Jump to content

presto

Üyeliği Sonlandırılmış Kullanıcı
  • İçerik sayısı

    20
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

presto Hakkında

  • Derece
    Member
  1. presto

    Benzine yine zam geldi.

    Senin gibi pislikleri sınırdışı etmek lazım aslında.
  2. presto

    Benzine yine zam geldi.

    Kör değilim. Cevapları sen yazmadan önce göremiyorum yalnız. Şimdi lütfedip yazmışsın ve şimdi görebiliyorum, ve heskes görebiliyor. Biraz zor oldu galiba yazmak. Esip üfürmek kolay tabi. Sonra üfürükleri savunmak zor oluyor galiba. Bazı konularda sana katılamıyorum yalnız. Militanlar halen Suriye'de mücadele ediyor. Buradakilere mülteci denir. (Dikkat et uluslararası hukuka ait teknik bvir terimdir, tabi Atatürkçüler için "uluslararası hukuk" falan havagazı anlıyorum). Adam militansa burada işi ne? Hem bu militanlar 5 yaşında bebeler mi? Kadınlar ve neneler mi? 100.000 tane militan dedin. 10
  3. presto

    Benzine yine zam geldi.

    Sen de tekrar oku yazdığımı. Adam ol da cevap ver.
  4. presto

    Benzine yine zam geldi.

    100.000 militan mı, yoksa mülteci mi? Aradaki farkı biliyor musun? Zamların mülteciler yüzünden yapıldığını tahmin mi ediyorsun? Yoksa biliyor musun? Diyelim ki zamlar direk olarak mültecilere yardım etmemizin sonucu. Mülteciler kadın çoluk çocuk iç savaştan kaçmış bir dolu zavallıdan oluşuyor. Onları iç savaş yaşanan ülkelerine geri mi göndermeyi savunuyorsun? CHP iktidarda olsa öyle mi yapardı?
  5. presto

    Benzine yine zam geldi.

    Bence bu RTE bu zamları yapıyor çünkü topladığı bu fazla paraları kendi banka hesabına aktarıyor sanırım. Çünkü zam bu demektir. Devlet bizden normalden fazla para alıyor. O parayı da tabiki cep yapıyorlar. RTE anasının gözü tabi. Baktı biz safız. Zam diye bizden haraç toplamaya başladı. Ama anasının gözü vatansever aydınlar bu numaraları yer mi?
  6. presto

    Atatürk put değildir ama allah pekalada puttur

    Bir iddiada bulunuyorsun. Fikrini savunman istendiğinde de böyle kaçıyor musun? Demek ki üfürüyormuşsun. Boş ve değersiz laflar ediyormuşsun. Burdan bu sonucu çıkartıyorum ben.
  7. presto

    kara çarşaftan utanmıyor musunuz?

    Çarşafı çıkartıp fesi çıkartıp şapka takarsak Batılı olmuş olacağız. AB normlarına falan gerek yok. Bireycilik, ifade özgürlüğü, hukukun üstünlüğü, temsili demokrasi, azınlık hakları falan, bunlar boş şeyler. Çarşafı çıkart. Tamamdır bu iş.
  8. presto

    KÖŞE YAZILARI

    Türk işi siyaset analizi. Yahudiler'in Kutsal Kitabında Yehova İbrahim'e demiş ki "Nil'den Fırat'a sana ve nesline verdim." O yüzden Yahudiler o gün bugün yemeyip içmeyip Nil'den Fırat'a topraklara hakim olmak derdindeymiş. Çünkü diğer insanlardan farklı olarak YAhudiler karınca gibidir. Bir nevi uzaylılardır. Onlar içinde tam bir uyum vardır. Ve eski kitaplarda yazanlara körlemesine harfiyen uymak gibi özellikleri var. Hiç filre vermeden kolektif bir uyum ve azimle ve yüzyılları hatta binyılları kapsayan çetrefilli ve nesillerce uygulanacak planları kurup uygularlar. Bunlar insan değildir.
  9. presto

    KÖŞE YAZILARI

    Obama'ya "gizli Müslüman" hatta "Deccal" diyenler var Amerika'da. Aynı adamlar dünyanın 6000 yıl yaşında olduğuna ve İsa'nın en fazla 10-15 sene içinde gökte geri gelip o zaman da kıyametin kopacağına da inanıyor. Fox News gibi solcuların alay konusu bir salak televizyonda Obama'nın evindeki Allah yazısı gösterildi heralde, bahsettiğin bu olsa gerek? Sen bu embesilleri örnek alıyorsun galiba. Siyasi analizde böyle saçmalıklar konuşulması öküz altında buzağı aranması gerekir diyorsan bilemem. Senin diğer bir başlıktaki çok derin değerli siyasi analizlerini de okuduk. BOP hakkında bir uzmansın g
  10. presto

    KÖŞE YAZILARI

    Ne embesilce bir yazı. Dekordaki şamdan üzerinden siyasi analiz yapan beyinsiz memleket. Hezeyan Cumhuriyeti. Bunlar "aydınlarımız" işte. Kapasitesi bu kadar bu ülkenin. Bugün 23 Nisan. Kusmak istiyor insan.
  11. presto

    SANA ÜSTADINI ANLATAYIM MI ERDOĞAN !'

    Nasıl bir laftır.... Benim bildiğim Atatürk bir imparatorluğu kurtardı. Karşısında emperyalistler vardıysa kendisi de bir emperyalistti. İmparatorluk ve emperyalizm aynı şey biliyorsun. Yoksa "emperyalizm" sadece Avrupa'nın Doğu'dan daha zengin ve sanayi sahibi milletlerinin imparatorluklarına verilen ve Doğu'nun sanayisiz imparatorluklara göre hernasılsa "daha kötü" bir anlamı olan bir kelime değil. "Mazlum milletler" dediğin de bir emperyalist milletin boyunduruğu altında olan milletlerse acaba Osmanlı'nın tebası olmuş bütün milletler bu gruba dahil olmaz mı? Kürtler gibi mesela? Atatürk m
  12. presto

    KÖŞE YAZILARI

    1) Aydınlanma geleneği 2) Akılcılık 3) Felsefe 4) Laiklik Batı'yı Batı yapan değerler bunlarmış. Amerikan anayasasının Birinci Eklemesinde ise diyorki "ifade özgürlüğü ve vicdan özgürlüğü". Bu peki bu yukardaki 4 maddeden hangisine giriyor? Belki de bir beşinci eklemek lazım. 5) Bireycilik Belki de bunu en tepeye koymak lazım. Hatta belki de Batı'yı Batı yapan, ya da onda hayran olduğumuz asıl şey budur. Ama bireycilik de öyle birşeydir ki bunu devleti ele geçiren bir avuç Batı özentisi elitist tepeden inme ve "devrim" adına yapması, ve herkese "birey olacaksınız" diye dayatması tam da b
  13. presto

    Balyoz Davasında Karar

    Apsimon, peki baskı sadece türbanı yasaklamaktan mı ibaret? IFeelGood sanki onun ötesinde bir şeylerden bahsediyordu. Sadece türbanı yasak ederek koca bir toplumu dönüştüremezsin heralde. Başka bazı unsurları da yok mu bu projenin?
  14. presto

    KÖŞE YAZILARI

    Kadının acısı büyük. Şehitlerin olması kolay değil. Amerika da elalemin ülkesini işgal ettikten sonra pek çok şehitler veriyor. Amerikalı annelerin ciğeri yanıyor. İmparatorlukları devam ettirmek kolay değil. Bu kadirkıymet bilmez teba halklar boyuna ayaklanıyor. Fransızlar da bu hain Cezayirllerle o kadar uğraştı. Nankör Cezayirliler boyuna ayaklanıyordu. Sonunda Fransa "lanet olsun" dedi , imparatorluktan vazgeçti. Bülent Arınç'a kızmakta haklı kadın. Bu kadar şehit var. Bu yeniyetme yobazların hükümeti de Amerikadan falan biraz napalm bombası satın alıp bu ayaklanan nankör teba halkın üzer
  15. presto

    Suriye Olayı bizi Mahvedecek

    Bu sana üçüncü sorum olacak ama bu tarz konularda uzman olduğunu görüyorum. BOP mesela nedir? BOP'un en büyük ayağı niye Kürdistan'dır? Bu konularda biraz bizi aydınlatabilir misin?
×
×
  • Yeni Oluştur...