Jump to content

Berkullah

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    564
  • Katılım

  • Son ziyaret

Berkullah kullanıcısının paylaşımları

  1. Berkullah

    Açlık Grevleri ve Yansımaları

    Bu eylemin nedeni nedir?
  2. Berkullah

    İmtihandayız buyrun gelin...

    Sen niye irin yemeyi falan bize reva görüyon ki? Ne kötülük yaptık sana? Şimdi biz seni alalım.Senin evin banyosuna götürelim.Orada seni en ufak parçacıklarına kadar keselim.Ondan sonra etleri alalım.Mahallenin kasabına götürelim,kıyma makinesinden geçirtelim.Sonra da o etleri köfte yaparız,esnafa dağıtırız,hayır işleriz,sevaba girmiş oluruz.Hoşuna gider mi?
  3. Berkullah

    İmtihandayız buyrun gelin...

    Madem imtihanı yok niye acı çekiyor? Direk cennete gitse ya.Bazıları ömür boyu sakat yaşıyor.Allah onları imtihan etmiyorsa niye dünyada tutuyor?
  4. Berkullah

    Ateistler mi akıllı, müslümanlar mı?

    Kendi inandıklarına başkası inanmıyor diye öldürmek doğru değildir.Ateist bunu bildiği için müslümandan akıllıdır.Örnekler çoğaltılabilir.
  5. İnanmayan ne kadar iyi olursa olsun neden sonsuza kadar cehennemde yanıyor?
  6. Berkullah

    Kuran'ı kim(ler) ne zaman yazdı?

    İslam dininde Sünnilik,Şiilik ve Haricilik olmak üzere üç ana mezhep vardır.Bunlar kendi içlerinde bölünmüşlerdir.Sünnilik Maturidi,Eşari,Hanefi,Şafii,Maliki ve Hanbeli olarak,Şiilik Caferilik,Zeydilik ve İsmaililik olarak,Haricilik Ezarika,Necedat,Acaride ve İbadiyye olarak bölünmüştür.
  7. Berkullah

    Ateist neden kötülük yapmaz?

    Allah'ın emrettiğinin tersini yapıyorsunuz. Nisa/140:O,size Kitap’da"Allah’ın ayetlerinin inkar edildiğini ve alaya alındığını işittiğinizde,başka bir söze geçmedikçe,onlarla bir arada oturmayın,yoksa siz de onlar gibi olursunuz"diye indirdi.Doğrusu Allah münafıkları ve kafirlerin hepsini cehennemde toplayacaktır.
  8. Berkullah

    iktidarın sonu ne olur

    Boşuna hayal kurmayın.Anayasa'yı değiştirmek kolay değil.Suriye'de vs. halklar bizden daha fazla baskı altındaydı ama başkaldıran onlar oldu.Yani suriye halkı türk halkına göre daha koyundu.1 haftalık protestoyla ulaşım zammı nasıl geri çekildiyse de bir ayaklanmayla iktidar yerle bir olur.Milli Mücadele meleyerek kazanılmadı.
  9. Berkullah

    iktidarın sonu ne olur

    Kanlı bir son olacağını düşünüyorum.
  10. Berkullah

    Şehitlik Zırvası

    Demagoji yapıyorsunuz.Elbise giymek ile din bir mi? İnsan elbisesiz yaşayamaz ama dinsiz yaşayabilir.Müziğin insan sağlığına o kadar faydası varken haram olması beni hiç şaşırtmadı.Ben Kemalizm'i öğretin mi dedim? Çocukların mümkün olduğu kadar tarafsız yetiştirilmesinden yanayım.Çocuklar birini taklit etmemeli.Özgün olmalı.Onların hayal gücünü din ile veya başka birşey ile sınırlamamalıyız.
  11. Teknolojiye giderek daha fazla yatırım yapan Estonya’da hükümet,ilkokullara birinci sınıftan itibaren bilgisayar kodu yazma dersleri koydu. Son dönemde yüksek teknolojiye dayalı bir ekonomi oluşturmak üzere yatırım yapan Baltık ülkesi Estonya’da ilkokul öğretmenleri,gelecek aydan itibaren sınıflarda bilgi teknolojileri (IT) konusunda ders vermek üzere eğitilmeye başladı.AB’ye 2004’te katılan 1.3 milyon nüfuslu ülkede birinci sınıftan itibaren program yazmayı sağlayan bilgisayar kodlama dersleri de verilecek.Bu amaçla kurulan Tiger Leap Vakfı’ndan Ave Lauringson,AFP’ye yaptığı açıklamada,ilk a
  12. Berkullah

    Şehitlik Zırvası

    Karar mekanizmasının oluşumunun tamamlanması ergenlikte sona erer.
  13. Berkullah

    Şehitlik Zırvası

    Kendi kararlarını verecek yaşa (ergenliğe giriş) gelene kadar din öğretilmemeli.Tabi şimdilik bu hayal.
  14. Berkullah

    Şehitlik Zırvası

    Hala soruma cevap alamadım.Kömür ile elmas arasındaki değer farkının müslümanlara göre insanların değer farkı arasındaki ilişki nedir? Değer ölçütü nedir?
  15. Olmayan biri nasıl ölsün değil mi? İsa diye biri yok.Mitolojik bir figür sadece.Bende gerçek bir cevap verildiğini sandım.Hristiyan misyonerlerin yaptığını iddia etmiş ama hiçbir ispatı yok.Buna inanmamızı bekliyor.Ayrıca bu neyi değiştirir ki? İsteyen videodaki bilim adamlarını araştırsın.Videoda açıkça ispatlanmış.Bu ispatı çürütecek daha kuvvetli ispatlar olmadan bu video sadece kendini kandırmak isteyenlerin avuntusu olur.
  16. Belki Muhammed dağdaki basınç ve oksijen azaldığı için hayal görmüştür.Ama sonra görmemiştir ve bu hayali bir dini kitap haline getirip kendi lehine ayetler yazıp bu durumu fırsata çevirmiştir.Buda bir ihtimal.
  17. Berkullah

    Dünyadaki Süper Güç Çekişmesi

    Yaklaşık 40 yıl sonra ekonomik üstünlüğün Çin'e geçeceği öngörülüyor.
  18. Berkullah

    Şehitlik Zırvası

    Elması,elmas yapan bulunduğu ortamın şartlarıdır.Kömüre göre elmas çok daha yüksek basınç ve sıcaklıkta meydana gelir.Elmasın bulunduğu ortamın şartları çok zordur.Kolay değil sonunda elmas olacak.Baş tacı yapılmanın elbette bir bedeli olacak.O zor şartlarda (yüksek basınç ve sıcaklıkta) karbon atomları yapılması gerekeni yapmış ve elmas olmuştur.Kömür ise yerin altında olmasına rağmen hiçbir zaman elmas gibi zor şartlara yüksek basınç ve sıcaklığa maruz kalmamıştır.Elmasa göre daha rahat bir ortamda çakırkeyif bir hayat sürmüştür.Elmas kadar olgunlaşamamış ve ona verilen değerde hiçbir zaman
  19. Berkullah

    43 yıl önce bugün

    Mezarında 30-40 kilo toprak olması demek.Sağlığa çok faydalı oluyormuş.
  20. Berkullah

    Şehitlik Zırvası

    Elmasın değerli olmasının sebebini Kesim,Renk,Berraklık ve Karat ağırlığı oluşturur.Birde uzun ömürlü olması ve zor elde edilmesi değerini arttırır.Bunun insandaki karşılığı nedir?
  21. Videonun linkini verebilir misiniz?
  22. Berkullah

    Şehitlik Zırvası

    Kömür ile elması ayırt eden özellik nedir? Değer ölçütü nedir?
  23. Berkullah

    Şehitlik Zırvası

    Peki kim değersiz? Biraz daha açık olabilir misiniz? Bence en değersizler ateist.Sonsuza kadar yanacaklar nasıl olsa.
×
×
  • Yeni Oluştur...