşamı bitirmesini ve kasırgaları engelleyecek fikirlere sahibim, sizin gibi teknik bilgisi olan bir fizikçi, jeolog ve mühendis arıyorum projeleştirmek için, yardım eder misiniz veya öneride bulunur musunuz? Teşekkürler...

  2. On 24.08.2020 at 00:29, haci said:

    Sonsuzluk hakkında yorum yapınca onu bildiğimiz yada anladığımız sanılıyor. Bu yanlış, en azından eksik bir düşünce.

    Doğada sonsuzluğun ne olduğunu bilmiyoruz. Sadece onun var olduğunu ve olması gerektiğini farzediyoruz. Bence yanılıyoruz.

    Sizce?

    sonsuzluk ölçüm yetersizliğimizin doğal bir sonucu ve görünemeyen evrene hiç ulaşamayacağımız için de hep böyle kalıcak gibi duruyor. 

        bence ise sonsuzluk evrendeki varlığın yoklukla ilişkisinden ibaret.

  3. 2 hours ago, haci said:

    Önemli fizik kanunları için aşağıdaki adrese bakabilirsiniz. Onlardan maddenin davranış şekilleri sorumludur.

     

    https://www.jagranjosh.com/general-knowledge/important-laws-of-physics-1513943551-1

     

     

    hacı bu durumda madde ve enerjinin neden böyle davrandığını neden sonsuz olasılıklı diğer şekillerde davranmadığının spekülatif de olsa bi açıklaması veya hipotezleri var mı?

  4. On 09.08.2020 at 19:52, haci said:

     

    Bir şey hem olur, hem olmaz demek istiyorsun yani....?

     

    konudan saptık demek istediğim evren sonsuzsa her olasılık da sonsuz olur bu mantık gereği doğru bir önerme ama evren hakkında kısıtlı bilgiye sahip olduğumuz için özelden genele doğru mantık kuruyoruz evreni dünyadan izliyoruz dışarıdan izleyemeyeceğimiz için evren hakkında ancak milyonlarca yıl dayanabilirsek tam bilgi edinebiliriz tabi evrenin dışına hiçbir zaman çıkamama ihtimalimizin yüzde kaç olduğunu söylemeye korkuyorum milyonlarca yıl sonraki insanötesi varlıklar için bile

  5. bilinç tam olarak ne ve nerde bu bilinmiyor diye biliyorum bu konuyu tartışmaya açmak istedim.

     

    bilinç sadece beynin frontal lobundaki bir bölgeden mi ibaret yoksa tüm vücut duygular vs nin birer bileşimiyle mi oluşuyor?

     

    bence bilinç tüm vücudun göz kulak kol beyin vs birer bileşimidir bilinç kopyalansa bile bu kombine etkenler olmadan bilinç eksik kalır ve o biz olmayız.

     

    asıl soru şu: ben şu an yazarken kendimin farkındaykenki halim hangi etkenlerle oluşuyor? 

     

    buyrun...

  6. hacı evrendeki şeyler yasa değil zorunluluktur çünkü olması gereken değil olan budur. ışık hızı, elektron belirsizliği vs vs hepsi birer oluş durumudur böyle olmuş böyle devam etmiş demekten başka bir çare yok kısaca evren hiçliğin kararsızlığından doğan bir kaotik ortamın yasa dediğimiz zorunluluklarla oluştuğu bir ortamdan ibaret. douglas adamsın dediği gibi evren bir eşek şakası!

  7. On 20.02.2020 at 11:33, mirasyedi said:

    vakum altında bir uçtan bir uca sürekli gidip gelir.

    hava varsa sürtünmeden dolayı  merkeze doğru giderek yaklaşmaya başlar.Belli bir süre sonra merkezde durur.

     

    o halde bu fenomenle kütleçekime bakışımız nasıl olmalı?

  8. 12 hours ago, RasyonelDüşünce said:

    Sn. Bilgix. 

    Bu durumda balon ve ev sonlu, dahil oldukları mekan sonsuz olmuyor mu? Yani her şey sadece 1 tane sonsuz sistemin sonlu elemanları olmuyor mu? 

     

    ilk mesajımda sorduğum 

    1= en büyük sonsuzluk ne demek 

    2= daha küçük sonsuzluk ne demek 

    Diye sorma nedenim bu idi. 

     

    Sadece anlamaya çalışıyorum. Sonsuz kelimesinin benim bildiğim dışında farklı anlamları mı var diye merak ile konuyu takip etmekteyim. 

    demek istediğim evren sonsuz olduğu için içindeki elemanlar da sonsuz oluyor ama boyut olarak küçük olanlar evrenden daha kısa kaldığı için daha küçük sonsuzluktur boyut olarak daha büyük olan ise daha büyük sonsuzluktur. sonsuzluk içinde boyutlar sonsuzluğun büyüklüğünü küçüklüğünü belirliyor. bence gayet anlaşılır.

  9. On 29.12.2019 at 19:03, DreiMalAli said:

    Cantor'un kardinality'sinden sonsuz büyüklükte evrenleri içeren sonsuz büyüklükte evrenleri çıkarmayı anlamam gerekmiyordur sanırım.

     

    Sevgiler

    evet onu kastettim

    On 29.01.2020 at 10:02, mmmrkl said:

    İnsan zihni sonsuzu nasıl somut bir şekilde canlandırabilir? Bilen varsa beri gelsin! Hacı'ya katılıyorum.

    ben açıklayayım, bir balon düşün o bulunduğu ortamdaki en büyük şeydir ama bir ev düşün balonu da içinde barındırır ama o da başka bir şeye dahildir.

×
×
  • Yeni Oluştur...