Jump to content

whodareswins

Üyeliğini Sildirmiş Kullanıcı
  • İçerik sayısı

    127
  • Katılım

  • Son ziyaret

whodareswins kullanıcısının paylaşımları

  1. whodareswins

    İSLAM'DAN NASIL KURTULURUZ?

    Gende kufur etmeyeyim ben sana ama harbiden internet uzerinden senle kavga edecekte halim yok bende senin forumundan cekip gidiyorum sen buradaki her dedigine he diyecek adamlarla basbasa kal.
  2. whodareswins

    İSLAM'DAN NASIL KURTULURUZ?

    Tanimadigin adama pisirik demek delikanli isi degildir sende delikanli olmadigini gosterdin haci,Madem o kadar delikanlisin hodri meydan karsimda olsan sana o laflari yuttururum emin ol.
  3. whodareswins

    İSLAM'DAN NASIL KURTULURUZ?

    Bu iletiye ne gerek vardi sorun halen insanlar uzerinde psikolojikde olsa baski yaratmis oldugunu anlamadigini gosterir.Sana ne oluyor sorusunu samimi olarak sorduysan ki oyle oldugunu dusunuyorum bir dahada karismam forum uyeleri ile ne tarzda konustuguna.Saygilar...
  4. whodareswins

    İSLAM'DAN NASIL KURTULURUZ?

    Haci birak insanlar dusunduklerini rahatca yazabilsinler.Her seferinde adamlara kosturme be kardesim.Sonra dusunduklerini rahatca yazamayan forum uyelerin olur ki bunu sende istemezsin herhalde.Amerikadaki hurriyeti ne guzel anlamissin bak ama uygulamayida bir dusunsen guzel olacak.
  5. whodareswins

    FİZİĞİN GİZEMİ !.........

    Keske neden hayvan olmak kotu birsey oldugu icinmi?Hayvanlarin sinifina girsek birsey farketmiyor zira yapabildigimiz seylerin ilgincligini azaltmiyor.Hayvanlarda cok yetenekli ve bu benim gorus acimi degistirmiyor gene su soru cikiyor karsima.Nasil bu kadar komplike davranislar sergileyebiliyoruz?
  6. whodareswins

    FİZİĞİN GİZEMİ !.........

    Vallahi son birkac gundur dusunuyorum bu canlilik olayini nasil bu kadar komplike bir hale gelmisim cansiz maddelerin biraraya gelmesiyle hayretler icerisinde kaliyorum.Istedigim yere gidiyorum,kahve iciyorum,inaniyorum,inanmiyorum,buraya yazip kendime gore bir aydinlanma ariyorum ne kadar acayip bir durum.Belkide bu soyledigim kahve icme vs hepsini aslinda ben oyle tanimliyorum aslinda maddelerin olagan gunluk davranislarindan hepside.Ama eninde sonunda genede ben canliyim diyorum kendi kendime,cansiz maddelerden olusup kendiminde oyle olma ihtimali olmasini bilmeme ragmen.
  7. whodareswins

    FİZİĞİN GİZEMİ !.........

    Duzen bulmaya calismalari mantikli zira duzensiz bir ortamda hersey rastgelesel olur olaylarin gelecekteki akislarina dair tahminleriniz ancak sans yardimi ile olur.Belkide ileride hic duzensizligin olmadigi aslinda herseyin duzenli oldugunu ortaya cikarirlar.Zeka testlerindeki patternler gibi ilk basta goremeyiz ama daha sonralari belki bak su pattern varmis diyebiliriz.
  8. whodareswins

    FİZİĞİN GİZEMİ !.........

    Ama bir yandan bakarsakta herhalde evrende olup biten hersey ya iki maddenin birbiri ile carpismasi veya birbirlerini cekmesi ile aciklaniyor olabilir.Dolayisi ile her kimyasal tepkimenin altinda bir zincirleme reaksiyon dedikleri atomlarin birbirini cekmesi veya carpismasi yatiyorsa o zaman her sey temelde fiziktir denebilir.(sadece dusunduklerimi aktardim kusura bakmayin burada biraz zirvalamis olabilirim)
  9. whodareswins

    FİZİĞİN GİZEMİ !.........

    Eger tek bir bilim dali var denecekse bence doga davranislari bilimi (bunu ben uydurdum ama anlasilmistir umarim) olacaktir.Tum evreni davranis gosteren bir varlik olarak kabul edersek bunu boyle kabul etmemiz gerekir.Bilimin bolumlere ayrilmasinin sebebi ise cok buyuk ayrintilar olusu bir insanin bu kadar cok doga davranislari konularinda uzmanlasamayabilecegi ongorusudur.Biz sonradan ayirmisiz aslinda doga davranisinin kimyayaninmi yoksa fiziginmi konusuna girdigini bilmeden yolaliyordur.
  10. whodareswins

    Yılbaşı İkramiyesi Size Çıksa Ne Yapardınız?

    Ilk isim bir tane 1968 dodge chargera 1500 beygirlik motor kondurmak olurdu.Sonra 1 yan 2 isyann
  11. whodareswins

    Türkiye nasıl bu hale geldi

    Bir varligin digerinden ustun olmasi bircok kritere baglidir fakat en sonunda diger varligi herhangi bir konuda altedebilmeniz gerekir.Turkler savaslardan harici hangi konularda diger irklari gecmislerdirki onlardan kendilerini ustun gormektedirler.Hatta savaslarda bile bircok kez yenilmisligimiz vardir.Eninde sonunda kimse nerede dogacagina,hangi irktan bir birey olacagina karar verememektedir.Ben ustunum diyen turke bir ermeni ve yahudi kirmasi olan garry kasparovu satrancta yenmeyi denemesini soyleyin.
  12. whodareswins

    Evrende Yalnız Mıyız?

    Tum evrende yalniz oldugumuzu dusununce bu seferde kendimizin ne kadar degerli oldugunu daha derinden hisssediyoruz.Her iki durumda oldukca ilginc bence.
  13. whodareswins

    Evrende Yalnız Mıyız?

    Insanin kendisini anlamasi icin insan olmayan bir canlinin gozunden yansimasini gormesine ihtiyaci vardir denmis.Benim anladigim kadariyla disaridaki yasamda bizim hayatta olup olmadigimizi bilmiyor ve merak ediyor.Ancak biz cok iyi biliyoruzki biz variz dolayisi ile aramaya devam etmek icin sebebimiz kendimiziz.Umarim dunya disi varliklar bizden cok daha onceleri sinyal gondermeye baslamislardir,boyle dusununce sinyalin her an bize ulasmasi ihtimali vardir.Fakat en sonunda evrenin ne kadar buyuk olduguna dair verdigi kartli ornek insani ister istemez umutsuzluga dusuruyor.
  14. whodareswins

    DİN GERÇEĞİ VE ATEİZM

    Bershan yanlis dusunuyorsun zaten bir sey ispat edilmisse onun gercekligini sorgulayamazsin.Buradaki insanlarin cogu bilimsel kanit gordukleri zaman kabul edecek insanlar.Sen islam alimlerinin bunlarin gururlari elvermiyor ondan inkar ediyorlar dediklerine bakma dogrusu budur ispat varsa herkes inanir.
  15. whodareswins

    DİN GERÇEĞİ VE ATEİZM

    Ne olacak herkes kabul eder cunku adi ustunde ispatlanmis olur.
  16. whodareswins

    DİN GERÇEĞİ VE ATEİZM

    Bence en guzel vurgu ne cok anlattilar ne cok dinledik kismi olmus.Insanlar manipule edilmeye o kadar uygunki aslinda en buyuk sorunda bu bence.
  17. whodareswins

    ALPASLAN TÜRKEŞTE SWİYONMUŞ.HELE BİR BAHIN

    Tolondede merhaba simdi alparslan turkes politikaciydi masonlar davet etmistir icabet etmistir belki sonucta illegal orgut degil.Ayriyetten masonluga dinsizleri almiyorlar bildigim kadari ile bir musluman isterse mason olabilir yanlisim varsa duzeltin lutfen.
  18. whodareswins

    Hukuk ve şiddet

    Heee hatta bak su anim aklima geldi bir gun bilim teknik dergisi ismarladim gardiyana baktim icinde kafataslari bilmemne iste evrimden bahsediyor.Kogustaki arkadaslara ben artik inanmiyorum demistim Cokta oyle tovbe tovbe haricinde bir tepki almamistim ilginctir hapishanedeki insanlarin cogu daha anlayisli oluyor herhalde.
  19. whodareswins

    Hukuk ve şiddet

    Ben 8 ay hapiste kalmis birisi olarak diyorumki evet hapishaneler insani ihtiyaclar karsilanacak sekilde hazirlansin.Ama yok ben ceza sistemini kaldiracagim dersen cok asiri olaylar bas gosterir ben buna eminim.Cezanin caydiriciligi bir yere kadardir ama genede vardir bunuda dusunmek lazim.
  20. whodareswins

    No Woman, No Drive

    Bu arada aracin dort yaninda sensorler standart hale getirilmeli ufak cocuklar,hayvanlar geri geri gelirken buyuk tehlike.Ehliyet sinavlarida zorlastirilmali cunku 1 tondan fazla bir agirligi buyuk hizla hareket ettiriyorsunuz cabuk panik yapan vs. insanlara ehliyet verilmemeli.
  21. whodareswins

    inkarın bahanesi var mı

    Ilimcik bak insanlar sormuslar one surdugun igne ustasiz olmaz mantigini kabul etseler bile ondan sonra hangi tanriya inanacagin gibi buyuk bir problem var.Buna cevap verirmisin?Soru cok acik neden manituya,zeusa,yahudilige,hristiyanliga vs inanmayacagimda islama inanacagim?
  22. whodareswins

    İNSANI KOYUN GİBİ KESEN ACIYAN ve ESİRGEYENLER.

    Bu kafa kesme olayina meksikada uyusturucu ticareti yapan mafyada basladi videolari internette geziyor tek farki meksika uyusturucu mafyasi elektrikli testere kullaniyor.Bu tur dusmani olan insanin yapacagi tek sey ayni sekilde karsilik vermektir haa birde canli yakalanmayacaksin.
  23. whodareswins

    Ateistler Hz Muhammed'i ahlaksızlıkla suçlayamaz

    Ateistlik ayri sey ahlakli olmak ayri sey bunu neden anlamiyorsunuz kardesim.Ben mesela halen yobazin onde gideniyimdir ovunmek gibi olmasin :)Yobazlik derken iste dini anlamda degil tabiiki yanlis anlasilmasin.
  24. whodareswins

    Hıristiyan ve Museviler Aptal olabilir mi?

    Turkiyedeki musluman olarak kabul edilen insanlarin cogu yapilan teroru insanliga sigmayacak bir davranis olarak goruyor.Dolayisi ile sizin orneklemenizde oldugu gibi tum musluman alemi yapilan teror eylemini desteklemiyor yani hepsinin dogalarinda insanlara saldirmak yok dolayisi ile tilki olarak dusunulemezler.Hukuk derken demek istedigim mantikli dusunme yetisi tum insanoglunda gecerli bir davranis olarak daha cok kabullenilmeye ve uygulanmaya baslandi.Eskiden insanlar daha duygusal davranip karsi tarafta olarak gorunen herkesi yok etme gudusu ile daha cok hareket ediliyordu.Hakikaten manti
  25. whodareswins

    Hıristiyan ve Museviler Aptal olabilir mi?

    Savas o kadar buyuk boyutlarda olsa gene atarlar bence fakat su anki ortada olan savas o kadar genis olcekli degil bana gore yani konvansiyonel silahlar yetiyor.Ilave olarak insanlik artik biraz daha gelisti mumkun oldugunca hukuk ilkelerine bagli kalinmaya calisiliyor.Daha oncede belirttigim gibi suclunun cezalandirilmasi ilkesi gozonune daha cok aliniyor.Ortacag dunyasi ile bugunun dunyasi,30 yil onceki turkiye ile bugunku turkiye arasindaki fark bundan dolayidir.Yani insanlik gunden gune hukuka daha saygili hale geliyor bence.
×
×
  • Yeni Oluştur...