Jump to content

sacnas

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    61
  • Katılım

  • Son ziyaret

sacnas kullanıcısının paylaşımları

  1. sacnas

    Erkek tanrı

    Birde buraya bişeyler yazdım sanıyorsun değil mi? Şu cümleleri yazarken içindeki nefreti de yansıtmışsın. Elinizden gelse İslama attığınız kafa kesme saçmalıklarını fırsat elinizde olsa siz yapacaksınız. Hem inanmadığın bir varlığa bu kadar hakaret de nedir?
  2. sacnas

    Ateizm insana ne vadeder?

    Burda tanrıyı nası suçlu tutabilirsin ki. Tanrı böyle bir hayvan yaratsa idi bunu anlardık. Ama insan irade ve akıl sahibi olması onun sorumluluğu olduğu anlamına geliyo. Akıl ve irade bunlar yüzünden ben insanı sorumlu tutarım. O sapığı tanrı yarattı ama onu sapık olarak yaratmadı ona iyiyi kötüyü ayırma yetisi vermesi ona sorumluluk yükler. İnsanın iyi veya kötü şeyler yapması, akıl ve mantık sahibi olması, hayvanlardan ayrılması, bunların hepsi bir mahkemeye bağlanıyor kesinlikle.
  3. sacnas

    Ateizm insana ne vadeder?

    Adaleti baştan sağlamak nasıl oluyor. Adalet bir haksızlığın sonunda ortaya çıkan bir şey. Ortada haksızlık yoksa adaletten konuşmak zaten anlamsız. İşte bu adaleti sağlayacak olan yaratıcıdır. Buna inanmak mesele aksi takdirde o çocuk aynı şeyi veya farklı bir şeyi ona yapsa bu adalet değil dediğin gibi intikam olur. Mesela kurulan bir mahkemede yargıcın verdiği ceza bellidir. Haksızlığa ugruyana sende aynısı ona yap demez. Ama vereceği ceza ile adaleti sağlar.
  4. sacnas

    Ateizm insana ne vadeder?

    Ama işte bu adalet dünyaya özgü olan bir şey. Hatta bazı cezaları geç değil hiç gelmiyor. Bunlar yaptıkları yanına kar kalıyor bu dünyada. Ben bu adaleti kabul etmiyorum. Herkese herkesin hak ettiği bir adalet istiyorum. Bunu da sağlayacak bir gücün olduğuna inanıyorum. hepsi bu.
  5. sacnas

    Ateizm insana ne vadeder?

    Adalet kavramı neden süreye bağlı ki? Bence adaletin zamanı değil tam tecelli etmesi önemli. O söz şöyle olmalıydı; Bir katili işlediği cinayetten hemen sonra veya 20-30 yıl sonra yakalayıp cezasını verip adaleti tecelli etmek gereklidir. gibi olsa daha akla mantığa uygun gibi geliyor.
  6. sacnas

    Ateizm insana ne vadeder?

    Nasıl geç? Adalet er ya da geç adalet değil midir? Geç gelen adalet diye bişey olabilir mi ? İnsanlar için adalet kavramı var ise bütün insanlar öldüğü zaman her şey bu dünyada bırakıp kapıyı kilitleyip çıkacak mıyız? Bunu insanın vicdan kabul etmiyor sayın adminim. Adalet kavramını bir yere bağlamalıyız..
  7. sacnas

    Ateizm insana ne vadeder?

    Nasıl olmaz? Bu senin dediklerin hayvanlar için geçerli olan bir şey. Mesela bir aslan avını yerken kaplan gelip avını elinden alsa haksızlık oldu diyebilir miyiz. Ama insan iradesi olan bir varlık. Aklı var kötüyü yanlışı ayırt edebiliyor. Bunu yapabilmesi adalet kavramını doğurmaz mı ?
  8. sacnas

    Ateizm insana ne vadeder?

    Ateizm insanı boşluğa götürür. Nasıl mı ? Ben dünya var olduğundan beri her gün her saniye insanlar arasında haksızlık olduğunu adaletin olmadığını görüyorum. Ve vicdanımda adalet duygusu beni rahatsız ediyor. Adalet bir şekilde adalet olmalı.. Nasıl olacak bu adalet dünyanın kanunu bu mu ?Bu dünya da yapılan onca haksızlık dünya yok olunca bu şekilde mi kalacak ? peki.. Ama insanın vicdanı bunu kabul etmiyor. İnsanın vicdanı şunu görmezden gelemez. Bu kadar haksızlık var ise - ki bunlar hep insanları kendi iradeleri sonucu olmuştur - Gerçek ADALETİ sağlayıcı bir güç mutlaka vardır. Elbe
  9. sacnas

    Tanrısız Hayat ve İnsan.

    insanı yarattığı için.insanın yaptığı iyi işler nasıl karşılığını bulacaksa, kötü işlerininde hesabının sorulması ve cezasının verilmesi gerektiğine inanıyorum. ve bunu da bir yaratıcının olduğunu ve onun emri üzerine yerine getirileceğine inanıyorum.
  10. sacnas

    Tanrısız Hayat ve İnsan.

    İşte bunu diyorum bende. Mesela hayvanlar onlar sabit bir düzen içinde yaşıyorlar. ama insan öylemi? insan farklı. eğer insanlar hayvanlar gibi tek bir fıtrat üzerine yarılmış olsaydı doğru tanrı olmayabilirdi. ama insanların özgür iradeleri var. yani iyi ve kötü var. bunun sonucunda adalet olmalı ve birisi adaleti sağlamalı değil mi?. bu yolda tanrıya çıkmıyor mu?
  11. sacnas

    Tanrısız Hayat ve İnsan.

    Öyle bişey yok tabikide. nerden çıkardın bunu ?
  12. sacnas

    Tanrısız Hayat ve İnsan.

    Herşeyi biliyor. imtihan insanların imtihanı. Diğer insanların yüzünden olabilir. Hayat bu ölüm her an var. Haberi olmayan diye birşey yok. Herkesin haberi var. Sadece çalışıp gelen, az çalışan ve sınava gelmeyen diye ayırabiliriz
  13. sacnas

    Tanrısız Hayat ve İnsan.

    İnan ki, ne korkutmak ne de başka bi amacım var. sadece düşüncelerimi paylaşmak ve ortak bişeyler bulmaya çalışıyorum.
  14. sacnas

    Tanrısız Hayat ve İnsan.

    Sen anlamak istediğin gibi anlıyorsun kardeşim benim. Eğer bunları Allah yapıyorsa neden cennet veya cehennem olsun ki? “Sizin hanginizin en güzel ameli yapacağını” imtihan etmek için ölümü ve hayatı yaratan O'dur. Ve O; Aziz'dir, Gafûr'dur. (Mülk-2)
  15. sacnas

    Tanrısız Hayat ve İnsan.

    Diğer insanlara vermediğini nerden biliyorsun ? Onlarada veriyor ama onlar istemiyor. sizin gibi.
  16. sacnas

    Tanrısız Hayat ve İnsan.

    Evet ?
  17. sacnas

    Tanrısız Hayat ve İnsan.

    Kuran ve Sünnet tavsiye ederim arada sende kullan.
  18. sacnas

    Tanrısız Hayat ve İnsan.

    Veren de alan da Allah'tır.
  19. sacnas

    Tanrısız Hayat ve İnsan.

    Doğruluk, dürüstlük, insana yakışır şekilde yaşamak vs. daha güzel zenginlik mi olur ? yoksa Allah'ın birkaç dünya malına mı zenginlik dediğini zannediyorsun ?
  20. sacnas

    Tanrısız Hayat ve İnsan.

    Burda ki zenginlik dünya malı zenginliği değildir. Allah dünya malını zenginlik olarak belirtmediği çok açıktır. Bunu nasıl soru olarak sorarsın anlamadım. Miras kaldığı doğudur. peki bu mirasla neler yapmış ? 1.Elinde ki bütün varlığını insanlara dağıtmış, örnek olmuş, fakir bir şekilde yaşamıştır.(hadislerle sabittir.) 2.Elinde ki miras ile saraylar yaptırmış (arabistan'da saklı bir yerde) ve çok zengin yaşamıştır. hangisine inanmak daha mantıklı sence ?
  21. sacnas

    Tanrısız Hayat ve İnsan.

    Bide düşencelere saygılı geçinirsiniz. Eğer o peygamber senin dediğin gibi ganimetleri kendisi toplasaydı, bu kadar fakir bir hayat yaşayıp ömrünü insanlara öğüt vererek onlara iyiliği tavsiye ederek geçirmezdi.
  22. sacnas

    Tanrısız Hayat ve İnsan.

    Aslan payını Muhammed'e ayırma nasıl dersin. O peygamber ki kuru bir sedirin üstünde vefat etti. evinde bir kap yemek olmadan? Aslan payını kendine ayırsa böyle mi olurdu?
  23. sacnas

    Tanrısız Hayat ve İnsan.

    İşte tam da burası sessiz kalmadığını farzet dünyanın her yerinde birçok haksızlık vs. oluyor hepsini kontrol edemezsin ya. bunların sorguya çekilmesi gerekmez mi? Benim anladığım ve inandığım Hz.Muhammed ile senin anladığın Hz.Muhammed arasında dağlar kadar fark olduğu için bu sorunun cevabı görecelidir.
  24. sacnas

    Tanrısız Hayat ve İnsan.

    Dübüğ mü Neden hep bi saldırma peşindesin anlamıyorum ki İlgili ayetler hakkın yayılması içindi. öylede oldu. islamın yapmış olduğu fetihlerin hangisinde halkı köle yapmış dillerini elinden almış sömürmüş olduğu görülür ? Ayrıca soruma cevap vermedin çarpıtıyorsun.
  25. sacnas

    Tanrısız Hayat ve İnsan.

    Din savaşlarını ayırmadım genel olarak sordum hangi zamanda ve nerde olursa olsun bi haksızlık yapılmışsa onun hesabı sorulacaktır diyorum. Sence sorulmayacak mı? Soruma tam cevap ver.
×
×
  • Yeni Oluştur...