Jump to content

KAROAS

Üyeliğini Sildirmiş Kullanıcı
  • İçerik sayısı

    531
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

KAROAS Hakkında

  • Derece
    Advanced Member

Profile Information

  • Gender
    Male
  1. KAROAS

    Dinler ve Korku

    tabiki dünyevi korkularda önemli. bunlar bizim hayatlarımıza yön veren şeyler. mesela ben işten atılmaktan korkmayım sabahın köründe kalkmam diyen insan gibi. ama benim bahsettiğim dini çerçevede düşünülen korku apayrı. çünkü onun çaresi yok. ya inancınızdan vazgeçip rahatlayacaksınız, yada ömür boyu bu korku ile hem kendinizin hemde çevrenizdeklerin hayatını zehir edeceksiniz. Kim ne derse desin yukarda birkaç arkadaşın dediği gibi ölüm ve cehennem korkusu olmasa bu insanları hiçbir dine bağlayamazsınız. Olay budur..
  2. KAROAS

    Coca Cola adını Türkçeleştirdi

    Bu şirket ramazanda müslüman, yılbaşında hristiyan, diğer zamanlarda ateist olan şirket değil mi?
  3. KAROAS

    Dinler ve Korku

    Katılıyorum size. Allah sevgisinin altında cehennem korkusu var. Yukardada belirttim zaten...
  4. KAROAS

    Kılıçdaroğlu'na yumruklu saldırı

    Alperen Ocakları ndanmış bilgisi var. Zaten suratına bakınca içi boş bir teneke olduğu aşikar. Alperen veya ülkü ocağına girmek için ilk şartı sağlamış. Sonrada doldurup göndermişlerdir.
  5. KAROAS

    Sigara Zamları ve Etkileri

    "Zararlı maddelerin tüketiminin önlenmesi, diktatörlükle değil, eğitimle yaygınlaştırılır." demek istedin galiba..
  6. KAROAS

    Dinler ve Korku

    Konu bu değil. Evet müslümanDIM...
  7. KAROAS

    Dinler ve Korku

    Hemen her din kendini yaymak için elinden geleni yapar. Mesela müslümanlık. Yayılma politikası izlerkende devamlı korkuya başvurur. Çünkü insanları korkutarak ele geçirmek en kolay ve ucuz yoldur. İnsanlar hiçbir şeyi kanıtlanmamış, sadece tanrıdan geldiğine inanılan kitap veya efsaneleri bulunan dinlerini diğer insanlara empoze edebilmek için türlü iğrenç metotlara başvurmuşlardır. Bunu neredeyse bütün dinlerde görürüz. Bu korkunun asıl nedeni bence bir bilinmezliktir. Ölümden sonra illaki birşeylerin olmasını istemektir. İnsanların ölümden sonra ne olacağı konusunda hem fikir olmamaları
  8. Sigaraya yine zam gelmiş. Ama bence zerre kadar tiryakileri etkilemeyecek. Eski tiryakilerden biri olarak diyorum ki; sigaraya zam geldikçe insanlar daha çok sigaranın üstüne düşüyor. Ben son iki yıldır içmiyorum. Herkesinde bırakmasını tavsiye ederim. Ama bu şekilde, insanları zorlayarak, sigarayı pahalandırarak bu iş çözülmez. Son 3 yılın verilerine göre tiryaki sayısı azalmış deniyor. Aslı yok. Çünkü insanlar normal sigara alıp içmiyor. Kaçak sigara alıyor. Bu da tiryakilerin azaldığı yanılgısına yol açıyor. Sizin bu konuda fikriniz ne?
  9. KAROAS

    Belediyede kadınlara yer yok dinen uygun değil

    Valla şeriatla yönetilen iran ve suudi arabistanda durum böyle. sen şeriattan iyimi bileceksin.
  10. KAROAS

    Türkler kayıp Mu adasından mı geldi ?

    Valla bana soruyorsan ben birşey demiyorum. Mu adası olayına inanasım gelmiyor. Saçmalıkları çok.
  11. KAROAS

    Türkler kayıp Mu adasından mı geldi ?

    Mesela ben bir lüksemburglunun çıkıp biz falanca adadan geldik dediğini duymadım. Lüksemburg un binlerce yıllık geçmişide yok bildiğim kadarıyla. Devamlı büyük devletlerin boyunduruğu altında bugüne kadar gelmişler. Adamların övünecekleri futbol milli takımıda yok. Yani kısacası bizim övünmeye çalıştığımız hiçbirşey ile övünme derdinde değiller. Ama lüksemburg denen ülke dünyanın neredeyse en zengin ve en refah ülkesi. Eyy türk övüneceksen bunlarla övün. Bırak mu adasını falan. Bana bunlarla gel. (Lüksemburg sadace şu an aklıma gelen bir örnek)
  12. KAROAS

    Türkler kayıp Mu adasından mı geldi ?

    He he Ruandalılar da RU adasından gelmiş. Yahu neden bu ırk olayı bu kadar büyütülür? Sizin ne gibi bir aşağılık kompleksiniz var kardeşim? Geçmişte başınıza ne geldide kendinizi dünyaya kanıtlama derdindesiniz? Biz Türkler böyle b.ktan meselelerle uğraşacağımıza adam olup insanolmayı öğrenmeliyiz. Mesela önce yerlere tükürme huyundan vazgeçerek başlayabiliriz.
  13. Yeni bir melez din oluşabilir. Geçmişte birçok din zaten böyle ortaya çıktı... Ama server kim, client kim olacak? Asıl mesele bu. İslam da hristiyanlıkta katı birer din.
  14. KAROAS

    Belediyede kadınlara yer yok dinen uygun değil

    Adam doğru söylemiş. Dinen ve örfen kadınların çalışması uygun değil. Keşke bütün akpli yöneticiler ikiyüzlülüğü bırakıp kadınların çalışmalarını yasaklasa. Böylece halk bunların asıl mantığını öğrense. Ama nerdeeee.... Bu mal halk, mal kadınlar, ve özellikle mal başı açık kadınlar oltanın ucunda solucan olma yolunda uygun adım ilerliyorlar. Yola devam...
  15. KAROAS

    Windows xp yakında sürümden çıkarılacak

    Bazıları amerikayı yeniden keşfetmenin ne manası var dediği için bu konuyu açmaya çekiniyordum. Madem yeri geldi söyleyeyim. Biz Türkiyelilerin neden bir işletim sistemi yok? Linüx tabanlı sistemleri demeyin bana. Onlar linüx. Ben yüzde yüz yerli malı diyorum. Yılda yüzlerce bilgisayar veya elektronik mühendisi menzun vermiyor mu bu üniversiteler? Benim aklıma tek şey geliyor. O zaman içi boş insanlar menzun oluyor. Diploma var mı var. Bitti. Ama içi dolu mu? hayır... !!!
×
×
  • Yeni Oluştur...