Jump to content

alkolsuzviski

Yeni Üye
  • İçerik sayısı

    10
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

alkolsuzviski Hakkında

  • Derece
    Member
  • Doğum Günü 12-02-1990

Profile Information

  • Gender
    Male
  1. alkolsuzviski

    Tesadüf diye birşey yoktur

    Her şeyi tesadüf olarak kabul ettiğimiz için tesadüf diye bir şey yoktur diyebiliriz. Bir şeyin olmasının yada olmamasının "fiziksel" bir sebebi her zaman vardır.
  2. alkolsuzviski

    Topraktan, çamurdan insan olur mu?

    Yunan mitolojisinden Gaia'yı örnek verelim. Mitolojinin lafı yerindeyse big bangi. Muhammed'de insanın "inanan,düşünen" yani tek alakadar'ın "toprak" tan yaratıldığını alıntılaması hiç de anormal bir şey değil.
  3. alkolsuzviski

    Yaşamanın amacı?

    milyonlarca amacı var o amaçları yaşam denen poşete dolduruyorsun; yeterince dolduğunda poşet patlıyor ölüm deniyor ona da.
  4. dogmatik dediğimizde yaklaşık %80ine yakınının sözlü kurallara bağlı olmak gerekiyor; dinin yazılı bir kitaba bağlılığından çok kültür ile geliştiğini düşünüyorsak tabi. Ki iş böyleyken kurulmuş devleti ayakta tutabilecek kuralların babası olan ilk kurallar gayet sert ve niteleyici kurallar olması gerekir. Bu yüzden ilk 3 madde amacı belirlediğinden değiştirilmesi ülkenin kurulduğu andaki kafada olmadığını gösterir. Yani millet çıkar der bu devlet böyle gitmiyor ki büyük bir savaş olmadığı sürece millet çıkıp böyle bir şey demez; ilk 3 maddenin değiştirilebilme ihtimalinin olmadığını düşünüyor
  5. alkolsuzviski

    Kurban bayramı ve katliam

    fabrikalardaki etler de kesilmiyor mu, yerken laf etmiyorsun ama diye saçmalamalar da başlamış kurban yaklaştıkça. Tamam fabrikalarda etler kesiliyor, satılıyor halk tarafından tüketiliyor ancak bunun sadece böyle kalmasının yanında kurban bayramı saçmalığıyla fazladan 2-3 kat et kesiliyor yani adeta israf ediliyor. Kurban bayramında fabrika üretimi durdurmuyor. Milyon hayvan fazladan kesiliyor. Allah için kesiliyor diyenler ise; belki eskiden evet. Şimdi evinde ayda yılda bir et gören vatandaş kurbanı hiçte allah için kesmiyor. Bildiğin kendisi için kesiyor. Zengin kısım ise geçmişten bu yan
  6. alkolsuzviski

    FLAŞ! Suriye'deki noktalar vuruldu !

    mesajın başında hakkını verdim de sonradan fena bozdun. bombalanan yerler de ki bu yerler gerçekten varsa anca; boş araziler taşlıklar yada elverişsiz ovalardır. Bu kadar gelecek kaygısı taşırken kimse bu hükümeti savaşa sokamaz.
  7. alkolsuzviski

    FLAŞ! Suriye'deki noktalar vuruldu !

    mesajın başında hakkını verdim de sonradan fena bozdun. bombalanan yerler de ki bu yerler gerçekten varsa anca; boş araziler taşlıklar yada elverişsiz ovalardır. Bu kadar gelecek kaygısı taşırken kimse bu hükümeti savaşa sokamaz.
  8. alkolsuzviski

    Birazda Allahı İnceleyelim

    1. mesele için; "başlangıcı olmamak" ı şöyle açıklayabiliriz; kağıda bir sayı yaz 9 olsun. sen o dokuzun yanına sonsuza kadar 9 koyarsın yani sonu yoktur, aynı şekilde eksisini alırsan başı da yoktur. Evrenin bir "baş" ı yoktur ki mantık olarak başı varsa başından önce ne vardı sorusuna cevap veremezsin. Madde ve enerji sonsuzdur bu yüzden bir ateşleyiciye de ihtiyaç yoktur. Yani başlangıç diye bir şey yoktur. Bitiş diye de bir şey olamaz. Fiziki olarak açıklayamadığın -daha doğrusu yeterli bulmadığı yada hoşnut olmadığı- durumda da insan metafiziğe yönelmiştir; işin kolayına kaçarak. (ölümden
  9. bana fiziğin açıklayamadığı bir şey söyle sana tanrının kim olduğunu söyleyeyim.
  10. alkolsuzviski

    ne anladık bu hayattan

    yarını hayal etmekten bugünü yaşayamadığımızı.
×
×
  • Yeni Oluştur...