Jump to content

aydınlanmacı

Üyeliği Sonlandırılmış Kullanıcı
  • İçerik sayısı

    236
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

aydınlanmacı Hakkında

  • Derece
    Advanced Member

Güncel Profil Ziyaretleri

629 profil görüntüleme
  1. aydınlanmacı

    HAWKING'İN DÖNÜŞÜ

    Anlaşıldı.
  2. aydınlanmacı

    HAWKING'İN DÖNÜŞÜ

    Big bang öncesi hakkında ne biliyoruz? Enerji isim ve sıfatların tecellisi olarak düşünülebilir. Gücü enerji ile göstermek bir tercih olabilir. Peki, enerji yaratılmış mıdır yani enerjinin korunumu diye bir şey söz konusu değil midir?
  3. İrtidad, vatana ihanet gibidir.
  4. aydınlanmacı

    ATEİZM DE BİR DİNDİR

    Din kelimesi, kökeni itibariyle metafizikle alakasızdır ve kelimenin yaygın anlamları bellidir. Tekrar edelim; Üstünlük, egemenlik, itaat, zorlamak, itaatkâr olarak kendini bir güce teslim etmek, borçlanmak.Birinin emrine girmek, onun emrine amâde olmak, onun hakimiyet ve otoritesi altında boyun eğmeyi kabul etmek. Şeriat, kanun, yol, millet, âdet, taklit. Hesaba çekmek, ceza veya mükâfat vermek. Solcuları; Sosyalist, Komünist, Marksist-Leninist vs.leri bilirsin. Bunlar birbirlerine ne derler? “Yoldaş”. Bunun anlamı aslında şudur; “Dindaş, din kardeşim” Her “izm” bir din olduğundan Sosyalizm
  5. aydınlanmacı

    TANRI veya YANILGISI

    Bir şeyin sana hikmetsiz gelmesi, hikmetsiz olduğu anlamına gelmez. Hikmetsiz olsa bile bu, var olmadığını da ilah olmadığını da göstermez.
  6. aydınlanmacı

    Kuranda kelime tekrarları

    Doğudakilere göre TC işgalcidir ancak TC oradaki savaşını nefsi müdafaa olarak görür. TC Doğuda istenmiyorsa bu işgal değil midir? Biz din Allah'ın oluncaya kadar savaşmakla emrolunduk. Peki ya siz? Siz de din (hakimiyet) TC'nin oluncaya kadar savaşmakla mı emrolundunuz? "İnsanlık-modernlik" için soygun yapıp ganimet toplamaya ne dersin?
  7. aydınlanmacı

    DAR ALANDA KISA PASLAŞMALAR

    Bir grup filozof Mevlana Celaleddin Rumi’ye gelerek birkaç sual sormak istediklerini bildirdiler. Niyetleri, bir şeyler öğrenmek değil, Müslümanları dinleri hakkında şüpheye ve fitneye düşürmekti. Mevlana, adamların halini hiç beğenmedi, onları üstadı Şems-i Tebrizi’ye gönderdi. Bunun üzerine gruptakiler onun yanına gitti. Şems-i Tebrizi mescitte talebelere ders veriyordu. Konu teyemmüm abdestiydi; talebelere bir kerpiçle teyemmüm abdestinin nasıl alınacağını gösteriyordu. Gelen grup üç sual sormak istediğini belirtti. Şems-i Tebrizi, “Sorun” dedi. Adamlar içlerinden birini sözcü seçtiler. A
  8. "Torunlarımız çok tanrılı din palavralarını görmeli" diyorsun yani
  9. aydınlanmacı

    HAWKING'İN DÖNÜŞÜ

    Big bang öncesini bilmediğimiz için big bangin bir yoktan var oluş olduğunu söylemek mümkün gözüküyor. Enerji belki de yaratıcının bir sıfatı olabilir, güç (kadir) sıfatı olabilir mesela. Çünkü güç için enerji gerekir. Enerji bir güç, enerjinin gerçekleştirdiği iş ise yaratılış olabilir. Güç kullanarak yapılan işin sonucu da evren olabilir. En doğrusunu Allah bilir.
  10. aydınlanmacı

    İslamda zorlama VARDIR...

    Cizye=Zorlama Vergi=Zorlama => Vergi=Cizye
  11. aydınlanmacı

    İslamda zorlama VARDIR...

    Bu, verginin zorla ve karşılıksız olarak alındığı gerçeğini değiştirmez. Ona bakarsan zorla alınan ganimetin bir kısmı da yardımlara aktarılır. Yine zorla alınan cizye de devlet hazinesine gider.
  12. aydınlanmacı

    HAWKING'İN DÖNÜŞÜ

    Peki big bang esnasında "patlayan şey" neydi? Allah = enerji ise, benzeme diye bir şey söz konusu olmaz. Çünkü birbirinden farklı şeyler birbirine benzer. Enerjinin eşi-benzeri bir şey var mı?
  13. aydınlanmacı

    HAWKING'İN DÖNÜŞÜ

    Enerjinin korunumu diye bir şey yok mu yani? Big bang öncesi sıfır hacim-sonsuz yoğunluk yok muydu? Allah = enerji demek; "Allah enerjiye benziyor" demek değildir, "Allah enerjidir" demektir.
  14. aydınlanmacı

    HAWKING'İN DÖNÜŞÜ

    Yaratıcı = enerji ise, enerji yaratıcının benzeri olmaz bizzat kendisi olur. Yaratıcı ile enerji arasında benzer noktalar var. Bir tanesini yazayım; Allah ezeli ve ebedidir. Enerji yoktan var olmamış ve varken yok olmayacaktır.
×
×
  • Yeni Oluştur...