Jump to content

aneksimenes

Yeni Üye
  • İçerik sayısı

    5
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

aneksimenes Hakkında

  • Derece
    Newbie

Profile Information

  • Gender
    Male
  1. aneksimenes

    türkiye iran olacak, az kaldı, uyan artık!

    Ben bu siteyi sağduyulu, entellektüel, bilgili insanların olduğu düşüncesiyle tercih edip üye oldum. Mesajlardan görüyorum ki hakaretler, saygısızlıklar havada uçuşuyor. Siteyi (bilgi sahibi insanları tenzih ederim) kemalist bile denemeyecek, resmi ideoloji artığı, cahil ve kafatasçı bir güruh doldurmuş. Bunlar tarihten de habersizler. Hala 1. Dünya Savaşı'nda Almanya yenilince yenik sayıldığımız tarih bilgisi seviyesindeler. Muhtemelen yarım yamalak da olsa açılan cumhuriyet dönemi arşivlerinden haberleri yok. Harf İnkilabının okuma yazma oranının artması amacıyla yapıldığını zannediyorlar.
  2. aneksimenes

    türkiye iran olacak, az kaldı, uyan artık!

    Sayın Sağduyu, Ben saygı çerçevesinde yazmaya çalıştıkça sen hakaret ediyorsun. Sanırım medatör yok bu sitede ancak otokontrol de uygulamıyor kimse. Seni bu saygısız tavrından dolayı kınıyorum. Bunun için sözlerine cevap vermeyecektim ama o zaman saçmalıkların doğru gibi algılanıyor. Birincisi şu: Atatürk'ün yaptıkları çok çok uzun bir tartışma konusu. Senin seviyesiz üslubunla o kısımlara kadar gitmek neredeyse imkansız. Şu kadarını söyleyeyim ki, yazdıklarıma dönüp bakarsan ne Atatürk'ü ne de devrimleri eleştirdiğim tek cümle yok. Bunu anlayacak kapasite de yok sende o yüzden açıklamak zor
  3. aneksimenes

    türkiye iran olacak, az kaldı, uyan artık!

    İşte bir kemalist kafası. O cahil dediğin halkı savaştırdın, onun "kahramanlığıyla" övünüyorsun cahil. Senin hakaretlerine karşılık hakaret etmeyeceğim sana. O senin seviyenle ilgili bir durum.
  4. aneksimenes

    türkiye iran olacak, az kaldı, uyan artık!

    Bazen kaostan çözüm çıkar. Kan akmaması şartıyla kutuplaşmadan yanayım ben açıkçası. Kutuplaştıkça ne hale geleceğimiz görüleceğinden çözüm de kendi kendine ortaya çıkacaktır kanımca. Biraz daha açayım: Bugüne kadar kemalist mantıkla yönetildi bu ülke. Bir şekilde gerçekleşen kemalist devrim halka inip onu eğitmeye çalışmak yerine kendisini cumhuriyet balolarına sıkıştırıp muhafazakar ve yoksul halkı gecekondulara iterek "Lale Devri"ni yaşadı. Halkın örgütlenmeye başladığı anlarda darbelerle süreci kanlı şekilde bastırarak kendisini destekleme potansiyeli taşıyan yığınların da yüreğini hınçla
  5. aneksimenes

    Muhammed'in Cinsel Hayatı

    Dincilerin en çok sıkıştıkları konu bu özel hayat ile ilgili ayetlerdir. Ahzab 50'de görüldüğü üzere kişiye özgü bir durum vardır ortada. Halbuki, Allah dini muhammed'in şahsında tüm insanlara göndermiş. Hatta Sünnet denen mesele de onu örnek almaktır. Yani bu ayet genel mantığa uymadığı için zorlar dincileri. Ama ben, "ee koskoca peygamber, ne olmuş yani" diyenini de gördüm.
×
×
  • Yeni Oluştur...