Jump to content

genghiskhan

Yeni Üye
  • İçerik sayısı

    5
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

genghiskhan Hakkında

  • Derece
    Newbie

Profile Information

  • Gender
    Male
  1. genghiskhan

    Müslüman iken ateist olanlar

    Yaşadığım yıllar boyunca sanki bir tek soruyu bekliyormuşum gibi oldu benim dinden çıkışım. Evrim teorisi hakkında bir elin beş parmağını geçmeyecek kadar bilgim vardı. İşin ilginç tarafı bilime de bilimadamına da saygı duyuyordum. Sadece maymundan geldiğimizi bile düşününce(daha erken yaşlarda) kaşlarımı çatıp, düşüncelere dalıyordum: "ama bu kur'anın yaratılış anlatımına zıt" Çözemiyordum, zaten çözmek istemiyordum. Ve ateist arkadaşımdan bir gün bir soru geldi: Zürafaların boyu neden uzun sanıyorsun? İşte her şey o zaman başladı...
  2. Öküze öküz diyebilmek marifettir. Güzel bir soru sormuşsun Baykush. Kur'an'ın elden ele geçirilip düzenlendiği hakkında fikir verebilir sûre adları. Cebrail'in bir başlık vermesi durumunda, ayetlerin dağınık olmaması, bütünlük içerisinde olması, başlığa hizmet etmesi gerekir. Başlık başkaları tarafından konmamış olsa, kur'an dağınık olmayıp başlıklar-sûreler altında sistematik bir şekillenirdi.
  3. genghiskhan

    Nasıl Müslüman Olduk?

    Favori kısım(ım)dan söz edilmemiş. Cengiz Han intikamını alacaktı bu müslümanlardan, aldı da.
  4. genghiskhan

    Ateist neden kötülük yapmaz?

    Ateistlerin mecazi anlamda bir tanrısı varsa o da kendi vicdanlarıdır. Dünyaya, insana, kadına bakış açılarıdır. İşin ilginç tarafı, en çok suçun müslüman ülkelerde işlenmesi değil mi başlık sahibi?
  5. Milli kimliği unutturmak, kafaları karıştırmak pek çok kişinin yararına dokunur. İtibar etmemek gerekir. Şu anda bu topraklarda yaşayan herhangi bir insan için %100 Türk ifadesini kullanamayacağımız bir gerçektir diğer taraftan.
×
×
  • Yeni Oluştur...