Jump to content

koltuk

Üyeliğini Sildirmiş Kullanıcı
  • İçerik sayısı

    1.813
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

koltuk Hakkında

  • Derece
    Advanced Member

Profile Information

  • Gender
    Male

Güncel Profil Ziyaretleri

1.462 profil görüntüleme
  1. koltuk

    Bilinçli veya bilinçsiz toplumsal ikililik

    Bana da böyle güzel güzel anlatsan ben de anlardım Kesinlikle katılıyorum.
  2. koltuk

    Kölelik ve cariyeliği artık çözelim..

    Atılan geldim gidiyorum hala Kuran ı inkar etmekten bıkmadın. İlk fırsatta tevbe et Sağlıcakla kal.
  3. koltuk

    Bilinçli veya bilinçsiz toplumsal ikililik

    Tamam haklısın. Saçmalayan ve çirkin tarzı olan benim (bu arada bunlar bizim buralarda hakaret olarak kullanılıyor)
  4. koltuk

    Bilinçli veya bilinçsiz toplumsal ikililik

    . Nasıl diyorsan öyle olsun. İyi saçmalarım ve tarzım çirkindir. Daha da yazmam
  5. koltuk

    Bilinçli veya bilinçsiz toplumsal ikililik

    1) İnanmayan tanımının kapsamı çok daha geniştir. Üstelik de tanımı zulmü, öldürmeyi, işe almamayı vb kendine hak gören yapar. Senin kendini nasıl tanımladığın da önemli değildir. 2)Örneğime verdiğin cevabı anlamadım. Bu konuyu geçmişte hafızam yanıltmıyorsa sapığın biri tehdit amacıyla ha bire senin adresini istemesi üzerine sen gündeme getirmiştin, sen adresini vermemiş ve yukarıda yaptığına benzer bir açıklama yapmıştın diye hatırlıyorum. Burada bu anlamda bana niye tepki verdiğini anlamadım. 3) Senin ve üzerindeki baskı ve tehditler sunuçta inancınla yani inanmamanla alakalı. Ben "adamın
  6. Dur bakalım doğru söyleyenlerden misin? Kim o forumdaki gerçek ateistler? Gerçek ateistler konusunda Mrs Missing de uzman yazdıklarından anladığım. Eğer o da listesini paylaşırsa sağlıklı bir karşılaştırma yapabiliriz. Bu arada başka biri de ateist ne demek bize tanımlasın, karşılaştırmayı tamamlayalım.
  7. koltuk

    Bilinçli veya bilinçsiz toplumsal ikililik

    Bu münafıklığa giriyor ki benim bahsettiğim tanımın dışındadır; inanmayan. Ne yazık ki insanlar bin yıllar boyu bu yöntemi kullanmıştır. Zorda kalan her insanın kullanması da normaldir. Ancak, baskı sebebiyle münafık olmak durumunda bırakılmakta zulümdür bana göre.
  8. koltuk

    Bilinçli veya bilinçsiz toplumsal ikililik

    Dostum bende hem özelde hem de kamuda çalıştım. Senin yazdığın gönlündeki ama doğru değil. Çok kesin yazmışsın sorulmaz diye -------------------------------------------------------- Denizli Milletvekili İlhan Cihaner, Dokuz Eylül Üniversitesi’nde yüksek lisans için mülakat sınavına giren öğrencilerden Baran Barış’a dini sorular sorulduğunu belirterek, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığınıa soru önergesi verdi. Denizli Milletvekili Cihaner önergede Bakan Dinçer’e, “Bir hocanın yüksek lisans sınavında bir öğrencinin dini inancını sorgulama hakkı var mıdır
  9. koltuk

    Aşağıdaki Tevrat ayetleri Allah a ait olabilir mi?

    Yahudiler Tevrat'taki bu akıl almaz, vicdan kabul etmez ayetlere nasıl inanıyorlar acaba? Böyle bir vahşeti gerektiğinde uygulamayı nasıl içselleştiriyorlar acaba?
  10. koltuk

    Bilinçli veya bilinçsiz toplumsal ikililik

    1) Patronun din konularına girerse ne yaparsın? 2) Kamuda veya özelde iş mülakatında din konularına girerlerse ne yaparsın? 3) Görevin gereği dini konularda taraf olman istenirse ne yaparsın?
  11. koltuk

    Bilinçli veya bilinçsiz toplumsal ikililik

    1) Ben laf olsun diye konuşmam. Tarzım değildir. Sadece konu; *benim için anlamsız bir noktaya giderse veya *tartışılmayacak kadar açıksa veya *önemli değilse, "okuyan karar versin" derim. 2) Benim sözümde ateist yoktu ama illaki sen ateist diye sözümü değiştirdin ama olsun, değişsin ona da örnek vermek çok kolay. Örnek sensin. Bu örnek yeterli gelmesiyse haber ver lütfen. Bu arada alıntıladığın cümlemin doğrusu aşağıda. Cümlemde olmayan ateisti ekleyip cümlemde olan öldürülürkeni dikkate almaman da dikkat çekici.
  12. koltuk

    Bilinçli veya bilinçsiz toplumsal ikililik

    Bence "okuyan karar versin" diyerek konuyu kapatalım.
  13. koltuk

    Kölelik ve cariyeliği artık çözelim..

    Nisa 25 - Sizden kim hür mü'min kadınlarla evlenmeye güç yetiremezse o zaman elinizin altındaki mü'min cariyelerinizden biriyle evlensin. Allah, imanlarınızı (sizden) daha iyi bilir. Hepiniz birbirinizdensiniz. Şu halde onları, iffetli olmaları, zina işlememeleri ve gizli dost edinmemeleri şartıyla sahiplerinin izinleriyle nikahlayın ve bu durumda mehirlerini de güzelce verin. Evlendiklerinde eğer bir fuhuş işlerlerse hür kadınlara uygulanan cezanın yarısı ile cezalandırılırlar. Bu izin, içinizden kötü yola sapma korkusu olanlar içindir. Ancak sabretmeniz sizin için daha hayırlıdır. Allah çok
  14. koltuk

    Kölelik ve cariyeliği artık çözelim..

    Kuranı yazanlar; 1)Köleliği kaldırdım diyememiş mi? DİYEMEMİŞ 2)Müslümanı müslümana köle yapmış mı? YAPMIŞ 3)Köleliği yasaklayan ayet var mı? YOK 4)Müslüman ülkelerde kölelik ne zaman kalktı ve nasıl? YAKIN ZAMANDA BATININ BASKISIYLA 5)Köleliği meşrulaştıran AYETLER var mı? VAR Fazla söze gerek yok sanırım.
  15. koltuk

    Bilinçli veya bilinçsiz toplumsal ikililik

    "Yok ama olsun" kısmına isteyen çevresinden ve hayat içindeki tecrübesinden karar verebilir. Dolayısıyla okuyucunun takdirine bırakalım. Ateistlerin müthiş tehlikeli ve zararlı davranışını ben bilmiyorum. Ortada ateizm adına bir grup, hareket vb birşey olur ve bunlar bir mücadele verirken yanlış yaparlarsa bu şekilde bir adlandırma mümkün olabilir. Bu arada tek katıldığım husus ise genel anlamda eleştiri yaparken yapıcı olmak hususu; karşı tarafa ulaşmayı daha mümkün kılıyor. Yani klasik anlamda küfür ile birşey elde edilemeyeceğini ve bunun doğru yol olmadığı konusunda hem fikiriz. Ancak de
×
×
  • Yeni Oluştur...